Articole scrise de Leon


1 - 10 din 10 rezultate
1.Industria asigurarilor - dependenta de asigurarile auto Cresterea primelor din asigurarile auto a reprezentat principala componenta a dezvoltarii asigurarilor generale din Romania. In anul 2004, ponderea veniturilor din asigurarile auto a depasit 70% din asigurarile generale practicate de societatile de asigurari.
2.Economiile din zona euro amenintate de pericolul somajului Fenomenul somajului in economiile tarilor dezvoltate este din ce in ce mai mult asociat cu fenomenul de globalizare. Fie ca sunt determinate de exportul de locuri de munca din cauza investitiilor de capital orientate spre statele mai putin dezvoltate sau de liberalizarea comertului exterior.
3.Tinta de inflatie pe 2005 - sub semnul intrebarii Pe zi ce trece, tinta de inflatie pentru 2005 pare tot mai nerealista. Cresterile de preturi "in avalansa" asteptate dupa noile majorari de accize de la 1 aprilie si introducerea de accize la gaze naturale si energie electrica ridica tot mai multe semne de intrebare cu privire la posibilitatea de a reduce inflatia la 7% anul acesta.
4.Ce a mai ramas din relaxarea fiscala? Din perspectiva demararii reformei fiscale, promisa de ani buni si de fosta guvernare, nefiind insa materializata in masuri concrete, anul 2005 a inceput promitator pentru mediul de afaceri romanesc.
5.Se retrag fondurile speculative? In ultimele doua saptamani, pe pietele romanesti, in principal pe piata valutara, piata monetara si cea de capital se inregistreaza evolutii spectaculoase, in sensul retragerii unor capitaluri speculative intrate in Romania in ultima perioada.
6.Piata financiara romaneasca - marcata de febra speculatiilor Evolutia leului este in continuare incerta. Desi BNR a intervenit in permanenta sub acoperirea unor banci comerciale, oferta excedentara de valuta exercita o presiune constanta asupra cursului de schimb. Actiunile bancii centrale din ultimele saptamani arata clar o politica de descurajare a capitalurilor speculative.
7.Deprecierea dolarului ramane o amenintare Evolutia dolarului american cumulata cu datele economice din economia SUA de la inceputul acestui an a lasat impresia ca trendul de depreciere a monedei americane s-a schimbat. Insa, revenirea dolarului, de la un minim de 1,3636 usd/euro la sfarsitul anului trecut, la un nivel de 1,2750 usd/eur in luna februarie a acestui an, este apreciata de dealerii de pe piata internationala doar o corectie si nicidecum o inversare a trendului dolarului.
8.BNR - sufocata de excesul de valuta? Piata valutara este sufocata de excedentul de valuta din ultimele luni, presiunea constanta asupra cursului de schimb euro/leu concretizndu-se in cotatii la nivelul anului 2002. Marti, 15 februarie, spre disperarea exportatorilor si a celor care isi pastreaza economiile in valuta, raportul de schimb a inregistrat un nivel de 34.800lei/euro, nivel care a nu a mai fost atins din decembrie 2002.
9.Politica BNR favorizeaza in continuare consumul Evolutia dobanzilor de la o zi la alta arata ca BNR doreste o scadere drastica a dobanzilor la lei in perspectiva liberalizarii contului de capital. Saptamana trecuta, BNR a platit o dobanda medie pentru lichiditatile atrase in lei de 11,75% si o dobanda minima de 10,34%.
10.BNR obliga bancile sa reanalizeze politica de dobanzi Evolutia pietei monetare interbancare de saptamana trecuta reflecta o schimbare de strategie a Bancii Nationale a Romaniei in abordarea politicii de dobanzi. In conditiile in care BNR a operat inca o reducere a dobanzii de interventie cu 0,5%, de la nivelul de 17%, piata monetara s-a confruntat cu un surplus de lei pe care, de data aceasta, banca centrala nu a mai dorit sa-l atraga la nivelul dobanzii de interventie.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by