Articole scrise de Laurentiu Stelea


1 - 5 din 5 rezultate
1.Miliardele ignorate si pierdute În perioada în care am servit ca demnitar public piața era inundată cu informații despre cât de bravă este industria de IT si cum face ea 5-6% din PIB, articole care în mare parte par să aibă dreptate. La o privire sumară în care analizezi numai efectele, industria de IT își face datoria și face miliarde. Însă cât din aceste rezultate sunt derivate din politicile publice ale statului roman cu privire la educație, stimularea investițiilor sau oferirea unui mediu corect competitiv în zona tehnologiei informației nu a adresat nimeni, totul rămânând într-o zonă gri.
2.Dupa 29 de ani de cautari – o reforma a Romaniei digitale. Scrisoare intredeschisa Spre surprinderea mea lucrurile merg în privința digitalizării într-o inerție greu de înțeles spre aceeași direcție… necunoscută. Cineva trebuie să înțeleagă că nu putem să continuăm în lipsa de digitalizare actuală și nu putem să mai cheltuim alte miliarde de euro în actuala filozofie cu rezultate egale cu zero. Salut discutarea memorandumului cu privire la Cloud-ul Guvernamental in ședința de guvern din 29 August 2018 însă este momentul să abordăm realitatea.
3.28 de ani. Miliarde de euro. Romania digitala, incotro? (partea intai) Recunosc ca am asteptat publicarea pana la investitura noului cabinet si in termeni declarativi pare ca de obicei "bine". Pentru IT. Doamna Prim Ministru a subliniat in discursul de ieri din Parlament - nu e un citat exact ci o preluare aproximativa - "Reformarea administratiei: Suntem o tara cu una dintre cele mai bune infrastructuri de IT din lume. Vreau ca cele mai multe tranzactii si depuneri de documente sa se faca prin mijloace online". Intr-adevar avem una din cele mai bune viteze de broadband din lume insa pana la infrastructura IT mai sunt extrem de multe de facut. Poate citeste un consilier acest articol, am eu o obsesie veche cu consilierii
4.Episodul 2 Romania Digitala - ultima ora Personal cred ca nu mai sunt resurse pentru alte esecuri, nici timp, nici bani... Administratia publica nu se mai poate face in secolul 21 fara digitalizare. Orice idee de reforma trebuie sa se bazeze pe digitalizare. In tarile din jurul nostru se vorbeste de sofisticarea serviciilor publice de e-guvernare iar noi nici nu am inceput. Sau mai bine zis am inceput, din cate citesc in ultimele zile dar nu am terminat niciodata.
5.Informație, Informatică și Informatizare în administrația publică. Episodul 1 – Proiectul cărții electronice de identitate Ministerul Afacerilor Interne a organizat miercuri, 26 iulie a.c., ora 09.00, o sedinta publica pe a carei ordine de zi a figurat dezbaterea publica a proiectului de Lege pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii privind evidenta persoanelor si actele de identitate ale cetatenilor romani. Tema a fost ca de obicei expediata in derizoriu si cu ajutorul unei mass media mult mai atente la senzational ieftin decat la implicatiile unei legi care propune schimbari fundamentale in modul in care este gestionata identitatea cetateanului roman.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version