Articole scrise de Lidia Ionita


1 - 30 din 62 rezultate
1.Cotidianul: Topul scumpirii locuintelor Doar capitalele Bulgariei si Slovaciei au intrecut Bucurestiul la capitolul inflatie imobiliara, se arata intr-un raport al companiei de consultanta REAS, care analizeaza pietele imobiliare din Europa Centrala si de Est. Cifrele se bazeaza pe monitorizarea efectuata de REAS asupra pietelor rezidentiale din regiune, unde se remarca o crestere generala pe acest segment, in diferite proportii. Moneda de crestere luata in calcul a fost moneda europeana.
2.Cotidianul: Avansul reduce chiria cu pana la 15% Abilitatile de negociator ale celui care vrea sa inchirieze o locuinta poate aduce un discount consistent. Astfel, viitorul chirias poate obtine o reducere achitand proprietarului suma in avans pe o perioada cat mai mare de timp. Agentii imobiliari spun ca perioada pentru care se poate plati in avans poate fi de minimum 3 luni, dar si de un an.
3.Cotidianul: Bucurestiul are nevoie de 135.000 de locuinte Potrivit unui studiu, Bucurestiul are nevoie de 135.000 de locuinte, punctul de reper luat in calcul fiind media europeana de 490 de unitati la 1.000 de locuitori. “Aceasta cifra este realista, daca socotim ca la nivel de Romania este necesar un milion de unitati locative, iar Bucurestiul reprezinta circa 10% din populatia intregii tari, la care se mai adauga si cei veniti din alte locuri ale tarii”, sustine expertul imobiliar Ion Radu Zilisteanu.
4.Cotidianul:  Avem nevoie de 54 de ani pentru achitarea unei case Romanii au nevoie de 650 de luni pentru achitarea unui apartament standard de 60 de metri patrati construiti, ce costa aproximativ 100.000 de euro, se afirma in cel mai recent raport al companiei de consultanta si cercetare imobiliara REAS, firma din Polonia. Potrivit studiului, care analizeaza principalele capitale est-europene, Bucurestiul este depasit doar de Kiev.
5.Cotidianul: Razboi romano-bulgar la randamente imobiliare Romania si Bulgaria concureaza pentru atragerea companiilor straine care vor sa-si extinda afacerile in estul Europei. „Companiile aleg Romania in locul Bulgariei pentru ca piata romaneasca este mai mare, iar aceasta tara a introdus inaintea Bulgariei reforme mai benefice privind taxele. De asemenea, in Romania exista reglementari mai flexibile privind constructiile, iar demararea lucrarilor se face mai repede“, afirma Deyan Kavrukov, presedintele fondului de investitii Bluehouse, citat de cotidianul „Sophia Echo“ in editia sa online.
6.Creditul pentru casa cere un venit de 5.000 de lei pe familie Achizitia unei garsoniere in valoare de 70.000 de euro impune un venit mediu pe familie de 3.700 de lei. Pentru un apartament de doua camere, care costa aproximativ 90.000 de euro, venitul lunar pe familie necesar, in medie, este de 4.000-4.200 de lei, in timp ce pentru un apartament de trei camere, in valoare de 120.000 de euro, solicitantii trebuie sa aiba salarii cumulate de minimum 5.000 de lei.
7.Cotidianul: Dilema creditului de casa - lei sau valuta? In general, romanii prefera imprumuturile in alta moneda decit cea in care isi primesc salariile. Romanii se imprumuta in proportie de 95% in valuta si doar 5% fac imprumuri ipotecare si imobiliare in lei, potrivit unui studiu oferit in exclusivitate de Finzoom pentru Cotidianul. Cercetarea online mai afirma ca, din cei 95%, moneda euro este preferata de 85% dintre aplicanti, in timp ce 10% prefera imprumutul in franci elvetieni.
8.Cotidianul: Casa-cadou cu doar 30.000 de euro Cea mai ieftina locuinta de la Tirgul imobiliar tIMOn costa 27.500 de euro, iar cea mai scumpa, 725.000 de euro. La editia din luna decembrie a tirgului sint prezentate cinci proiecte rezidentiale noi, dintre care patru sint dezvoltate in Bucuresti si unul in Sibiu. Acestea cumuleaza aproximativ 350 de locuinte. Printre proiectele noi se numara complexul rezidential de lux Elite Residence Pipera, Mayer Residence din Berceni, finalizat in proportie de 80%, La Riviere, dezvoltat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, sau IOR Residence din Titan.
9.Cotidianul: Terenuri putine si scumpe in centrul Capitalei In zona centrala si in cea ultracentrala, deficitul de terenuri este mare, aici rareori gasindu-se parcele de peste 1.000 mp, spun reprezentantii companiei imobiliare Eurometropola. Acestia afirma ca cele mai multe oferte de terenuri din zonele ultracentrale abia depasesc 500 mp. Lipsa acestor terenuri determina un grad mare de profitabilitate, indiferent de tipul de constructie intentionat de catre dezvoltator.
10.Batem bulgarii la vinzarile din mall-uri Retailerii internationali au investit pina in prezent aproximativ 31 de milioane de euro in Romania pentru construirea de centre comerciale cu o suprafata de 584.000 mp. Vecinii nostri bulgari nu stau atit de bine la investitiile pe zona de retail, acestea insumind 28,5 milioane de euro, potrivit companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.
11.Localitatile de linga Capitala lasa agricultura pentru blocuri Cresterea regimului de inaltime a cladirilor ce se construiesc in localitatile din jurul Bucurestiului determina o orientare a dezvoltatorilor de ansambluri rezidentiale catre aceste zone. Preturile mici ale terenurilor reprezinta un alt argument pentru care se prefera o astfel de investitie.
12.Munca pe 30 de ani, vinduta pentru un apartament vechi Persoanele care fac un imprumut pentru casa aleg perioada maxima de creditare, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta financiar-bancara FinZoom.
13.Casa reciclabila are consum redus de energie Casa ecologica reprezinta un concept nou si in Europa. Chiar daca in Romania exista de secole case din lemn sau chirpici, pina la atingerea standardelor pe care le presupune o casa ecologica mai este mult. Aceasta este o casa in primul rind inteligenta.
14.Paradox imobiliar: tranzactii mai putine, preturi mai mari Desi valoarea locuintelor vechi este in crestere, conform preturilor din anunturile de mica publicitate, numarul de tranzactii pe domeniul imobiliar este in scadere. De la inceputul anului pina in luna septembrie au fost incheiate 369.482 de tranzactii imobiliare la nivel national, cifra care include tranzactii cu terenuri libere, terenuri cu constructii si apartamente de bloc, potrivit datelor furnizate de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) in exclusivitate pentru Cotidianul.
15.Birocratia ridica pretul constructiei cu 50% Orice intirziere la emiterea autorizatiei de constructie cauzeaza pierderi, fie ca este vorba despre blocuri de locuinte, cladiri de birouri sau depozite. Sumele sint consistente, daca tinem cont ca in multe cazuri este vorba despre investitii de milioane sau zeci de milioane de euro.
16.Ion Anghel presedintele ANEVAR: "In cazul creditelor ipotecare, bancile isi asuma riscurile" Ion Anghel, presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), a declarat pentru „Rezidential“ ca managementul riscului intra in sarcina bancii, nu a evaluatorului de proprietati.
17.Vila de vis in Spania cu 160.000 de euro Cele mai scumpe proprietati se afla pe Costa del Sol, una dintre cele mai cunoscute zone turistice din lume. Considerata Coasta Californiana a Europei, Spania atrage nu doar turisti dornici de bai de soare, ci si cumparatori de proprietati in toate zonele tarii. In general, majoritatea creditorilor finanteaza pina la 75% din valoarea proprietatii.
18.Modificarea proiectului de casa dubleaza pretul constructiei O astfel de modificare va creste pretul viitoarei locuinte cu cel putin 10% si se poate ajunge pina la dublarea sumei programate pentru o astfel de investitie. „Orice modificare adusa unei constructii si care nu se regaseste intr-un plan al acesteia poate avea influente negative si poate deveni o problema in momentul in care proprietarul doreste sa vinda casa respectiva.
19.Strainii se inghesuie la blocurile construite in Epoca de Aur Pe piata imobiliara sint tot mai multe agentii straine care intermediaza tranzactii cu apartamentele vechi. Cresterea preturilor apartamentelor vechi a determinat mari companii din strainatate sa intre pe aceasta piata din Romania si sa concureze cu micile agentii „de cartier“. Astfel, incepind cu anul acesta, companii mari la nivel mondial si-au anuntat intrarea in Romania. Acestea sint Coldwell Banker, Century 21 si RE/max.
20.Israelienii umplu Capitala cu blocuri Grupul international BSG are in derulare, prin divizia Seven Hills, mai multe proiecte pe segmentul rezidential. Alaturi de ansamblul West Park, care va aduce 1.400 de apartamente, compania a anuntat recent ca in perioada imediat urmatoare va incepe constructia altor peste 5.000 de unitati locative doar in Capitala
21.Vin 7.000 de locuinte noi Compania BSG, prin subsidiara Seven Hills, anunta, pe linga West Park, alte cartiere noi cu un total de aproximativ 7.000 de locuinte. Compania a anuntat ca va aloca in urmatorii doi ani 500 de milioane de euro pentru proiecte comerciale, rezidentiale si de birouri in Romania.
22.Lupta pentru locuinte scade comisioanele Comisioanele practicate de agentiile imobiliare sint de mii de euro. In lupta lor pentru a vinde cit mai repede si cit mai multe proprietati, agentiile accepta sa reduca chiar cu mai mult de jumatate valoarea comisionului incasat.
23.Taxa pe franciza imobiliara minimum 20.000 de euro Deschiderea unei agentii imobiliare in franciza costa zeci de mii de euro. Ofertele sint popularizate in reteaua din toata lumea a firmei-mama. Extrem de populara la nivel mondial si in multe tari europene, ideea de franciza pe sectorul imobiliar este relativ noua in Romania. „Operarea in sistem de franciza imobiliara va deveni un fenomen cuantificabil si de amploare in aproximativ doi ani“, spune Gabriel Alexandru, vicepresedintele Century 21 Romania.
24.Preturile caselor vor creste mai lent in Bucuresti Ritmul de scumpire a locuintelor din Bucuresti va fi mai mic decit in cazul capitalelor din tarile vecine. Bucurestiul se afla pe locul al cincelea, dupa Sofia, Budapesta, Praga si Bratislava, intr-un clasament referitor la potentialul de crestere a preturilor locuintelor realizat de Reas, consultant polonez expert in dezvoltarea proiectelor imobiliare, in colaborare cu Jones lang LaSalle.
25.Evaluarea terenului incepe de la 200 de euro Evaluarea unui teren mic, pe care se construieste o casa unifamiliala, poate costa 150-200 de euro, iar daca este vorba de un teren de dezvoltare pentru mai multe case sau blocuri cu mai multe niveluri, taxa de evaluare poate varia intre 1.000 si 10.000 de euro.
26.Case de 7 milioane euro vindute la taraba O parte din cei 24.000 de vizitatori ai tirgului nu doar ca s-au declarat interesati de apartamentele expuse la vinzare, ci chiar au semnat contracte in valoare de 3,2 milioane de euro, sustin organizatorii evenimentului.
27.Anchor Group: de la mall-uri la blocuri Compania Anchor Real Estate, detinuta de investitorii turci care administreaza mall-urile Vitan si Plaza, a fost divizata in trei societati prin desprinderea unei parti din pa-trimoniul Anchor si transmiterea acesteia catre doua firme nou infiintate, care vor dezvolta proiecte rezidentiale.
28.Bancile dau credite doar pentru terenuri unde poti construi Perioada de creditare in cazul achizitionarii unui teren poate ajunge pina la 35 de ani. Scumpirea terenurilor a facut ca multi dintre romani sa aiba nevoie de un credit bancar pentru a achizitiona parcela destinata casei de vis. In acest caz, se poate opta fie pentru credite de consum fara garantii sau cu ipoteca, fie pentru credite ipotecare destinate achizitiei de terenuri.
29.Cum ne pregatim locuinta pentru evaluare Cei care vor sa-si vinda apartamentul trebuie sa se gindeasca la ce ia in calcul evaluatorul atunci cind estimeaza valoarea unei proprietati. O investitie inspirata poate creste pretul unui apartament cu mii de euro. Exista o serie de aspecte pe care un evaluator le ia in calcul la evaluarea unei locuinte.
30.Complex rezidential de lux pe malul Marii Negre Intre Constanta si Mamaia, la 30 de metri de mare, se inalta 5 blocuri pentru cei care doresc sa aiba confortul de acasa si pe litoral. Ansamblul rezidential Spectrum Residences este dedicat celor ce isi doresc un apartament de lux pe malul Marii Negre, in statiunea Constanta. Situat chiar la limita dintre Constanta si Mamaia, la 30 de metri de mare, ansamblul de 5 blocuri cu apartamente de lux, construite pe formula de 12 etaje, parter si doua subsoluri, a fost conceput pentru un nivel ridicat de confort, cu multiple facilitati pentru viitorii proprietari.

1 2 3 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by