Articole scrise de Lucia Golfin


1 - 14 din 14 rezultate
1.Operatorul Unic, sub tutela unei noi asociatii CUA pierde „dreptul” de gestiune asupra serviciilor de apa si canalizare. Gestiunea operatului unic de apa si canalizare pentru Turda si Campia Turzii nu va mai trece in grija Comunitatii Urbane Aries.
2.SMURD la Turda Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a deschis saptamana trecuta patru noi statii de ambulanta in judet, din care una la Turda, cu suportul financiar al Consiliului Judetean Cluj. Pana acum, SMURD Cluj avea o singura statie, in incinta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
3.Start la Parcul Industrial de la Campia Turzii: conventie de cooperare cu Reif Construct Mult asteptatul parc industrial de la Campia Turzii se creioneaza incerul cu incetul. In acesta saptamana, vor demara efectiv lucrarile in cadrul santierelor amenajate pe cele 44 de ha, pentru realizarea primelor hale. Muncitorii se pregatesc intens in bazele firmei Reif si se vor intoarce la Campia Turzii la mijlocul lunii septembrie.
4.Prefectul de Cluj, mediator in conflictul dintre Bechtel si 5 comune Saptamana trecuta, timp de o ora si jumatate, drumul judetean DJ 107 M, dintre localitatile Baisoara si Iara, a fost blocat de aproximativ 50 de persoane. Printe protestatari s-au regasit si primarii comunelor Baisoara, Iara, Valea Ierii, Savadisla si Mihai Viteazu. Conflictul a fost mediat de Prefectura Cluj.
5.PLD nu este un satelit al lui Basescu ! Prioritatea liberal democratilor - alegerile europalamentare La fel ca toate partidele din Romania si PLD se pregateste de alegerile pentru Parlamentul European. Prezent vineri la Turda, presedintele executiv al Partidului Liberal Democrat, Gheorghe Flutur, a declarat ca prioritatea zero pentru PLD este campania pentru alegerile europarlamentare.
6.Turda, fara masini grele Administratia locala nu a renuntat la ideea realizarii unei centuri ocolitoare, pe care sa fie deviat traficul greu care, in momentul de fata, congestioneaza circulatia in municipiu. In aproximativ trei ani se spera ca Turda sa nu mai fie afectata de traficul greu.
7.Localnicii din Lut se muta „casa” noua: administratia locala va cumpara module de locuit Dupa cum a promis, administratia locala din Campia Turzii a luat masuri urgente pentru familiile afectate de incendiul de la jumatatea lunii iunie. La propunerea Serviciului de Asistenta Sociala, alesii locali au cazut de acord ca familiile respective trebuie sa se mute in spatii proprii de locuit. Valoarea investitiei se ridica la peste 200 de mii de lei.
8.Proiectul pentru Valea Sarata-Salina Turda a intrat in linie dreapta pentru finantare Finantarea proiectului depus de municipiul Turda pentru dezvoltarea zonei cu potential balenar Valea Sarata Salina Turda a intrat in linie dreapta. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a anuntat licitatiile deschise pentru lucrarile de infrastructura locala si regionala. Licitatia pentru proiect este programata pentru iunie.
9.Autostrada Transilvania "strica" drumurile: 500 de masini de tonaj greu trec zilnic prin Turda Administratia locala cauta solutii pentru a degaja traficul de masinile de mare tonaj care tranziteaza municipiul Turda. Masinile care transporta materiale pentru autostrada si care trec prin Turda produc efecte negative atat asupra soselei, cat si asupra cladirilor care se afla pe traseul lor. In plus, fac mult praf si polueaza fonic.
10.Serviciul API reincepe evacuarile:Datornicii din containerele de locuit sunt pe punctul de a fi scosi in strada Mai multe persoane care locuiesc in containerele de pe str. Nicolae Teclu risca sa fie evacuate din cauza datoriilor. Cu toate ca la mutarea in aceste locuinte au fost de acord sa respecte termenele de plata, vechile obiceiuri nu se uita usor. Administratorului containerelor intampina deja probleme. Datoriile acumulate de chiriasi: 55 de milioane de lei.
11.Parcul Zoologic din Turda nu isi va inchide portile: Animalele vor fi cazate dupa model european Gradina Zoologica din Turda va fi printre putinele parcuri de animale din tara, care va mai putea primi vizitatorimAsta dupa ce municipalitatea turdeana a inceput demersurile de aducere a parcului zoo la normele cerute de Uniunea Europeana.
12.Autobuze la norme europene - RATL Turda a inceput reinnoirea parcului auto cu autobuze din Danemarca Regia de Transport Local a facut primii pasi pentru alinierea autobuzelor aflate in dotare la normele europene. Desi, directorul RATL, Alin Popescu, si-a propus inca de la numirea in functie acest lucru, din cauza lipsei fondurilor necesare inlocuirea autobuzelor vechi nu a fost posibila.
13.Noi locuri de munca la Campia Turzii:
Germanii de la REIF pun piatra de temelie a parcului industrial
In speranta relansarii economice a municipiului, consilierii locali din Campia Turzii au aprobat, in ultima sedinta din 2006, planul urbanistic de detaliu al Parcului Industrial. In suprafata de peste 43 ha, terenul pe care va fi ridicat parcul industrial este amplasat in zona ISCT, iar in momentul de fata suprafata nu este utilizata.
14.Spaniolii de la MMM creaza peste 250 de locuri de munca Producatorul spaniol de componente auto Manufactura Moderna de Metales (MMM) a finalizat, saptamana trecuta, prima faza a proiectului investitional demarat la Turda. Valoarea investitiei este estimata la cinci milioane de euro. Fabrica de la Turda este prima pe care firma iberica o realizeaza in strainatate oferind locuri de munca pentru 250 de persoane.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by