Articole scrise de Ionut Baias


1 - 30 din 5807 rezultate
1.Dezbaterea candidaților la preşedinţia Comisiei: Manfred Weber (PPE), atacat pentru lipsa sa de ambiție climatică Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (PPE) pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, a fost atacat de câțiva dintre oponenții săi din cauza presupusei sale lipse de ambiție climatică, în timpul unei dezbateri majore a șefilor de liste ("Spitzenkandidaten") care a avut loc miercuri seara la Parlamentul European, potrivit La Libre, citat de Rador.
2.Trump declară stare de urgență națională pentru amenintările din IT Președintele Donald Trump a declarat o urgență națională pentru a proteja rețelele de calculatoare din SUA de "adversarii străini", potrivit BBC. Desi se interzice companiilor din SUA să mai folosească echipamente de telecomunicaţii realizate de firme străine care prezintă un risc pentru Washington, liderul de la Casa Albă nu a specificat clar nicio companie în ordinul semnat.
3.Biserica Ortodoxă Ucraineană independenta de Moscova, in pragul unei noi schisme După numai șase luni de la crearea sa, noua Biserica Ortodoxă Ucraineană, independentă de tutela religioasă a Moscovei, este afectată de tensiuni între liderii săi, crescând teama unei noi schisme, potrivit AFP.
4.Macron îşi asumă 'confruntarea fecundă' cu Merkel, 'pentru construirea unui compromis' Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a asumat miercuri o 'confruntare fecundă' cu cancelarul german Angela Merkel, după ce aceasta s-a referit într-un interviu la diferenţe de abordare cu liderul de la Paris, relatează AFP.Angela Merkel recunoaște că "confruntări" cu Macron
5.„Dosar de politician” (B1 TV), cu Traian Băsescu unic invitat: Nicio întrebare legată de informația că ar fi fost trimis în judecată de CNSAS pentru colaborare cu Securitatea Traian Băsescu a fost unicul invitat al lui Silviu Mănăstire la ”Dosar de politician” de pe B1 TV. Deși am așteptat cu toții să vedem ce zice fostul președinte despre informația că ar fi fost trimis în judecată de CNSAS pentru colaborare cu Securitatea, întrebarea nu a mai venit. Fără comentarii!
6.FOTOGALERIE MS Margareta: ”Dumnidză s-vluiseascâ Armânamea!” / Casa Regala, eveniment dedicat macedo-românilor după 113 ani Un eveniment istoric pentru macedo-români s-a petrecut miercuri seară la Palatul Elisabeta, unde s-a desfășurat o recepție în onoarea Societății de Cultură Macedo-Română, care în acest an împlinește 140 de ani. ”După modelul înaintaşilor noştri, să ne îndreptăm energiile către recunoaşterea şi respectarea latinităţii sud-dunărene în zilele noastre şi în secolele ce vor urma. Dumnidză s-vluiseascâ Armânamea!", se arată în mesajul Custodelui Coroanei, MS Margareta, la seara dedicată aromânilor.
7.Handelsblatt: Cum vor nouă state membre UE să consolideze politica externă comună Într-un apel distribuit celorlalţi cele nouă state – Germania, Franţa, Danemarca, Finlanda, Olanda, România, Spania, Suedia şi Cehia – doresc un consens mai puternic în politica externă şi un vot mai eficient, precizând că: „trebuie să petrecem mai puţin timp în a ne coordona pe noi înşine”. În schimb UE trebuie să investească mai mult în realizarea unor parteneriate cu alţi actori ai politicii internaţionale, potrivit Handelsblatt, citat de Rador.
8.Euractiv.com: Discuții tabu în Transilvania Sibiul este, în definitiv, șansa Europei de a veni înainte de alegeri cu cel mai apropiat lucru posibil de un manifest comun. Prioritățile Consiliului nu vor ieși la lumină decât după votul din mai, astfel încât o declarație cu impact major ar putea constitui o adevărată proclamație înaintea unei curse electorale prea strânse pentru a-i putea fi intuit rezultatul, potrivit Rador, care citează Euractiv.com.
9.Patru semnificații majore pentru 10 Mai: De la Ziua Regatului și a Independenței, la Ziua întregii românități balcanice În acest an vom marca două momente aniversare de mare importanță pentru macedo-români¸ dar și pentru România, la istoria și cultura căreia au contribuit și românii de la sud de Dunăre. Se împlinesc 140 de ani de la fondarea Societății de Cultură Macedo-Română (S.C.M.R.), înființată la 23 septembrie 1879. Astfel, S.C.M.R. poate fi considerată una din cele mai vechi asociații cu funcționare neîntreruptă din România, având în vedere că este continuatoarea Comitetului Macedo-Român, înființat în anul 1860, la un an după Unirea Principatelor Române.
10.Business report: Autostrada de Centură Bucureşti: primele semne de activitate pe lotul turcilor de la Alsim Alarko; DiscoverEU: Comisia Europeană lansează o nouă rundă de călătorii gratuite în UE, inclusiv pentru tinerii din România Cât de "bogată" e România: Petrom a renunţat la peste două treimi din terenurile concesionate acum 20 de ani, pentru că nu a găsit nimic. Petrom a dat înapoi statului român, în ultimii 20 de ani, circa 70% din suprafeţele concesionate...Mai multe orase germane au interzis circulatia masinilor diesel Euro 4 anul acesta. La jumatatea anului ar putea muta interdictia la Euro 5. In orasele Stuttgart, Leipzig, Berlin, Munchen si Hamburg, este interzisa anul acesta...
11.Salvini, bucuros că s-a întâlnit din nou cu Viktor Orbán / ”Este nevoie de o Europă care îşi apără propriile sale graniţe” În Europa nu este nevoie de relocarea imigranţilor ilegali, ci avem nevoie de o Europă care îşi apără propriile sale graniţe terestre şi maritime, a declarat Matteo Salvini, joi, la Budapesta, potrivit MTI și Rador. ”Scopul nostru este ca noi să avem o poziţie decisivă în Europa, să coordonăm transformarea Europei şi să oferim o alternativă la conducerea Europei de până acum", a afirmat Matteo Salvini.
12.Subiectele zilei: Cum împarte Dragnea miliarde de euro prin Guvernul său paralel; Cum a abandonat PSD-ALDE înainte de Summit-ul de la Sibiu singurul proiect de țară al României Dragnea a dat ordinul: 40.000 de “aplaudaci” în Piaţa Unirii din Iaşi, pe 9 mai. PSD va organiza pe 9 Mai un miting electoral în Piața Unirii. Social-democrații vor să mobilizeze 40.000 de oameni, manifestarea fiind...Cum au înşelat două familii de romi din România statul francez cu 1,7 miloane de euro. Escrocheria, demascată după 2 ani. Două familii de romi din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, sunt acuzate de autorităţile franceze...
13.De la Trump la Putin, de la ONU la Erdogan, reacţiile internaţionale faţă de situaţia din Venezuela diferă Președintele Donald Trump a asigurat, marți, că Statele Unite sunt "alături de poporul" Venezuelei. El a cerut Cubei să înceteze să sprijine Venezuela, amenințând insula cu un embargo "total". "Ca țară care a luptat împotriva loviturilor de stat și a cunoscut consecințele negative ale acestora, condamnăm tentativa de lovitură de stat din Venezuela", a scris președintele turc Recep Tayyip Erdogan pe Twitter.
14.MAE anunță că a contestat în timp decizia CE prin care România ar putea pierde 80 milioane euro MAE anunță că s-a încadrat în termen atunci când a depus cererea de anulare a unei Decizii CE. Precizările vin după ce au apărut informații despre faptul că Tribunalul UE a respins solicitarea României pentru anularea hotărârii CE de punere în aplicare a unor corecții în valoare de 80 milioane euro, potrivit Mediafax.
15.El Pais: Trenul Schengen nu ajunge în Croaţia Croaţia este, alături de Bulgaria, România şi Cipru, una dintre ţările UE care aspiră să facă parte din zona de liberă circulaţie. Decizia are un aspect tehnic - în care Zagrebul este cufundat - şi altul politic, care prevede unanimitatea statelor membre. În practică, progresul dosarului depinde în mare măsură de voinţa politică a comunităţii, potrivit El Pais, citat de Rador.
16.VIDEO Momentul în care transmisia CNN este blocată în Venezuela Transmisia CNN în Venezuela a fost blocată în această seară de catre conducerea Venezuelei, anunță CNN care prezintă și momentul întreruperii transmisiei.
17.Instituţii europene: s-a deschis balul pretendenţilor Angela Merkel va fi foarte curtată în timpul summitului UE de pe 9 mai, cu două săptămâni înaintea alegerilor europene. Numele ei circulă pentru preşedinţia Consiliului şi cancelarul va fi decisivă pentru nominalizarea următorului şef al Comisiei, potrivit Le Vif, citat de Rador.
18.USR-PLUS îi acuză pe liberali că au distribuit la Cluj „pliante otrăvite” USR-PLUS îi acuză pe liberali că au distribuit, la Cluj, „pliante otrăvite” în numele Alianței. Pe pagina de Facebook a alianței a fost postat un filmulet în care sunt surprinse două persoane care ar fi împărțit pliantele, iar ulterior USR a anunțat că unul dintre ei este șeful TNL Cluj Napoca. Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a afirmat, vineri, într-o conferința de presă la Cluj, că europarlamentarul PNL Daniel Buda este suspectat că ar fi cel care a finanțat tipărirea și distribuirea acestor pliante. Decizie de urgență a PNL: Tinerii care au distribuit pliante anti-USR-PLUS au fost dați afară din partid
19.Business report: Lovitură pentru Uber. Taximetriștii câștigă și la Curtea de Apel: Uber, scos din Cluj-Napoca; Economia României, pe locul 15 în UE - am întrecut Portugalia; Cine exploatează cele mai scumpe terenuri arabile ale statului 6 din 10 angajați români vor să-și schimbe jobul în următoarele 6 luni. Salariul, principalul motiv pentru care vor să-și dea demisia. 42,5% dintre angajați plănuiesc...40 de tramvaie cu baterii pentru Timişoara: Electroputere VFU Paşcani, turcii de la Bozankaya şi polonezii de la Pesa au depus oferte la licitaţie. Primăria Timişoara a primit...
20.Subiectele zilei: Fiului unui primar PSD i s-a mărit salariul cu 400% în doi ani! Dragoș Panțeru câștigă 2.000 euro pe lună; Andrei Pleșu: Ce mă face să mă retrag din viața publică; Dăncilă: Nu sunt erou pentru că l-am contrazis pe Dragnea Miza schimbării de la Aeroportul Otopeni: concesionarea pe 40 de ani a parcărilor, o afacere de zeci de milioane de euro. George Alexandru Ivan, un tânăr fără experiență în domeniu, numit șeful Companiei de Aeroporturi...CTP: Românii vor alege între două destine: unul democratic, proeuropean, altul ceaușescoid. „Referendumul se traduce de fapt prin a nu mai fi furați cu legea în mână”...
21.Alegeri UE 2019: Cine e Ska Keller? Și ce program are? Ska Keller, reprezentanta Verzilor din PE, critică lipsa de reprezentare a oamenilor în PE, potrivit Euronews, citat de Rador. Ea explică faptul că PE e populat preponderent de bărbați trecuți de 50 de ani, ceea ce nu reflectă realitatea societății noastre. Ea consideră că toți ar trebui să fie reprezentați și dorește să-i reprezinte pe tineri, ale căror nevoi și opinii le include în munca ei.
22.NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor au încheiat negocierile cu Dedeman pentru preluarea The Office Cel mai important pol de business din Cluj-Napoca, proiectul The Office, va fi preluat de Dedeman de la dezvoltatorii proiectului, NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor, contractul fiind semnat, potrivit Mediafax.
23.Interviu "Le Point": Consecinţele deciziei Statelor Unite asupra Iranului şi a pieţei mondiale Preşedintele american Donald Trump a anunţat, luni, că nicio ţară nu mai poate cumpăra ţiţei iranian începând din data de 2 mai, pentru a "aduce la zero exporturile" Teheranului. Director de cercetare la Institutul de Relaţii Internaţionale şi Strategice (IRIS), unde este specialist în probleme energetice, Francis Perrin analizează într-un interviu acordat pentru "Le Point" consecinţele deciziei SUA asupra Iranului şi a pieţei mondiale.
24.TASS: Şeful armatei ruse susţine că Washingtonul şi aliaţii săi au o politică "agresivă" şi acuză Occidentul de "război hibrid împotriva Rusiei" Potrivit șefului Statului Major General al Forţelor Armate din Federaţia Rusă, Valeri Gherasimov, pentru a păstra dominaţia globală, controlul asupra rezervelor mondiale de resurse naturale şi asupra comunicaţiilor de transport, Washingtonul neglijează normele dreptului internaţional şi perturbă în mod deliberat mecanismul de securitate colectivă prevăzut în Carta ONU, potrivit Tass și rador.
25.Iordache: Până pe 7 mai, PSD va face nominalizări şi la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru funcţiile de judecător la CCR PSD va face nominalizări şi la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru funcţiile de judecător la Curtea Constituţională până pe 7 mai, a afirmat miercuri, la Realitatea TV, social-democratul Florin Iordache, potrivit Agerpres.
26.Ministrul Cercetării îl atacă pe fizicianul Cristian Presură: "Cercetătorul vieții... de ce n-a mai publicat mare lucru de prin 2003” / ”Asociația Doi Mici și-un Sfert a devenit deosebit de agitată” Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, l-a criticat, într-o postare pe Facebook, pe fizicianul Cristian Presură, dupa scrisoarea acestuia din Nature si critica premiilor de la Geneva. "Cercetătorul vieții, dacă este atât de genial cum scriu ziarele lui Cioloș, ar fi trebuit să ne spună de ce n-a mai publicat mare lucru de prin 2003, an în care și-a susținut teza de doctorat, cu excepția cărții de fizică pentru Moș Crăciun ?", a scris Hurduc.Referință: ”Doi Mici și un Anc”: ”Salonul de Inventică de la Geneva, ‘jde premii și țâșpe sute de medalii”
27.Curtea de Apel București respinge cererea Times New Roman în procesul cu CNCD / Asztalos: ”Încă o contribuție pentru a stabili limitele libertății de exprimare” Curtea de Apel București a respins cererea de chemare în judecată a Times New Roman în procesul cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a sancționat publicația pentru articolul ”Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști”. Instanța a considerat cererea ”astfel cum a fost completată, ca neîntemeiată”. ”Încă o contribuție pentru a stabili limitele libertății de exprimare - așteptăm cu interes motivarea!”, a scris pe Facebook președintele CNCD, Csaba Asztalos.
28.De ce flirtează SUA cu Grecia şi Cipru Criza din relaţiile turco-americane pe fondul achiziţionării de către Ankara a sistemului S-400 de la Rusia pare să ducă la o schimbare a echilibrelor în estul Mediteranei în condiţiile unei consolidări a legăturilor Statelor Unite cu Grecia şi Cipru, scrie ziarul german Handelsblatt, citat de de To Vima.
29.Andrei Pleșu anunță în Dilema Veche că se retrage temporar din viața publică ”Normal este ca, atunci cînd simți că nu mai aparții timpului tău, să faci un pas înapoi. Profit, așadar, de ocazie, pentru a renunța – cel puțin deocamdată – la orice prestație publică (articole, interviuri, conferințe, colocvii etc.). Păstrez doar rubrica de la Dilema veche, din loialitate față de un proiect la care am pus umărul.”, a anunțat Andrei Pleșu în opinia sa din Dilema Veche.
30.Alegeri europene: «Brexitul trădat» aduce voturi extremei drepte britanice După «Divorţul votat, dar respins încontinuu» şi «Theresa May, premier fără putere, dar de neclintit din fruntea guvernului», un nou act al tragicomediei Brexit tocmai a început, şi s-ar putea intitula «Alegerile europene pe care nimeni nu le doreşte». Conservatorii se confruntă cu un dezastru anunţat, conform sondajelor ce îi creditează cu 16% din voturi, potrivit Le Monde, citat de Rador.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 194 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version