Articole scrise de Narcis Anton


1 - 30 din 1976 rezultate
1.Contoarele inteligente - mituri ��i realit����i A��a cum explicam într-un articol anterior, contoarele inteligente vor aduce multiple beneficii pentru utilizatorii finali. Sigur, vor exista persoane care se vor opune "digitaliz��rii", dar important e ca atunci când iei o decizie, s�� fie una informat�� ��i nu bazat�� pe "am auzit de la un prieten/rud�� c�� noile contoare înregistreaz�� mai mult curent consumat". Bine, rezisten��a la schimbare nu este o chestiune specific�� doar meleagulilor noastre, ci este întâlnit�� ��i în ����rile mai dezvoltate. ���
2.VIDEO INTERVIU Dr. Mihai Cre��eanu, medic primar - radiologie Interven��ional��: În cazul varicocelului cea mai mare problem�� care poate ap��rea este infertilitatea. Dr. Mihai Cre��eanu, Medic Primar Spitalul AngioLife, Specialitate Radiologie Interven��ional��, a acordat un interviu în care a discutat despre varicocel, care sunt simptomele ��i ce diferen��e exist�� între opera��ia clasic�� ��i emobolizarea (interven��ia minim invaziv��). "Varicocelul este întâlnit la cam 10-15% dintre b��rba��i. Îns��, ca s�� devin�� ��i simptomatic ��i s�� îl pun�� pe pacient pe gânduri, vorbim de o inciden���� de 4-8% din b��rba��i" - Dr. Cre��eanu Mihai.
3.Ce este varicocelul? Cauze, simptome, tratament. Dr. Cre��eanu Mihai, Medic Primar, a r��spuns întreb��rilor cititorilor. Intr�� în articol pentru a citi r��spunsurile Varicocelul reprezint�� dilatarea anormal�� a venelor testiculare, cu alte cuvinte varice ale testiculelor. Apare preponderent la b��rba��ii care stau mult în picioare, în majoritatea cazurilor la nivelul testiculului stâng. Testiculul pare la început mai mare, cu dilata��ii venoase neregulate, palpabile prin peretele scrotal. Treptat, varicozit����ile ajung s�� se extind�� ��i la scrot, în timp ce testiculul propriu-zis se poate atrofia.
4.INTERVIU Antoine Brun, vicepre��edinte P&G pentru Europa de Sud-Est: Pentru noi, P&G în România reprezint�� o poveste de succes, are un rol cheie atât in Europa cât ��i la nivel global. Fabrica P&G de la Urla��i deserve��te aproximativ 1 miliard de consumatori în regiune Inova��ia ��i consumatorul aflat în centrul modelului de business. Cu aceste dou�� no��iuni am r��mas dup�� discu��ia avut�� cu Antoine Brun, vicepre��edinte P&G pentru regiunea Europei de Sud-Est. Aveam câteva curiozit����i despre ce înseamn�� s�� faci parte dintr-o companie mare de pe pia��a bunurilor de larg consum nealimentare. Pân�� la urm��, vorbim de o companie fondat�� în anul 1837. Da, România în acel an, nici nu exista ca stat. Este greu s�� ne imagin��m ce înseamn�� s�� ai o istorie de 180 de ani, s�� te adaptezi cu succes la toate schimb��rile politice, demografice, sociale, culturale etc.
5.INTERVIU Frederic Laluyaux, pre��edinte ��i CEO - Aera Technology: Eu cred c�� copiii no��tri vor tr��i într-o lume cu totul diferit��. Cred c�� mare parte din ceea ce înva���� copiii mei ast��zi la ��coal�� va fi irelevant în viitor Frederic Laluyaux, pre��edinte ��i CEO - Aera Technology, a discutat în cadrul unui interviu despre inteligen��a artificial�� ��i rolul pe care aceasta îl va avea în viitor: "Ne îndrept��m de la o perioad�� în care munca este f��cut�� de persoane ��i sus��inut�� de ma��in��rii, c��tre o er�� în care munca este f��cut�� de ma��in��rii controlate de oameni, iar aceast�� tendin���� este de neoprit. Numesc genera��ia noastr�� "genera��ia laptop" pentru c�� petrecem între zece ��i dou��sprezece ore pe zi lucrând pentru o companie, încercând s�� comunic��m, s�� g��sim r��spunsuri diverselor întreb��ri, rezolvând probleme la nesfâr��it".
6.VIDEO INTERVIU Adrian St��nescu, Project Manager Imobiliarium: Asist��m la un trend de preferin���� spre zona de case, în detrimentul apartamentelor Adrian St��nescu, Project Manager Imobiliarium, a discutat în cadrul unui interviu despre tendin��ele din pia��a imobiliar�� ��i ofertele pe care poten��ialii cump��r��tori le pot g��si la prima edi��ia din acest an a Imobiliarium ��i cum tehnologia ��i-a pus amprenta în experien��a tr��it�� la un astfel de eveniment: "Fiecare dintre cele 84 de ansambluri pe care le avem la eveniment va fi virtualizat, în sensul c��, oamenii vor putea vedea f��r�� s�� ajung�� neap��rat la blocul sau casa respectiv�� dintr-un singur loc, totul în mediul virtual".
7.[P] Ce oferte au dezvoltatorii de locuin��e? În ce zone se construiesc cele mai multe imobile? Adrian St��nescu - Project Manager Imobiliarium a discutat online cu cititorii Vineri incepe Imobiliarium, expozi��ia imobiliar�� cu cel mai mare num��r de dezvoltatori - expozan��i. În perioada 11-13 mai, în parcarea B��neasa Shopping City, 84 de ansambluri reziden��iale î��i vor prezenta ofertele celor interesa��i de achizi��ionarea unei locuin��e. În total, peste 20.000 de imobile (apartamente, case, terenuri) ce însumeaz�� peste 1,4 milioane de mp locuibili vor putea fi analizate ��i chiar v��zute virtual prin intermediul ochelarilor VR.
8.VIDEO INTERVIU Alexandru Go��a, Senior Associate la PeliFilip, discut�� despre contractele de achizi��ie public�� ��i de ce este bine s�� sufli ��i în iaurt��� Avocatul Alexandru Go��a, Senior Associate la PeliFilip, a discutat în cadrul unui interviu despre contractele de achizi��ie public��: care sunt regulile, cum trebuie procedat ��i riscurile în situa��ia în care contractul este modificat cu înc��lcarea regulilor stabilite de lege. "Realitatea este c�� în cazul contractelor, mai ales cele pe termen lung, sunt situa��ii în care circumstan��ele se schimb�� ��i atunci contractul ar trebui modificat din mers pentru a se potrivi cu noua situa��ie de fapt. Îns��, în cazul unui contract de achizi��ie public��, se pune problema dac�� autoritatea trebuie s�� modifice contractul existent sau s�� organizeze o procedur�� nou�� de achizi��ie".
9.VIDEO ���Un alt fel de review - iPhone X  Mult asteptatul model aniversar iPhone X a inceput sa fie comercializat incepand cu data de 27 octombrie. Bine, vorbim de precomenzi. Este varful de gama si pariul celor de la Apple.  Cu un ecran bezel less de tip OLED de 5.8 inch, cu functie de recunoastere faciala si alte noutati, noul iPhone incearca sa pastreze stacheta ridicata si sa demonstreze ca Apple inca este o companie care inoveaza. Exista doar doua tipuri de variante de stocare, de 64 de gb, care costa peste 5.000 de lei, si cel de 256 gb, care are un pret de peste 6.000 de lei.
10.���FOTO VIDEO REPORTAJ O zi in fabrica de confectii din Topoloveni care are disponibile 250 de locuri de munca  Noiembrie. O ploaie mocaneasca se asterne peste Topoloveni. In micutul orasel din judetul Arges, portile fabricii de confectii se deschid. O suta cincizeci de angajati incep lucrul in fabrica de textile ce apartine de Francesca Industries. Fiecare isi stie locul si ce are de facut, astfel ca productia incepe imediat. Afara continua sa ploua, marunt, marunt.
11.���INTERVIU Daniela Tudor, director resurse umane - Francesca Industries: Guvernantii trebuie sa inteleaga faptul ca masurile fiscale afecteaza stabilitatea macroeconomica, avand efecte grave in piata Compania Francesca Industries opereaza in industria textila si are capacitatea de a angaja pana la 1.000 de oameni. Problema este, asa cum spune Daniela Tudor, director resurse umane in cadrul Francesca, ca oamenii nu se inghesuie sa se angajeze, preferand in schimb sa traiasca din ajutoarele sociale: "Aproximativ 4 milioane de romani cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani nu au, nu cauta un loc de munca si nici nu desfasoara o activitate pe cont propriu. Probabil ajutoarele sociale ii retin acasa, de ce sa muncim daca tot primim bani de la Guvern".
12.VIDEO INTERVIU Valentin Negoita, presedintele ECOTIC: Din pacate, la noi nu as spune ca autoritatile locale au constientizat aceasta responsabilitate de a contribui la colectarea selectiva a deseurilor Valentin Negoita, presedintele ECOTIC a discutat in cadrul unui interviu despre despre tinta de colectare a deseurilor pe care Romania trebuie sa o indeplineasca. Noua Directiva europeana DEEE din 2012 prevede atingerea unor tinte si mai ambitioase pentru tarile membre UE. Pentru Romania, tinta de colectare a deseurilor electrice si electronice este de 45% din produsele puse pe piata anterior de catre orice producator. Un alt subiect de actualitate atins in cadrul interviului a fost Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, eveniment ce promoveaza si premiaza proiectele care ajuta mediul inconjurator.
13.���VIDEO INTERVIU Iosif Demian, regizor:  Noua generatie, fiind complet eliberata de obsesiile si experientele din comunism, si-a putut permite sa atace subiectele interzise inainte de '89 Iosif Demian, regizorul filmului Baloane de curcubeu, a discutat in cadrul unui interviu despre cenzura comunista, recuperarea peliculei si despre noul val de regizori romani in contextul erei postdecembriste. Crezut pierdut, filmul este recuperat dupa revolutie de Iosif Demian - care emigrase in Australia in 1985. Copia gasita - supravietuitoare a 18 runde de cenzura - este reconditionata de regizor si a fost lansata oficial, dupa 35 de ani, in cadrul AFF.
14.���VIDEO: Batrana, capra Sofica si cenzura comunista Filmul Baloane de curcubeu, in regia lui Iosif Demian, respins de cenzura comunista, a avut lansarea dupa 35 de ani la Sibiu, in cadrul Festivalului Astra. Cu aceasta ocazie, in cadrul conferintei ce a precedat proiectia oficiala, am putut afla de la regizorul Iosif Demian cum functiona cenzura comunista asupra filmelor, cum a fost distribuit in rol actorul Dorel Visan sau povestea batranei si a caprei Sofica.
15.VIDEO INTERVIU ���Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova
16.VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama. Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols
17.���VIDEO INTERVIU Industria textila la rascruce: Salariul nu este o masura a generozitatii patronilor, ci este un pret al muncii / Ni se spune ca e bine sa fim IT-isti, sa fim avocati, sa fim doctori, dar n-o sa reusim sa fim toti asa Industria confectiilor textile din Romania trece prin momente dificile si se afla la un moment de rascruce, chiar daca dupa anii '90 textilele au contribuit enorm la PIB-ul Romaniei. Textilistii acuza politicul ca nu face nimic altceva decat sa ia masuri populiste care pot genera un efect de domino, ducand chiar, la falimentarea unei intregi ramuri industriale. Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale invitatilor
18.���VIDEO INTERVIU Cum se schimba regulamentul privind protectia datelor cu caracter personal si impactul in cazul relatiei angajat-angajator Ciprian Timofte, Managing Associate, si Sergiu Cretu, Avocat Senior in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii au discutat in cadrul unui interviu acordat HotNews despre schimbarile pe care le aduce noul Regulament General Privind Protectia Datelor Personale. "GDPR vorbeste despre faptul ca atunci cand intre operator si persoana vizata exista un raport de subordonare, consimtamantul exprimat de catre persoana avizata trebuie privit cu rezerve".Intra in articol pentru a urmari interviul integral
19.VIDEO INTERVIU Raluca Baldea si Alexandru Comanescu, Seniori Manageri Deloitte Romania despre plata defalcata a TVA: "Companiile ar putea avea probleme cu cash flow-ul si o povara administrativa dificil de gestionat" Raluca Baldea si Alexandru Comanescu, Seniori Manageri Deloitte Romania au discutat in cadrul unui interviu despre sistemul de plata defalcata a TVA, masura ce ar urma sa fie aplicata in Romania de la 1 octombrie 2017. Alexandru Comanescu: "Vor mai fi afectate acele companii care au termene de plata care depasesc data la care TVA-ul este datorat catre bugetul de stat". Raluca Baldea: "Ne asteptam ca povara administrativa, atat la nivelul contribuabililor, cat si la nivelul statului, sa fie una semnificativa si potential imposibil de gestionat".
20.���Intalnire online Care va fi impactul propunerii de plata defalcata a TVA pentru business? Raluca Baldea si Alexandru Comanescu, Seniori Manageri Deloitte Romania au discutat online cu cititorii Sistemul de plata defalcata a TVA (split payment VAT) ar urma sa fie aplicat in Romania de la 1 octombrie 2017, potrivit unui proiect de ordonanta a Guvernului, publicat de Ministerul de Finante pe 4 august 2017. Cum ar functiona in practica plata defalcata a TVA? Cum si de ce va fi afectat cash-flow-ul companiilor? Va creste povara administrativa? Ce riscuri apar pentru business? Unde se aplica un astfel de sistem si in ce conditii? Raluca Baldea, Senior Manager Deloitte Romania si Alexandru Comanescu, Senior Manager Deloitte Romania au discutat online cu cititorii joi, 10 august, de la ora 14.00.Intra in articol pentru a citi raspunsurile invitatilor
21.O poveste cu un samsar-infractor, deghizat in medic pediatru plecat in Germania Odata cu eliminarea de la 1 februarie 2017 a timbrului de mediu, piata autovehiculelor rulate cunoaste o crestere exponentiala. Multi clienti vor sa cumpere masini cat mai ieftine si cat mai bune. In goana dupa mici afaceri, pe site-urile specializate in vanzari apar si anunturi cu chilipiruri care par prea bune pentru a fi adevarate. Si de cele mai multe ori chiar asa este. Metoda folosita de escroci implica trimiterea de bani prin Western Union.
22.[P] ���Uleiul de krill: un remediu la indemana pentru scaderea colesterolului si riscului de afectiuni cardiovasculare Colesterolul este o substanta necesara bunei functionari a organismului, dar doar intr-o anumita limita. Cresterea peste valorile considerate normale a cantitatii de colesterol in sange, duce la afectiunea denumita hipercolesterolemie.
23.VIDEO INTERVIU Valentin Negoita, Presedintele APDETIC: "Digital Skills and Jobs Coalition sprijina dezvoltarea resurselor umane digitale" Valentin Negoita, presedintele APDETIC a discutat in cadrul unui interviu despre lansarea de la Bruxelles a Coalitiei “Digital Skills and Jobs” si despre ce implicatii are aceasta la nivelul UE si, implicit,  a Romaniei.  In plus, s-a discutat si despre deficitul de specialisti din domeniul IT&C. “In prezent universitatile din Romania pregatesc anual circa 7-8.000 de absolventi cu specializare in domeniul IT, dar cererea este de peste 20.000 de lucratori pe an” - Valentin Negoita.
24.������VIDEO INTERVIU Valentin Negoita, presedintele ECOTIC: Cred ca pentru o buna parte a primarilor din Romania problematica mediului nu exista catusi de putin Valentin Negoita, presedintele ECOTIC a discutat in cadrul unui interviu despre cei 10 ani de la infiintarea asociatiei ECOTIC si despre colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice si electronice. Intra in articol pentru a urmari interviul cu presedintele ECOTIC
25.���VIDEO INTERVIU Emilia Bunea, Metropolitan Life: Orice om are dreptul la o asigurare de viata, iar un produs cu o prima de 30 de lei pe luna este ideal pentru a atinge nevoile de protectie de baza / Calin Rangu, ASF: Din pacate suntem o piata a RCA-ului in comparatie cu alte tari europene Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life si Calin Rangu, Director, Directia Protectia Consumatorului, ASF au discutat intr-un interviu despre rolul telemarketingului in zona asigurarilor de viata, despre tendintele din piata romaneasca si regulile care trebuie respectate de catre persoanele care contacteaza potentiali clienti.
26.������VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
27.VIDEO INTERVIU Claire Aguilar, membra a juriului AFF 2016: M-a mirat faptul ca in Sibiu nu exista un cinematograf Claire Aguilar, membra a juriului Astra Film Festival edita 2016 a vorbit intr-un interviu despre filmele selectate la Astra Film, cinematografia din Romania si o comparatie dintre festivalul de film documentar din Sheffield, acolo unde Claire a fost directoare de programe, si Astra Film.
28.VIDEO INTERVIU Ileana Birsan, critic de film: Daca nu ai un anumit background, toate filmele non-comerciale o sa ti se para de neinteles sau proaste Criticul de film Ileana Birsan a discutat in cadrul unui interviu despre publicul cinefil din Romania, industria de filme documentare, dar si despre fimele romanesti aflate in competitie anul acesta la Festivalul de Film Astra. "Finantarea filmelor documentare… subfinantarea, mai bine zis, este o problema foarte reala si asta impiedica foarte mult intentia, curajul si motivatia documentaristilor de a se apuca sa faca un film documentar."
29.������VIDEO INTERVIU Liviu Tipurita, regizor si producator BBC, creatorul documentarului The New Gypsy Kings: Imi amintesc cum imi spunea: “Ne omoara manelele, Liviule! Moare muzica lautareasca”. Regizorul si producatorul Liviu Tipurita a vorbit in cadrul unui interviu despre noul sau documentar The New Gypsy Kings, film ce prezinta doua lumi diametral opuse, dar care au ceva in comun: muzica. Vorbim de lumea muzicii lautaresti, unde asistam la o lupta pentru supravietuire si cea de-a doua lume, cea a manelelor, unde vedem opulenta.
30.VIDEO INTERVIU Alexandru Gosa, PeliFilip: Cum eviti blocarea activitatii companiei

Litigiile societare sunt litigiile care au legatura cu societatile, cu administratorii, cu actionarii lor. Iar aici vedem activitate in toate sensurile: vedem administratori care se judeca cu societatea, societati care se judeca cu administratorii, actionari care se dau in judecata intre ei. Vedem litigii cerebrale care sunt pornite si duse pe baza de calcule financiare si litigii emotionale care sunt iscate si intretinute de animozitatile intre oameni. Vedem actionari care lanseaza o suta de litigii impotriva unei societati si vedem administratori care se pretind salariati ca sa beneficieze de protectia legislatiei muncii”, a declarant Alexandru Gosa, Senior Associate PeliFilip

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 66 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by