Articole scrise de Mona Hera


1 - 30 din 49 rezultate
1.Predoiu: Celeritatea anchetelor ��i a judec����ilor a devenit o problem�� acut��. Nu putem sta cu dosare deschise la infinit Ministrul Justi��iei a afirmat, luni, c�� "celeritatea anchetelor ��i a judec����ilor" a devenit o problem�� acut��. El a spus c�� nu se poate sta la infinit cu dosare deschise ��i nesolu��ionate ��i c�� nu poate accepta acest "fenomen", întrebându-se dac�� nu este o problem�� de atitudine a magistratului fa���� de serviciul public.
2.Avertisment al Organiza��iei Mondiale a S��n��t����ii privind lipsa de noi antibiotice împotriva r��spândirii superbacteriilor/ Aproximativ 33.000 de oameni mor anual în Europa din cauza unei infec��ii rezistente la antibiotice Organiza��ia Mondial�� a S��n��t����ii (OMS) a avertizat vineri c�� lipsa de noi antibiotice amenin���� lupta împotriva r��spândirii bacteriilor rezistente la medicamente, care ucid zeci de mii de persoane în fiecare an, scrie Agerpres, citând AFP.
3.Consiliul Europei, despre ultimele modific��ri în sistemul judiciar din Polonia: Afecteaz�� ��i mai mult independen��a magistra��ilor / Var��ovia consider�� reac��ia un amestec în afacerile ei interne Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, consider�� c�� noile planuri ale Guvernului polonez de modificare a legisla��iei vizând sistemul judiciar sunt menite "s�� reduc�� ��i mai mult la t��cere opozi��ia în rândul judec��torilor ��i procurorilor ��i s�� le afecteze independen��a" ��i cere Senatului polonez s�� resping�� m��surile propuse într-un nou act normativ, scrie Reuters.
4.VIDEO Zeci de magistra��i au ie��it pe treptele palatelor de justi��ie din Bucure��ti, Cluj sau Ia��i, solidari cu judec��torii din Polonia: "Polish judges fight for their independence" Zeci de magistra��i au ie��it vineri pe treptele palatelor de justi��ie în Bucure��ti ��i în alte câteva ora��e, în semn de solidaritate cu magistra��ii polonezi, care vor protesta sâmb��t�� la Var��ovia printr-un mar�� al t��cerii, fa���� de "încerc��rile sistematice din ultimii doi ani ale Guvernului ��i Parlamentului de a limita independen��a instan��elor ��i a judec��torilor ��i de a-��i extinde influen��a asupra func��ion��rii sistemului judiciar".
5.Fostul decan al Facult����ii de Teologie din Constan��a, cercetat pentru fapte de corup��ie, achitat Fostul decan al Facult����ii de Teologie din Universitatea "Ovidius" Constan��a, trimis în judecat�� pentru fals intelectual ��i complicitate la instagare la abuz în serviciu, pentru c�� ar fi ajutat un candidat s�� ob��in��, ilegal, posturi universitare, a fost achitat. Decizia este definitiv��.
6.VIDEO Mariah Carey, în fruntea topului Billboard pentru a patra oara, în patru decenii diferite Cânt��rea��a Mariah Carey a devenit, gra��ie melodiei sale ''All I Want for Christmas Is You'', primul artist care s-a aflat în fruntea clasamentului muzical Billboard Hot 100 în patru decenii diferite, scrie AFP.
7.Ciolacu îi d�� replica lui Iohannis: Gol��neal�� e s�� guvernezi o ��ar�� f��r�� s�� st��pâne��ti procedurile în rela��ia cu Parlamentul Marcel Ciolacu ��ine s�� îi dea replica pre��edintelui Klaus Iohannis, care a calificat drept o "gol��neal�� a PSD” mo��iunea simpl�� împotriva ministrului Finan��elor, Florin Cî��u, adoptat�� luni de Senat. Liderul PSD sus��ine c�� "gol��neal��” este s�� ajungi s�� guvernezi o ��ar�� f��r�� a cunoa��te lucruri de baz�� ��i proceduri elementare în rela��ia Guvernului cu Parlamentul. De asemenea, el invoc�� motive de neconstitu��ionalitate legate de asumarea r��spunderii Guvernului pe pachetul de legi referitoare la justi��ie, legea plafoanelor ��i transportul ��colar.
8.La mai bine de 4 ani de la tragedia din Colectiv este a��teptat�� o prim�� sentin���� a instan��ei/ Decizia va fi pronun��at�� luni de Tribunalul Bucure��ti La mai bine de patru ani de la incendiul din 30 octombrie 2015 din Clubul Colectiv, care a ucis 64 de oameni ��i a mutilat al��i aproximativ 150, magistra��ii Tribunalului Bucure��ti ar urma s�� pronun��e luni o prim�� sentin����. În acest dosar - blocat 2 ani pe chestiuni de procedur�� - au fost trimise în judecat�� 13 persoane: fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, patronii clubului Colectiv, angaja��i ai ISU ��i reprezentan��i ai firmei de artificii.
9.Ministrul de Interne: Convorbirile radio ale Jandarmeriei de la protestul din 10 august au fost desecretizate. Luni vor fi trimise Parchetului 248 de ore de înregistr��ri/ Cine a gre��it va pl��ti Jandarmeria Bucure��ti a desecretizat convorbirile radio de la protestul din 10 august 2018, iar luni vor fi trimise Parchetului 248 de ore de înregistr��ri, a declarat sâmb��t�� pentru HotNews.ro ministrul de Interne Marcel Vela. "Cine a gre��it va pl��ti. Vor fi ��i sanc��iuni administrative", a afirmat Vela.
10.Sfântul Nicolae, ajutorul celor s��raci ��i Mo��ul care umple ghetu��e cu daruri ori nuielu��e / Obiceiuri ��i tradi��ii Sfântul Nicolae, s��rb��torit în 6 decembrie, considerat "f��c��torul de minuni" ��i ocrotitorul celor s��rmani, este una dintre cele mai populare figuri ale cre��tin��t����ii, numele lui fiind legat de d��rnicie ��i compasiune, dar ��i de cadourile ori "nuielu��ele" pe care le pune în ghetu��ele copiilor.
11.Prognoza pentru Bucure��ti: Frig ��i ploaie în timpul zilei, lapovi���� pe timpul nop��ii Vremea se r��ce��te semnificativ în Bucure��ti, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 ��i 1 grad, sâmb��t�� diminea����, potrivit meteorologilor. De asemenea, pe timpul zilei plou��, în timp ce pentru vineri noapte este prognozat�� lapovi����.
12.Decizie definitiv�� a instan��ei: Fiul fostului premier moldovean Vladimir Filat a r��mas f��r�� o jum��tate de milion de lire sterline Instan��a britanic�� a respins recursul f��cut de Vlad Luca Filat, fiul fostului premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat, împotriva deciziei prin care i-a fost confiscat�� suma de aproape 500.000 de lire, care ar proveni din activit����i ilegale, scrie Unimedia, care citeaz�� un comunicat al Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova.
13.Pre��edintele Parlamentului European: Viitoarea Comisie European��, cel mai probabil la 1 decembrie Pre��edintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a apreciat sâmb��t�� c�� va fi probabil imposibil ca viitoarea Comisie European�� s�� î��i preia atribu��iile la 1 noiembrie ��i c�� totul va fi amânat pentru 1 decembrie, scrie Agerpres, citând AFP.
14.Daea: Exporturile de carne au sc��zut în 2018 cu 13.500 de tone fa���� de 2017, din cauza pestei porcine Exporturile de carne au sc��zut cu 13.500 de tone în 2018, fa���� de anul 2017, din cauza pestei porcine africane, se arat�� într-un r��spuns dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o interpelare adresat�� de c��tre deputatul liberal Sorin Moldovan.
15.CSM, despre cump��rarea unui nou sediu în valoare de 18 milioane de euro: De 14 ani, institu��ia func��ioneaz�� într-un sediu impropriu, pentru care s-a pl��tit chirie de peste 9,1 milioane de euro din fonduri publice Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) reac��ioneaz�� la informa��iile potrivit c��rora institu��ia ar urma s�� î��i achizi��ioneze cu 18 milioane de euro un nou sediu ��i sus��ine c�� de aproximativ 14 ani func��ioneaz�� într-un sediu impropriu, pentru care s-a pl��tit chirie de peste 9,1 milioane de euro din fonduri publice. CSM mai sus��ine c�� de-a lungul timpului au fost f��cute demersuri pentru alocarea unui sediu corespunz��tor, îns�� acestea au r��mas f��r�� rezultat, ��i c�� fondurile pentru noul sediu, puse la dispozi��ie de Guvern, "nu fac parte din sfera bugetului destinat necesarului instan��elor ��i parchetelor, alocarea bugetar�� fiind realizat�� în mod separat".
16.Ministrul George Ciamba va fi propus pentru postul de ambasador în Grecia - surse Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, va fi propus pentru postul de ambasador în Grecia, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro. De altfel, Ciamba a mai fost ambasador în Grecia timp de 7 ani.
17.GRECO: Autorit����ile au continuat s�� recurg�� la OUG pentru modific��ri legislative importante / Reducerea termenelor de prescrip��ie pentru anumite infrac��iuni va submina lupta anticorup��ie În pofida solicit��rii GRECO de a fi utilizate procedurile de urgen���� ca o excep��ie, autorit����ile au continuat s�� recurg�� la Ordonan��e de Urgen���� pentru adoptarea unor modific��ri legislative importante. În plus, nu a fost instituit niciun mecanism eficient de aplicare a codului de conduit�� a parlamentarilor, iar sfera incrimin��rii conflictelor de interese r��mâne limitat�� ��i nu promoveaz�� prevenirea sau gestionarea situa��iilor care ar putea deveni o infrac��iune, potrivit raportului GRECO. De asemenea, organismul interna��ional se declar�� preocupat de tensiunile politice continue în România privind reformele sistemului judiciar, cu "consecin��e poten��ial d��un��toare pentru combaterea corup��iei".
18.Cristina Tarcea, replic�� pentru Lia Savonea: De mult tânje��te la revocarea conducerii instan��ei supreme Pre��edintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, "tânje��te" de mult la revocarea conducerii Înaltei Cur��i de Casa��ie ��i Justi��ie pentru a numi în loc persoane "mai pu��in predispuse la independen���� fa���� de dânsa", a declarat, pentru Digi 24, pre��edintele instan��ei supreme, Cristina Tarcea.
19.Multe procese de corup��ie vor fi reluate de la zero. Darius Vâlcov, Elena Udrea, Alina Bica, Dan ��ova, printre beneficiarii deciziei Cur��ii Constitu��ionale privind completurile de 3 ���Multe procese de corup��ie care au fost judecate de completuri de 3 de la instan��a suprem�� ��i care nu au decizii definitive vor fi reluate de la zero, iar printre beneficiari se vor num��ra Darius Vâlcov, Alina Bica, Elena Udrea, Dan ��ova, Vlad ��i Mircea Cosma, a explicat pentru HotNews.ro avocatul Toni Neac��u. El spune îns�� c�� pentru condamna��i cu decizii definitive, precum Liviu Dragnea, nu mai exist�� nicio cale direct�� de atac, "singura solu��ie" fiind CEDO, care implic�� îns�� o procedur�� de durat��.Consecin��ele deciziei CCR: Vor fi rejudecate toate dosarele solu��ionate de completurile de 3 de la instan��a suprem�� pân�� în ianuarie 2019, dac�� nu au sentin��e definitiveCompleturile de 3 de la instan��a suprem��, nelegal constituite - a decis CCR. Judec��torii au admis sesizarea lui Florin Iordache
20.Victor Ciorbea, de la Avocat al Poporului, la avocatul puterii: "Am avut multe realiz��ri, care adesea au fost ignorate" / Un altfel de bilan�� Victor Ciorbea, criticat ��i contestat de opozi��ie ��i de societatea civil�� pentru c�� nu a atacat la Curtea Constitu��ional�� controversatele ordonan��e de urgen���� care au scos sute de mii de români în strad��, pleac�� din func��ia de Avocat al Poporului dup�� 5 ani. A fost înlocuit ast��zi cu Renatte Weber, sus��inut�� tot de PSD, partid care l-a propulsat ��i pe el în func��ie, iar acum l-a l��sat f��r�� sprijin pentru un nou mandat. Ciorbea ��i-a f��cut propriul bilan�� al celor 5 ani de mandat, în care sus��ine c�� a avut "multe realiz��ri, care adesea au fost ignorate", iar din cauza sesiz��rilor cu caracter politic, o mare parte din mass-media s-a axat aproape în exclusivitate pe criticarea activit����ii sale. El se plânge c�� de multe ori a primit solicit��ri de sesizare a Cur��ii Constitu��ionale cu un pronun��at caracter politic ��i sus��ine c�� "nu orice act normativ, apreciat ca fiind imoral sau inoportun cuprinde elemente de neconstitu��ionalitate".
21.Augustin Zegrean: Adoptarea Codului Administrativ prin Ordonan���� de Urgen���� nu se justific�� sub nicio form��. O Curte Constitu��ional�� ideal�� ar trebui s�� o declare clar neconstitu��ional�� Adoptarea Codului Administrativ prin Ordonan���� de Urgen���� nu se justific�� sub nicio form��, iar o Curte Constitu��ional�� ideal�� ar trebui s�� declare clar neconstitu��ional acest act normativ, care încalc�� de mai multe ori Constitu��ia, a declarat pentru HotNews.ro fostul pre��edinte al Cur��ii Constitu��ionale Augustin Zegrean. El spune c�� decizia CCR de neconstitu��ionalitate din noiembrie 2018 viza probleme care nu erau legate de fondul legii, pentru c�� nu a fost f��cut�� analiza pe con��inut, ��i doar pe procedur��, dar exist�� decizii ale CCR din 2016 prin care s-a stabilit c�� pensiile speciale pentru ale��ii locali sunt neconstitu��ionale.
22.Reprezentantul special al Rusei, Dmitri Kozak, sus��ine c�� Plahotniuc i-a dat un plic cu propuneri de federalizare a Republicii Moldova Dmitri Kozak, vicepremier al Federa��iei Ruse ��i reprezentantul special al pre��edintelui rus pentru rela��ii economice ��i comerciale cu Republica Moldova, sus��ine într-un interviu acordat cotidianului Kommersant c�� în timpul întrevederii avute la Chi��in��u cu liderul Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, acesta i-a înmânat un plic cu propuneri pentru schimbarea cursului politic al Republicii Moldova, cu o reorientare spre Moscova ��i solu��ionarea problemei transnistrene prin intermediul federaliz��rii republicii, scrie Agerpres.
23.Gabriela Firea, citat din Petre ��u��ea pe Facebook, în ��edin��a Biroului Permanent al PSD "Pro��tii au o scul�� care le ��ine loc de inteligen���� - ��iretenia”, este citatul din Petre ��u��ea pe care Gabriela Firea l-a postat pe Facebook, luni, în ��edin��a Biroului Politic al PSD, care discut�� detaliile organiz��rii congresului din 29 iunie în care va fi aleas�� noua conducere a partidului.
24.RAPORT. Ministerul de Externe nu î��i asum�� nicio responsabilitate pentru dezastrul de la votul din diaspora. Institu��ia d�� vina pe Iohannis, pe turismul electoral sau pe viteza redus�� a internetului MAI sus��ine c�� "��i-a îndeplinit toate obliga��iile legale", dar, în pofida "cre��terii semnificative a sec��iilor de votare", "s-a dovedit c�� ��i-a epuizat resursele pentru asigurarea logisticii alegerilor din str��in��tate. În raportul ob��inut de HotNews.ro Ministerul de Externe mai arat�� c�� votul electronic sau prin coresponden���� nu reprezint�� o solu��ie.
25.T��riceanu, discu��ii cu D��ncil�� la Guvern despre consult��rile de la Cotroceni - surse C��lin Popescu T��riceanu se afl��, în acest moment, la Palatul Victoria, pentru discu��ii cu premierul Viorica D��ncil��, în contextul consult��rilor care vor avea loc ast��zi la Cotroceni cu pre��edintele Klaus Iohannis, au declarat surse politice pentru Mediafax. UPDATE la discu��ii ar participa ��i Daniel Chi��oiu.
26.Pre��edintele Iohannis, întâlnire cu liberalii sibieni, pe care i-a felicitat pentru rezultatele de la europarlamentare Pre��edintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, duminic��, la Sibiu, cu liberalii sibieni, pe care i-a felicitat pentru rezultatele de la alegerile europarlamentare, Sibiul având cel mai bun scor din ��ar�� - 48,33%.
27.Jandarmii i-au amendat ��i pe protestatarii de la Bra��ov care l-au huiduit pe T��riceanu ��i l-au a��teptat cu un sicriu Protestatarii de la Bra��ov care l-au a��teptat cu huiduieli ��i cu un sicriu pe liderul ALDE, C��lin Popescu T��riceanu, au fost amenda��i de jandarmi cu câte 500 de lei.
28.Iohannis a semnat decretul pentru pensionarea lui Augustin Laz��r Pre��edintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru eliberarea din func��ie a procurorului general Augustin Laz��r, care se pensioneaz��. Laz��r, pe care Tudorel Toader a încercat s�� îl revoce înc�� de anul trecut, ��i-a depus cererea de pensionare pe fondul scandalului generat de acuza��iile c�� a refuzat eliberarea unui de��inut politic.UPDATE Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca Bogdan Licu s�� preia interimar func��ia de procuror general, dup�� pensionarea lui Augustin Laz��r
29.UPDATE Curtea Constitu��ional�� amân�� pentru 20 mai decizia care l-ar putea sc��pa pe Liviu Dragnea de condamnarea la închisoare Curtea Constitu��ional�� a amânat vineri, pentru 20 mai, decizia asupra sesiz��rii vicepre��edintelui Camerei Deputa��ilor, Florin Iordache, pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corup��ie de la instan��a suprem��. Data coincide cu cea stabilit�� de Curtea Suprem�� pentru dosarul în care Liviu Dragnea este judecat ��i pentru care a fost condamnat, în prim�� instan����, la trei ani ��i jum��tate de închisoare cu executare.
30.Liviu Dragnea, în fa��a judec��torilor. ��eful PSD e la un pas de sentin��a final�� în dosarul angaj��rilor fictive. Cele trei variante posibile, explicate de avocat Liviu Dragnea ar urma s�� fie audiat ast��zi la instan��a suprem�� în dosarul angaj��rilor fictive de la Protec��ia Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în prima instan���� la trei ani ��i jum��tate de închisoare. Acest termen ar putea fi ultimul, iar instan��a s�� r��mân�� în pronun��are ��i s�� dea sentin��a într-o s��pt��mân�� sau dou��, fiind cea mai plauzibil scenariu, a explicat pentru HotNews.ro Toni Neac��u, unul dintre avoca��ii din dosar. Ap��rarea va cere un nou termen, pân�� la decizia din 19 aprilie a Cur��ii Constitu��ionale privind completurile specializate de 3 judec��tori. Dragnea, întâmpinat de protestatari, dar ��i de sus��in��tori la Curtea Suprem�� / Jandarmii au pus garduri de protec��ie

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by