Articole scrise de Marius Pirloiu


1 - 11 din 11 rezultate
1.Romania Libera: Privatizare cu petitori dubiosi Liderul mondial al productiei de elicoptere, Eurocopter, are sase contracandidati in cea de-a doua tentativa a sa de preluare a constructorului de aeronave IAR Ghimbav. Potrivit AVAS, sunt interesate de preluarea IAR Ghimbav trei companii straine si patru firme romanesti, de diverse calibre. Companiile Aero Vodochody (Cehia), Eurocopter (Franta), Marcovici Capital Ltd (Israel) si firmele romanesti Rups, UTI Systems, Grivco si RO Mike Trade au platit peste 31.600 de lei pe dosarul de prezentare si au depus garantia de participare de 3,06 milioane lei.
2.Romania libera: Romania, mai atractiva decat tigrii asiatici Romania ocupa al doilea loc, dupa Polonia, in preferintele investitorilor straini datorita dimensiunii si perspectivelor de crestere accelerata a economiei. Pentru ca intentia sa fie fructificata insa, investitorii chestionati de o echipa mixta de analisti coordonata de Mergermarket spun ca guvernele regiunii ar trebui sa acorde facilitati fiscale si sa abandoneze masurile protectioniste.
3.Romania Libera: Bem putina apa minerala Consumul anual de apa minerala a crescut cu 18,4% in 2007, pana la 55,2 litri pe cap de locuitor, comparativ cu nivelul din 2006, potrivit Strategiei industriei miniere pentru perioada 2008-2020, publicata de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF). Totusi, anul trecut un roman a baut apa minerala cam jumatate din cat a baut un european. In Uniunea Europeana consumul de apa minerala a fost de 100-110 litri de persoana, potrivit lui Iosif Nagy, directorul general al Societatii Nationale a Apelor Minerale (SNAM).
4.Romania Libera: Raspunderea civila minima creste, despagubirile raman infime Limitele minime ale raspunderii civile cresc cu 50% anul acesta fata de anul trecut, pana la 750.000 euro in cazurile de vatamare corporala si pana la 150.000 euro pentru evenimentele soldate cu daune materiale, potrivit lui Marius Bulugea, director general pentru asigurari obligatorii in cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
5.Romania libera: Raiffeisen evolution zgarie norii in Floreasca Raiffeisen evolution Romania va dezvolta un proiect imobiliar mixt, Floreasca City, care include Sky Tower – cea mai inalta cladire din Bucuresti (131 metri), Office Wing si Promenada Mall. Investitia totala va fi de aproximativ 250 milioane euro. Floreasca City va fi situat in apropiere de Oracle Tower, dezvoltat tot de ReR, iar suprafata construita in acest proiect va fi de 212.000 mp.
6.Romania Libera: Alegerile amana privatizarile Alegerile locale, ce se vor derula in luna iunie, si alegerile parlamentare, programate in toamna, vor intarzia finalizarea privatizarilor anuntate pentru acest an, pana in 2009, a declarat ieri Ioana Filipescu, directorul general al Raiffeisen Investment Romania.
7.Romania Libera: Finantari nerambursabile de 800 milioane euro in 2008 Ministerul economiei si finantelor a dat unda verde programului de finantari nerambursabile pentru sustinerea competitivitatii economiei, adaugand contributia Guvernului la fondurile europene si impartind in cinci suma totala.Romania va primi in urmatorii sase ani fonduri europene nerambursabile in valoare de 2,5 miliarde euro destinate sustinerii competitivitatii economiei sale, care vor finanta in special proiectele firmelor mici si mijlocii cu activitati in cinci domenii principale.
8.Romania libera: BCR face profit-record, Erste Bank castiga 1,17 miliarde euro BCR a realizat in 2007 un profit-record, sustinut de cresterea creditarii pentru populatie, care a compensat costurile de restructurare. Profitul net al Erste Bank a fost sustinut cu aproape o cincime de activitatea din Romania, a treia ca valoare dupa Cehiasi Austria.
9.Romania libera: Companiile de la Bursa dau, in loc sa primeasca In actuala criza de lichiditati (lipsa de cumparatori) de la Bursa, primele companii care s-au decis sa deruleze majorari de capital vor sa o faca prin capitalizarea resurselor proprii si acordarea de actiuni gratuite. Desi, inca de anul trecut, moda actiunilor gratuite si-a pierdut mult din interes, intorcandu-se chiar impotriva multor companii, in acest inceput de an, cel mai prost din istoria moderna a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), nimeni nu gaseste curajul inca sa ceara bani actionarilor. Printre putinele metode de atragere de lichiditati pe piata de capital romaneasca sunt, din cate se pare, ofertele publice initiale (IPO).
10.Romania Libera: Devalorizarea leului coboara actiunile Erste Cu cateva saptamani inainte de listarea la Bursa de Valori Bucuresti, actiunile Erste cad la bursa din Viena cu peste 6%, ca urmare a evolutiei negative a titlurilor bancare, in ansamblu, si a temerilor investitorilor legate de expunerea mare a institutiei austriece de credit pe piata din Romania.
11.Romania libera: Bursa de Valori pierde aproape tot castigul din 2007 Bursa de valori Bucuresti are cel mai prost inceput de an din istoria sa moderna (ultimii zece ani), pierzand cea mai mare parte (85%) a castigurilor realizate anul trecut.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by