Articole scrise de Iulia Rosca


1 - 30 din 1898 rezultate
1.UPDATE Tensiuni în PLUS: Partidul anunță retragerea din Consiliul Național a lui Avram Fițiu și a celui care l-a contestat că ar fi de "extremă dreaptă". George Gima spune însă că a refuzat să demisioneze, deși Dacian Cioloș îi ceruse acest lucru PLUS a anunțat joi demisia din Consiliul Național, proaspăt ales la congresul de sâmbătă, a lui George Gima și a lui Avram Fițiu, după ce acesta din urmă, fost candidat la parlamentare din partea partidului lui Marian Munteanu, a fost acuzat de Gima, pe Facebook, că are abordări de extremă dreaptă. Anunțul a venit din partea partidului după ce Gima a scris că, în urma postării sale, chiar Dacian Cioloș i-a cerut demisia, însă a refuzat să facă acest gest. În replica la comunicatul transmis de partid, Gima a afirmat că, de fapt, nu a demisionat.UPDATE Ce spune Dacian Cioloș si cum răspunde George Gima, care cere opinia Comisiei de Etică a partidului.
2.Marin Anton, demis din fruntea filialei PNL Giurgiu. Declarase că familia sa va vota cu PSD dacă dă amnistia Marin Anton a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Giurgiu de Biroul Executiv al partidului, în ședința de luni, după ce afirmase că familia lui va vota cu PSD dacă acest partid va da ordonanța privind amnistia, el fiind trimis în judecată pentru luare de mită. Ludovic Orban a afirmat în cadrul ședinței că nu "tolerează o asemenea bătaie de joc".
3.Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liderii PNL la Vila Lac 2. Orban: "Discuțiile au fost strict legate de agenda europeană și importanța alegerilor europarlamentare" Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri o întâlnire cu mai mulți lideri PNL, între care și președintele partidului Ludovic Orban, care a declarat pentru HotNews.ro că discuțiile au vizat agenda europeană, în contextul președinției Consiliului UE și al alegerilor europarlamentare. Surse politice au precizat pentru HotNews.ro că întâlnirea a avut loc la Vila Lac 2 și au participat Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Marian Petrache și Cristian Bușoi.
4.Curba de încredere Tenisul este prin excelență sportul solitar. Ești acolo jos pe ciment doar tu, cu racheta, picioarele, încheietura, dar mai ales tot ce ai în cap și în "burtă". Simona a jucat cu o încredere care a crescut pe măsură ce meciul avansa. Mai întâi, ceea ce a contat enorm a fost lipsa de presiune. S-a văzut clar - Simona a scăpat parcă de un bagaj de pe umeri pe care l-a tot cărat anul trecut, uneori cu mare succes, alteori cu drame.
5.UPDATE Recursul compensatoriu: USR depune proiect de abrogare a legii. PNL: "Statul a devenit complice la crimă" / O istorie a proiectului și ce prevede USR va depune luni un proiect de lege de abrogare a legii privind recursul compensatoriu, în baza căreia mii de deținuți au fost eliberați din penitenciare înainte de termen. Decizia USR vine după ce un tânăr de 25 de ani a fost ucis la sfârșitul săptămânii de un bărbat eliberat mai devreme din închisoare, în baza acestei legi.Vezi în text ce prevede legea recursului compensatoriu și cum a fost votată în urmă cu 2 ani
6.​INTERVIU Siegfried Mureșan: Credibilitatea este ingredientul principal de care un guvern are nevoie pentru președinția UE. Încrederea liderilor europeni în guvernul Dăncilă este zero / Ce spune eurodeputatul despre aderarea la Schengen și alocarea de mai multe fonduri europene Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al Partidului Popular European, a vorbit într-un interviu pentru Hotnews.ro pe larg despre ce înseamnă pentru România deținerea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene - care sunt temele românești pe care ar trebui să le impună pe agendă și cum ar trebui să se raporteze la principalele dosare europene. Mureșan critică lipsa de credibilitate a guvernului PSD-ALDE și faptul că toate cele 20 de întâlniri ministeriale se vor organiza la București, în Palatul Parlamentului. Potrivit acestuia, principala șansă a României este să obțină un acord preliminar pe bugetul 2021-2028, unde Comisia Europeană a propus deja pentru România o creștere cu 8% a fondurilor europene. Citește aici o analiză privind preluarea de către România a președinției UE și prioritățile Guvernului
7.Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, respinsă - doar 161 voturi "pentru", mai puține decât semnăturile Parlamentul a respins joi, în ultima zi a sesiunii parlamentare, moțiunea de cenzură a opoziției, intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!". Senatorii și deputații PSD, ALDE și UDMR s-au aflat în sală însă nu și-au exprimat votul, astfel că moțiunea pleca din start fără șanse de reușită. Au fost 161 voturi "pentru" și 3 "împotrivă", mai puține voturi decât semnăturile strânse - 163, și mai puține decât voturile strânse la moțiunea din luna iunie, când au fost 166. HotNews.ro a transmis principalele momente și declarații din parlament
8.Moțiune de cenzură cu final anunțat: Viorica Dăncilă, la al doilea test din Parlament / Opoziția, rămasă fără nicio șansă de reușită, după ce UDMR a anunțat că nu votează Joi se votează moțiunea de cenzură a PNL, USR și PMP, intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!", al doilea test pentru Viorica Dăncilă în fața Parlamentului, după moțiunea din luna iunie. Atunci, doar 166 de parlamentari au votat în favoarea dărâmării guvernului, fiind necesare 233 de voturi. Cu PSD, ALDE și UDMR care se vor afla în sală însă nu vor vota, este aproape sigur că și moțiunea de joi, ultima zi a acestei sesiuni parlamentare, să aibă același rezultat.
9.Răspunderea civilă sau administrativă pentru conflict de interese sau incompatibilitate expiră după 3 ani - proiectul a fost adoptat de deputați Camera Deputaților a votat miercuri ca răspunderea civilă, administrativă sau disciplinară care determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate ale persoanelor aflate în exercitarea funcțiilor publice să fie înlăturată dacă s-a depășit termenului general de prescripție de 3 ani. Modificarea a fost adoptată la un proiect de lege inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu declarat neconstituțional pentru că nu respecta tehnica legislativă.
10.Toți inculpații acuzați de evaziune fiscală scapă de urmărirea penală, dacă doar unul dintre ei achită prejudiciul integral plus 20% - proiectul, adoptat de Camera Deputaților Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu prin care, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală. De asemenea, dacă se achită prejudiciul, plus 20%, în cursul procesului, acesta va primi doar amendă penală, iar dacă se achită după o condamnare cu închisoarea, aceasta se transformă în pedeapsa cu suspendare.
11.UPDATE Modificare pe ultima sută de metri în Parlament: Intervenția fără autorizație asupra monumentelor istorice rămâne infracțiune. Lucrările de infrastructură sau pentru căi de comunicații fără autorizație, doar contravenție / Proiectul, adoptat de deputați Comisiile de specialitate din Camera Deputaților au modificat luni seara, după ora 18.30, controversatul proiect PSD prin care realizarea de lucrări de construcții sau consolidare fără autorizație asupra monumentelor istorice nu mai era infracțiune, pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă, ci doar contravenție. În privința intervențiilor asupra monumentelor istorice, legea rămâne ca în prezent, au decis cei din comisii pe utima sută de metri. Pe de altă parte, nu vor mai fi infracțiuni, ci doar contravenții, lucrări de construire, modificare sau reabilitare privind căile de comunicație, amenajările de albii, instalații de infrastructură etc. (lista completă, în articol).UPDATE Proiectul a fost adoptat cu 183 voturi "pentru", 22 "împotrivă" și 6 abțineri, și va merge la promulgare.
12.Proiectul PSD prin care intervenția fără autorizație asupra monumentelor istorice și continuarea lucrărilor după interzicerea lor nu mai sunt infracțiuni, la vot final miercuri Comisia juridică din Camera Deputaților a adoptat marți un raport de admitere pentru proiectul PSD prin care se elimină din Legea construcțiilor prevederea potrivit căreia realizarea de lucrări de construcții sau consolidare fără autorizație asupra monumentelor istorice este infracțiune, pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă, ci doar contravenție. Proiectul va intra la vot final miercuri, în ultima ședință de plen a acestei sesiuni. În plus, constructorii care continuă lucrările după ce Inspectoratul de stat în construcţii le interzice acest lucru nu vor mai comite infracţiune şi vor fi sancţionaţi doar contravențional.
13.VIDEO Cioloș: Au fost depuse peste 11.000 de cereri de adeziune la PLUS / Ordinea pe lista la europarlamentare, stabilită de o comisie externă formată din 5 personalități publice Dacian Cioloş a semnat marţi cererea de adeziune la Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) și a anunțat că până în prezent au fost depuse alte 11.734 de astfel de cereri. Cioloș a precizat și că la finalul lunii ianuarie va avea loc prima Convenție Națională a PLUS, pentru alegerea conducerii.
14.FOTO Întâlnire între USR și Viorica Dăncilă, la Guvern, pe tema ordonanței pe Codurile penale. Dan Barna ceruse oficial marți o audiență cu premierul / Ce i-au cerut cei din USR și ce spune Guvernul Patru reprezentanți USR, între care liderul Dan Barna, au mers vineri la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe tema anunțatei ordonanțe de urgență pe Codurile penale. Întâlnirea a fost inițiată de USR și a avut loc la scurt timp după ce opoziția a depus la Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Barna a declarat ulterior, despre întâlnire: "A fost o discuție consistentă, de 80 de minute. Am solicitat ca pentru cele 6 luni de președinție a UE, Guvernul să nu emită ordonanțe pe justiție." 14.45 Guvernul a transmis la rândul său un comunicat de presă cu fotografii despre această întâlnire. Vezi în text. Vezi în articol și analiza USR cu argumente înmânate lui Dăncilă. Barna, în numele grupului parlamentar USR de la Camera Deputaților, a transmis premierului pe 11 decembrie o cerere de audiență în regim de urgență. Vezi în articol textul acesteia.
15.UPDATE Moțiunea de cenzură a opoziției a fost depusă în Parlament. Cîțu: "Sunt cel puțin 10 senatori de la putere care vor să voteze moțiunea" Reprezentanții PNL, USR și PMP au depus vineri dimineață, la Parlament, moțiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!". Pentru ca Guvernul Viorică Dăncilă să pice, moțiunea trebuie votată de cel puțin 233 voturi.UPDATE Calendarul moțiunii în parlament se stabilește vineri, în ședința birourilor permanente programată la ora 15.00.
16.DOCUMENT UPDATE Moțiunea de cenzură, intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!", va fi depusă vineri; votul - joia viitoare / Ce argumente aduce opoziția Liderii PNL, USR și PMP au decis să depună vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă la Parlament, pentru ca luni să aibă loc citirea, iar joi, dezbaterea și votul. Moțiunea a strâns 163 de semnături. UPDATE Moțiunea, intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!", are 23 de pagini. Vezi în articol textul moțiunii de cenzură
17.UPDATE Scandal în Camera Deputaților: Opoziția a boicotat ședința de plen, dar prezența necesară a fost asigurată Deputații PNL, USR și PMP au boicotat marți ședința de plen la votul final, prin scoaterea cartelelor din aparate, însă cvorumul necesar de minimum 165 a fost asigurat de către deputații celorlalte partide. Astfel, s-au înregistrat 181 de deputați prezenți înainte de a se începe votul.UPDATE Prezența a crescut pe parcursul ședinței de vot final, unele proiecte înregistrând peste 200 de voturi. Voturile în plus față de PSD și ALDE au venit de la UDMR, minorități dar și de la deputații neafiliați din partidul lui Victor Ponta.
18.UPDATE Moțiunea de cenzură: PNL își face calculele pentru depunerea textului; posibilă amânare de câteva zile / Orban: Se depune săptămâna aceasta Conducerea PNL, reunită în ședință, discută despre momentul potrivit în care să depună moțiunea de cenzură, așa încât atât citirea textului cât și dezbaterea și votul să aibă loc în zile cu prezență ridicată în Parlament, au precizat surse politice pentru Hotnews.ro.UPDATE 16.43 "Liderii grupurilor parlamentare sunt mandatați să stabilească ziua cea mai potrivită pentru depunerea moțiunii cenzură astfel încât procedurile parlamentare să se desfășoare în cele mai bune condiții", a declarat Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv.
19.SINTEZĂ Ce articole din Codurile penale au trecut de CCR și ar putea fi trecute prin OUG anunțată de PSD: de la dezincriminarea parțială a traficului de influență la micșorarea termenelor de prescripție PSD a decis luni, în Comitetul Executiv Național, că Guvernul va emite o Ordonanță de Urgență pentru adoptarea modificărilor la Codul penal și la Codul de procedură penală care au trecut de filtrul Curții Constituționale. Astfel, o serie întreagă de articole controversate ar putea fi trecute prin OUG - între acestea: reducerea termenelor de prescripție, reducerea termenelor necesare pentru liberarea condiționată, abrogarea neglijenței în serviciu, modificarea definiției traficului de influență, dar și cea a grupului infracțional organizat. O altă prevedere acceptată de CCR, la Codul de procedură penală, prevede că o instanță de apel nu poate da o decizie de condamnare, dacă în prima instanță a fost dată achitare, decât dacă există probe noi. Vezi în articol o sinteză a principalelor articole care au fost declarate constituționale sau care nici nu au fost supuse controlului CCR, din proiectele PSD aflate încă în Parlament
20.Senatul a adoptat modificările la Codul de procedură penală, după decizia CCR Plenul Senatului a adoptat luni, cu 74 voturi "pentru", 31 "împotrivă" și 3 abțineri, modificările aduse de comisia specială la Codul de procedură penală, necesare după ce Curtea Constituțională a declarat mai multe articole neconstituționale. Una dintre modificări se referă la renunțarea la sintagma "indicii temeinice" și revenirea la formularea "suspiciune rezonabilă". O altă modificare elimină posibilitatea ca suspectul să poată asista la audierea victimei sau martorilor. A fost însă introdusă posibilitatea ca nesemnarea hotărârii judecătorești să fie motiv pentru contestație în anulare și rămâne motiv de revizuire a hotărârii, ceea ce îl poate ajuta pe Liviu Dragnea în cazul condamnării din dosarul Referendumul.
21.Cazul Tăriceanu: raportul pe cererea DNA de urmărire penală, amânat pe 21 decembrie Biroul Permanent al Senatului a decis să amâne cu încă 10 zile termenul pentru raport la comisia juridică asupra cererii DNA de încuviințare a urmăririi penale împotriva lui Călin Popescu-Tăriceanu, în condițiile în care cel mai probabil 21 decembrie va fi ultima zi din această sesiune parlamentară. Un vot pe cerere se va da astfel abia în sesiunea viitoare, care începe în februarie.
22.VIDEO Scandal în Camera Deputaților. PNL a propus revocarea lui Dragnea și a lui Iordache. PSD nu a supus la vot / Opoziția susține că Dragnea a fost revocat după un vot condus de un vicepreședinte PNL de la tribună, cu microfonul tăiat / Turcan: "Majoritatea PSD-ALDE nu mai există" Ședința de miercuri a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal. PNL a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte, cât și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare. Au urmat luări de cuvânt timp de o oră și jumătate și certuri pe tema regulamentului.Iordache: A fost o zi tristă în Parlament. Opoziția a încălcat Regulamentul și Constituția
23.Codul de procedură penală, după decizia CCR. Lista modificărilor făcute de comisia Iordache / Opoziția anunță că va ataca din nou legea la Curtea Constituțională Comisia specială condusă de Florin Iordache a adoptat marți mai multe modificări la Codul de procedură penală, necesare după ce Curtea Constituțională a declarat mai multe articole neconstituționale. Una dintre modificări se referă la renunțarea la sintagma "indicii temeinice" și revenirea la formularea "suspiciune rezonabilă". O altă modificare elimină posibilitatea ca suspectul să poată asista la audierea victimei sau martorilor. Opoziția a anunțat că va ataca din nou legea la Curtea Constituțională. Vezi în articol alte modificari ale Codul de procedură penală
24.VIDEO Cu cine merge USR la europarlamentare: Cristian Ghinea și Clotilde Armand, primii pe lista aleasă de membrii partidului USR și-a stabilit, prin votul online de tip primaries al tuturor membrilor, candidații la alegerile parlamentare. Cap de listă va fi deputatul Cristian Ghinea, urmat de Clotilde Armand, consilier local Sector 1 și de Nicolae Ștefănuță, care lucrează la Parlamentul European. Întrebat însă dacă lista finală ar putea conține și reprezentanți ai partidului lui Dacian Cioloș, Barna a confirmat că există în continuare discuții și "orice este posibil".
25.Legile justiției: Comisia Iordache a adoptat noi rapoarte pentru OUG 90 și 92; 15 ani vechime pentru ca un magistrat să poată promova la Parchetul General, față de 10 Comisia specială privind legile justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a adoptat luni noi rapoarte de admitere pentru cele două ordonanțe de urgență care modifică legile justiției. Parlamentarii din comisie au votat luni ca vechimea necesară pentru un magistrat pentru a promova la Parchetul General să fie 15 ani, și nu de 10 cât prevedea ordonanța. În prezent, vechimea cerută este de 18 ani.
26.Parlamentarii PNL au interdicție să plece din București între 5 și 20 decembrie, pentru moțiunea de cenzură - surse Parlamentarilor PNL li s-a spus luni, în ședința conducerii partidului, să nu plece din București între 5 și 20 decembrie, având în vedere că în jurul datei de 10 decembrie se va depune moțiunea de cenzură la adresa guvernului Dăncilă, au precizat surse politice pentru Hotnews.ro.
27.PNL a atacat la CCR legea privind detenția la domiciliu Parlamentarii PNL au depus la Curtea Constituțională o sesizare privind legea care prevede detenția la domiciliu pentru cei cu pedepse de până la un an. În textul contestației, liberalii atrag atenția că legea, în forma în care a trecut prima dată de parlament, a fost declarată neconstituțională în integralitate, însă parlamentarii majorității nu au ținut cont de această sesizare.
28.Ce înseamnă pentru România eșuarea negocierilor pe bugetul UE? Siegfried Mureșan: "Președinția română va fi nevoită să ajungă la un acord. Cred că este o pălărie prea mare pentru dl Teodorovici" Negocierile pentru aprobarea bugetului Uniunii Europene pe anul viitor se va relua de la zero în următoarele zile, după ce luni seară, în ultima zi a procedurii normale, nu s-a ajuns la un acord în acest sens. Dacă și reluarea discuțiilor, pe un proiect nou al Comisiei Europene, va eșua până la finalul anului, România va fi cea nevoită să gestioneze situația unor bugete lunare și noi negocieri, la preluarea președinției UE în ianuarie 2019, a explicat într-un interviu pentru HotNews.ro europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, care a participat la negocieri. Mureșan consideră însă că aceste negocieri ar putea fi "o pălărie prea mare" pentru ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, care nu a participata la negocieri.
29.Cine vrea să ajungă la Primăria Capitalei din partea PNL: Florin Cîțu, Ionel Dancă și Ciprian Ciucu s-au înscris în cursa internă Florin Cîțu - liderul senatorilor PNL și vicepreședinte al partidului, Ionel Dancă - purtăror de cuvânt PNL și Ciprian Ciucu - consilier general PNL s-au înscris în cursa internă din PNL pentru a ajunge candidatul partidului la alegerile de la Primăria Capitalei din 2020, au declarat surse liberale pentru Hotnews.ro.
30.Liderii PNL, USR și PMP s-au întâlnit pentru a face un plan privind moțiunea de cenzură - surse Președintele PNL Ludovic Orban s-a întâlnit la Parlament cu ceilalți lideri ai opoziției, Dan Barna (USR) și Eugen Tomac (PMP), pentru a face o primă evaluare referitoare la majoritatea parlamentară înainte de a depune moțiunea de cenzură, au precizat surse liberale. Așa cum arată evaluarea actuală, aceștia se bazează pe 30 până la 42 de parlamentari anti-Dragnea din "zona PSD", afirmă sursele citate.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 64 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by