Articole scrise de Liviu Moldovan, WBS Holding


1 - 30 din 160 rezultate
1.Decizia Federal Reserve: raliu bursier in Statele Unite si un nou minim al dolarului Federal Reserve a redus dobanda de referinta la dolar cu 0,25% la 4,5%. In urma declaratiei oficiale, publicata la 20:15 (ora Bucurestiului), indicii burselor din Statele Unite au inregistrat cresteri importante, in timp ce dolarul a atins un nou minim istoric in raport cu euro, la peste 1,4500.
2.Apple, la un nou record istoric. Motivatia? Rezultate si estimari peste asteptari Luni, 22 Octombrie, dupa inchiderea pietei, Apple Inc. a publicat rezultatele financiare trimestriale. Acestea au crescut cu 62,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce a condus la cresterea cotatiei Apple cu 6,11% la 185,02 dolari, un nou record istoric, in sesiunea “after-hours”.
3.Bear Stearns, scoasa la mezat? Stirea ca Bear Stearns ar fi interesata sa vanda 20% din active a trimis un semnal puternic in piete si, ca urmare, indicii bursieri americani au inregistrat o crestere accelerata pe final de sesiune.
4.Federal Reserve: un prim pas Un raliu bursier si un nou minim istoric al cotatiei dolarului in raport cu euro. Toate acestea s-au intamplat marti, imediat dupa 21:15 (ora Bucurestiului), cand Federal Reserve a anuntat reducerea dobanzii de referinta la dolar cu 0,50% la 4,75%.
5.Bancile centrale, intre ciocan si nicovala (I) Va reduce Federal Reserve dobanda la dolar la viitoarea sedinta? Va mai ridica Banca Centrala Europeana dobanda la euro? Aceste intrebari sunt prezente in mintea tuturor investitorilor si, automat, marcheaza evolutiile pietelor financiare. Desi la prima vedere raspunsurile par simple, misiunea bancilor centrale este mult mai complicata.
6.Pietele dau semne de stabilizare. Nasdaq100 creste 1% O sesiune linistita. Asa s-ar putea caracteriza ziua de tranzactionare de marti, in care volatilitatea aproape a lipsit. Practic, s-a revenit la ecarturi normale ale cotatiilor, ceea ce nu e rau. Sa vedem insa cat va tine aceasta liniste din piete...
7.Federal Reserve: doar o jumatate de masura? Cresterea burselor, datorata in special reducerii dobanzii de refinantare de catre Federal Reserve, a continuat in sesiunea de luni. Cu toate ca mesajul transmis catre pietele financiare a fost destul de puternic, totusi o mare parte din investitori au ramas inca sceptici in ceea ce priveste finalizarea crizei din pietele de credit.
8.Sesiune extrem de agitata la Wall Street. NYSE anunta un volum record de tranzactionare 344 de puncte. Atat a scazut joi, in timpul sesiunii, indicele Dow Jones. Adica aproximativ 10% fata de recordul istoric inregistrat acum o luna. Insa, pe finalul sesiunii, bursele au inregistrat un raliu de exceptie, pe un volum record de tranzactionare.
9.Federal Reserve a redus dobanda. Urmarea: raliu la burse Federal Reserve, intr-o miscare surpriza, a redus dobanda de refinantare cu 0,50% la 5,75%, insa dobanda de referinta a ramas neschimbata la 5,25%. La cateva secunde dupa anunt, bursele au recuperat tot ceea ce pierdusera in timpul sesiunii, in timp ce euro a crescut fata de dolar la peste 1,3500.
10.Scaderea burselor a continuat: Dow Jones la 1.000 de puncte de record Scaderea burselor a continuat, insa nu numai din cauza pietei sub-prime: UBS si Wal-Mart au fost companiile care au contribuit suplimentar la aceasta. Temerile din piete persista inca, motiv pentru care dolarul a continuat sa fie privit ca instrument de refugiu, intarindu-se fata de monedele majore.
11.FED a lasat dobanda la dolar la 5,25%, dar a facut un pas inainte pe calea transparentei Federal Reserve a lasat dobanda la dolar neschimbata la 5,25% si a declarat ca, in continuare, principalul risc care planeaza asupra economiei americane este inflatia. Cu toate acestea bursele, dupa o sesiune volatila, au reusit sa inchida pe plus.
12.Ziua Bull Stearns: un raliu de exceptie “Uitati tot ce s-a intamplat vinerea trecuta!” a fost motto-ul sesiunii de luni. Din nou, Bear Stearns a fost in centrul atentiei dar, de aceasta data, in sens invers. Pe scurt, o zi “bull”, in cel mai adevarat sens al cuvantului.
13.Ziua Bear Stearns: indicii bursieri intr-un picaj greu de imaginat Sau, la fel de bine spus, ziua bear (*). Sesiunea de tranzactionare era “programata” sa se bazeze pe datele despre somajul din Statele Unite, singurele date importante pentru ziua de vineri. Insa, a iesit la rampa Bear Stearns care, prin afirmatiile facute, a trimis indicii bursieri intr-un picaj greu de imaginat cu numai cateva ore inainte.
14.Reviriment la burse. Cat va mai dura? A doua zi consecutiva de crestere a burselor din Statele Unite, acelasi tipic: o volatilitate mare in timpul sesiunii, cu multe treceri peste si sub linia “de zero” a indicilor, urmata pe final de o crestere accentuata. Sa fie acesta un semn bun?
15.10 motive pentru un nou record al petrolului Cotatia petrolului a inregistrat o crestere substantiala in perioada recenta. Daca la inceputul anului cotatia pertrolului Crude, cotat in Statele Unite, scazuse la 50 de dolari pe baril, acesta a ajuns in prezent la peste 78 de dolari, extrem de aproape de recordul istoric (78,40 dolari, inregistrat pe iulie 2006). Mai jos veti gasi cateva motive pentru cresterea pretului petrolului la un nou record.
16.Un prim semn de optimism: scaderea s-a intrerupt Dolarul a crescut fata de yenul japonez, semn ca strategiile carry-trades au revenit in piata, in timp ce pietele financiare si-au revenit dupa cele cateva zile de scaderi abrupte. Investitorii au inceput sa dea dovada de optimism, mai ales in ceea ce priveste rezultatele financiare publicate de companii.
17.The Lady in Red Daca putem sa ne imaginam bursa ca pe o doamna, astazi am avut “O doamna in rosu”. Temerile cu privire la sectorul imobiliar, dar si unele rezultatele slabe publicate de companii au determinat o zi bursiera negativa, in zona rosie. Scaderile au fost destul de drastice, practic niciunul dintre principalii indici nu a scazut mai putin de 1,5%.
18.Dow Jones la peste 14.000 de puncte. O inchidere istorica? Temerile din piata cu privire la sectorul imobiliar din Statele Unite au fost dizolvate, cel putin partial, de rezultatele financiare bune publicate de companii, cu IBM si SAP ca principale motoarele ale cresterii indicilor bursieri. Indicele Dow Jones a inchis la peste 14.000 de puncte, pentru prima data in istoria lui, dar asta nu inseamna ca este o inchidere istorica.
19.Va trece Dow Jones de cota 14.000? Sezonul raportarilor financiare incepe in forta. In aceasta saptamana, o mare parte din companiile americane sunt programate sa isi publice performantele trimestriale. Daca acestea vor depasi estimarile analistilor, cu siguranta ca 14.000 va fi o cota usor de cucerit.
20.Euro a crescut la un nou record istoric fata de dolar Euro a crescut la 1,3748 fata de dolar, un nou record istoric, lira sterlina a crescut la valoarea cea mai mare din ultimii 26 de ani, in timp ce bursele au scazut peste 1%. Un anunt facut de agentia Standard & Poor’s si avertizarile trimise de retaileri au exacerbat fenomenul de risk-aversion in piete
21.In asteptarea discursului lui Ben Bernanke Investitorii nu au lansat pozitii majore, ramanand in asteptarea discursului pe care il va sustine Ben Bernanke, guvernatorul Fed. Totodata, astazi a inceput sezonul raportarilor financiare ale companiilor. Insa, inceputul a fost facut cu stangul...
22.Cumpara pe zvon si vinde pe confirmare: o strategie perfect valabila Sedinta Bancii Angliei si a Bancii Centrale Europene au decurs fara surprize, ambele luand deciziile care erau asteptate de piata. Euro si lira sterlina au scazut fata de dolar pe ideea “cumpara pe zvon si vinde pe confirmare”.
23.Euro fata de dolar: cat mai e pana la record? Scaderea dolarului din ultimele zile aduce pe buzele tuturor intrebarea de mai sus. Desi, fie ca judecam in pips sau procentual, nu mai e mult pana la record, totusi distanta poate fi mai mare decat estimam acum. Sa vedem de ce.
24.Dolarul a ramas constant inainte de 4 Iulie Dolarul nu a inregistrat fluctuatii majore iar bursele americane au avut parte de o sesiune prescurtata in preziua sarbatoririi zilei de 4 Iulie. Cu toate ca, de obicei, in astfel de conditii lichiditatea scade si volatilitatea creste, de aceasta data sesiunea de tranzactionare a fost mult mai linistita.
25.Federal Reserve a lasat dobanda neschimbata la 5,25% Dupa o sedinta care a durat doua zile, oficialii Fed au lasat neschimbata dobanda de referinta a dolarului la 5,25%. In viziunea Fed, in topul pericolelor care planeaza asupra economiei Statelor Unite inca este prezent riscul de crestere a inflatiei, desi valorile inflatiei “core” (din care s-au extras alimentele si energia) s-au imbunatatit in perioada recenta.
26.Radiografia unei sesiuni agitate “Smells like trouble!”, au zis astazi investitorii din Statele Unite. Problemele inregistrate de doua fonduri de investitii americane si scaderea pretului petrolului au trimis indicii bursieri americani puternic pe minus.
27.Case si dobanzi contra Best Buy si Tesco Datele din sectorul imobiliar al Statelor Unite si scaderea dobanzii titlurilor de stat s-au opus vestilor rele venite din partea companiilor de retail. Sesiunea a fost caracterizata insa de o volatilitate redusa si de volume destul de mici de tranzactionare in pietele de capital.
28.Inflatia, de importanta maxima pentru dolar Un nou trend al dolarului? E posibil, totul depinde de cat va fi valoarea indicelui preturilor de consum. Insa, investitorii din pietele de capital au pariat deja contra inflatiei.
29.Cine se teme de inflatie? Stirile bune venite din macroeconomie au generat scaderea dobanzii la obligatiunile de stat si un raliu superb al burselor americane pe final de sesiune.
30.Greenspan, prietenul dolarului si dusmanul bondurilor Pattern-ul din ultimele sesiuni a fost valabil si astazi: creste randamentul obligatiunilor de stat americane, scad bursele si, in acelasi timp, creste dolarul. De aceasta data, totul a plecat de la Greenspan...

1 2 3 4 5 6 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by