Articole scrise de Mihaela Gherghisan


1 - 14 din 14 rezultate
1.PE, descurajat in reglementarea agentiilor de rating Experti in domeniul financiar audiati la Bruxelles la inceputul acestei saptamani de deputatii europeni franeaza proiectul reglementarii agentiilor de notatie. Ei sint de parere ca actiunea ar avea "consecinte nedorite".
2.Euro este ireversibil spune Mario Draghi audiat de PE Noul an va aduce o mai buna disciplina bugetara, crede presedintele BCE, Mario Draghi, audiat luni 19 decembrie de deputatii europeni. In opinia sa, euro este ireversibil si indestructibil iar BCE isi va pastra ca si pâna acum independenta fata de vointa politica a statelor care au adoptat moneda unica.
3.Critici in PE la adresa noului pact bugetar UE Liberalii europeni cred ca doar o parte a problemei a fost rezolvata de Summitul UE saptamana trecuta. Crestin democratii se arata insa multumiti. Deputatii, reuniti in sedinta plenara, au dezbatut subiectul marti 13 decembrie la Strasbourg.
4.Acord intre PE si capitale mult asteptat de laptari Un asa numit trilog intre Parlamentul European, statele membre si Comisia Europeana a ajuns marti 6 decembrie la un acord. Acesta prevede un pret mai bun pentru producatori care vor avea si o putere mai mare de negociere. Laptarii asteptau aceasta din 2009, cand Bruxelles-ul era luat cu asalt si obligat sa infrunte criza laptelui.
5.PE aproba cofinantarea UE de 95% pentru dezvoltarea regionala in Romania Votul Parlamentului, petrecut joi 1 decembrie in sedinta plenara, era ultima etapa pentru declansarea acestui proiect. Propunerea apartine Comisiei Europene, ea vizeaza statele aflate in asistenta financiara europeana iar statele membre UE si-au dat deja acordul.
6.RFI: PE a adoptat bugetul  european pentru 2012 Bugetul a fost negociat si convenit cu statele membre si reprezinta un compromis. Deputatii europeni doreau o marire robusta a finantelor UE pentru 2012, statele membre doreau o inghetare a sumelor la nivelul din 2011. Rezultatul este imbucurator pentru majoritatea deputatilor.
7.RFI: Dezbatere istorica despre agricultura la PE Pentru prima data, ministrii europeni ai agriculturii si deputatii europeni au dezbatut impreuna reforma Politicii Agricole Comune (PAC). Evenimentul organizat luni 7 noiembrie la Bruxelles a fost o ocazie pentru ca statele membre si Parlamentul European sa-si spuna deschis si in fata nemultumirile privind proiectul propus de Comisia Europeana.
8.PE vrea sa reglementeze relatiile comerciale cu China China, un teren de investitii propice pentru europeni sau o simpla iluzie ? UE are un deficit comercial cu China. Motivele acestuia sunt dezbatute intr-un studiu publicat la cererea Parlamentului European care se pregateste sa propuna o legislatie pentru a ameliora situatia.
9.Buget 2012 : PE si statele membre intra in negocieri finale In aceasta saptamana deputatii europeni au votat varianta finala a bugetului european pentru 2012, asa cum va intra ea in dezbaterea statelor membre. Acestea trebuie sa adopte bugetul pana la finele anului. Parlamentul prevede o marire a finantarii laturei sociale a UE si a cercetarii si educatiei.
10.Reactii PE nuantate la planul Barroso de recapitalizare a bancilor Deputatii europeni critica, dar si aplauda propunerile Comisiei Europene de recapitalizare coordonata a bancilor. Liberalii cer un model unic, ecologistii le gasesc limitate.
11.UE: parlamentarii europeni cer o solutie europeana La Strasbourg, crestin democratii europeni cer o solutie crizei generate de Comisia Europeana. Liberalii vor o realocare a unor fonduri nefolosite. Comisia propune o taxa pe tranzactiile financiare. Multe idei, putine solutii reale, UE pare sa se inece intr-o mare de bune intentii.
12.PE se felicita pentru ca doteaza zona euro cu un mecanism de preventie Ideea Parlamentului European de a crea o posibilitate aproape automata pentru a aplica sanctiuni statelor euro nedisciplinate a fost in fine acceptata de statele membre. Pachetul celor sase masuri, noul instrument de stabilitate euro, va fi adoptat in plenara Parlamentului la sfarsitul lunii.
13.AUDIO Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek: „Parlamentele nationale pot influenta acum mult mai tare legislatia europeana” "Parlamentele nationale pot influenta acum mult mai tare legislatia europeana”, a declarat, intr-un interviu pentru RFI Romania, presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek. Acesta a vorbit despre noul rol al acestei institutii in arhitectura UE, despre raportul cu Parlamentele Nationale si despre dezbaterea din Romania privind reforma Parlamentului.
14.Raportul Comisiei Europene: Ritmul reformei a scazut in Romania Raportul interimar al Comisiei Europene privind justitia in Romania va arata ca tara nu a fost capabila sa mentina ritmul reformei, dar ca anul trecut lupta impotriva coruptiei a cunoscut o usoara ameliorare, transmite corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghisan.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by