Articole scrise de Liviu Brezae


1 - 30 din 38 rezultate
1.Pusculita ajustata pentru Salvamont Bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean s-a majorat cu 175.000 lei, prin care se vor reabilita drumuri, se vor plati cheltuielile Salvamont si se vor face investitii la Directia pentru Protectia Copilului.
2.Pensii pe carti electronice Casa Judeteana de Pensii Sibiu a ajuns la jumatatea programului de preluare a datelor din carnetele de munca ale asiguratilor si trecerea lor in format electronic.
3.Ce facem cu laptele? Cota de lapte pentru crescatorii de animale si procesatorii de lapte a devenit o obligatie. Crescatorii de vaci si procesatorii au fost rugati sa se inscrie si sa ceara cota de lapte fara de care nu vor putea sa vinda/primeasca laptele.
4.Condamnare in masa Judecatoria Sibiu a hotarit, la jumatatea acestei luni, ca membrii Consiliului Local Selimbar au incalcat grav legea.
5.Iepurasul e pe drum Sibiul intra in febra cumparaturilor de Pasti. Patronii magazinelor s-au pregatit deja cu oferte care mai de care mai atragatoare.
6.Birocratie pentru motorina Agriculorii sibieni sint asteptati sa depuna cereri pentru a beneficia de subventia de un leu pe litrul de motorina, acordata la infiintarea culturilor din primavara acestui an.
7.Amendati pentru fum Inspectorii Oficiului de Protectie a Consumatorilor Sibiu au suspendat temporar, in ultima luna, activitatea mai multor restaurante si cafenele, din cauza nerespectarii legislatiei privind delimitarea spatiilor pentru fumatori.
8.Ne iau casele? Sibienii care locuiesc in calitate de proprietari in casele nationalizate prin Decretul 223/1974 au motive sa fie ingrijorati pina cind recenta hotarire adoptata de Guvern va fi publicata in Monitorul Oficial.
9.Ocrotiti cu bani grei Copiii aflati in plasament consuma, alaturi de persoanele din caminele de batrini, mai bine de jumatate din bugetul Consiliului Judetean.
10.Carute fara drumuri Primarii comunelor aflate de-a lungul drumurilor nationale si europene sint nemultumiti de prevederile noului Cod Rutier, care interzice circulatia carutelor pe drumurile europene.
11.Pensii mizere Sistemul romanesc de pensii are falitii sai. Pensionarii din agricultura.
12.Inghesuiala la bilete Casa Judeteana de Pensii a fost luata cu asalt, ieri, de sute de pensionari. Oamenii s-au calcat in picioare, in incercarea de a prinde bilete de tratament pentru prima serie din acest an.
13.Tarife noi la Posta Posta a modificat o parte din tarifele prevazute pentru diverse servicii prestate catre clienti. Distribuirea abonamentelor la presa costa, de ieri, dublu.
14.Revolta pentru cai Peste 100 de sateni s-au rasculat, ieri, in Rosia. Oamenii isi cer banii promisi pe caii bolnavi care au fost sacrificati la ordinul autoritatilor. Animalele au fost cumparate ieftin si vindute, de o firma, in Italia, Spania si Franta.
15.Femei de cariera Statisticienii sibieni au realizat un amplu studiu dedicat femeilor. In judet traiesc, conform inregistrarilor, 148.533 de femei la oras si 68.389 in mediul rural. Cu 2,1% mai multe decit barbatii.
16.Pasti fara miel? De Pasti, mieii ar putea lipsi din piete si din galantarele magazinelor.
17.Gazul, in kilowati Incepind cu 1 septembrie 2007, E.ON Gaz Romania va introduce facturarea gazelor naturale in unitati de energie.
18.UE sperie si pietarii Pina la finele acestui an, legumele si fructele scoase la vinzare trebuie sortate, ambalate si certificate. Micii producatorii agricoli sibieni se pling tot mai mult de imposibilitatea lor financiara de a se alinia noilor cerinte impuse de UE.
19.Diploma salta leafa Fie ca au semnat sau nu Contractul colectiv de munca (CCM) la nivel national, toate societatile comerciale sint obligate sa majoreze salariul minim brut al angajatilor la 440 de lei, si la un minim brut de 880 de lei lefurile angajatilor cu studii superioare.
20.Departe de parinti Aproape 400 de familii din judetul Sibiu sint plecate, legal, in strainatate. Lucreaza, cu contracte de munca. Si-au lasat copiii in urma lor, in grija rudelor. In speranta unui viitor mai bun.
21.CJ pregateste absorbtia Una din preocuparile curente ale serviciilor subordonate Consiliului Judetean Sibiu vizeaza coordonarea activitatii de realizare a proiectelor necesare accesarii de fonduri europene, atit pentru lucrarile derulate prin Consiliul Judetean, cit si prin bugetele unitatilor administrative care compun judetul.
22.Economia judetului "duduie" Primele 11 luni din anul recent incheiat au adus economiei judetului importante beneficii. Depasirile productiei industriale estimate se ridica la 5,9%.
23.Bilea Lac, proiect abandonat La sfirsitul anilor '60, la Bilea Lac devenise iminenta materializarea unuia dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare a unei zone montane din Romania. Un grup de arhitecti, intre care si Constantin Voiciulescu, a realizat un proiect grandios.
24.Gazul, ultima strigare Sibienii care au sistemul de incalzire cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri, dar care nu beneficiaza de ajutor, desi au un venit pe membru de familie sub 500 lei, mai pot depune cereri de ajutor la primariile de care apartin doar pina miine, 31 ianuarie.
25.Victoria lui Bottesch Martin Bottesch si-a incheiat turul de forta prin tarile Uniunii Europene cu un succes remarcabil.
26."Vazuti din satelit" Potrivit conducerii Directiei Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DDAR) Sibiu, identificarea parcelelor realizata prin fotografiere din satelit este finalizata in proportie de 99 la suta.
27."Eurostatia" aminata Lucrarile la Statia CFR Sibiu trebuiau terminate la 15 decembrie 2006. "Termogaz Company" Hateg nu a reusit insa sa respecte termenul de finalizare.
28.Cota de lapte Dupa perioada de monitorizare a productiei, pentru stabilirea cotei de lapte de vaca, la nivel judetean au aparut peste 3.000 de noi cereri.
29.Pensionari fara pensie Casa Judeteana de Pensii a anuntat in repetate rinduri, in ultima vreme, ca taloanele de pensie se distribuie lunar, la domiciliul beneficiarilor titulari/mandatari din Romania prin posta.
30.Legi aspre pentru oieri Producatorii din Marginime, celebri in toata tara in special pentru telemeaua de Sibiu, primesc o lovitura grea. Ei nu vor mai putea vinde, incepind cu 18 ianuarie, brinza si carne pe pietele marilor orase, decit cu mici exceptii. Iar in Bucuresti vor avea interdictie totala.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.hosted by
powered by
developed by