Articole scrise de Iulia Rosca, Catiusa Ivanov


1 - 2 din 2 rezultate
1.Deciziile ce țin de administrarea patrimoniului local se vor lua cu votul a jumătate plus unu din consilierii locali aleși, în loc de două treimi ca în prezent. Între mize: transferul patrimoniului Capitalei la companiile înființate de Firea Comisia specială parlamentară care elaborează un nou cod administrativ a adoptat în ședința de joi o serie de modificări prin care hotărârile de consiliu ce țin de administrarea patrimoniului local să fie adoptate cu majoritatea absolută - adică jumătate plus unu din numărul total al consilierilor locali aleși, și nu cu majoritatea calificată, adică două treimi. Una dintre mizele acestui proiect este transferul patrimoniului municipiului București în administrarea companiilor proaspăt înființate de primarul Gabriela Firea. Primarul general a vrut să transfere de mai multe ori străzile, parcările, sistemele de semaforizare, parcurile, cimitirele, ștrandurile și fondul imobiliar către o parte din aceste societăți,  dar pe actuala legislație avea nevoie de două treimi, iar acest lucru nu a fost post posibil deoarece opoziția nu a votat (PNL, USR), iar PSD-ALDE are doar majoritate absolută.
2.UPDATE PSD Bucuresti: Datoriile la ANAF au fost realizate pana in 2015, in mandatele lui Marian Vanghelie, Victor Ponta si Ecaterinei Andronescu/ Gabriela Firea: Ar fi normal ca cei care au facut aceste datorii sa le si achite Organizatia PSD Bucuresti a transmis presei precizari legate de restantele in valoare de 109.000 lei pe care le are la bugetele pentru asigurari, sociale, somaj si sanatate, afirmand ca aceste datorii au fost realizate pana la data de 31 decembrie 2015, adica in mandatele de presedinte ale lui Marian Vanghelie, Victor Ponta (interimar) si Ecaterina Andronescu. "Pe mandatul lui Robert Negoita si al Gabrielei Firea nu s-au inregistrat debite", a mai precizat PSD Bucuresti, la solicitarea Hotnews.ro. Ulterior, intr-un raspuns pentru HotNews.ro, Firea a declarat ca "normal ar fi ca cei care au facut aceste datorii sa le si achite". "Vom lua o decizie in cadrul organizatiei. Am facut demersuri de recuperare a sumelor", a precizat primarul Capitalei.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by