Articole scrise de Mona Hera


1 - 30 din 72 rezultate
1.VIDEO INTERVIU cu psihologul Daniel David: Dacă vom fi nevoiți să rămânem în online trebuie să gândim stilul de viață și rutina pentru online / De ce am asistat la o "explozie comportamentală" după lockdown / Cei trei factori principali pentru care teoriile conspirației "înfloresc" în România Dacă pandemia de coronavirus nu se va prelungi mai mult de un an, nu vom asista la schimbări de paradigmă, afirmă psihologul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, invitat la întâlnirile HotNews.ro online #deladistanță. El vorbește și despre principalele trei cauze ale dezinformării - neîncrederea oamenilor unii în ceilalți și în instituții, alfabetizarea stiințifică scăzută și analfabetismul funcțional. Aici, un rol fundamental ar trebui să îl aibă medicii, care să iasă să le explice oamenilor pericolul virusului, astfel încât spațiul public să nu fie lăsat la dispoziția pseudoștiinței,consideră Daniel David. Psihologul consideră că dacă în starea de urgență autoritățile au acționat de nota 9, prin măsurile luate, trecerea la starea de alertă s-a făcut într-o manieră de amator și a dus la o "explozie comportamentală".
2.VIDEO Cum va arăta cultura după pandemie? Întâlnire online #deladistanță cu Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Șerban Pavlu / Ada Solomon: A obișnui publicul că produsul cultural este gratis e o capcană foarte gravă Pandemia de COVID-19 ar trebui să fie o lecție pentru cei implicați în domeniul artelor de adaptare a conținutului, însă nu poți face teatru în online. Vor apărea noi forme de expresie, dar este clar că nu vor dispărea nici cinematograful, nici teatrul, nici sala de concerte. Astfel au creionat cultura post- pandemie actorul Șerban Pavlu, regizorul Tudor Giurgiu și producătoarea Ada Solomon, invitați la întâlnirile online #deladistanță. Unul dintre "beneficiile" acestei crize sanitare este că mulți oameni care au uitat teatrul o bucată de vreme l-au redescoperit acum, în online, însă "a obișnui publicul că produsul cultural este gratis e o capcană foarte foarte gravă", spune producătoarea Ada Solomon. "E anormal să ai un asemenea munte de conținut gratuit și e normal să plătești a treia parte, a cincea parte, nu cât plăteai la teatru".
3.Carte împrumutată de la bibliotecă, returnată după aproape 40 de ani de către un cititor din Olanda O carte împrumutată de la o bibliotecă olandeză i-a plăcut atât de mult unui cititor încât acesta a returnat-o după 39 de ani, 13 săptămâni şi 5 zile de la termen, scrie dpa, potrivit Agerpres.
4.Daniel Funeriu: Coaliția loazelor a început ofensiva abjectă pentru anularea bacalaureatului / Apărați-vă onoarea diplomei de bacalaureat! Dacă s-ar anula bacalaureatul, "600.000-700.000 de picați la bac din 2011 încoace vor primi acea diplomă și vor repopula fabricile de diplome -dughene, nu universități- cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual", afirmă fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. El le transmite tinerilor care urmează să susțină bacalaureatul să își apere diploma de bacalaureat și să nu se lase "învinși de coaliția loazelor" și "conduși de proști și mafioți".
5.DNA a deschis 33 de dosare penale pentru achiziții publice în timpul pandemiei de coronavirus / Sunt vizate și "persoane cu funcții importante" DNA a deschis 33 de dosare penale pentru achiziții publice de echipamente medicale în perioada stării de urgență, potrivit șefului instituției, procurorul Crin Bologa. "Există oameni și companii care au înțeles să profite de pe urma acestei pandemii", a afirmat Bologa într-o conferință de presă. El a afirmat că în aceste dosare sunt vizate și persoane cu funcții importante în cadrul autorităților contractante.
6.Judecătorul Cristi Danileț: Nu se atinge niciun drept al omului dacă paznicul de la supermarket îmi ia temperatura Nu se atinge niciun drept al omului dacă paznicul de la supermarket le ia temperatura celor care intră, fiind doar un mijloc de siguranță, nu un act medical, spune judecătorul Cristi Danileț.
7.VIDEO Cum se vor comporta românii după 15 mai, când vor fi ridicate restricțiile din starea de urgență? Sociologul Gelu Duminică, la întâlnirea online #deladistanță: După 15 mai, alegerea este a noastră. Sper să realizăm cât de mișto e viața și cât de proști suntem că nu ne bucurăm că o trăim După 15 mai, când România iese din starea de urgență și vor fi ridicate o serie de restricții, este alegerea noastră ce se va întâmpla. Avem de ales între a ne câștiga libertatea sau a ne duce la cimitir, așa cum spunea Klaus Iohannis, a afirmat sociologul Gelu Duminică, invitat la o întâlnire realizată #deladistanță. El crede că după 15 mai, pe termen foarte scurt, foarte mulți români vor continua să rămână responsabili. Referindu-se la reluarea slujbelor cu enoriașii la biserică, sociologul afirmă că pentru foarte mulți Biserica este ancora, că într-o perioadă de criză este nevoie de multe ancore și că va depinde foarte mult de modul în care Biserica Ortodoxă va ști să gestioneze situația.
8.VIDEO Schimbări majore la admiterea la facultate. La Universitatea București va fi examen doar la Drept. Nici la facultățile Universității de Vest Timișoara nu va fi examen de admitere în acest an Singura facultate de la universitatea București unde în acest an se va da examen va fi Facultatea de Drept, iar la celelalte admiterea va fi în baza mediei și a unor note obținute la bacalaureat la diferite discipline, în funcție de specificul facultății, a declarat rectorul Universității București, Marian Preda, la întâlnirile HotNews.ro #deladistanță. VIDEO Rectorii Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Universității București și Universității de Vest Timișoara, invitați #deladistanță: Generația digitală nu este nici ea atât de bine pregătită pentru a învăța intensiv online / Nu aceasta este forma unui învățământ de calitate pe care dorim să-l facemRectorul Universității „Babeș - Bolyai”: Suntem pregătiți pentru examene online. Dacă se pune problema de a amâna câteva luni admiterea, eu prefer varianta de a amâna și de a da examen fizicUniversitatea din București: Examen doar la Facultatea de DreptUniversitatea de Vest Timișoara: La admitere vom lua în calcul doar bacalaureatulCandidații la facultățile universităților de Medicină și Farmacie din țară vor susține examenul de admitere în aceeași zi - 26 iulie / În ce condiții se va da examenul în București
9.VIDEO Rectorii Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Universității București și Universității de Vest Timișoara, invitați online #deladistanță: Generația digitală nu este nici ea atât de bine pregătită pentru a învăța intensiv online / Nu aceasta este forma unui învățământ de calitate pe care dorim să-l facem Generația digitală nu este nici ea atât de bine pregătită pentru a învăța intensiv online. Nu au fost pregătiți nici studenții, nici profesorii să lucreze online pe scară largă, iar situația de acum este una de tranziție, generată de războiul cu pandemia, spune rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David. "Unele lucruri vor române, dar nu aceasta este forma unui învățământ de calitate pe care dorim să-l facem", a afirmat Daniel David, la întâlnireile HotNews. ro #deladistanță. Am discuta cu rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, cu rectorul Universității București, Marian Preda, și cu rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, despre efectele pandemiei asupra învățământului universitar - despre predarea online, despre cum vor susșine elevii examenele în noile condiții și despre modificările la examenele de admitere din acest an.
10.Concentrația de alcool metilic, de 300 de ori mai mare decât doza letală în spirtul din care au băut cei 10 oameni care au murit la Iași - legiști Concentrația de alcool metilic din sticlele cu spirt contrafăcut din care au băut cei zece oameni care au murit la Iași era de 300 de ori mai mare decât doza mortală, spun medicii legiști citați de Mediafax. Luni, sunt exhumate două persoane care se bănuiește că au murit tot intoxicate după ce ar fi băut spirt.
11.Povestea doctoriței din Brad care a murit din cauza coronavirusului: Lucra în spitalul din oraș de 37 de ani, urma să se pensioneze în luna mai / "A rămas fără plămâni" în clinica unde este medic fiica sa Doctorița din Brad care a murit din cauza coronavirusului a lucrat la spitalul din oraș timp de 37 de ani și a condus Secția de Medicină Internă. Urma să împlinească 70 de ani în luna mai, când voia să se pensioneze. "A rămas fără plămâni" după mai bine de două săptămâni de spitalizare la terapie intensivă, la Cluj, în clinica unde lucrează fiica sa, tot medic. Posibila sursă a infecției este o pacientă pe care doctorița o internase pentru probleme digestive și care nu avea simptome specifice COVID-19. Pacienta a fost externată, între timp, și testată ulterior, abia după ce coronavirusul a fost confirmat în cazul doctoriței.
12.Raed Arafat: Înțelegeți că nu a început relaxarea/ Riscăm să primim o lovitură de boomerang, ca virusul să revină în forță Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a lansat sâmbătă un nou avertisment, după ce au apărut semnale că românii au început deja "relaxarea" normelor de protecție în fața virusului. "Până pe 15 mai nu se relaxează nimic, iar dacă acum nu respectăm restricțiile, efectele pot fi dramatice", a afirmat Arafat, la Realitatea Plus.
13.INTERVIU Medic de boli infecțioase: Nu am mai văzut în viața mea câte 10-12 ambulanțe aliniate la spital. Atunci am realizat dramatismul acestei boli / Am văzut moartea cu ochii / Te marchează neputința familiilor celor care pier Medicul infecționist Carollina Radu de la Spitalul Municipal Hunedoara, aflată în prima linie în lupta cu coronavirusul, spune că nu a trăit așa ceva în cei peste 32 de ani de experiență și că își va aminti toată viața scene precum cozile de 10-12 ambulanțe aliniate de-a lungul spitalului, acela fiind, de altfel, momentul în care a realizat dramatismul acestei boli și modul de contagiozitate extremă a virusului SARS-CoV-2. Într-un interviu acordat HotNews.ro, dr. Carollina Radu spune că a văzut moartea cu ochii și că a marcat-o ritmul în care se moare din cauza COVID-19
14.INTERVIU Medic de boli infecțioase: Nu am mai văzut în viața mea câte 10-12 ambulanțe aliniate la spital. Atunci am realizat dramatismul acestei boli / Am văzut moartea cu ochii / Te marchează neputința familiilor celor care pier Medicul infecționist Carollina Radu de la Spitalul Municipal Hunedoara, aflată în prima linie în lupta cu coronavirusul, spune că nu a trăit așa ceva în cei peste 32 de ani de experiență și că își va aminti toată viața scene precum cozile de 10-12 ambulanțe aliniate de-a lungul spitalului, acela fiind, de altfel, momentul în care a realizat dramatismul acestei boli și modul de contagiozitate extremă a virusului SARS-CoV-2. Într-un interviu acordat HotNews.ro, dr. Carollina Radu spune că a văzut moartea cu ochii și că a marcat-o ritmul în care se moare din cauza COVID-19, neputința și tristețea greu de descris în cuvinte ale familiilor celor decedați, familii care nici măcar nu își pot vedea rudele. "Este trist, este șocant să fim întrebați <<sunteți foarte siguri că este tata sau mama?>>".
15.VIDEO Cum se explică scenele violente din stradă din perioada Paștelui? Sociologul Gelu Duminică și activistul Ciprian Necula, invitați online #deladistanță: Un stat eșuat în acele comunități nu poate genera un comportament care să susțină statul Anomia sărăciei, cu comunități ținute la marginea societății, în care problemele de toate felurile persistă de 60 de ani, iar acolo șemecheria este valoarea fundamentală - aceasta este explicația pentru conflictele violente de stradă din ultima perioadă, în care au fost implicați romi, spune sociologul Gelu Duminică, invitat online #deladistanță. "Un stat eșuat în acele comunități nu poate genera un comportament care să susțină statul", afirmă el. Ciprrian Necula, activist pentru drepturile romilor, a vorbit și el despre "ghetourile" din România, unde există "dealeri politici", care se ocupă ca acești oameni să meargă la vot: "Unde începe țigănia, mahalaua, se termină și drumul, apa, curentul electric, accesul la educație, la sănătate".
16.Coronavirus: Papa Francisc - Izolarea în case, o şansă pentru redescoperirea vieţii de familie Oamenii ar trebui să folosească zilele în care se află în izolare forţată în locuinţe din cauza pandemiei de coronavirus pentru a se reconecta cu familia, spune Papa Francisc.
17.VIDEO Coronavirus în lume: ​Momente emoționante și în Spania, unde oamenii au ieșit la balcoane să îi aplaude pe medici Izolați în case, s​paniolii au urmat exemplul italienilor și, într-un gest emoționant de solidaritate, sâmbătă seară au ieșit la balcoane, de unde i-au aplaudat pe medicii și asistenții care se luptă să îi salveze pe pacienții cu coronavirus.
18.Coronavirus: Anchetă a Parchetului - Informația privind închiderea școlilor divulgată înainte de aprobare a provocat panică / Cercetări pentru divulgarea de informaţii secret de serviciu Parchetul General anunță că s-a sesizat din oficiu și face cercetări pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce în presă au apărut informații privind decizia Ministerului de Interne privind închiderea școlilor înainte ca aceasta să fie aprobată. Procurorii susțin că transmiterea acestor informaţii "a creat o stare de panică şi confuzie la nivel naţional, în contextul creşterii răspândirii virusului Covid-19 pe teritoriul României". Este primul dosar anunțat de Parchet de la instalarea Gabrielei Scutea, numită procuroru general de către președintele Klaus Iohannis, în pofida avizului negativ al CSM.
19.VIDEO Gaze lacrimogene pentru îndepărtarea migranților care încercau să treacă frontiera în Grecia / Turcia acuză forțele grecești că au ucis un migrant Poliţia greacă a folosit gazele lacrimogene, miercuri dimineață, pentru a dispersa sute de migranţi care încercau să treacă frontiera dinspre Turcia spre Grecia, scrie presa internațională.-------------------13:30 Grecia a "dezmințit categoric" că a deschis focul împotriva migranților.12:57 Autoritățile turce afirmă că un migrant a fost ucis de tirurile forțelor grecești în momentul în care încerca să treacă granița dintre Turcia și Grecia.
20.VIDEO Gabriela Firea dă nota 7 instituțiilor care s-au implicat în deszăpezire: Bine că nu e 4, probabil cetăţenii ne dau 5 Prima zăpadă din acest an a luat din nou pe nepregătite primăriile de sector din București care trebuie să deszăpezească orașul. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, dă nota 7 pentru deszăpezire și spune că "bine că nu e 4" și că "probabil cetăţenii dau 5". La rândul său, primarul sectorului 5, Daniel Florea, critică firmele responsabile cu deszăpezirea și se declară foarte supărat: "Înainte de o seară ca asta discutăm şi declarăm toţi că suntem pregătiţi şi dupa aceea constatăm că pe teren nu sunt nici atâţia oameni, nici atâtea utilaje".
21.Ultimul „ministru” al lui Dragnea. Șeful AEP s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei pentru "dezvoltarea unei relații de colaborare în materia organizării proceselor electorale" Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, s-a întâlnit, de Ziua Unirii Principatelor Române, cu ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, iar cele două instituții au transmis că discuțiile au vizat "dezvoltarea unei relații de colaborare între autoritățile administrative autonome specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două ţări, în vederea realizării schimbului de experienţă și de bune practici". Mitulețu-Buică, numit de Parlament la conducerea AEP la propunerea PSD, în februarie 2019, este ultimul "ministru" rămas în funcție din regimul Dragnea.
22.Gala premiilor Oscar: Fără sticle de plastic și cu meniuri vegetariene Preparatele care vor fi servite la evenimentele ocazionate de gala premiilor Oscar din acest an vor fi aproape în întregime vegetariene, au anunţat luni reprezentanţii Academiei de film americane (AMPAS), confirmând astfel o tendinţă remarcată deja în timpul celorlalte evenimente majore organizate în cadrul actualului sezon al premiilor decernate la Hollywood, scrie Reuters.
23.Reuniune a Comitetului pentru monitorizarea posibilelor infecţii cu noul coronavirus, la Ministerul Sănătăţii Comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus are luni o întâlnire de lucru, la care va participa şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.
24.Predoiu: Celeritatea anchetelor și a judecăților a devenit o problemă acută. Nu putem sta cu dosare deschise la infinit Ministrul Justiției a afirmat, luni, că "celeritatea anchetelor și a judecăților" a devenit o problemă acută. El a spus că nu se poate sta la infinit cu dosare deschise și nesoluționate și că nu poate accepta acest "fenomen", întrebându-se dacă nu este o problemă de atitudine a magistratului față de serviciul public.
25.Avertisment al Organizației Mondiale a Sănătății privind lipsa de noi antibiotice împotriva răspândirii superbacteriilor/ Aproximativ 33.000 de oameni mor anual în Europa din cauza unei infecţii rezistente la antibiotice Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat vineri că lipsa de noi antibiotice ameninţă lupta împotriva răspândirii bacteriilor rezistente la medicamente, care ucid zeci de mii de persoane în fiecare an, scrie Agerpres, citând AFP.
26.Consiliul Europei, despre ultimele modificări în sistemul judiciar din Polonia: Afectează și mai mult independența magistraților / Varşovia consideră reacţia un amestec în afacerile ei interne Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, consideră că noile planuri ale Guvernului polonez de modificare a legislației vizând sistemul judiciar sunt menite "să reducă şi mai mult la tăcere opoziţia în rândul judecătorilor şi procurorilor şi să le afecteze independenţa" şi cere Senatului polonez să respingă măsurile propuse într-un nou act normativ, scrie Reuters.
27.VIDEO Zeci de magistrați au ieșit pe treptele palatelor de justiție din București, Cluj sau Iași, solidari cu judecătorii din Polonia: "Polish judges fight for their independence" Zeci de magistrați au ieșit vineri pe treptele palatelor de justiție în București și în alte câteva orașe, în semn de solidaritate cu magistrații polonezi, care vor protesta sâmbătă la Varșovia printr-un marș al tăcerii, față de "încercările sistematice din ultimii doi ani ale Guvernului și Parlamentului de a limita independența instanțelor și a judecătorilor și de a-și extinde influența asupra funcționării sistemului judiciar".
28.Fostul decan al Facultății de Teologie din Constanța, cercetat pentru fapte de corupție, achitat Fostul decan al Facultăţii de Teologie din Universitatea "Ovidius" Constanţa, trimis în judecată pentru fals intelectual şi complicitate la instagare la abuz în serviciu, pentru că ar fi ajutat un candidat să obţină, ilegal, posturi universitare, a fost achitat. Decizia este definitivă.
29.VIDEO Mariah Carey, în fruntea topului Billboard pentru a patra oara, în patru decenii diferite Cântăreaţa Mariah Carey a devenit, graţie melodiei sale ''All I Want for Christmas Is You'', primul artist care s-a aflat în fruntea clasamentului muzical Billboard Hot 100 în patru decenii diferite, scrie AFP.
30.Ciolacu îi dă replica lui Iohannis: Golăneală e să guvernezi o țară fără să stăpânești procedurile în relația cu Parlamentul Marcel Ciolacu ține să îi dea replica președintelui Klaus Iohannis, care a calificat drept o "golăneală a PSD” moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, adoptată luni de Senat. Liderul PSD susține că "golăneală” este să ajungi să guvernezi o țară fără a cunoaște lucruri de bază și proceduri elementare în relația Guvernului cu Parlamentul. De asemenea, el invocă motive de neconstituționalitate legate de asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de legi referitoare la justiție, legea plafoanelor și transportul școlar.

1 2 3 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by