Articole scrise de Liliana Brad


1 - 11 din 11 rezultate
1.Vestita cetate Soimos, lasata in paragina Muresul coteste la stanga spre Lipova si, din goana masinii, se vede undeva sus, in varful unui deal, o cetate. Unii incearca sa o viziteze, altii se multumesc sa o priveasca din masina. Cert este ca cetatea soimos a facut cunoscut orasul Lipova in toata Europa. In fiecare an vin aici sute de turisti, desi drumul nu este amenajat si nici semnalizat.
2.Decapotabil pe sine, in centrul Aradului Aradenii au la dispozitie un tramvai special pregatit pentru sezonul estival. Vagonul, numit Malagamba, dupa numele unui celebru tramvai al deceniului cinci, este construit in sistem deschis si ofera o alternativa la canicula din aceasta vara. Astfel, cu numai 1,2 lei, aradenii se plimba cu "decapotabilul".
3.Primul vagon socialist, trimis la plimbare Primul vagon de tramvai de tip ITB produs in Romania socialista a fost reabilitat si scos ieri la plimbare prin Arad. Cu tramvaiul s-au plimbat membri ai Tram-Club-Banat, dar si aradeni care au fost deosebit de incantati.
4.Cavalerii de Malta au Priorat in Romania Organizatia romanilor din cadrul unuia dintre cele mai vechi ordine cavaleresti din lume a fost ridicata in rang
5.Filarmonica din Arad, aplaudata la Budapesta Institutul Cultural al Romaniei din Budapesta a organizat, recent, un concert dedicat aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.Evenimentul a fost sustinut de orchestra simfonica a Filarmonicii din Arad, la pupitrul dirijoral aflandu-se Dorin Frandes.
6.Unitate SMURD pentru Valea Muresului, amplasata la Barzava In comuna aradeana Barzava va fi construita o filiala SMURD. In aceasta localitate este reabilitata Statia de Pompieri. Aici va fi organizat un serviciu SMURD. Scopul infiintarii noii unitati de pe Valea Muresului este de a oferi un ajutor cat mai rapid si eficient celor care au nevoie de prim-ajutor.
7.Parintii contesta desfiintarea gradinitei UTA Parintii a peste 100 de copii de gradinita din Arad sunt extrem de furiosi si ameninta cu miscari de strada pentru ca gradinita unde invatau copiii lor a fost mutata chiar langa penitenciar.
8.Cartier de iluzii americane la Arad Primarul Aradului, Gheorghe Falca l-a acuzat public de interese obscure pe fostul primar si actual consilier local PSD, Dorel Popa. Acesta, in calitate de primar al Aradului a vandut unei firme un teren in valoare de 16 milioane de dolari la numai 16.000 dolari, iar termenele prevazute in proiect nu au fost respectate.
9.Inginerii funciare "obladuite" de fostul prefect de Arad Senatorul democrat Nicolae Iotcu a scos la lumina un set de documente care atesta o afacere cu pamant, derulata sub obladuirea Comisiei judetene de fond funciar.
10.Transportatorii aradeni ameninta cu blocarea vamilor Transportatorii aradeni ameninta cu noi actiuni de protest. Ei spun ca vor bloca vamile si DN 7 Arad - Nadlac, unul dintre cele mai circulate drumuri din Romania. Transportatorii aradeni sunt nemultumiti de Ordonanta 109/ 2005, conform careia microbuzele care au 8 locuri nu mai primesc licente de executie.
11.Coruptie la vama, toleranta si indiferenta din partea sefilor Cazul romanilor intorsi din Spania demonstreaza atat faptul ca in vami spaga merge ca "unsa", cat si necunoasterea realitatii chiar de catre conducerea de la varful sistemului. In ultimele zile nici un autocar nu a mai plecat spre Spania.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by