Articole scrise de LP


1 - 26 din 26 rezultate
1.Marcel Ciolacu va sesiza CCR, în calitate de pre��edinte al Camerei Deputa��ilor, pe angajarea r��spunderii Guvernului asupra bugetului - surse Marcel Ciolacu va sesiza Curtea Constitu��ional��, în calitate de pre��edinte al Camerei Deputa��ilor, în leg��tur�� cu angajarea r��spunderii Guvernului în Parlament asupra legii bugetului de stat pentru 2020, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.
2.Interviu cu istoricul Thierry Wolton. ”����ranii au fost cele mai mari victime ��i cei care au opus cea mai mare rezisten���� comunismului. Îmi scot p��l��ria în fa��a lor.” Comunismul a creat un infern cu dimensiuni colosale, ��i-a schingiuit victimele în moduri inimaginabile ��i a ucis sute de milioane de oameni. A instaurat ura ��i frica în societate ��i a programat perioade de foamete în care au murit zeci de milioane de ����rani. Nu exist�� nici o reu��it�� autentic�� în comunism, economic��, social��, tehnologic��, totul a fost o fars�� oribil��. Impun��torul volum doi al Istoriei Mondiale a Comunismului al lui Thierry Wolton este dedicat victimelor comunismului. Sunt cuprinse în acest volum mii de relat��ri despre crime în mas��, despre torturi menite s�� distrug�� orice e uman în om, experimente criminale în lagarele ��i spitalele comuniste. Iar victima cea mai mare a comunsimului a fost ����r��nimea.
3.UPDATE Deputa��ii PSD Marius Bota ��i Gabriel Petrea au votat la mo��iune. A votat ��i deputatul Mih��i���� G��in��, proasp��t demisionar din PSD Deputatul PSD Marius Bota ��i deputatul Mih��i���� G��in��, care a plecat recent din PSD, au votat, la vedere, mo��iunea de cenzur�� pentru demiterea Guvernului. De asemenea, a votat la mo��iune ��i liderul organiza��iei de tineret a PSD, Mih��i���� G��in��. Totodat��, parlamentarii din grupul minorit����ilor, inclusiv liderul grupului, Varujan Pambuccian, au introdus bile în urnele de vot.
4.E oficial: T��riceanu a r��mas f��r�� grupul parlamentar ALDE la Camera Deputa��ilor ALDE a r��mas oficial f��r�� grup parlamentar la Camera Deputa��ilor, dup�� ce pre��edintele de ��edin���� Carmen Mihalcescu a luat act de demisiile celor cinci parlamentari din partidul lui T��riceanu.
5.���Iordache, despre discu��ia cu Dorneanu înainte ca CCR s�� discute sesizarea Guvernului privind refuzul lui Iohannis de a numi interimarii: A fost o întâlnire întâmpl��toare Deputatul PSD Florin Iordache sus��ine c�� întâlnirea cu pre��edintele Cur��ii Constitu��ionale Valer Dorneanu a fost "una întâmpl��toare, nu una programat��" ��i c�� este "o prostie" c�� au discutat "pe întuneric, dup�� coloane". Jurnalista Marinela Mititelu de la Realitatea TV a relatat luni, în emisiunea pe care o modereaz��, c�� i-a surprins pe deputatul PSD Florin Iordache ��i pe pre��edintele Cur��ii Constitu��ionale, Valer Dorneanu, discutând într-un cotlon al Parlamentului, pe întuneric. Întâlnirea celor doi a fost suprins�� cu dou�� zile înainte ca CCR s�� discute sesizarea Guvernului privind un posibil conflict juridic de natur�� constitu��ional�� între Executiv ��i pre��edinte pe tema refuzului ��efului statului de numire a mini��trilor interimari dup�� plecarea ALDE de la guvernare.
6.VIDEO Protest în fa��a sediului PSD, înaintea ��edin��ei Comitetului Executiv: "Voi le-a��i ucis" / „Viorica, copilul t��u e-n siguran���� la Curtea de Conturi?”, Câteva persoane protesteaz�� în fa��a sediului PSD din B��neasa, unde au adus un banner negru, cu mesajul "Voi le-a��i ucis". Protestul are loc luni sear��, înaintea ��edin��ei Comitetului Executiv al PSD, în contextul cazului uciderii celor dou�� fete de 15 ��i 18 ani din Caracal, care a scos la iveal�� ineficien��a autorit����ilor.
7.D��ncil��, gaf�� în CEx: „Eu cred c�� în acest sex ...” Pre��edintele interimar al PSD, Viorica D��ncil�� a f��cut o gaf�� în ��edin��a CEx care a stârnit râsul pesedi��tilor.
8.Strategia PSD pentru mo��iunea de cenzur�� împotriva Guvernului D��ncil��: Parlamentarii vor fi în sal��, dar nu vor vota / Ce spune Viorica D��ncil�� Parlamentarii PSD vor fi în sal��, dar nu vor vota la mo��iunea de cenzur�� a opozi��iei împotriva Guvernului D��ncil��, au decis mar��i grupurile parlamentare ale social-democra��ilor.
9.Congresul PSD, în 29 iunie, pentru alegerea conducerii partidului Congresul PSD va avea loc în 29 iunie, s-a stabilit în Comitetul Executiv Na��ional al partidului.
10.Discu��iile pe OUG privind legile justi��iei, reluate vineri între Dragnea, T��riceanu ��i Toader Discu��iile privind ordonan��a care va modifica legile justi��iei, dup�� indica��iile Comisiei de la Vene��ia, vor fi reluate vineri, sau cel târziu sâmb��t��, între Tudorel Toader, Liviu Dragnea ��i C��lin Popescu T��riceanu, au declarat surse politice. Potrivit surselor citate, proiectul de ordonan���� nu va ajunge joi seara la CSM, deoarece nu s-a ajuns la o form�� final�� în coali��ie.
11.Cei care prefera bankingul pe mobil au optiuni noi la Banca Transilvania BT24 Mobile Banking are incepand de vineri optiuni noi: accesarea rapida a istoricului tranzactiilor si a detaliilor conturilor BT, respectiv posibilitatea personalizarii fundalului. Toate acestea sunt un pas inainte privind experienta clientilor cand fac banking pe telefon.
12.BT Mic pentru startup-uri. Ce trebuie sa faca antreprenorii pentru a obtine banii BT Mic ofera acces la finantare antreprenorilor care au afaceri mici sau care sunt la inceput de drum, dar nu au gasit o solutie in sistemul de banking clasic. Prin BT Mic sunt acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei si o activitate economica de cel putin 3 luni.
13.BT Capital Partners a intermediat prima emisiune de obligatiuni corporative decontate in euro, listate la Bursa de Valori Bucuresti BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a condus consortiul de intermediere pentru emisiunea de obligatiuni in valoare totala de peste 125 milioane euro a International Investment Bank (IIB), listate la Bursa de Valori Bucuresti. Transa de obligatiuni decontate si listate in euro este prima de acest fel pe piata romaneasca.
14.Luisa Etxenike in dialog cu Mircea Cartarescu - miercuri, 27 septembrie, ora 18, Institutul Cervantes din Bucuresti Miercuri 27 septembrie, ora 18.00, la Institutul Cervantes din Bucuresti puteti asista la intalnirea-dialog dintre autoarea basca Luisa Etxenike si Mircea Cartarescu. Intalnirea va fi moderata de Lidia Bodea, director general Editura Humanitas.
15.Incepe o noua editie a Bucharest Science Festival. Marti, 26 septembrie, conferinta de deschidere Asociatia Secular-Umanista din Romania va invita la deschiderea celei de-a cincea editii a Bucharest Science Festival, primul festival din Romania dedicat cunoasterii stiintifice si tehnologice. Tema conferintei de deschidere o reprezinta nivelul scazut al afabetizarii stiintifice a romanilor (informatii bazate pe un studiu realizat in 2016) si necesitatea introducerii educatiei stiintifice mai profunde in scoli.
16.Interviu cu profesorul Mircea Flonta. "Nu cred c�� între religie ��i ��tiin��a evolu��iei ar exista vreo incompatibilitate" Impotrivirea la teoria evolutiei, a lui Darwin, pare a creste in diferite medii culturale si in diferite tari. Zilele trecute, Turcia a eliminat studiul evolutionismului din scoli. Si in Occident - in SUA, din ce in ce mai mult si in Europa - creationismul apare in diferite manuale scolare ca "teorie" alternativa la teoria evolutionista. Profesorul Mircea Flonta explica in interviul de mai jos cateva dintre confuziile si neintelegerile frecvente ale problematicii evolutionismului si faptul ca creationismul nu e o teorie stiintifica.Puteti cumpara volumul Autobiografia lui Charles Darwin de pe GiftBooks.ro
17.(Video) Interviu cu Radu Vancu: "Sectantii poeziei sunt foarte intensificati, periculos de intensificati uneori." Jurnalul lui Radu Vancu, de curand aparut la editura Humanitas, acopera perioada anilor 2012 -2015. Este deci un text foarte recent de istorie personala, o poveste, spusa in timp ce se petrece, a crizelor corpului, sufletului si mintii unui poet din ce in ce mai citit si mai pretuit in ultimii ani. In aceeasi masura este o relatare despre generatia de poeti de astazi. Si e un text foarte bine scris. Asa de bine incat aparitia lui devine un eveniment literar major.Puteti cumpara Jurnalul lui Radu Vancu, cu autograful autorului, de pe GiftBooks.ro
18.VIDEO Interviu cu Gabriel Liiceanu despre datorie civic�� ��i egoism Volumul lui Gabriel Liiceanu, "Romania - o iubire din care se poate muri", aparut la Editura Humanitas, poate functiona ca un foarte bun remediu impotriva a doua maladii sociale: sentimentul de neajutorare si egoismul. Neajutorarea este mostenita si "invatata" in comunism. Sentimentul de neajutorare actioneaza si astazi ca un complex de inferioritate civica, o alterare a capacitatii de aparare a demnitatii persoanei, o victimizare inertiala.Cumpara cartile lui Gabriel Liiceanu de pe GiftBooks.ro
19.(Video) Interviu cu Tatiana Niculescu. Cine era Corneliu Zelea Codreanu? Cartea Tatianei Niculescu despre Corneliu Zelea Codreanu este  una dintre cele mai bine vândute c��r��i din Romania, în ultimele dou�� luni. Este o carte de scriitor, nu cartea unui istoric. Scriitura e limpede ��i alerta, jurnalistic��. Se cite��te sau, mai bine spus, se soarbe pe ner��suflate. E o carte ce clarific�� multe lucruri din biografia lui Codreanu, lucruri pe care poate istoricii le ��tiau, dar care pareau dificil de inteles far�� o imagine a vie��ii personajului. Dupa ce termini de citit, r��mâi în minte cu o figur�� mai uman��, mai simpl��. Era un om mai rudimentar ��i mai influen��at de lumea în care a tr��it decat te-ai fi gandit. Comanda cartea la GiftBooks.ro! Poti obtine transport GRATUIT!Alte carti interesante la GiftBooks.ro
20.Cronica de carte. "Prostii Europei" de Traian Ungureanu. PC si migratia musulmanilor in Europa Marele inamic al lui Traian Ungureanu este corectitudinea politica, abreviat PC. Cu ea se razboieste, se ia de gat, o tranteste si o expune in toata nuditatea ei ilogica, fantomatica, utopica, de idol venerat al stangii mondiale. Ea este personajul principal al textelor adunate in cartea „Prostii Europei. Cum se sinucid civilizatiile”, de curand aparut la Editura Humanitas, volum compus din articole scrise de-a lungul ultimilor trei ani in diferite publicatii romanesti de Traian Ungureanu.
21.VIDEO Interviu cu Mircea Cartarescu despre volumul "Peisaj dupa isterie". "Sunt un intelectual liberal umanist" "Cartea aceasta nu aduna articolele mele publicate de-a lungul anilor, ea este foarte selectiva... Nu am socotit de cuviinta sa datez articolele, sa le arat sursa, pentru ca ele pot fi vazute si ca un fel de meditatii, pe diverse teme, foarte diverse, cu un fel de predominanta civica si etica. Intr-un fel, meditatia din aceast volum se desfasoara in jurul faimosului final dintr-una dintre povestirile sale, in care autorul, un romancier pronunta inainte de a muri un cuvant, dar nimeni nu desluseste prea bine daca era vorba de cuvantul solitar sau cuvantul solidar."Puteti cumpara volumul ”Peisaj dup�� isterie” cu autograful autorului de pe GiftBooks.ro
22.VIDEO - Cea mai vesela carte a anului! O discutie cu Raluca Feher despre alcool, obiceiuri matrimoniale si importanta masturbarii in Asia profunda Dupa doua carti de calatorii in America de Sud - foarte bine vandute, Raluca Feher revine cu un nou volum si mai tare. De data asta sunt povestite trei (pardon, patru) calatorii in Asia profunda. Mai plina de prospetime si de provocari, "Splendidul loc al fericirii supreme sau cum a gasit Feher Mongolia, Coreea si Japonia" este cea mai vesela carte pe care am citit-o in 2016.Cumpara "Splendidul loc al fericirii supreme sau cum a gasit Feher Mongolia, Coreea si Japonia" si celelalte doua volume de calatorii ale Ralucai Feher cu autograful autoarei - avem doar cateva exemplare.
23.Judecatorul Cristi Danilet raspunde scrisorii lui Tariceanu: "Presedintele tarii nu are instrumentele de a interveni in cariera magistratilor" Judecatorul Cristi Danilet publica pe blogul personal un raspuns pentru Tariceanu si ceilalti senatori semnatari ai scrisorii prin care ii cereau ieri lui Klaus Iohannis sa le demita pe Laura Kovesi si Livia Stanciu. Danilet arata ca acesta cerere e nefondata:- Scrisoarea senatorilor  poate fi interpretata ca o imixtiune in cariera celor doi magistrati. - Presedintele nu are instrumentele de a interveni in cariera magistratilor cu functii de conducere. Legea prevede expres motivele de revocare a unui magistrat. Presedintele ICCJ si seful DNA nu pot fi demisi la cererea senatorilor sau la initiativa presedintelui Romaniei- Camerele Parlamentului nu ar trebui transformate in institutii de blocare a demersurilor judiciare sau chiar de instituire a impunitatii pentru anumite persoane
24.VIDEO. Slutele figuri ale "magnatilor" puterii comuniste, plus o discutie depre caznele intelectualului public, libertate si istorie "Efigii ale unei cosmar istoric" este o carte compusa dintr-o serie de portrete ale liderilor si activistilor comunisti, cei mai multi facand parte din generatia imediat post-stalinista. Dupa cartile in care Vladimir Tismaneanu se ocupa de figurile lugubre ale stalinistilor pur-sange, creatori ai negrei terori din anii 50, volumul de fata desluseste si lamureste continuitatea intretinuta, in anii ce au urmat, de liderilor puterii comuniste cu stalinismul si leninismul. Unii dintre ei fac parte dintre acei comunisti despre care se spunea ca au "fata intoarsa catre popor",  in fond arivisti, ambitiosi, capabili de absolut orice compromis pentru a ramane in apropierea cercului ingust al puterii.Comanda de pe GiftBooks.ro cartea cu autograful lui Vladimir Tismaneanu
25.VIDEO Protocronismul atacat cu baioneta luciditatii. Dan Alexe despre "dacopatie" si slabiciunile mintii care-o fac posibila Cartea lui Dan Alexe, "Dacopatia si alte rataciri romanesti", recent aparuta la editura Humanitas, va scandaliza pe multa lume – nu numai pe "dacopati", ci si pe cei ramasi intoxicati cu istoria scrisa de istoricii comunisti. Va produce zarva, o mare cantitate de comentarii si de pareri, de controverse si lupte pe Facebook. Dar tulburarea pe care o creeaza este una sanatoasa, fara de indoiala. Incurajata in trecut de comunismul nationalist, boala protocronista romaneasca revine pe tot felul de canale si infecteaza minti cu o usurinta surprinzatoare. Rezultatul pe care-l produce e prostia fatisa.Comanda cartea de pe GiftBooks.ro
26.VIDEO. Raluca Feher si insolenta ei carte despre America de Sud A aparut cel de-al doilea volum din "America vazuta de la brau in jos", excelenta carte de calatorii a Ralucai Feher. De data asta volumul e consistent, are vreo 500 de pagini, si e scos de Editura Trei.  O carte autentica, puternica, alerta si insolenta despre aventurile Ralucai prin America de Sud, unde a petrecut zece luni, mereu pe drum, mereu in incurcaturi. O carte recomandata celor ce prefera aventura si luciditatea. Interzisa celor ce si-au programat vacanta la all inclusive.Comandati cartea cu autograful Ralucai Feher de pe GiftBooks.ro


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by