Articole scrise de Mediastandard.ro


1 - 30 din 105 rezultate
1.Mediastandard.ro: Walmart și Amazon au susținut financiar campania unui legiuitor care promovează teorii QAnon QAnon e ultima modă în materie de teorii ale conspirației – de mult sunt trecute vremurile în care americanii nu credeau în aselenizarea din 1969. În febra conspirațiilor cu Trump și „statul paralel” cu care acesta se luptă au intrat și diverși politicieni, însă puțini s-au bucurat de susținerea financiară a unor corporații.
2.Mediastandard.ro: ”Momentul Ceaușescu” al lui Lukashenko. Ce scrie presa internațională despre cel mai recent discurs al liderului de la Minsk După zile întregi de proteste, Aleksandr Lukashenko pare că se clatină pentru prima oară, după 26 de ani în fruntea Belarusului. Luni, într-o încercare eșuată de a se arăta prea puțin mișcat de manifestațiile din stradă, Lukashenko a vorbit la o fabrică din Minsk. În mijlocul discursului, mai mulți muncitori i-au strigat să plece de pe scenă. Într-o ieșire descrisă de presa internațională ca fiind asemănătoare ”momentului Ceaușescu”, ”ultimul dictator al Europei” a insistat că nu va permite repetarea alegerilor prezidențiale din 9 august, cu toate că rezultatele votului au fost denunțate pe scară largă ca fiind frauduloase.
3.Mediastandard.ro: Suspans, tragedie, remedii miraculoase – titlurile clickbait îți oferă toate astea (dar nu prea) Ce e clickbait-ul? Literalmente vorbind, o momeală lansată ca să dai click. Prin introducerea unor expresii sau cuvinte căruia cititorului îi trezesc anumite sentimente, acesta e făcut să acceseze linkul – chiar dacă informația nu îi întrunește așteptările. Întrucât nu există încă vreun instrument care să analizeze calitatea unui articol și să ne avertizeze în cazul în care suntem expuși unui clickbait, este important ca fiecare utilizator să știe cum să se ferească nu numai de astfel de materiale, dar și de site-urile care folosesc o astfel de tehnică înșelătoare (și enervantă pentru cititor).
4.Mediastandard.ro: Facebook vrea libertate de exprimare, dar nu pentru toată lumea: angajații critici și sindicaliștii, pe lista neagră Faptele recente ale Facebook au dovedit că platforma se folosește de libertatea de exprimare pentru a se scuza de la aplicarea unor măsuri necesare, însă dispare la fel de repede atunci când vine vorba de angajații care au criticat deciziile conducerii și sindicatele care folosesc serviciile companiei. După ce a anunțat că nu va lua nicio măsură împotriva angajaților care au protestat, în timpul orelor de lucru, împotriva deciziei lui Mark Zuckerberg de a nu marca o postare a președintelui SUA, Donald Trump, ca fiind instigatoare la violență. Cu toate astea, se pare că un angajat ar fi fost concediat.
5.Mediastandard.ro: Consiliul fondator al ICANN acuză actuala conducere că a abandonat principiile de bază ale organizației Se anunță o perioadă dificilă pentru Corporația Internet pentru Nume și Numere Alocate, întrucât actuala conducere a organizației este acuzată de consiliul fondator că a abandonat principiile de bază.
6.Mediastandard.ro:Twitter donează 1 milion de dolari pentru a susține eforturile jurnaliștilor care scriu despre COVID-19 Două organizații pentru drepturile jurnaliștilor vor primi de la Twitter o donație, în valoare de 1 milion de dolari. Platforma de social media își dorește ca banii să fie folosiți pentru a susține eforturile jurnaliștilor care scriu despre COVID-19.
7.Mediastandard.ro: Naționalism 101 - cum se răspândește discursul iliberal pe teritoriul Europei Se spune uneori că mulțimea are memoria scurtă. Totodată, după cum a afirmat George Santayana, ,,Cei care nu cunosc istoria sunt condamnați să o repete”. Presupunerea că există o legătură între cunoașterea întâmplărilor trecute și atitudinile, opiniile și convingerile pe care le au oamenii în prezent nu este una deplasată sau exagerată.
8.Mediastandard.ro: Instagram aduce mai mult de un sfert din totalul încasărilor companiei Facebook Instagram se află într-o continuă creștere, devenind o adevărată sursă de profit pentru Facebook, compania care deține platforma. Deși nu este principala sursă de venit, reprezintă o aplicație pe care Facebook o fructifică din plin, din punct de vedere financiar, după cum demonstrează cele mai recente rapoarte.
9.Mediastandard.ro: Studiu- Adolescenții folosesc social media și pentru a-și exprima susținerea față de o idee politică Un studiu realizat de autoritatea de reglementare și concurență aprobată de guvernul britanic pentru industriile de radiodifuziune, telecomunicații și poștale, arată că social media a devenit un spațiu în care adolescenții își exprimă susținerea față de o idee politică sau socială.
10.Mediastandard.ro: De ce este publicul atras de știrile despre mistere Misterele reprezintă o categorie aparte a senzaționalului, una care angrenează fascinația umană pentru necunoscut, pentru ceea ce transcende vizibilul și recognoscibilul. Ele permit oamenilor să își dezvolte speranțe și frici, să construiască un univers imaginar în care orice este posibil, dincolo de preceptele rațiunii. Calitățile fantastice atribuite lucrurilor pe care nu le înțelegem nu au efecte negative câtă vreme ele rămân la stadiul de fantasmă, însă există, in epoca internetului, publicații sau persoane influente care fructifică acest fenomen al atracției necunoscutului pentru a obține accesări. Acestea se folosesc uneori de informații cel puțin îndoielnice pentru a-și atinge scopul, ceea ce poate duce la dezinformarea celor mai creduli.
11.Mediastandard.ro: Manipularea se răspândește mai repede decât coronavirusul din China Pe măsură ce timpul trece, se observă că nu numai coronavirusul s-a răspândit în afara granițelor Chinei, ci și dezinformarea. În mediul online circulă teorii și ipoteze privind originea epidemiei – fenomen care nu se rezumă doar la spațiul digital din România -, care duc la informarea incorectă a publicului și la îngreunarea adoptării măsurilor necesare de sănătate publică.
12.Mediastandard.ro: Facebook Instant Articles vs Google AMP – tehnologia care ușurează navigarea pe articole Era internetului din buzunar determină companiile să găsească noi metode de a ușura experiența online. De exemplu, de când oamenii au început să acceseze platformele de socializare mai mult de pe telefon decât de pe desktop, s-a observat că două treimi din adulții americani citesc presa prin Facebook.
13.Mediastandard.ro: Epidemia de coronavirus din China stârnește teorii ale conspiraţiei pe internet După incendiile devastatoare din Australia și tensiunile dintre SUA și Iran, atenția publică s-a mutat asupra Chinei, care se confruntă în prezent cu apariția unui nou coronavirus. Totuși, potențialul de răspândire al epidemiei și în alte zone ale lumii a stârnit și teorii ale conspirației, împărtășite pe social media.
14.Mediastandard.ro: Cum vede presa din România epidemia din China. Între informarea echilibrată și ”apocalipsă” Epidemia care a început la sfârșitul anului trecut în China a depășit repede granițele continentale, fiind descoperite cazuri și pe continentul nord-american. Subiectul este, într-adevăr, unul îngrijorător pentru toată lumea, însă și unul ofertant pentru agențiile de presă.
15.Mediastandard.ro: Detectorul AI menit să determine știrile false clasează ca ”fake news” publicații mari din România Navigarea în online, mai ales atunci când vrei să accesezi un site de știri, ar fi mult mai ușoară dacă am putea să prevedem că o anumită sursă de informare va încerca să ne manipuleze. Pe acest fond au apărut mai multe instrumente care promit să identifice site-urile de fake news – ca să n-o faci tu.
16.Mediastandard.ro: Cum au abordat Iohannis, Dăncilă și Barna subiecte economice și sociale În acest moment, cele mai influente partide politice din România sunt Partidul Național Liberal (PNL), Aliața USR PLUS și Partidul Social Democrat (PSD). La nivel teoretic, primele două se plasează, în spectrul politic, în zona de centru-dreapta, iar cel de al treilea, în zona de centru-stânga, deși în realitate există o ambiguitate în ideologiile partidelor, caracteristică perioadei contemporane.
17.Mediastandard.ro: Moise Guran a lucrat cu USR și PLUS când încă era jurnalist. A existat un conflict de interese? Moise Guran anunța zilele trecute că renunță „definitiv” la presă și începe o carieră politică. Desigur, speculații pe această temă se făceau de mai mult timp, încă de când Libertatea a dezvăluit că liderii USR și PLUS l-au invitat pe realizatorul radio să se ocupe de campaniile electorale din 2020. Totuși, jurnalistul a dezvăluit public că a mai avut un rol politic în trecut, când încă era în mass-media.
18.Mediastandard.ro: Efectele mai puțin cunoscute ale incendiilor din Australia: poze înșelătoare ajunse virale și negarea schimbărilor climatice Incendiul din Australia se situează, împreună cu atacul Statelor Unite ale Americii asupra unui general iranian, în topul evenimentelor de la începutul anului 2020. Totuși, ca și în cazul tensiunilor dintre America și Iran, efectele secundare sunt valuri de dezinformare.
19.Mediastandard.ro: O scurtă istorie a tensiunilor dintre SUA și Iran Relațiile tensionate dintre Statele Unite și Iran, după uciderea generalului Qasem Soleimani, ține state întregi cu sufletul la gură de teama izbucnirii unui război nu doar ideologic și declarativ, ca până acum, ci a unuia armat de mare amploare.
20.Mediastandard.ro: Iranul folosește strategii de manipulare în mediul online, după modelul Rusiei În ultimii ani, Iranul s-a aflat într-o poziție dificliă și s-a folosit de toate mijloacele pentru a-și consolida statutul. Răspunsul violent și disperat de a lansa un mare număr de rachete balistice spre două baze militare din Irak, unde erau cantonate trupe americane, nu a fost decât vârful eforturilor iraniene de a-și reafirma și întări puterea.
21.Mediastandard.ro: "Al Treilea Război Mondial" a început - pentru presa occidentală și din România, cu clickbait și exacerbări Pe plan mondial, două evenimente au marcat începutul anului 2020: uciderea generalului iranian Soleimani de către o dronă americană și incendiile devastatoare din Australia, unde au murit aproximativ 480 de milioane de animale.
22.Mediastandard.ro: Social media ne face să pretindem că trăim cea mai bună viață - chiar dacă nu e mereu așa Importanța rețelelor sociale în viața omului modern nu poate fi contestată. Oamenii își expun din ce în ce mai mult viețile online și observă din ce în ce mai mult viața celorlalți. Dar oare ce fel de vieți sunt expuse pe rețelele sociale?
23.Mediastandard.ro: Primele jurnaliste din România, pioniere în lupta pentru drepturile femeilor Este cunoscut faptul că femeile au trebuit să lupte pentru drepturile lor. În România acest curent a fost preluat la fel de repede ca și în restul țărilor europene, undeva prin anul 1815 și avea să se desfășoare în două valuri, fiind influențat, de-a lungul timpului, de realitățile istorice, culturale, sociale și politice ale vremurilor.
24.Mediastandard.ro: Notificările - sau cum ajunge presa românească să facă clickbait pentru vizualizări Printre primele lucruri de care te lovești atunci când intri pe un site de presă românesc sunt notificările. Practic, pagina web dorește să te informeze de fiecare dată când un nou articol este publicat. Deși în sine ideea - adoptată în urmă cu aproximativ un an și jumătate de cele mai multe site-uri - sună bine, efectul scontat este tocmai invers decât cel așteptat.
25.Mediastandard.ro: Whataboutismul, arma preferată a Kremlinului Atunci când scandalul Watergate era în toi, susținătorii lui Nixon tindeau să aducă aminte des de scandalurile în care Partidul Democrat era implicat. Replica ”What about Chappaquiddick?” a devenit faimoasă în urma unui articol de satiră publicat de Art Buchwald, reprezentând o parte din discursul conservatorilor.
26.Mediastandard.ro: Jurnaliștii și Revoluția din 1989. Poveștile ziariștilor care s-au sacrificat pentru prezentarea adevărului Revoluția Română din 1989 a fost unul dintre cele mai sângeroase evenimente din istoria țării. În drumul nostru spre libertate, am luat vieți nevinovate, am călcat pe cadavre și am sperat ca într-o bună zi, toate aceste amintiri dureroase să dispară.
27.Mediastandard.ro: Cum și-a găsit sfârșitul Ceaușescu, cel mai mare corupt al României comuniste. Între nostalgie și propagandă de partid Despre cuplul Ceaușescu s-a spus și s-a vorbit extrem de mult. La 30 de ani de la Revoluția din 1989, se ridică însă altfel de întrebări. De ce în urma tuturor adevărurilor terifiante care au ieșit la iveală, după moartea celor doi, încă există persoane care se gândesc, cu un soi de nostalgie, la faptul că poate era mai bine atunci? Poate pentru că nimeni nu ne-a oferit, în 30 de ani de democrație, niciun soi de stabilitate, de siguranță sau de prosperitate.
28.Mediastandard.ro: Cum se văd în societate evenimentele din decembrie 1989, la 30 de ani de la căderea regimului Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la revoluția care l-a înlăturat pe liderul comunist Nicolae Ceaușescu și a dus la schimbarea regimului acestuia, majoritatea românilor se împart în două categorii, deoarece este un subiect polarizant, în fața căruia puțini pot rămâne placizi.
29.Mediastandard.ro: ”Ați mințit poporul cu televizorul”. Cum a influențat manipularea Revoluția din decembrie 1989 Nu e o surpriză că fiecare eveniment care atinge o anumită anvergură atrage după sine și exagerări sau disimulări ale datelor reale în presă, iar o revoluție se încadrează, cu siguranță, în această categorie de evenimente ale căror unde reverberează diferit de la o regiune la alta și de la o perioadă la alta. Difuzarea unor astfel de știri a însoțit și Revoluția Română de la 1989, ceea ce a creat un ciclu care a contribuit la înfăptuirea acesteia: cu cât răscoala lua amploare, cu atât agențiile de presă transmiteau mai multe informații despre ea, iar cu cât agențiile de presă difuzau mai multe informații, cu atât oamenii deveneau și mai înverșunați în hotărârea lor de a răsturna regimul.
30.Mediastandard.ro: Rolul jucat de TVR în evenimentele din decembrie 1989 Din spatele pupitrului improvizat, înconjurați de oameni, actorul Ion Caramitru şi poetul Mircea Dinescu vorbesc despre prima victorie din timpul Revoluției: Televiziunea Română era acum Liberă. Cu nouă minute înainte de ora 13, pe 22 decembrie, începea ceea ce avea să fie legătura directă a populației cu evenimentele din stradă - chiar dacă informațiile erau puține, uneori nefactuale.

1 2 3 4 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by