Articole scrise de Iulia Rosca


1 - 30 din 1989 rezultate
1.Elevii de clasa a șasea susțin miercuri și joi evaluarea națională, cu prezență fizică. Modele de subiecte Elevii de clasa a șasea susțin miercuri proba de limbă și comunicare la evaluarea națională, iar joi pe cea de matematică și științele naturii, cu prezență fizică în clasă. Ministerul a publicat pe site-ul edu.ro subiectele din 2019, întrucât în 2020 evaluările la clasele a doua, a patra și a șasea nu s-au susținut din cauza pandemiei.
2.VIDEO Ce păstrăm din școala online în viitor? Profesor: Integrarea unor resurse digitale în învățământul clasic, comunicarea online profesor-elevi Comunicarea online dintre profesor și elevi, temele urcate și corectate pe platforme digitale sau feedback-ul oferit profesorilor de către elevi sunt principalele avantaje ale școlii online, care ar trebui integrate și pe viitor în educație, sunt de părere profesorii și elevii care au participat joi la dezbaterea HotNews.ro LIVE pe tema școlii online.
3.VIDEO Vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru profesori? Cristina Tunegaru: Refuzul unui profesor de a se vaccina ar trebui să fie motivat/ Ce răspund doi liceeni Refuzul unui profesor de a se vaccina ar trebui motivat, consideră profesoara de limba română Cristina Tunegaru, iar Florentina Pavăl, profesoara de matematică, se întreabă: „ce fel de model sunt eu dacă nu ma vaccinez?”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii HotNews.ro LIVE organizate joi cu profesori și elevi. Toți cei patru participanți au fost de acord însă că profesorii nu pot fi obligați să se vaccineze.
4.Elevii de clasa a opta care nu pot susține Evaluarea Națională din motive medicale vor avea la dispoziție o sesiune specială în luna iulie Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a examenului de Evaluare Naţională, destinată copiilor care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Etapa specială va avea loc între 5-7 iulie.
5.Cîmpeanu: Sunt universități care vor să impună ca doar studenții vaccinați să participe la laboratoare. Cei nevaccinați, să poarte combinezoane / Prioritate și la cazare pentru vaccinați Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, la HotNews.ro, că există universități care ar dori să impună ca, din toamnă, la orele de laborator să participe fizic doar studenții vaccinați, iar ceilalți să poarte combinezoane de protecție.
6.Ce trebuie să știe elevii și părinții despre începerea școlii după vacanța de Paști Preșcolarii și elevii tuturor claselor exceptând cele terminale se întorc pe 5 mai la școală, după vacanța prelungită de primăvară, însă nu toți vor participa fizic la cursuri. În baza noilor scenarii stabilite, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, dar și cei de a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile cu rata de infectare de peste 1 la mie vor continua școala online. În plus, în ciuda multiplelor discuții pe acest subiect, în școli nu vor ajunge anul acesta teste non-invazive cu salivă.
7.INTERVIU „Un copil flămând nu poate asimila cunoștințe” / Povestea directoarei care a readus scoala dintr-un sat din Mureș în secolul 21 La începutul lunii aprilie, Daniela Niste, directoare la școala din satul Seleuș, comuna Daneș (Mureș), le-a propus colegilor profesori să meargă să doneze sânge la Târgu-Mureș, iar cu voucherele primite au cumpărat fructe și dulciuri copiilor săraci care veneau la orele remediale. „Unui director bun trebuie să îi pese și să găsească soluții”, spune cea care a fost desemnată directorul de școală al anului 2020 de către Asociația pentru Valori în Educație. Am stat de vorbă cu „doamna Dana” care ne-a povestit cum a reușit să construiască o școală modernă la Seleuș, apoi un centru educațional unde funcționează un after-school, dar și ce provocări a adus pandemia și școala online pentru o comunitate săracă dintr-un sat.
8.Se renunță la testele cu salivă în școli. Ministrul Educației: Nu vrem o procedură mai greoaie / Ce argumente a dat INSP împotriva acestora Elevii nu vor putea fi testați cu teste non-invazive cu salivă la școală, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.ro. Argumentele venite la solicitarea ministerului Educației din partea Ministerului Sănătății și al Institutului de Sănătate Publică (INSP) au fost că acestea nu pot fi luate în calculul ratei de incidență și trebuie dublate de celalalte tipuri de teste, recunoscute.
9.Înscrierea copiilor la grădiniță în anul 2021-2022 începe pe 31 mai; reînscrierea - de pe 17 mai. Care este procedura Înscrierile copiilor la grădiniță pentru anul școlar 2021-2022 vor începe pe 31 mai, iar reînscrierile, pe 17 mai, potrivit unei adrese transmise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, consultată de HotNews.ro.
10.INTERVIU De la campionatul de șah la NASA - Ana-Maria Pelin, admisă la Oxford: Mi-ar plăcea să fiu astronaut / La ce facultate ar putea alege să studieze din cauza costurilor prea mari din Anglia ​„Să ajung în spațiu, clar”, răspunde Ana-Maria Pelin, elevă la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, când îi cer să spună rapid un vis pe care îl are. În liceu, Ana a câștigat de două ori premiul întâi la concursul Nasa Space Settlement și, la începutul anului, a fost admisă la Oxford. În interviul acordat la câteva zile după campionatele naționale de șah, unde a fost pe podium la mai multe categorii la fel ca în anii trecuți, ea a mărturisit că ar putea alege până la urmă facultatea de inginerie aerospațială de la Universitatea din Delft, întrucât costurile la Oxford după Brexit au devenit prea mari.
11.Vacanțe școlare decalate, în sprijinul turismului? Ministrul Educației: „Ar afecta șansele elevilor de a performa” / Ce spun ceilalți actori din sistem „Deciziile privind modul în care se organizează învățarea trebuie să fie bazate exclusiv pe criterii educaționale, criteriile non-educaționale nu trebuie să afecteze în niciun fel interesul superior al copilului”, afirmă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o opinie transmisă la solicitarea HotNews.ro privind proiectul legislativ al deputatului USR-PLUS Alin Apostol, care prevede decalarea vacanțelor școlare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu, cu scopul stimulării turismului. Am stat de vorbă cu principalii actori din sistem despre acest proiect. „Ce facem cu o familie care are doi sau trei copii care provin din cicluri diferite?”, se întreabă președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, în timp ce liderul FSLI afirmă că nu crede că proiectul are șanse să treacă de Parlament.
12.USR-PLUS a lansat proiectul „Salvează o școală” de reconversie a școlilor închise / PSD vrea eliminarea avizului ministrului Educației pentru transformarea școlilor abandonate USR PLUS a anunțat lansarea proiectului național „Salvează o școală” prin care propune reconversia, la inițiativele comunităților locale, a clădirilor în care au funcționat școli dar care au fost închise și abandonate. Între timp, PSD a depus în Parlament un proiect prin care se elimină avizul ministrului Educației necesar transformării școlilor abandonate în spații cu un alt uz.
13.SONDAJ Federația asociațiilor de părinți: Părinții nu vor revenirea la trimestre / 68% dintre părinți vor școală în format fizic și la o rată de infectare de peste 3 la mie / Ce spun depre testele cu salivă Peste 68.000 de părinți au răspuns unui chestionar online realizat de Federația asociațiilor de părinți din învățământul preuniversitar, iar rezultatele arată că aproape 70 la sută dintre părinți vor școală față în față și în scenariul roșu - rată de infectare cu Covid-19 de peste 3 la mie, dar mulți sunt reticenți și la testele non-invazive, cu salivă, și care ar dori tot ca personalul medical să le administreze.
14.INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România „Lipsa de flexibilitate pe care o avem în alegerea materiilor la liceu duce la o lipsă de individualitate în gândire, cred că suntem puțin uniformizați”. Este ceea ce crede Mara Pîndaru, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, care la începutul anului a aflat că este printre elevii români acceptați la Oxford, unde ar urma să studieze informatica, în drumul său spre visul de a lucra la o companie mare precum Apple sau Intel și, cândva, de a „face ceva care să ajute lumea din jur”. Află din interviul HotNews.ro ce ar schimba la sistemul de învățământ dacă ar fi ministru al Educației pentru o lună, cum vede problema meditațiilor și ce spune despre prejudecățile legate de faptul că „sunt fată și vreau să studiez info”.
15.Rezultate simulare evaluare națională 2021: promovabilitate de peste 65%, cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani / Aproape o mie de elevi au luat 10 la matematică Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele centralizate la simularea examenului de evaluare națională 2021, care arată o promovabilitate de peste 65%, acestea fiind cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani.
16.Proiect de lege USR-PLUS: Anul școlar să înceapă la 1 septembrie și să aibă un număr minim de zile diferit pentru fiecare ciclu de învățământ / Câte zile de școală are fiecare stat european Senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie a depus la Parlament o inițiativă legislativă prin care se stabilește ca anul școlar să înceapă întotdeauna la data de 1 septembrie, iar pentru fiecare ciclu de învățământ să existe un număr minim de zile - 175 la clasele primare, 180 la gimnaziu și 185 la liceu.
17.​DEZBATERE Începe anul școlar de la 1 septembrie? Revenim la structura cu trimestre în loc de semestre? Ce spun actorii din sistem ​După apelul societății civile pentru un an școlar mai lung, care să înceapă la 1 septembrie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a pus în discuție această posibilitate și a afirmat că nu exclude nici posibilitatea revenirii la structura cu trei trimestre în loc de două semestre. Liderii sindicali și asociațiile de părinți exclud ideea începerii anului școlar viitor de la 1 septembrie, iar elevii propun o variantă de mijloc - 6 septembrie, în timp ce profesoara de română Cristina Tunegaru și fostul ministru Daniel Funeriu spun că o prelungire a anului școlar este necesară. Despre revenirea la trimestre, majoritatea celor chestionați așteaptă părerile specialiștilor în educație și argumente solide, științifice pentru o astfel de schimbare.
18.Rectorul Universității de Vest propune vaccinarea studenţilor cu dozele AstraZeneca nefolosite: Impactul economic al lipsei studenților în Timișoara este de 15 milioane euro / Datele studiului UVT Rectorul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) Marilen Pirtea a propus crearea unei linii de vaccinare a studenţilor cu doze AstraZeneca din stocul de 12.000 de unităţi rămas nefolosit în judeţ, după ce universitatea a făcut un studiu care a demonstrat că lipsa studenţilor din oraş duce la pierderi anuale asupra economiei locale de circa 150 milioane de euro, transmite Agerpres.
19.Sondaj IRES: Doar 1 din 6 părinți ar vrea ca educația din primii ani de viață să însemne creativitate și independență pentru copil / O treime și-ar da copiii mai mici de 3 ani la creșă - GRAFICE Aproape jumătate dintre părinții din România asociază produsul educației din primii ani ai copilului cu respectul, o treime cu „cei șapte ani de acasă”, și doar 1 din 6 părinți vrea ca educația să rezulte în creativitate și independență pentru copil, arată un sondaj IRES, realizat la comanda Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională. În plus, două treimi dintre părinții din România nu cunosc conceptul de educație timpurie, proporție valabilă chiar și în rândul părinților de copii cu vârstă preșcolară.
20.„De ce să plătim banii în mână, în loc să îi dăm fiscalizați în servicii de educație timpurie de calitate?” Ce spune un expert în educație despre majorarea stimulentului pentru părinții care revin mai repede la muncă / Câți copii până în 6 luni sunt înscriși la creșe în Capitală ​​„Banii cash puși direct pe masă nu sunt garanția unei educații timpurii de calitate”, spune Ioana Grindean, expert în politici de educație timpurie, după ce Guvernul a adoptat miercuri majorarea la 1.500 lei a stimulentului de inserție pentru părinții care aleg să se întoarcă la muncă din concediul de creștere a copilului mai devreme de șase luni.
21.Fără teste din salivă în școli după vacanța de primăvară. În schimb, ministrul Educației trimite în țară secretarii de stat să vorbească despre importanța testării și vaccinării Testele noninvazive din salivă despre care a vorbit în repetate rânduri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu vor mai ajunge în școli în luna mai, după vacanța prelungită de primăvară, întrucât nu mai este timp pentru a fi introduse în protocoalele INSP și apoi pentru a derula procedura de achiziție, au explicat surse guvernamentale. În schimb, cei cinci secretari de stat din ministerul Educației vor merge de miercuri în teritoriu pentru a discuta cu directorii de școli și părinții despre importanța testării - cu testele antigen rapide deja existente - și a vaccinării.
22.USR vrea să rezolve ca-n Vest o problemă cu care România se confruntă de 30 de ani. Ce sunt asistenții în educație timpurie și cum ar putea apărea centre de zi pentru copii în clădirile de birouri Deputatul USR-PLUS Alin Apostol a lansat luna trecută în dezbatere publică un proiect de lege prin care propune introducerea în România a profesiei de asistent în educație timpurie, practicată în mai multe state europene și în SUA, despre care afirmă că ar rezolva parțial problema lipsei locurilor în creșe pentru copiii de la 0 la 3 ani. Apostol a declarat joi că această lege ar permite amenajarea de centre de zi sau de ludoteci în clădirile de birouri.Vezi în articol ce spune despre proiect ministerul Educației
23.Situația epidemiologică în școli: Trend de scădere al numărului de infectări cu Covid-19 și la elevi și la profesori, în ultima săptămână - GRAFIC Ministerul Educației a anunțat că pe 1 aprilie erau 2.610 cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19 și 2.171 profesori, existând o tendință de scădere a numărului de infectări în ultimele zile.
24.Elevii intră în vacanța prelungită de primăvară, o lună. Cei de clasele a VIII-a și a XII-a vor face ore online în luna aprilie / Cum pot rămâne deschise grădinițele în vacanță Vineri este prima zi din vacanța prelungită de primăvară stabilită săptămâna trecută de Ministerul Educației în perioada 2 aprilie - 4 mai, pentru toți elevii, mai puțin pentru cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Elevii din clasele terminale vor avea un interval de școală online între 12-30 aprilie, apoi din nou vacanță până în 9 mai.
25.Sindicatele din învățământ acuză Ministerul Educației că impune școlilor să comită „ilegalități” prin stabilirea concediilor pentru profesori în vacanța prelungită / Ce prevede adresa de la minister Ministerul Educației a trimis miercuri către școli o adresă privind concediile profesorilor și educatorilor pentru vacanța prelungită de primăvară, în care anunță că cei care nu predau ore la clasele terminale intră automat în concediu de odihnă în perioada 2 aprilie - 4 mai. Federațiile sindicale acuză însă ministerul că obligă școlile să recurgă la „ilegalități” și cer ministerul modificarea adresei.
26.Achiziția testelor din salivă care ar urma să ajungă în școli, pasată între ministerul Educației și cel al Sănătății / Specialist chimist: Nu aș avea încredere ca fiul meu să își facă singur testul / Ce spune despre performanța testelor din salivă După vacanța prelungită de primăvară, în școli ar urma să ajungă teste non-invazive, din salivă, mai ușor de administrat și de acceptat de părinți decât cele antigen, cu recoltare din nas sau din gât, potrivit celor mai recente declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Nu este însă clar în acest moment cine se va ocupa de achiziționarea acestora, când și câte astfel de teste vor fi disponibile. Atât ministrul Educației, cât și cel al Sănătății, Vlad Voiculescu, au afirmat pentru HotNews.ro că ministerele pe care le conduc nu au baza legală pentru a face această achiziție. Citește în articol punctul de vedere al Georgetei Sorescu, vicepreședinte al Ordinului Biochimistilor, Biologilor și Chimiștilor despre testele rapide cu salivă: „Au caracteristici de performanță comparabile cu testele rapide recoltate din nas sau gât”
27.Rezultate simulare bacalaureat 2021: rata de promovare de puțin peste 40%, mai mică decât în 2019 / Câti elevi au luat media 10 Ministerul Educației a anunțat miercuri statistica pentru rezultatele la simularea examenului de bacalaureat 2021. Procentul de promovare general, adică medii mai mari sau egale cu 6, este de 40,71%, față de 42,15% cât a fost în 2019. Anul trecut nu au fost organizate simulări.
28.Simulare Bacalaureat 2021. Școlile afișează miercuri rezultatele la simulările examenului de BAC 2021. Ministerul Educației va publica o statistică Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor afla miercuri rezultatele la simulările examenului de bacalaureat 2021, care vor fi afișate de fiecare școală. Rezultatele la simulare BAC 2021 nu vor fi făcute publice, ci comunicate fiecărui elev. Ministerul Educației va centraliza rezultatele și va publica o statistică a acestora.
29.Simulare Evaluare Națională 2021. Baremul la matematică a fost publicat Ministerul educației a publicat subiectele și baremul de corectare la simularea examenului de evaluare națională, proba de matematică pentru clasa a opta. Amintim că rezultatele obținute la simulările naționale nu se afișează public, nu se contestă și notele nu se trec în catalog, decât la cererea expresă a elevului sau părintelui.
30.Simulare evaluare națională 2021. Ce subiecte au picat la matematică marți FOTO Elevii de clasa a opta au susținut marți proba la matematică de la simularea examenului de evaluare națională 2021. Simularea a început la ora 09.00, moment din care elevii au avut două ore pentru a rezolva subiectele la matematică la simulare evaluare națională 2021. În mai multe localități din țară aflate în carantină nu s-au organizat simulările, urmând ca acestea să fie organizate local, ulterior.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 67 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by