Articole scrise de Narcis Anton


1 - 30 din 2036 rezultate
1.Locurile de muncă în plină pandemie: specialiștii sunt tot mai căutați, cu accent pe competențele digitale Nu ne surprinde faptul că foarte multe companii caută în continuare angajați cu competențe digitale, iar cei specializați pe zona de IT rămân în continuare la mare căutare, chiar și în aceste vremuri de incertitudini. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai avem nevoie de instalatori, electricieni, zugravi etc și că se mută totul în digital. Dar tendințele, dacă mai era nevoie să reamintim acest lucru, tind spre o tipologie de angajat care nu știe doar să deschidă un calculator, un browser și un Excel.
2.Efectul fluturelui în piața materialelor de construcții și scumpirile preconizate în zona imobiliară O economie globalizată poate oferi foarte multe oportunități de creștere pentru un business local, afacerile locale aavând piețe mai mari de desfacere, însă există și riscuri mari, mai ales când apare un eveniment ce lovește într-o piesă de domino și se produce un fenomen de tipul “efectul fluturelui”. Hotnews Un astfel de eveniment a fost pandemia.
3.​INTERVIU Ram Addanki, Director General BAT România: Este foarte important pentru noi să oferim exemple de urmat prin prisma portofoliului nostru, a modelului de business durabil, a politicilor privind forța de muncă și a conștientizării impactului acțiunilor noastre asupra mediului Într-o societate globalizată și din ce în ce mai atentă la amprenta pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător, marile corporații ar trebui să fie "locomotivele" schimbării. Avem nevoie să devenim mai responsabili și să încurajăm politicile "verzi" și un model de business cât mai sustenabil. Ram Addanki, Directorul Ariei Europa Centrală și de Sud din cadrul British American Tobacco, a discutat în cadrul unui interviu pentru HotNews despre tema politicilor privind mediul, societatea și guvernanța sustenabilă.
4.Timpul, poate cea mai importantă resursă pe care o avem Sună clișeistic titlul, dar până la urmă este un adevăr. Timpul este o resursă limitată și pe care trebuie să o folosim cât mai eficient. Chiar zilele trecute un nou studiu, de parcă mai era nevoie de încă o dovadă, plasa Bucureștiul în vârful topului cu cele mai aglomerate orașe din lume. 134 de ore le pierde, în medie, un bucureștean în trafic. Un timp irosit, pe care nu îl mai recapeți.
5.VIDEO INTERVIU Cum se face contabilitate în timpul pandemiei? Gabriel Sincu, country director, TMF România: Ne-am dat seama că lucrul de la distanță merge foarte bine/ Cea mai mare provocare pe care o avem este lipsa unei baze de profesioniști din care să putem recruta Anul care a trecut a fost plin de provocări pentru toată lumea, iar firmele de contabilitate nu reprezintă o excepție. În plus, automatizarea își face simțită prezența și în acest domeniu, iar specialiștii trebuie să se adapteze pentru a putea continua să își facă meseria la cel mai înalt nivel. Gabriel Sincu, country director, TMF România, a discutat, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro, despre ce înseamnă să fii contabil în secolul 21.
6.Dosarul cu șină și teancul de hârtii în era digitală Multă lume a observat și părțile bune pe care le-a adus pandemia. Știu, sună ironic, dar a trebuit să vină o pandemie pentru ca în România, unele companii și instituții să se gândească mai serios la digitalizare și renunțarea la dosarul cu șină. Sigur, mai e mult până departe, însă vedem că lucrurile se mișcă ușor, ușor. Spre exemplu, acum este mult mai ușor să îți reînnoiești permisul, multe dintre documente putând fi obținute online.
7.Huawei, aliatul tău în luna iubirii: Idei de cadouri și aplicații perfecte pentru a surprinde o persoană dragă de Dragobete „Sincronizează-ți rimul inimii” este o nouă campanie lansată de Huawei și este disponibilă până pe 21 februarie. Ai până la 50% reducere la dispozitivele aflate în ofertă și poți face un cadou smart persoanelor iubite sau chiar ție. Produsele care beneficiază de reduceri de până la 50% în această campanie sunt smartwatch-urile HUAWEI Watch GT2 Pro, HUAWEI Watch GT2, HUAWEI WATCH FIT, HUAWEI Band 4, HUAWEI Band 4 Pro și căștile wireless HUAWEI FreeBuds Pro.
8.[P] Oferte speciale Huawei cu ocazia Valentine’s Day. Cadouri mai inspirate, cu reduceri de până la 50% la dispozitive de top Huawei a lansat o nouă campanie de Valentine’s Day, sub sloganul „Sincronizează-ți rimul inimii”, care este disponibilă până pe 21 februarie și care se desfășoară atât online, cât și în toate magazinele partenere Huawei. Așadar, poți profita de produsele aflate la ofertă pentru a face un cadou smart persoanelor iubite. Poți beneficia de reduceri de până la 50% reducere la gadget-urile incluse în campanie.
9.Plimbăm hârtiile ca în secolul trecut, visând la eficiență sau trecem în full digital? S-a tot discutat despre digitalizare, despre cum unele proceduri interne s-au lovit de un blocaj din cauza lipsei unei infrastructuri digitale interne în unele companii. Cu alte cuvinte, când pandemia a lovit din plin și companiile din România au trebuit să introducă sistemul de telemuncă, primul pas a fost ca munca, acolo unde era posibil, să fie mutată acasă, asta însemnând stabilirea unei infrastructuri minime pentru a putea îndeplini sarcinile de zi cu zi.
10.Debirocratizare 1.0 - Paperless flowSIGN, alternativa rapidă la semnătura olografă și ștampilă Odată cu pandemia și restricțiile care au derivat de la criza sanitară, multe companii au realizat că digitalizarea e un pas important care trebuie făcut în 2020. Unele companii au ales să își protejeze angajații și au implementat sistemul de telemuncă. Numai că dincolo de asigurarea unei infrastructuri pentru angajații care lucrează remote, fie că vorbim de VPN-uri, soluții de securitate sau pur si simplu de noi calculatoare, multe companii s-au aflat în fața unei noi probleme: birocrația.
11.Nevoia de implementare a unui sistem funcțional de colectare selectivă a deșeurilor în toate școlile din capitală România se află pe locul 26 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește rata colectării și reciclării deșeurilor municipale, iar plasticul, alături de materialele de celuloză, au cea mai mare pondere în rândul deșeurilor produse în instituțiile de învățâmânt. Mai mult, de la 1 ianuarie 2021 România va fi nevoită să plătească o taxă către UE pentru cantitatea de plastic pe care o introduce pe piață și nu o reciclează. Din acest motiv a fost lansat un program de responsabilitate socială, ASAP, alături de o petiție națională prin care elevii din România solicită autorităților să transforme școlile în unități funcționale de colectare selectivă a deșeurilor.
12.​VIDEO INTERVIU Bogdan Drăgoi, Director general SIF Banat Crișana: Pentru unii, crizele economice pot fi oportunități + greșeli de începător / Cel mai rapid mod în care poți să îți pierzi banii este să faci investiții pe cursul euro-dolar Trebuie să avem mare grijă. Există un miraj al Bursei și al pieței de capital, cel pe care îl vedem în filme, unde de cele mai multe ori ne sunt prezentate doar poveștile de succes și nu vedem si eșecurile. La nivel macro, suntem o țară care are deficite structurale serioase și doar prin măsuri economice foarte dure vom putea să ne redresăm", Bogdan Drăgoi, Director general și Președinte al Consiliului de administrație SIF Banat Crișana.
13.Dell XPS 13 Ultrabook 2020, laptopul votat 5 ani la rând “Best in Show” XPS reprezinta una dintre cele mai performante serii de laptopuri, destinate atât creatorilor de conținut, cât și oamenilor de business, fiind distinsă în mod repetat cu titlul „Best in Show”, iar seria XPS 13 este deja un standard în lumea device-urilor portabile, fiind probabil cel mai performant și arătos laptop din categora sa. Fie că vrei să îl folosești în mediul profesional sau pentru relaxare, fie că vrei o combinație între cele două, trebuie să subliniem principalele două calități ale acestei serii: ultra portabilitate și performanță. Hai să vedem despre ce este vorba.
14.[P] HUAWEI Mate 40 Pro & HUAWEI MateBook X - combo-ul perfect pentru multitasking. Cu ce aplicații îți poți personaliza device-ul preferat? HUAWEI Mate 40 Pro, cel mai nou smartphone vârf de gamă Huawei și laptop-ul HUAWEI MateBook X fac un combo perfect datorită funcției Multi-screen Collaboration a Huawei Share. Începi să scrii niște notițe pe telefon și continui pe laptop. Fără întreruperi, fără copy paste, totul fiind nativ. Odată ce un smartphone este conectat la laptop-ul HUAWEI MateBook X, ecranul smartphone-ului este integrat în notebook cu o fereastră picture-in-picture.
15.​INTERVIU Daniela Șerban - candidat independent, Camera Deputaților, București: ​Cultura compromisului a devenit în România o cultură a supraviețuirii Daniela Șerban, candidat independent, Camera Deputaților, București a vorbit în cadrul unui interviu despre birocrația din România, soluțiile de dezvoltare a antreprenoriatului, cultura compromisului și educația financiară, care ar trebui să fie introdusă încă din clasele primare. "Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, simplificarea legislației și stimularea afacerilor mici, gândindu-ne la un plan pe termen lung. Inițiativele antreprenoriale trebuie încurajate, nu penalizate așa cum se întâmplă în România."
16.​VIDEO Radu Hanga, președinte BVB: Trecerea de la o piață de frontieră la una emergentă va însemna un flux de bani mai mare la care companiile românești vor avea acces Discutăm de câteva săptămâni cu specialiști din cadrul Asociației Administratorilor de Fonduri din România despre economisirea inteligentă și despre cum să pui economiile să lucreze pentru tine. După ce am aflat cum te pot ajuta fondurile de investiții să-ți crești economiile, mai departe vom discuta despre ce înseamnă investiția prin piața de capital, ce înseamnă să investești la bursă și ce impact are statutul de piață emergentă pe care BVB l-a obținut. Radu Hanga, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de la București, ne răspunde în cadrul unui interviu.
17.[P] HUAWEI MatePad T10 - tableta care îți aduce aproape aplicațiile preferate și tehnologii de ultimă oră HUAWEI MatePad T10 este o nouă tabletă care se alătură seriei MatePad T. Fiind o tabletă entry-level, este alegerea perfectă pentru toate vârstele și buzunarele, având un preț recomandat de 699 de lei. Versatilă, ultra portabilă și cu performanțe notabile, MatePad T10 devine un must buy pentru serile de browsing, binging sau pentru persoanele care lucrează remote și nu ar dori să depindă de un laptop care, de obicei, este destul de greu.
18.[P] Aplicațiile tale preferate, prezente în HUAWEI AppGallery: Pago și VirtualCards, la un clic distanță de noul HUAWEI Mate 40 Pro HUAWEI Mate 40 Pro a fost lansat recent, iar Huawei nu a dezamăgit nici de această dată. Echipat cu cele mai performante tehnologii Huawei, noul vârf de gamă consolidează devotamentul Huawei față de inovație și hotărârea de a crea cel mai bun telefon Mate de până acum. Și nu e ușor ca an de an să aduci invație și perfomanță într-o piață extrem de competitivă. Dincolo de noutățile pe partea hardware și software, Mate 40 Pro revoluționează modul în care utilizatorii integrează smartphone-urile în viața lor datorită noii funcții Smart Gesture Control, care permite controlul total hands-free al dispozitivului.
19.De la 1 ianuarie 2021 intră la nivelul UE taxa pe plastic / Taxa de garanție în România ar putea să fie stabilită la 50 de bani/ambalaj în cadrul sistemului de tip garanție - returnare (DRS) Obiectivele UE de reciclare pentru 2025 sunt provocatoare pentru multe state UE, iar România reciclează în acest moment doar aproximativ 15% din deșeurile pe care le produce. Începând cu ianuarie 2021, România va fi nevoită să plătească o taxă către UE pentru cantitatea de plastic pe care o introduce pe piață și nu o reciclează. Din acest motiv, implementarea unui sistem de tip garanție - returnare (DRS) în România trebuie să se întâmple cât mai urgent.
20.VIDEO Dan Robinson: 97% din berea consumată în România este produsă local și 50% din ingrediente provin din țară Industria berii a fost afectată de criza generată de pandemie, însă continuă să aibă o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică și socială din România prin locurile de muncă pe care le creează și contribuțiile constante la bugetele de stat și locale, prin sprijinirea fermierilor locali de orz și hamei și prin promovarea unor inițiative sustenabile de protecție a mediului, au afirmat reprezentanții Asociației Berarii României, reuniți alături de principalii factorii de decizie în cadrul unei conferințe care a avut loc miercuri, 21 octombrie.
21.[P] Huawei P Smart 2021 va fi disponibil la vânzare în România începând cu data de 9 octombrie la un preț special. Cu ce aplicații populare îți poți personaliza noul smartphone? Huawei a lansat un nou telefon pe piața din România, Huawei P Smart 2021, fiind disponibil la vânzare începând cu data de 9 octombrie. Având un preț recomandat de 1.299 lei, se anunță a fi un best buy. Smartphone-ul este special conceput pentru a răspunde diverselor cerințe ale tinerilor consumatori, fiind un mix reușit între design modern și tehnologii de ultimă oră. Echipat cu un ecran Full HD de 6.67 inci, noul telefon Huawei oferă o experiență de vizionare captivantă, fără margini.
22.​VIDEO Economii sau economisire inteligentă? Interviu cu Horia Gustă - preşedinte AAF: Singura soluție e să te bazezi pe forțele proprii și să nu aștepți pensia de la stat Auzim tot timpul de economisire. Chiar sunt unii “evangheliști” care vin cu diverse concepte, cu procente de pus deoparte din veniturile câștigate. De partea cealaltă, mai sunt unele persoane care recomandă să se consume toți banii: "De ce să-i ții aiurea deoparte? Că ai o singură viață și trebuie trăită". Pro sau contra economisire inteligentă - interviu cu Horia Gustă, președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri.
23.Back to school pe timp de pandemie: scenariu hibrid și cursuri de la distanță Școala ar trebui să reînceapă într-un scenariu hibrid, adică - prezența fizică și ore online, prin rotație - și în scenariul roșu - exclusiv online, conform ultimelor date transmise vineri de Ministerul Educației. În aceste condiții, este important ca elevii care vor continua cursurile online să aibă dispozitivele necesare pentru a fi cât mai aproape de normalitate.
24.VIDEO Vergil Chițac, candidat PNL la Primăria Constanța: Trebuie creată o nouă companie energetică, în subordinea Primăriei, care să înglobeze CET și RADET Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța, a discutat în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro despre calitatea serviciilor publice din oraș. "Dacă m-ați întreba care sunt principalele trei probleme ale Constanței în momentul de față eu v-aș spune fără să ezit: 1.economia, 2.calitatea serviciilor publice și 3.cheltuirea judicioasă a banilor publici. Ultimele două sunt conexate, pentru că eu am constatat (și cred că și cetățenii au constatat) că raportul calitate-preț la unele servicii pe care unii privați le fac în beneficiul constănțenilor este defavorabil. Există o risipă a banului public și contractele astea nu corespund calității".
25.​VIDEO Vergil Chițac, candidat PNL la Primăria Constanța: Vom face un ghișeu unic de autorizări pentru investitorii privați, unde oamenii să vină într-un singur loc, să depună documentația și primăria să alerge la instituțiile statului pentru toate avizele necesare "Dacă privim structura economică a Constanței, o să vedem că ea produce bunuri și servicii cu valoare adăugată mică. Asta este problema Constanței și de aceea salariul mediu în oraș este atât de scăzut. Suntem pe locul 19 în țară, după ce în 2016 eram pe locul 11. Deci în ultimii patru ani, noi am coborât 8 trepte, ceea ce este inadmisibil. Ăsta este motivul pentru care eu am spus și în 2016, spun și acum: problema numărul 1 a Constanței este revitalizarea economiei", a declarat Vergil Chițac, candidat PNL la Primăria Constanța, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro, în care am discutat despre economia Constanței, atragerea de investitori și relaxările fiscale.
26.​VIDEO Vergil Chițac, candidat PNL la Primăria Constanța: În Constanța avem între 140 și 150 de mii de autoturisme și numai 30 de mii de locuri de parcare Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța, a discutat în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro despre infrastructura și transportul public în Constanța. "Mizăm pe 3 direcții simultane: construirea de parcări, un transport în comun civilizat și fluidizarea circulației. Lucrurile astea vor face ca numărul de autoturisme în Constanța să se micșoreze. Eu cred că cetățenii benevol vor renunța, unii dintre ei, la autoturism, iar Constanța va fi un oraș al oamenilor, nu al mașinilor".
27.​VIDEO Vergil Chițac, candidat PNL la Primăria Constanța, în dialog cu cititorii - partea a doua: Suntem la un minim istoric în ceea ce privește metri pătrați de spații verzi pe cap de constănțean. Suntem la 13 metri pătrați de spații verzi, față de o normativă europeană de 26. Acesta este partea a doua a interviului în care Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța, a răspuns întrebărilor adresate de către cititorii HotNews: "În momentul de față suntem la un minim istoric în ceea ce privește metri pătrați de spații verzi pe cap de constănțean. Adică suntem la 13 metri pătrați de spații verzi, față de o normativă europeană de 26. Nici nu îndrăznesc să mă refer la normativa recomandată de Organizația Mondială a Sănătății de 50 de metri pătrați. Comparativ, Iașiul are 51-52 de metri pătrați de spații verzi pe cap de ieșean. Deci noi suntem la 13. Ca să ajungem la minimul normativului european, ne-ar trebui în momentul de față 400 de hectare de spații verzi în plus. Spații verzi, parcuri... 400 de hectare. Deci situația din punctul ăsta de vedere e dramatică".
28.VIDEO Vergil Chițac, candidat PNL la Primăria Constanța, în dialog cu cititorii: Economia orașului este nediversificată, de slabă calitate. Ăsta este motivul pentru care, din păcate, suntem pe locul 19 în țară la valoarea salariului mediu brut (I) Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța a răspuns întrbăreilor adresate de către cititorii HotNews: "Trebuie să stopăm risipa banului public, pentru că eu am constatat studiind câteva contracte, că ele sunt foarte oneroase, în sensul în care contractele sunt plătite de la primărie cu bani foarte mulți, iar banii aceștia mulți nu se văd în calitatea serviciilor prestate pentru respectivele contracte. Nu există constănțean cu care să mă întâlnesc și să nu-mi reclame faptul că orașul este murdar". Aceasta este doar prima parte a interviului.
29.​VIDEO INTERVIU Vergil Chițac, candidat PNL primăria Constanța: Constanța este la un minim istoric în ceea ce privește fondurile europene accesate pe cap de locuitor. 90 de euro în 11 ani de zile "Nimeni, în momentul de față, nu cred că vrea să vină în Mamaia (cum era înainte de '90 și puțin după '90) ca să petreacă un sejur de 10 zile. Lucrul acesta nu se mai poate face. De altfel, Mamaia s-a degradat total din punct de vedere urbanistic, s-a construit pe spații verzi. Mamaia nu mai este o stațiune, Mamaia a ajuns un cartier al Constanței. S-a dorit lucrul acesta, așa a fost și prezentat în media de-a lungul timpului, ca o stațiune unde se petrece de seara până dimineața, muzica nu încetează, sunt care alegorice, se dansează samba, sunt palmieri pe străzi." - Vergil Chițac.
30.VIDEO INTERVIU Vergil Chițac, candidat PNL la primăria Constanța, discută despre problemele administrative ale orașului, exploatările de gaze din Marea Neagră și Portul Constanța "Există o diferență formidabilă între nivelul și calitatea administrației publice și calitatea mediului privat. Practic, calitatea mediului privat este mult peste calitatea administrației publice. Dacă ne uităm la salarii, lucrurile sunt exact invers. Adică, salariul mediu în zona publică este mult mai mare decât salariul mediu în zona privată. Suntem într-o logică economică întoarsă, nu?" - Vergil Chițac, candidat PNL la primăria Constanța.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 68 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by