Articole scrise de Narcis Anton


1 - 30 din 2006 rezultate
1.[P] Huawei Seria Y și Huawei MatePad T8 - un combo pentru toată familia, cu specificații de top, aplicații utile și prețuri accesibile Așa cum anunțam într-un articol anterior, HUAWEI a lansat Huawei MatePad Pro, tableta cu cel mai mare raport ecran-corp din lume. Dar nu e un dispozitiv chiar pentru toate buzunarele - prețul pleacă de la 2.499 lei. Pentru că HUAWEI își dorește să ofere tehnologie de ultimă oră pentru toate bugetele, a lansat recent pe piața din România și o tabletă mai accesibilă: MatePad T8. Pe lângă tabletă, a fost anunțată și Seria Y, noile smartphone-uri care oferă un raport-calitate preț foarte bun.
2.​VIDEO Contrabanda cu alcool: de la poșirca vândută în cluburi, până la ambulanța falsă cu licoare bahică de contrabandă Trăim încă într-o Românie divizată din punct de vedere economic și asta se vede foarte clar în statistici. Mediul rural are în continuare un decalaj vizibil față de mediul urban. Și acest lucru se vede foarte bine mergând la orice birt dintr-un sat din România. Aici, între sticlele de alcool ieftin, se dezbat marile probleme ale lumii. De la teorii ale conspirației, până la fotbal și politică. Lipsa de informare și a banilor îi determină pe mulți conaționali să consume alcool contrafăcut sau de contrabandă, a cărui sursă de proveniență este greu de stabilit.
3.VIDEO INTERVIU Nicoleta Deliu despre Bursa Binelui: "Doar de la începutul anului am avut 7.000 de donații. A fost o mobilizare extraordinară din partea comunității" În perioada de pandemie și izolarea socială s-a văzut cel mai bine umanitatea care există încă în societatea din ziua de astăzi. Multe companii, dar și persoane fizice s-au mobilizat exemplar și au donat în special pentru cauzele care luptau împotriva coronavirusului. În acest context, am stat de vorbă cu Nicoleta Deliu, Director de comunicare & CSR la BCR și implicată în proiectul Bursa Binelui. "Pe Bursa Binelui, doar de la începutul anului am avut 7.000 de donații. Ca să fac o comparație, în 7 ani de proiect am strâns 65.000 de donații. O mobilizare exemplară în ultimele 3 luni de zile".
4.Huawei Mate Xs - partenerul tău de afaceri și multitasking, cu valențe de asistent personal De multe ori am simțit nevoia unui spațiu de lucru mai mare pe ecranul telefonului. Mai ales în momentele în care ai un e-mail de trimis și trebuie să tot faci switch între tab-urile deschise pentru a verifica unele informații. Măcar cu 3 inci mai mult. Și nu, funcția nativă a telefoanelor de split screen nu ajută prea mult, majoritatea aplicațiilor nefiind optimizate pentru a rula pe jumătate de ecran. Așadar, există o nevoie în piață pentru ecrane mai mari, dar totuși să nu cari după tine o tabletă sau un laptop. Soluția? Telefonul pliabil de la HUAWEI, vârful de gamă Huawei Mate Xs.
5.[P] Huawei MatePad Pro, tableta cu cel mai mare raport ecran-corp din lume, ideală pentru activitățile profesionale, de învățare sau de relaxare Utilitatea unui dispozitiv cu un ecran mai mare decât al unui smartphone și mai portabil decât un laptop sau PC s-a văzut cel mai bine în zilele de izolare. Video call-uri, ședințe, lecții online, toate aceste lucruri au testat din plin infrastructura de internet, dar și device-urile pe care fiecare le-a folosit pentru a rămâne conectat cu activitățile obișnuite, chiar și de acasă. Vorbim despre tabletă, acest dispozitiv aflat la granița dintre laptop și telefonul mobil, care se remarcă printr-un ecran generos și o baterie puternică. În materialul de astăzi, o să discutăm despre Huawei MatePad Pro, tableta vârf de gamă recent lansată de HUAWEI și propunerea companiei pentru anul 2020 în materie de tablete.
6.Ce trebuie să știm pentru un aer sănătos acasă Ne-am refugiat în case în fața pandemiei. Acum, mai mult ca niciodată, ne petrecem foarte mult timp în interior, dar nu trebuie să ne concentrăm doar pe lupta de prevenție de noul coronavirus, ci trebuie să avem grijă și de alte aspecte ale vieții noastre. De la sănătatea mintală, alimentație, până la mișcarea regulată. Sunt multe lucruri pe care nu le conștientizăm sau poate nu le-am dat importanță prea mare: aerul din casă poate fi mai poluat decât cel de afară. Păi și ce e de făcut acum când suntem, într-un fel sau altul, constrânși să stăm cât mai mult acasa?
7.​VIDEO INTERVIU Vladimir Kalinov, vicepreședinte Raiffeisen: Putem finanța până la 40 de afaceri cu cate 50.000 de euro, prin programul factory Pandemia a afectat foarte mult mediul de business din România, iar IMM-urile au fost lovite cel mai dur. Lipsa de finanțare din următoarea perioadă poate duce la neimplementarea multor idei de afaceri bune. În acest context, factory by Raiffeisen Bank, programul de creditare a afacerilor aflate la început de drum, ar putea fi o soluție salvatoare pentru mulți viitori antreprenori.
8.Discuție cu Radu Umbreș, doctor în antropologie socială - despre fake news, pandemie și izolare socială Coronavirusul a cuprins aproape întreaga planetă în câteva luni și până să ne dezmeticim, ne-am trezit cu anumite măsuri de distanțare socială care până atunci păreau de domeniul scenariilor de film. Ne-am schimbat modul de raportare la societate, economie, relaționare între indivizi. Trăim vremuri ciudate, noi, neavând ceva similar în istoria noastră recentă, încât să putem să facem predicții. Nici măcar gripa spaniolă nu poate fi luată ca un exemplu. Am discutat, în acest context, despre impactul social pe care îl are pandemia asupra noastră cu Radu Umbreș, doctor în antropologie socială la University College London și lector la SNSPA.
9.​VIDEO O sală plină cu trambuline - visul oricărui copil... adult. Jumping House, dovada că se pot face bani din trambuline Cred că majoritatea dintre noi ne-am dorit să avem trambuline cât mai mari acasă și să sărim toată ziua. În lipsa lor, rupeam saltelele paturilor încercând să sărim cât mai sus. Neagomir Aneta, fondatoarea Jumping House în Cluj Napoca, demonstrează că poți face și un business serios dintr-o joacă.
10.Mobilitatea urbană în București - între transport alternativ și viteza melcului. Discuție cu Răzvan Toma de la blinkee.city Traficul din București este de mai mulți ani sufocat pe anumite intervale orare, iar poluarea ne răpește 4 ani din viață. Chiar un studiu recent, plasează Capitala pe locul 4 în Europa și 14 în lume în topul celor mai aglomerate orașe. Infrastructura orașului clar este depășită și o regândire a întregului sistem rutier ar dura foarte mult. În aceste condiții, transportul alternativ ar putea fi o soluție pentru un oraș înghițit din ce în ce mai mult de trafic și poluare.
11.Consultații și rețete în cloud - viitorul medicinei în cod binar. Discuție cu Mihai Drăghici, fondatorul MedicPad Cum ar fi să primești rețetele direct pe telefon sau să comunici istoricul tău medical și simptomele unui medic cât timp stai în sala de așteptare, folosind doar o tabletă? MedicPad poate să facă asta și deja a fost testat sistemul în România. Mihai Drăghici, fondatorul MedicPad, a găsit terenul perfect în țara noastră pentru a își implementa o idee mai veche: o platformă integrată de e-sănătate, care să ajute la îmbunătățirea calității serviciilor medicale. "Acum 2 ani de zile m-am mutat în București și am observat că pe partea de soft medical, România este un pic cam în urmă în ceea ce privește inovația. Așa că m-am decis să relansez compania și să reconstruiesc aplicațiile cu un design modern, un upgrade pe partea de tehnologie". - Mihai Drăghici.
12.Contoarele inteligente - mituri și realități Așa cum explicam într-un articol anterior, contoarele inteligente vor aduce multiple beneficii pentru utilizatorii finali. Sigur, vor exista persoane care se vor opune "digitalizării", dar important e ca atunci când iei o decizie, să fie una informată și nu bazată pe "am auzit de la un prieten/rudă că noile contoare înregistrează mai mult curent consumat". Bine, rezistența la schimbare nu este o chestiune specifică doar meleagulilor noastre, ci este întâlnită și în țările mai dezvoltate. ​
13.VIDEO INTERVIU Dr. Mihai Crețeanu, medic primar - radiologie Intervențională: În cazul varicocelului cea mai mare problemă care poate apărea este infertilitatea. Dr. Mihai Crețeanu, Medic Primar Spitalul AngioLife, Specialitate Radiologie Intervențională, a acordat un interviu în care a discutat despre varicocel, care sunt simptomele și ce diferențe există între operația clasică și emobolizarea (intervenția minim invazivă). "Varicocelul este întâlnit la cam 10-15% dintre bărbați. Însă, ca să devină și simptomatic și să îl pună pe pacient pe gânduri, vorbim de o incidență de 4-8% din bărbați" - Dr. Crețeanu Mihai.
14.Ce este varicocelul? Cauze, simptome, tratament. Dr. Crețeanu Mihai, Medic Primar, a răspuns întrebărilor cititorilor. Intră în articol pentru a citi răspunsurile Varicocelul reprezintă dilatarea anormală a venelor testiculare, cu alte cuvinte varice ale testiculelor. Apare preponderent la bărbații care stau mult în picioare, în majoritatea cazurilor la nivelul testiculului stâng. Testiculul pare la început mai mare, cu dilatații venoase neregulate, palpabile prin peretele scrotal. Treptat, varicozitățile ajung să se extindă și la scrot, în timp ce testiculul propriu-zis se poate atrofia.
15.INTERVIU Antoine Brun, vicepreședinte P&G pentru Europa de Sud-Est: Pentru noi, P&G în România reprezintă o poveste de succes, are un rol cheie atât in Europa cât și la nivel global. Fabrica P&G de la Urlați deservește aproximativ 1 miliard de consumatori în regiune Inovația și consumatorul aflat în centrul modelului de business. Cu aceste două noțiuni am rămas după discuția avută cu Antoine Brun, vicepreședinte P&G pentru regiunea Europei de Sud-Est. Aveam câteva curiozități despre ce înseamnă să faci parte dintr-o companie mare de pe piața bunurilor de larg consum nealimentare. Până la urmă, vorbim de o companie fondată în anul 1837. Da, România în acel an, nici nu exista ca stat. Este greu să ne imaginăm ce înseamnă să ai o istorie de 180 de ani, să te adaptezi cu succes la toate schimbările politice, demografice, sociale, culturale etc.
16.INTERVIU Frederic Laluyaux, președinte și CEO - Aera Technology: Eu cred că copiii noștri vor trăi într-o lume cu totul diferită. Cred că mare parte din ceea ce învață copiii mei astăzi la școală va fi irelevant în viitor Frederic Laluyaux, președinte și CEO - Aera Technology, a discutat în cadrul unui interviu despre inteligența artificială și rolul pe care aceasta îl va avea în viitor: "Ne îndreptăm de la o perioadă în care munca este făcută de persoane și susținută de mașinării, către o eră în care munca este făcută de mașinării controlate de oameni, iar această tendință este de neoprit. Numesc generația noastră "generația laptop" pentru că petrecem între zece și douăsprezece ore pe zi lucrând pentru o companie, încercând să comunicăm, să găsim răspunsuri diverselor întrebări, rezolvând probleme la nesfârșit".
17.VIDEO INTERVIU Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium: Asistăm la un trend de preferință spre zona de case, în detrimentul apartamentelor Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium, a discutat în cadrul unui interviu despre tendințele din piața imobiliară și ofertele pe care potențialii cumpărători le pot găsi la prima ediția din acest an a Imobiliarium și cum tehnologia și-a pus amprenta în experiența trăită la un astfel de eveniment: "Fiecare dintre cele 84 de ansambluri pe care le avem la eveniment va fi virtualizat, în sensul că, oamenii vor putea vedea fără să ajungă neapărat la blocul sau casa respectivă dintr-un singur loc, totul în mediul virtual".
18.[P] Ce oferte au dezvoltatorii de locuințe? În ce zone se construiesc cele mai multe imobile? Adrian Stănescu - Project Manager Imobiliarium a discutat online cu cititorii Vineri incepe Imobiliarium, expoziția imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori - expozanți. În perioada 11-13 mai, în parcarea Băneasa Shopping City, 84 de ansambluri rezidențiale își vor prezenta ofertele celor interesați de achiziționarea unei locuințe. În total, peste 20.000 de imobile (apartamente, case, terenuri) ce însumează peste 1,4 milioane de mp locuibili vor putea fi analizate și chiar văzute virtual prin intermediul ochelarilor VR.
19.VIDEO INTERVIU Alexandru Goșa, Senior Associate la Filip&Company, discută despre contractele de achiziție publică și de ce este bine să sufli și în iaurt​ Avocatul Alexandru Goșa, Senior Associate la Filip&Company, a discutat în cadrul unui interviu despre contractele de achiziție publică: care sunt regulile, cum trebuie procedat și riscurile în situația în care contractul este modificat cu încălcarea regulilor stabilite de lege. "Realitatea este că în cazul contractelor, mai ales cele pe termen lung, sunt situații în care circumstanțele se schimbă și atunci contractul ar trebui modificat din mers pentru a se potrivi cu noua situație de fapt. Însă, în cazul unui contract de achiziție publică, se pune problema dacă autoritatea trebuie să modifice contractul existent sau să organizeze o procedură nouă de achiziție".
20.VIDEO ​Un alt fel de review - iPhone X  Mult asteptatul model aniversar iPhone X a inceput sa fie comercializat incepand cu data de 27 octombrie. Bine, vorbim de precomenzi. Este varful de gama si pariul celor de la Apple.  Cu un ecran bezel less de tip OLED de 5.8 inch, cu functie de recunoastere faciala si alte noutati, noul iPhone incearca sa pastreze stacheta ridicata si sa demonstreze ca Apple inca este o companie care inoveaza. Exista doar doua tipuri de variante de stocare, de 64 de gb, care costa peste 5.000 de lei, si cel de 256 gb, care are un pret de peste 6.000 de lei.
21.​FOTO VIDEO REPORTAJ O zi in fabrica de confectii din Topoloveni care are disponibile 250 de locuri de munca  Noiembrie. O ploaie mocaneasca se asterne peste Topoloveni. In micutul orasel din judetul Arges, portile fabricii de confectii se deschid. O suta cincizeci de angajati incep lucrul in fabrica de textile ce apartine de Francesca Industries. Fiecare isi stie locul si ce are de facut, astfel ca productia incepe imediat. Afara continua sa ploua, marunt, marunt.
22.​INTERVIU Daniela Tudor, director resurse umane - Francesca Industries: Guvernantii trebuie sa inteleaga faptul ca masurile fiscale afecteaza stabilitatea macroeconomica, avand efecte grave in piata Compania Francesca Industries opereaza in industria textila si are capacitatea de a angaja pana la 1.000 de oameni. Problema este, asa cum spune Daniela Tudor, director resurse umane in cadrul Francesca, ca oamenii nu se inghesuie sa se angajeze, preferand in schimb sa traiasca din ajutoarele sociale: "Aproximativ 4 milioane de romani cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani nu au, nu cauta un loc de munca si nici nu desfasoara o activitate pe cont propriu. Probabil ajutoarele sociale ii retin acasa, de ce sa muncim daca tot primim bani de la Guvern".
23.VIDEO INTERVIU Valentin Negoita, presedintele ECOTIC: Din pacate, la noi nu as spune ca autoritatile locale au constientizat aceasta responsabilitate de a contribui la colectarea selectiva a deseurilor Valentin Negoita, presedintele ECOTIC a discutat in cadrul unui interviu despre despre tinta de colectare a deseurilor pe care Romania trebuie sa o indeplineasca. Noua Directiva europeana DEEE din 2012 prevede atingerea unor tinte si mai ambitioase pentru tarile membre UE. Pentru Romania, tinta de colectare a deseurilor electrice si electronice este de 45% din produsele puse pe piata anterior de catre orice producator. Un alt subiect de actualitate atins in cadrul interviului a fost Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, eveniment ce promoveaza si premiaza proiectele care ajuta mediul inconjurator.
24.​VIDEO INTERVIU Iosif Demian, regizor:  Noua generatie, fiind complet eliberata de obsesiile si experientele din comunism, si-a putut permite sa atace subiectele interzise inainte de '89 Iosif Demian, regizorul filmului Baloane de curcubeu, a discutat in cadrul unui interviu despre cenzura comunista, recuperarea peliculei si despre noul val de regizori romani in contextul erei postdecembriste. Crezut pierdut, filmul este recuperat dupa revolutie de Iosif Demian - care emigrase in Australia in 1985. Copia gasita - supravietuitoare a 18 runde de cenzura - este reconditionata de regizor si a fost lansata oficial, dupa 35 de ani, in cadrul AFF.
25.​VIDEO: Batrana, capra Sofica si cenzura comunista Filmul Baloane de curcubeu, in regia lui Iosif Demian, respins de cenzura comunista, a avut lansarea dupa 35 de ani la Sibiu, in cadrul Festivalului Astra. Cu aceasta ocazie, in cadrul conferintei ce a precedat proiectia oficiala, am putut afla de la regizorul Iosif Demian cum functiona cenzura comunista asupra filmelor, cum a fost distribuit in rol actorul Dorel Visan sau povestea batranei si a caprei Sofica.
26.VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova
27.VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama. Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols
28.​VIDEO INTERVIU Industria textila la rascruce: Salariul nu este o masura a generozitatii patronilor, ci este un pret al muncii / Ni se spune ca e bine sa fim IT-isti, sa fim avocati, sa fim doctori, dar n-o sa reusim sa fim toti asa Industria confectiilor textile din Romania trece prin momente dificile si se afla la un moment de rascruce, chiar daca dupa anii '90 textilele au contribuit enorm la PIB-ul Romaniei. Textilistii acuza politicul ca nu face nimic altceva decat sa ia masuri populiste care pot genera un efect de domino, ducand chiar, la falimentarea unei intregi ramuri industriale. Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale invitatilor
29.​VIDEO INTERVIU Cum se schimba regulamentul privind protectia datelor cu caracter personal si impactul in cazul relatiei angajat-angajator Ciprian Timofte, Managing Associate, si Sergiu Cretu, Avocat Senior in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii au discutat in cadrul unui interviu acordat HotNews despre schimbarile pe care le aduce noul Regulament General Privind Protectia Datelor Personale. "GDPR vorbeste despre faptul ca atunci cand intre operator si persoana vizata exista un raport de subordonare, consimtamantul exprimat de catre persoana avizata trebuie privit cu rezerve".Intra in articol pentru a urmari interviul integral
30.VIDEO INTERVIU Raluca Baldea si Alexandru Comanescu, Seniori Manageri Deloitte Romania despre plata defalcata a TVA: "Companiile ar putea avea probleme cu cash flow-ul si o povara administrativa dificil de gestionat" Raluca Baldea si Alexandru Comanescu, Seniori Manageri Deloitte Romania au discutat in cadrul unui interviu despre sistemul de plata defalcata a TVA, masura ce ar urma sa fie aplicata in Romania de la 1 octombrie 2017. Alexandru Comanescu: "Vor mai fi afectate acele companii care au termene de plata care depasesc data la care TVA-ul este datorat catre bugetul de stat". Raluca Baldea: "Ne asteptam ca povara administrativa, atat la nivelul contribuabililor, cat si la nivelul statului, sa fie una semnificativa si potential imposibil de gestionat".

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 67 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by