Articole scrise de Mihaela Mitroi, Raluca Popa


1 - 2 din 2 rezultate
1.Noi obligații de raportare a tranzacțiilor către autoritățile fiscale din 25 iunie 2018. Cum ne putem pregăti? În data de 25 mai 2018, Consiliul ECOFIN compus de miniștrii de finanțe din Uniunea Europeana, a adoptat o noua directivă ce introduce schimbul automat de informații cu privire la anumite tranzacții transfrontaliere care au consecințe fiscale. Aceasta directivă trebuie transpusă în legislația din România până la data de 31 decembrie 2019, și va intra  în vigoare din data de 1 iulie 2020. Cu toate acestea, regulile se aplică retroactiv, astfel ca vor trebui  raportate către autoritățile fiscale toate tranzacțiile transfrontaliere ce intră în sfera acestor noi reguli și sunt implementate începând cu data de 25 iunie 2018.
2.Ce noutati aduc rapoartele finale BEPS publicate pe 5 octombrie 2015? Nasterea unei economii globale digitale in ultimii 10-15 ani a generat o serie intreaga de probleme cu care administratiile publice nu sunt obisnuite. Sa ne gandim numai la faptul ca retaileri foarte mari, precum Amazon.com, nu detin niciun magazin fizic, in vreme ce cel mai mare furnizor de servicii de cazare, Airbnb.com, nu detine niciun loc de cazare propriu, iar cea mai mare companie de servicii de transport - Uber.com, nu detine nicio masina proprie.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by