Articole scrise de MH


1 - 30 din 2412 rezultate
1.Cazul Caracal - FBI: Este pu��in probabil ca Alexandra s�� fi fost ultima victim�� a lui Dinc�� dac�� nu ar fi fost prins / Metodele alese pentru a sc��pa de cadavre, neobi��nuite Dac�� nu ar fi fost prins, Gheorghe Dinc��, trimis în judecat�� pentru uciderea Alexandrei ��i Luizei, ar fi f��cut ��i alte victime ��i este posibil s�� existe victime neidentificate ale agresiunilor sexuale, noteaz�� exper��ii FBI în raportul realizat în acest caz. Ei spun c��, în compara��ie cu autorii r��pirilor ��i crimelor din Statele Unite, metoda folosit�� de Dinc�� pentru a sc��pa de cadavru este unic��. Într-un studiu referitor la r��pitorii de copii care ��i-au ucis victimele, doar 3 din 112 autori au folosit incendierea ca metod�� pentru a sc��pa de cadavru/a ascunde crime, noteaz�� exper��ii FBI, potrivit rechizitoriului în cazul Caracal consultat de HotNews.ro.Procurori: Gheorghe Dinc�� î��i transformase casa într-o adev��rat�� închisoare / Patul metalic, sudat în perete, avea bucle pentru prinderea unui lan�� cu care î��i lega victimele
2.Procurori: Gheorghe Dinc�� î��i transformase casa într-o adev��rat�� închisoare / Patul metalic, sudat în perete, avea bucle pentru prinderea unui lan�� cu care î��i lega victimele - UPDATE Gheorghe Dinc��, trimis în judecat�� miercuri pentru uciderera Alexandrei ��i Luizei, î��i transformase casa într-o adev��rat�� închisoare, cu geamurile astupate cu BCA, iar în dormitor avea un pat cu un cadru din fier beton, sudat în perete, potrivit procurorilor DIICOT. Ei mai spun c�� sub cadrul metalic al patului era montat�� o bucat�� de fier beton, iar la cap��tul acesteia erau bucle de prindere a unui lan�� metalic folosit la imobilizarea victimelor.
3.Inspectorii Judiciari, convoca��i ��i ei în ��edin���� pentru a discuta despre eliminarea pensiilor de serviciu ��eful Inspec��iei Judiciare, Lucian Netejoru, i-a convocat, s��pt��mâna viitoare, pe inspectorii judiciari pentru a formula un punct de vedere motivat în cazul abrog��rii pensiei de serviciu, din perspectiva înc��lc��rii independen��ei statutului.
4.�����eful interimar al DNA: Au fost gre��eli punctuale ale unor procurori, au fost eronat extrapolate/ În ansamblu, institu��ia ��i-a îndeplinit menirea Procurorul-��ef interimar al Direc��iei Na��ionale Anticorup��ie, C��lin Nistor, sus��ine c�� au existat cazuri punctuale de derapaje ale unor procurori, cazuri care "în mod eronat au fost extrapolate la nivelul întregii direc��ii", iar încrederea în DNA a fost "pu��in erodat��". El a mai sus��inut c��, în ansamblu, institu��ia "��i-a îndeplinit menirea".
5.Barna, dup�� ce Orban a anun��at asumarea r��spunderii pentru alegeri locale în dou�� tururi: Nu vom sprijini nicio mo��iune menit�� s�� opreasc�� cet����enii din a-��i alege primari legitimi Decizia Guvernului de a-��i angaja r��spunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în dou�� tururi reprezint�� înc�� un obiectiv major din acordul USR cu Guvernul, a afirmat liderul forma��iunii, Dan Barna. El mai spune c�� Acordul politic mai are ��i alte puncte a c��ror rezolvare o a��teapt��.
6.Sebastian Vl��descu, judecat pentru corup��ie, î��i prime��te înapoi lingorurile de aur ��i banii pu��i drept cau��iune în dosarul în care este judecat pentru luare de mit�� Fostul ministru de Finan��e Sebastian Vl��descu î��i prime��te înapoi banii ��i lingourile de aur depuse drept cau��iune la DNA, în dosarul în care este judecat pentru luare de mit�� ��i trafic de influen���� în leg��tur�� cu reabilitarea unor tronsoane de cale ferat��, a decis joi instan��a suprem��.
7.DOCUMENTE Încep procesele privind Sec��ia special�� ��i MCV la Curtea de Justitie a UE/ Cine sus��ine pledoariile. CSM, reprezentat de avocatul care a f��cut statistica mandatelor de interceptare aprobate de instan��e Primele procese intentate de instan��e din România la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) privind controversata sec��ie special�� ��i obligativitatea respect��rii recomand��rilor din rapoartele MCV vor începe s��pt��mâna viitoare, când p��r��ile implicate î��i vor sus��ine pledoariile. Autorit����ile române vor fi reprezentate de noul agent guvernamental pentru CJUE Emilia Ganea, de magistratul Hora��iu Radu din partea Parchetul General, în timp ce CSM, care a sus��inut vehement prin fostul pre��edinte Lia Savonea p��strarea acestei sec��ii, va fi reprezentat de avocatul clujean Radu Chiri����, cel care în 2017 a realizat o statistic�� pe baza datelor ob��inute de la instan��ele din ��ar�� a mandatelor de interceptare aprobate de magistra��i.
8.Iohannis, despre Sec��ia special��: Sper s�� r��mân�� varianta desfiin����rii / Trebuie reglementat prin procedur�� parlamentar�� Pre��edintele Klaus Iohannis a spus miercuri, legat de Sec��ia de anchetare a magistra��ilor, c�� sper�� s�� r��mân�� varianta desfiin����rii acesteia, precizând c�� situa��ia acestei structuri de parchet poate fi reglementat�� doar prin procedur�� parlamentar��.
9.Iohannis, despre dublarea aloca��iilor copiilor: Nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni Guvernul va g��si resursele M��sura dubl��rii aloca��iilor nu va putea fi aplicat�� imediat, dar în câteva luni Guvernul va g��si resurse, a sus��inut miercuri pre��edintele Klaus Iohannis, care cu o zi în urm�� a promulgat aceast�� lege ini��iat�� de PSD. El a sus��inut c�� a promulgat actul normativ pentru c�� este "în regul��", dar problema care trebuie rezolvat�� ��ine de bugetul de stat.
10.UPDATE Iohannis: În foarte scurt timp Guvernul va promova o legisla��ie pentru alegerea primarilor în dou�� tururi / Surse: Varianta OUG nu este exclus�� În foarte scurt timp Guvernul va promova o legisla��ie pentru alegerea primarilor în dou�� tururi, a declarat, miercuri, pre��edintele Klaus Iohannis. Întrebat dac�� este vorba despre o ordonan���� de urgen����, ��eful statului a spus c�� Guvernul este cel care va face public�� varianta la care va recurge.
11.Cazul Caracal - Detaliile procurorilor DIICOT: Cum le-a r��pit ��i ucis Gheorghe Dinc�� pe Alexandra ��i pe Luiza Dosarul Caracal a fost trimis în judecat�� miercuri, la Tribunalul Olt, de c��tre procurorii DIICOT, care îl acuz�� pe Gheorghe Dinc�� de 8 infrac��iuni de omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane, trafic de minori ��i viol. Procurorii descriu în rechizitoriu cum le-a r��pit ��i ucis Dinc�� pe cele dou�� fete de 15 ��i 18 ani - Alexandra M��ce��anu ��i Luiza Melencu.
12.Dosarul Caracal: Gheorghe Dinc��, trimis în judecat�� pentru 8 infrac��iuni / El este acuzat c�� le-a ucis pe Alexandra ��i Luiza Gheorghe Dinc�� a fost trimis în judecat�� pentru 8 infrac��iuni, a anun��at miercuri Parchetul General, precizând c�� procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat astfel rechizitoriul în cazul Caracal. Dinc�� este acuzat de procurori c�� le-a ucis le Alexandra M��ce��anu, de 15 ani, ��i pe Luiza Melencu, de 19 ani.
13.Ministrul Justi��iei: Pân�� la 1 februarie vom lansa în dezbatere un proiect de lege privind Sec��ia special��/ Efectele interven��iei sunt delicate Un proiect de lege privind controversata sec��ie de anchetare a magistra��ilor va fi lansat în dezbatere public�� pân�� la 1 februarie, a declarat, miercuri, ministrul C��t��lin Predoiu. El a spus c�� efectele "interven��iei" legate de Sec��ia special�� sunt delicate ��i trebuie cânt��rite cu aten��ie. Guvernul a adoptat, în 27 decembrie, Memorandumul înaintat de Ministerul Justi��iei prin care se propune desfiin��area Sec��iei pentru investigarea infrac��iunilor din justi��ie.
14.VIDEO UPDATE Runda a doua de interviuri pentru ��efia Parchetului General a avut loc miercuri. Cine ar fi favorit pentru func��ia de procuror general / Declara��iile candida��ilor Ultimii patru candida��i din cei opt care s-au înscris în cursa pentru func��ia de procuror general au sus��inut, miercuri, interviurile în fa��a comisiei conduse de ministrul Justi��iei, C��t��lin Predoiu. Printre ace��tia s-a num��rat ��i Hora��iu Radu, unul dintre favori��ii la func��ia de procuror general al Parchetului de pe lâng�� Înalta Curte de Casa��ie ��i Justi��ie. El a sus��inut c�� ��i-ar dori l��murirea dosarelor istorice ��i c�� ar vrea s�� nu devin�� istorice ��i cauze precum 10 august sau dosarul disjuns din Colectiv. Procurorul Daniel Horodniceanu, unul dintre cei audia��i ast��zi, a spus la rândul s��u c�� Ministerul Public gestioneaz�� acum aproape 1, 75 de milioane de dosare, ceea ce înseamn�� c�� 1 din 6 români ar fi implicat într-un caz penal, astfel c�� este necesar�� o strategie a procurorului general privind resursele umane.
15.VIDEO ���Ce spune D��ncil�� despre declara��ia lui Manda c�� PSD "nu va mai sus��ine pro��ti în func��ii": Nu a avut absolut nicio leg��tur�� cu Viorica D��ncil�� / Când e��ti un om puternic î��i asumi când faci referire la o anumit�� persoan�� ���Fostul premier Viorica D��ncil�� sus��ine c�� declara��ia lui Claudiu Manda potrivit c��reia PSD "nu va mai sus��ine în func��ii pro��ti care s�� ne fac�� de râs", nu a avut ”absolut nicio leg��tur��” cu ea. D��ncil�� admite îns�� c�� nu a vorbit cu Manda despre acele afirma��ii, dar spune c�� a discutat cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, ��i cu Lia Olgu��a Vasilescu.
16.O avocat�� din Bistri��a, numit�� secretar de stat în Ministerul Justi��iei: Am sus��inerea PNL Bistri��a, care a ob��inut rezultate bune la alegeri / Ea are 16 locuin��e ��i 16 terenuri Olivia Diana Morar, avocat din Bistri��a, a fost numit�� mar��i în func��ia de secretar de stat în Ministerul Justi��iei. Ea era consilier municipal ��i a demisionat. Morar a declarat pentru HotNews.ro c�� pentru postul de secretar de stat a primit sus��inerea PNL Bistri��a-N��s��ud, organiza��ie cu rezultate bune la ultimele alegeri. Întrebat�� despre oportunitatea desfiin����rii Sec��iei speciale, ea a spus c�� va formula o opinie dup�� ce va afla "politicile publice pe care le promoveaz�� PNL în guvern".
17.Pre��edintele Iohannis a promulgat Legea privind dublarea aloca��iilor pentru copii Proiectul de lege al PSD privind dublarea aloca��iilor pentru copii a fost promulgat mar��i de pre��edintele Klaus Iohannis. Premierul Orban a spus în mai multe rânduri c�� PSD d�� dovad�� de iresponsabilitate crescând aloca��iile, din nou. Actul normativ intr�� în vigoare la data de întâi a lunii urm��toare celei în care acesta se public�� în Monitorul Oficial.
18.Predoiu, despre desfiin��area Sec��iei speciale: Solu��iile tehnice vor fi discutate cu CSM când vom elabora un proiect Ministrul Justi��iei, C��t��lin Predoiu, a anun��at, mar��i, c�� solu��iile tehnice referitoare la desfiin��area Sec��iei de investigare a infrac��iunilor din Justi��ie (SIIJ) vor fi discutate cu Consiliul Superior al Magistraturii, atunci când va fi elaborat un proiect de lege pe aceast�� tem��.
19.VIDEO Primele interviuri pentru conducerea Parchetului General, DNA ��i DIICOT / Predoiu: Este o procedura transparent��, facem mai mult decât ne cere legea / Declara��iile candida��ilor Primii candida��i pentru ��efia marilor parchete - Parchetul General, DNA ��i DIICOT, care func��ioneaz�� cu interimari - au sus��in mar��i interviurile, într-o curs�� în care ministrul Justi��iei, C��t��lin Predoiu, ar urma s�� anun��e propunerile sale în 21 ianuarie. C��t��lin Predoiu a sus��inut, mar��i diminea����, c�� procedura de selec��ie este una transparent�� ��i c�� ministerul face mai mult decât cere legea.
20.VIDEO Liviu Dragnea, adus din nou ast��zi la instan��a suprem��, unde a cerut rejudecarea dosarului s��u: "Stau de 8 luni nevinovat în penitenciar"/ Decizia instan��ei, în 21 ianuarie UPDATE ���Liviu Dragnea - încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova - a fost adus mar��i la Înalta Curte de Casa��ie ��i Justi��ie, care judec�� o cale extraordinar�� de atac prin care fostul lider al PSD încearc�� s�� ob��in�� rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la trei ani ��i jum��tate de închisoare în dosarul angaj��rilor fictive de la Direc��ia de Asisten���� Social�� ��i Protec��ia Copilului Teleorman. "Sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în penitenciar", le-a spus Dragnea magistra��ilor.
21.Omul de afaceri Drago�� S��vulescu, condamnat în dosarul retroced��rilor de plaje, s-a predat autorit����ilor din Italia Omul de afaceri Drago�� S��vulescu, condamnat definitiv la 5 ani ��i 6 luni de închisoare în dosarul retroced��rilor frauduloase de plaje ��i terenuri din Constan��a, s-a predat luni autorit����ilor din Napoli ��i se afl�� în custodia Poli��iei italiene, au declarat pentru HotNews.ro reprezentan��i ai Poli��iei Române.
22.Parchetul General: DIICOT a finalizat rechizitoriul în cazul Caracal / Bogdan Licu a constituit un "colectiv" care va examina actele de urm��rire penal�� DIICOT a trimis luni procurorului general interimar Bogdan Licu rechizitoriul în dosarul “Caracal”, anun���� Parchetul General. Institu��ia spune c�� Licu a "constituit un colectiv" format din procurori care vor examina actele de urm��rire penal�� din dosar ��i "va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundament��rii deciziei procurorului general".
23.Go��iu, c��tre Barna: ��ara are nevoie de politici de guvernare, nu de cartoane ��i etichete. Î��i dai demisia dac�� peste 50% din membrii USR nu î��i asum�� documentul doctrinei? Senatorul USR Mihai Go��iu îl atac�� dur pe Dan Barna, c��ruia îi transmite c��, în timp ce aleg��torii a��teapt�� de la USR un program de guvernare, el ��i apropia��ii s��i din partid pierd vremea cu referate ��i documente doctrinare, redactate cel mult la nivelul unui seminar din primul an de facultate. "Dac�� mai mult de 50% dintre membrii USR nu-��i asum�� documentul acesta, î��i vei prezenta demisia pentru c�� ne-ai f��cut s�� pierdem vremea?".
24.Ciolo��: Dac�� decizia privind anticipatele este luat��, trebuie pus�� în aplicare de mâine. Nu trebuie discu��ii interminabile ��i comisii Liderul PLUS, Dacian Ciolo��, afirm�� c�� dac�� pre��edintele Iohannis ��i premierul Orban au c��zut de acord asupra organiz��rii alegerilor anticipate, iar decizia este deja luat��, a��a cum a declarat Ludovic Orban, atunci ar trebui pus�� în aplicare chiar de mâine. Ciolo�� mai spune c�� a��teapt�� o propunere de calendar ��i c�� "nu sunt necesare discu��ii interminabile ��i comisii de analiz�� sau reflec��ie".
25.Dan Barna: Anticipatele, singura solu��ie pentru a avea o majoritate reformist�� în Parlament Liderul USR, Dan Barna, reac��ioneaz�� dup�� anun��ul premierului Ludovic Orban privind organizarea alegerilor anticipate, spunând c�� reprezint�� singura solu��ie pentru a avea o majoritate reformist�� în Parlament.
26.Ludovic Orban, noi explica��ii despre cre��terea vârstei de pensionare: Este o chestiune op��ional�� / Nu am stabilit momentul în care vom emite o reglementare în acest sens Premierul Ludovic Orban vine cu noi explica��ii legate de posibilitatea cre��terii vârstei de pensionare pân�� la 70 de ani, spunând c�� va fi op��iunea oamenilor dac�� vor s�� se pensioneze sau s�� î��i continue activitatea înc�� cinci-��apte ani. El a sus��inut c�� este vorba despre "o chestiune op��ional��, nu de o cre��tere a vârstei de pensionare" ��i c�� nu a fost stabilit momentul în care va fi dat�� o reglementare în acest sens.
27.Cazul Caracal. Gheorghe Dinc��, audiat din nou la DIICOT dup�� ce ��i-a schimbat declara��ia privind uciderea Luizei Melencu Gheorghe Dinc��, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, a fost scos din arest vineri ��i dus la DIICOT, unde urmeaz�� s�� fie audiat de procurori pentru a doua zi la rând, în condi��iile în care ��i-a schimbat declara��ia ini��ial�� ��i a sus��inut c�� nu el a ucis-o pe Luiza Melencu, tân��ra de 18 ani disp��rut�� din aprilie 2019.
28.VIDEO Orban, dup�� discu��iile cu Iohannis: Eu ��i pre��edintele am decis c�� cel mai bine pentru România este s�� organiz��m alegeri anticipate Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la finalul discu��iilor cu pre��edintele Iohannis, c�� au convenit organizarea alegerilor anticipate, sus��inând c�� reprezint�� cea mai bun�� solu��ie pentru România.
29.Iohannis, despre cazul Floreasca: Un eveniment catastrofal, inadmisibil. Reac��ia medicilor, atitudine regretabil�� ��i ciudat�� Pre��edintele Klaus Iohannis a catalogat situa��ia de la Spitalul Floreasca din Capital��, unde o pacient�� a murit dup�� ce a fost ars�� pe masa de opera��ie, drept "un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil". Despre protestul anun��at de mai mul��i medici fa���� de demiterea chirurgului Mircea Beuran, ��eful statului a spus c�� este "o atitudine regretabil�� ��i ciudat��".
30.Profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China va fi transferat în România Profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China pentru un presupus prejudiciu de 80 de dolari ��i încarcerat de peste 5 ani va fi adus în România, a anun��at joi Ministerul Justi��iei.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 81 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by