Articole scrise de Ionut Popescu


1 - 6 din 6 rezultate
1.Oltchim – un FNI petrochimic Aud mereu vorbindu-se despre Oltchim ca fiind o companie strategică ! Cum adica ? Fara ea dispare economia romaneasca ? Strategia era sa tinem o companie care a mancat din banii statului muuult peste 1 MILIARD de euro (cele 700 milioane datorii despre care se vorbeste acum sunt doar din ultima perioada; Oltchim -sau Roibu- ar mai avea pe constiinta alte sute de milioane de euro credite garantate de stat, care n-au mai fost platite de Oltchim ci de cel care le-a garantat, adica statul ! ). Cu banii pe care i-a tocat Oltchim/Roibu, tot judetul Valcea (despre care se spune ca depinde de Oltchim) si alte cateva judete ar fi fost acum mult mai bogate…
2.Cine ameninta presa din Romania – din ciclul batista si hidrantul O dezbatere fara sens a fost reluata iar,pentru a cata oara,in ultimele zile: avem sau nu nevoie de o lege a presei in Romania ? Si daca da, cum ar trebui sa arate aceasta lege? Cateva ONG-uri fruntase pe ramura au venit cu o varianta de jumatate de pagina care se rezuma la ideea „ orice forma de cenzura a presei este interzisa”.
3.Clisee anti-Basescu (de Ionut Popescu) De ani de zile auzim cateva acuzatii-standard la adresa lui Traian Basescu. Au devenit deja clisee, moderatorii nu mai cer nici o dovada, totul e luat ca un fapt deja stiut, nu mai trebuie sa incercam sa le dovedim sau sa le analizam. Sa le luam pe rand.
4.Capital: Despre micii actionari Soarta micului actionar este prima diferenta care ne arata ce fel de capitalism avem in Romania. Pentru a exemplifica, as da un singur exemplu: cei care au investit alaturi de Bill Gates in Microsoft, in urma cu cinci, zece sau douazeci de ani, si-au marit averile exact cu atat cu cat crestea si averea lui Gates.
5.Clima modifica bugetele (de Ionut Popescu) Inundatiile din acest an, anunta meteorologii, ar putea fi inceputul unor schimbari dramatice de clima in anii urmatori. In aceste conditii, obiectivele privind investitiile in infrastructura vor putea suferi modificari.
6.Politica si benzina (de Ionut Popescu) Privatizarea Petrom ne-a adus statutul de economie de piata si incheierea primului acord cu FMI. Daca pretul pentru atingerea celor doua obiective a fost cedarea pe vesnicie a resurselor naturale, fara ca statul sa incaseze o redeventa corespunzatoare, atunci nu a fost un targ corect.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by