Articole scrise de Lacrima Balint


1 - 11 din 11 rezultate
1.Berea de Reghin, relansata de un matematician Un dascal de matematica vrea sa readuca pe piata celebra bere de Reghin. Dumitru Matei a pus pe picioare o fabrica in comuna sa natala, Ibanesti Padure, judetul Mures, ce a fost dotata cu instalatii moderne si tehnologie de ultima ora. Noua licoare va fi produsa din apa de cristal a raului Gurghiu.
2.Cel mai mare batal al combinatului "Azomures" a fost inchis Cel mai mare batal din cadrul combinatului "Azomures" din Targu-Mures a fost inchis in urma cu doua zile, conform planului de conformare impus de Uniunea Europeana.
3.Targu-Mures, la un pas de a pierde spitalul regional Noul Spital Judetean care se doreste a fi construit in municipiul Targu-Mures da batai mari de cap atat consilierilor locali, cat si Autoritatii de Sanatate Publica (ASP). Directorul institutiei, Silviu Morariu, a spus ca reprezentantii Consiliului Local nu doresc constructia unitatii medicale si ca pun interesele politice in fata vointei cetatenilor.
4.Aranjamente dubioase pentru locatia spitalului regional din Targu-Mures Proiectul unui spital regional la Targu-Mures naste scandal intre Consiliul Local si sefii sanatatii muresene. Seful Autoritatii de Sanatate Publica, Silviu Morariu, acuza CL de jocuri politice si interese economice. Si asta pentru ca ieri, in CL s-a votat un proiect de alocare "in principiu"a unui spatiu destinat construirii spitalului regional.
5.Sarbatoare anulata de conflictul dintre primar si prefect, in Mures Prefectura si Consiliul Judetean Mures nu vor mai organiza sambata Ziua Recoltei din cauza ca nu au primit avizul Primariei Targu-Mures. Evenimentul trebuia sa se desfasoare pe terenul Hipodromului, dar drumul de acces, strada Insulei, a fost blocat si a intrat de ieri seara in reparatii.
6."Taxe" umflate pentru intrarea in Baroul Mures De la 15 milioane de lei vechi la 350 de milioane de lei - atat au de platit tinerii absolventi de Drept din judetul Mures pentru a intra in Baroul Constitutional si a-si face meseria. Cel putin asa sustine decanul Baroului, Gheorghe Anca.
7.Prefectii se instruiesc la Targu-Mures Functionarii publici din tara vor trebui, timp de patru zile, sa se descurce fara prefecti deoarece reprezentantii Guvernului in teritoriu si-au lasat deoparte fotoliile si au venit la Targu-Mures pentru a participa la adunarea generala a Asociatiei prefectilor si subprefectilor din Romania.
8.Campania PSD contra Aliantei "D.A." nu se aplica in Mures Campania PSD impotriva Aliantei "D.A." isi da cu stangu-n dreptu' in judetul Mures. Si asta, deoarece erorile guvernarii portocalii nu se prea aplica in zona, judetul fiind condus, potrivit chiar vicepresedintelui CJ, social-democratul Alexandru Fratean, de PSD si UDMR.
9.Contracte facultative pentru presedintele CJ Mures Administratia Palatului Culturii din Targu-Mures nu respecta un contract incheiat cu o firma care a inceput renovarea vitraliilor executate de artistul maghiar Roth Miksa. La ordinul verbal al presedintelui CJ, Lokodi Edit, contractul cu SC "KOPP Vitralii" a fost suspendat, firma care avea de renovat cei 94 mp de vitralii de la Palatul Culturii.
10.Contractul cu firma americana Bechtel ar putea fi reziliat Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, aflat, joi, in judetul Mures, s-a declarat nemultumit de compania americana Bechtel pentru ca nu lucreaza in ritmul promis si a spus ca aceasta este pasibila de sanctiuni daca nu-si respecta termenele de executie, fiind posibila chiar rezilierea contractului.
11.Marko Bela se dezice de radicalii maghiari Dupa ce au dat impreuna Declaratia de la Miercurea Ciuc privind autonomia, liderii UDMR se dezic de celelalte formatiuni maghiare. Presedintele Marko Bela a declarat la Targu-Mures ca multi politicieni au incercat sa isi mai acumuleze capital electoral atacandu-l personal, care insa au procedat mult mai intelept si mai ponderat.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by