Articole scrise de Iulia Hau


1 - 11 din 11 rezultate
1.Experien��e personale: Ce-am câ��tigat ��i ce-am pierdut pân�� acum dac�� am muncit de acas��? Telemunca a devenit obligatorie începând de ast��zi. Acolo unde, evident, este posibil��. Mul��i dintre noi muncesc îns�� de acas�� înc�� de la începutul pandemiei. Am stat de vorb�� cu oameni din mai multe domenii de activitate pentru a vedea cum s-au adaptat, ce au pierdut ��i ce au câ��tigat. Poate, din experien��a lor, vor avea de înv����at ��i cei care ast��zi sunt nevoi��i s-o fac��.
2.De ce p��rin��ii ne amenin���� în adolescen����, „Dac�� te c��s��tore��ti cu un ��igan/o ��iganc�� n-o s�� vin la nunta ta”? „Tu, dac�� te m��ri��i cu un ��igan, s�� nu m�� a��tep��i la nunt��!” Câ��i dintre noi nu au auzit în adolescen���� aceste vorbe din gura p��rin��ilor no��tri? Am discutat cu sociologul Gelu Duminic�� ��i cu antropologul Alexandru B��l����escu despre prejudec����ile rasiale din familiile din România.
3.„În ziua în care a început r��zboiul, preg��team ro��iile pentru conservele de iarn��”. Conflictul Nagorno-Karabakh prin ochii unei armene ��i ai unui azer O armean�� din Nagorno-Karabakh ��i un azer afectat direct de conflict au povestit pentru Hotnews cum tr��iesc în aceste zile r��zboiul care a reînceput între cele dou�� ����ri. Prin ochii lor, putem s�� vedem acum ��i acea parte care, de cele mai multe ori, lipse��te din buletinele de ��tiri: drama uman��.
4.De ce sim��im nevoia s�� umilim oamenii pe internet ��i cum am ajuns troll f��r�� s��-mi dau seama Umilirea oamenilor pe internetul românesc este o realitate cât se poate de actual��, o molim�� care se l��f��ie pe pagini ��i în min��ile noastre.
5.De cealalt�� parte a vacan��ei. Covidul, regulile sanitare ��i afacerile, prin ochii proprietarilor de pensiuni ��i de hoteluri din România Din cauza pandemiei, turistul român a fost nevoit s�� se îndrepte în 2020 cu prec��dere c��tre destina��iile locale. ��i, din aceast�� perspectiv��, a putut s�� constate, pe propria piele, cât de preg��ti��i sunt proprietarii de pensiuni sau de hoteluri pentru respectarea regulilor. Dar cum se v��d lucrurile de partea cealalt��? Cum este s�� prime��ti în cas�� sute de oameni str��ini ��i s�� tr��ie��ti cu riscul de a te infecta, la fiecare schimb de oaspe��i?
6.Idei de vacan��e ideale pentru pandemie, de la 4 bloggeri de travel cunoscu��i din România 4 bloggeri cunoscu��i de travel din România recomand�� locuri de vacan����, mai pu��in b��tute de turi��ti, unde ai putea s�� te duci în aceast�� var�� în condi��ii de siguran����.
7.Plaje din România mai pu��in aglomerate, unde po��i s�� respec��i distan��a fizic�� în condi��ii de pandemie În 2020, avem nevoie mai mult decât oricând de locuri de vacan���� unde s�� nu fi ajuns chiar to��i cunoscu��ii no��tri, plus cunoscu��ii cunoscu��ilor no��tri. Câteva exemple din România, în cele ce urmeaz��.
8.5 locuri din România unde ai putea s�� te cazezi în copaci ��i s��-��i aduci astfel aminte de copil��rie Ideea de a dormi în c��su��e din copaci, a��a cum ��i-ai dorit întreaga copil��rie, f��r�� nicio ��ans�� de izbând��, ar trebui s��-��i dea fiori de pl��cere pe ��ira spin��rii ��i nostalgia s�� te ia pe sus în valuri. În cele ce urmeaz��, vom prezenta câteva exemple, din diverse zone ale ����rii, care ar putea s��-��i umple weekendurile în aceast�� var�� în care vacan��ele în România par a fi cea mai în��eleapt�� op��iune.
9.5 sate fermec��toare din România pe care s�� le descoperi în aceast�� vacan���� Turismul rural cap��t�� din ce în ce mai mult sens în lumea pe care o tr��im ast��zi. Confundându-se pe alocuri cu ecoturismul, ba considerate chiar o ramur�� a acestuia, c��l��toriile prin sate, în sunet nestingherit de codru, la mal pustiu de ap��, în compania oamenilor pentru care via��a nu a fost niciodat�� o curs�� ��i cu liniu��e cât mai goale la semnalul telefonului, toate acestea ispitesc din ce în ce mai mul��i oameni.
10.Glamping în România. 6 locuri de cazare unde stai la cort, dar beneficiezi de condi��ii de hotel Ce facem în aceast�� var�� dac�� nu putem c��l��tori în str��in��tate? Descoperim locuri interesante din România. Dup�� ce în articolul precedent am prezentat conace ��i castele, ast��zi vorbim despre glamping, un concept mai nou care îmbin�� cazarea la cort cu condi��iile de hotel.
11.5 conace din România pe care s�� le vizitezi dac�� tot sunt (înc��) grani��ele închise Cinci exemple de castele ��i conace din România care sunt deschise în aceast�� perioad�� ��i unde putem petrece câteva zile de vacan����, eventual pân�� se redeschid grani��ele.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by