Articole scrise de Mirela Lupu


1 - 3 din 3 rezultate
1.Expert contabil: Un inventar al modificarilor fiscale anuntate de la 1 ianuarie 2018 Un expert contabil inventariaza pentru Startupcafe.ro cateva modificari importante propuse pentru codul fiscal 2018 asa cum au fost acestea anuntate de ministerul finantelor. Proiectul ce contine modificarile a fost publicat pe website-ul ministerului de finante si contine prevederi cu impact atat asupra firmelor si PFA cat si in ce priveste impozitul pe veniturile persoanelor fizice.
2.Plafonul de înregistrare în scopuri de TVA se poate majora, începând cu 1 ianuarie 2018 O derogare aprobată recent printr-o decizie a Consiliului Europei permite Romaniei să majoreze plafonul de înregistrare în scopuri de TVA de la 220.000 lei cât este în prezent la 300.000 lei. Derogarea este valabilă de la 1 ianuarie 2018 și are ca scop reducerea, pe de o parte, a obligațiile în materie de TVA, în cazul mai multor întreprinderi mici și reducerea volumului de muncă în administrațiile fiscale, pe de altă parte.
3.15 întrebări de bază despre SPLIT TVA De curând, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța 23/2017 privind plată defalcată a TVA-ului, cunoscută sub denumirea SPLIT TVA. Măsura este contestată de mediul de afaceri, de consultanți fiscali și contabili iar una dintre obiecții este că guvernul a adoptat-o într-un timp mult prea scurt. Firmele sunt îngrijorate că vor avea costuri suplimentare generate de comisioanele bancare, suplimentarea personalului pentru calcularea periodică si virarea în termenul legal a TVA-ului, modificarea softurilor. 


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by