Articole scrise de Mihai Chiper


1 - 3 din 3 rezultate
1.Iași: „Inima orașului” în pragul infarctului Palatul aparține unui "moment" al progresului (1925), Palasul 1 "altui moment" (2012), urmează inevitabil un alt "salt înainte". Iar ei, promotorii proiectului, se prezintă drept niște mesageri exclusivi ai progresului. Ceea ce este o mare, dacă nu completă închipuire. Sunt conștienți că la această ideologie consumeristă, high-tech, aderă în mod natural tinerii și IT-iștii, forța care poate duce înainte orașul. (Desigur, tinerii pot fi încântați. Nu mai pleacă, câștigă bine, au un mod de viață asemănător celui din Occident. Probabil pentru ei nu este un sacrilegiu că Trei Ierarhi va deveni un fel de capelă de rugăciune la intrarea în birou sau mall, ori că osemintele lui Al. I. Cuza, Dimitrie Cantemir ori Vasile Lupu se vor odihni la umbra unui turn megaloman de sticlă).
2.Sapte dorinte ale unui securist (de Mihai Chiper) Daca as fi securist ori as fi avut o anumita relatie compromitatoare cu Securitatea, o mare parte dintre dorintele mele mi-ar fi fost indeplinite de ultimele evolutii legate de legea CNSAS. Ce si-a dorit un securist si acum i-a reusit?
3.Vantu cumpara vulnerabilitatile valoroase de pe piata (de Mihai Chiper) "Catavencu" si protejarea intereselor lui Vintu nu sint un exemplu singular. In 2000, pe cind era proprietar al retelei "Monitorul", personajul s-a aratat deosebit de deranjat, de pilda, cind apareau articole critice la adresa prietenului sau, Radu Timofte, ajuns proaspat sef al SRI.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by