Articole scrise de Ionut Baias


1 - 30 din 5975 rezultate
1.De ce Rusia ��i Turcia sunt interesate de Libia? Pentru Moscova ��i pentru Ankara, care nu sus��in acelea��i tabere, dar care se preteaz�� la jocul negocierilor, miza este atât de ordin economic, cât ��i geostrategic în aceast�� ��ar�� aflat�� în r��zboi, potrivit Le Figaro, citat de Rador.
2.Este de a��teptat ca Trump s��-��i proclame victoria în r��zboiul comercial cu China, deocamdat�� Decizia pre��edintelui Trump de a programa pentru miercuri o ceremonie de semnare a acordului comercial dintre SUA ��i China în timp ce negocierile continu�� înc�� e considerat�� un semn c�� el inten��ioneaz�� de fapt s��-��i proclame victoria în r��zboiul comercial acum, când el se gânde��te la realegerea sa, scrie Washington Examiner, citat de Rador.
3.Avioanele civile americane au interdic��ia de a survola Iranul, Irakul ��i Golful Persic (FAA) Agen��ia federal�� a avia��iei americane (FAA) le-a interzis mar��i sear�� avioanelor civile americane s�� survoleze Irakul, Iranul ��i Golful Persic, la câteva ore dup�� atacul împotriva unor baze militare din Irak unde sunt sta��iona��i solda��i ai Statelor Unite, noteaz�� AFP.
4."Fleabag" a primit premiul Globul de Aur 2020 pentru cel mai bun serial de comedie/ musical Produc��ia britanic�� "Fleabag" a primit premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial de comedie/ musical la cea de-a 77-a edi��ie a galei, care are loc duminic�� noapte, la Los Angeles, potrivit Mediafax.
5.Financial Times: Zece grafice care descriu situa��ia anului 2019 Cotidianul Financial Times prezint�� zece grafice care descriu situa��ia interna��ional�� a anului 2019, con��inând date despre probleme precum efectele Brexit, schimb��rile climatice, rela��iile comerciale SUA-China ori locuri de munc�� afectate de automatizare, citeaz�� Mediafax.
6.Vlad Voiculescu, despre pacienta decedat��: To��i au cucerit o func��ie ��i cred c�� pot face uz de putere Fostul ministru al S��n��t����ii Vlad Voiculescu a afirmat, despre femeia care a murit dup�� ce a avut arsuri pe 40% din suprafa��a corpului, c�� multe ��in de comportamentul personalului, îns�� to��i care au cucerit o func��ie cred c�� pot face uz de putere ��i au impresia c�� e��ti, ca pacient, „pe tarlaua lor”, potrivit Mediafax.
7.���VIDEO Gabriela Firea a postat pe Facebook un clip de promovare a Capitalei: Îndragosteste-te de Bucuresti! Bucure��tiul este un ora�� frumos, viu... Primarul general a postat pe Facebook un clip realizat de #ArtFocusInternational, regizor Petre N��stase, despre Bucure��ti ��i ne îndeamn�� s�� ne îndr��gostim de ora��. ”Bucure��tiul este un ora�� frumos, viu, surprinz��tor ��i cald, în care istoria se împlete��te armonios cu timpurile moderne. Un ora�� care vibreaz��, care zâmbe��te, care te îmbie s��-i afli secretele ��i în care î��i place s�� tr��ie��ti, o zi sau toat�� via��a. Un ora�� de care merit�� s�� te îndr��goste��ti!”, scrie Firea.
8.Guvernul a amânat, cu ��ase luni, termenul pentru opera��ionalizarea bazei de date din domeniul silvic Executivul a aprobat, vineri seara, o hot��râre care prorog�� cu ��ase luni termenul pentru opera��ionalizarea SUMAL, sistemul informa��ional integrat de urm��rire a materialelor lemnoase rezultate din exploatarea p��durilor din România, conform Mediafax.
9.Alian��a pentru Unirea Românilor (A.U.R.) lanseaz�� campania „Angaj��m primar” Alian��a pentru Unirea Românilor (A.U.R.) lanseaz�� o campanie inedit��, „Angaj��m primar”, demers prin care forma��iunea politic�� pune la dispozi��ia românilor dornici s�� candideze la prim��rii, consilii locale sau jude��ene atât platforma electoral��, cât ��i expertiza ��i documentele necesare.
10.30 de ani dup��. Fata blond�� care a fluturat steagul Revolu��iei în balconul CC-ului. Gabriela N��nu��: În naivitatea noastr��, am crezut c�� o s�� fie de a doua zi ca afar�� / A fost un ��oc îndârjirea cu care oamenii îl sus��ineau pe Iliescu. INTERVIU Gabriela N��nu�� avea doar 17 ani atunci când a ales s�� ias�� în strad�� la Revolu��ie. Imaginea tinerei blonde fluturând un steag tricolor, cu gaur�� în mijloc, pe acoperi��ul cl��dirii Comitetul Central ��i în balconul unde Ceau��escu ��i-a ��inut ultimul discurs, avea s�� devin�� una definitorie pentru Revolu��ia român��. Care a fost imboldul ei? ”Am plecat de acas�� ��tiind c�� e posibil s�� nu m�� mai întorc niciodat��. Am pornit c��tre totul sau nimic. Totul pentru mine însemna LIBERTATEA în toate formele ei.”
11.VIDEO M��d��lina Pav��l, ”Oamenii se fac dor” – un album despre identitate ��i reg��sire Inspirate din partituri vechi mo��tenite de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók, dar mai ales din experien��e intime bucovinene (versurile sunt scrise chiar de ea), M��d��lina Pav��l vine cu interpretari subtile ��i eclectice ale doinei care te fac s�� te scufunzi în fotoliu, s�� închizi ochii ��i s�� te la��i dus în c��l��toriile enigmatice ale emo��iei.
12.Subiectele zilei: Planul PNL pentru revenirea la alegerea primarilor în dou�� tururi; Locul din Bucure��ti unde ��oferii risc�� o amend�� de 870 de lei; Coloneii lui Chirica, ”degrada��i” peste noapte: salariu sau pensie? Un primar ��i-a crescut salariul la 13.500 lei pentru c�� are „var�� ��i patru benzi pân�� la Constan��a”: „Nici n-am ajuns la cât trebuia”. Dac�� Guvernul nu ne mai d��, ne lu��m singuri...Comentariu DW: Impeachment - Trump a meritat-o. S�� se continue tot a��a nu se mai putea. Decizia democra��ilor de a declan��a procedura de destituire a pre��edintelui pentru abuz de putere...
13.China sprijin�� Rusia în denun��area lans��rii "r��uvoitoare" de c��tre SUA a unor rachete interzise în timpul R��zboiului Rece China s-a al��turat Rusiei în criticarea test��rii de c��tre SUA a unei clase de rachete interzise, pân�� când pre��edintele Donald Trump a p��r��sit, în urm�� cu câteva luni, un tratat încheiat de Washington ��i Moscova, în timpul R��zboiului Rece, potrivit Newsweek, citat de Rador.
14.Charles Wald: Este momentul ca SUA s�� plece de la baza de la Incirlik Este timpul s�� reanaliz��m dependen��a militar�� a Americii de Turcia. S�� începem cu în��tiin��area Ankarei c�� SUA vor transfera resursele militare de la baza aerian�� turceasc�� de la Incirlik, scrie Charles Wald, fost ��ef al Comandamentului SUA în Europa, pentru Kathimerini.
15.Eurodeputat PPE: În continuare e nepermis c�� actele comise la Revolu��ie nu au fost judecate Europarlamentarul PPE Kinga Gal a afirmat c�� este nepermis faptul c�� actele comise la Revolu��ie nu au fost judecate nici acum, la 30 de ani distan����. În schimb, eurodeputatul Stângii Verzi Nordice Clare Daly a spus c�� persist�� corup��ia în ��ara noastr��, de aceea România are o Diaspora a��a mare, potrivit Mediafax.
16.Brexit ��i c��l��toriile în Marea Britanie: iat�� ce se va schimba dup�� victoria lui Boris Johnson Odat�� cu victoria conservatorului Boris Johnson la alegerile din 12 decembrie, divor��ul Regatului Unit de Uniunea European�� la 31 ianuarie 2020 pare evident, potrivit IlSole24, citat de Rador. Îns�� ce va însemna aceast�� schimbare pentru c��l��tori? Cum se va intra în Marea Britanie? De ce documente va fi nevoie? Va fi u��or de petrecut un weekend la Londra?
17.Dacian Ciolo��: Evident c�� cel mai mare risc, pentru urm��toarele luni, este s�� scad�� ratingul de ��ar�� Dacian Ciolo�� a afirmat c�� cel mai mare risc este s�� scad�� ratingul de ��ar��, ceea ce ar însemna c�� România devine instabil�� din punct de vedere economic, un stat în care nu merit�� s�� investe��ti. Liderul PLUS a spus c�� îl în��elege pe Ludovic Orban de ce se gânde��te s�� î��i asume r��spunderea pe buget, potrivit Mediafax.
18.NY Times: Cu încheierea unui deceniu derutant, unul periculos începe O lume lipsit�� de conducerea Americii ��i în c��utarea unui model economic mai echitabil, post-carbonic, se afl�� într-un echilibru fin între autoritarismul în ascensiune ��i protestele populare contra nedrept����ii ��i represiunii. Nu e nevoie de mult pentru a-i împinge pe oameni dincolo de limita r��bd��rii. O m��rire a tarifului la metrou în Chile ori propunerea tax��rii apelurilor prin WhatsApp la Beirut au fost suficiente pentru a provoca revolte, potrivit New York Times, citat de Rador.
19.Euronews: Decretul climatic ��i schimbarea ecologic�� a guvernului care împarte Italia în dou�� Un punct de cotitur�� în criza climatic��: astfel, guvernul italian ��i-a botezat „decretul climatic” ce con��ine o serie de m��suri care au ca scop pozi��ionarea Italiei în prima linie în lupta împotriva polu��rii pentru urm��torii 15 ani, potrivit Rador care citeaz�� Euronews.
20.Studiu: În prag de s��rb��tori, angaja��ii magazinelor pentru copii e��ueaz�� la testul amabilit����ii Lipsa de aten��ie, dezinteresul fa���� de cerin��ele clien��ilor, lipsa de cuno��tin��e privind produsele sunt doar câteva dintre problemele pe care le-au descoperit clien��ii misterio��i la evaluarea mai multor magazine cu haine ��i juc��rii pentru copii, potrivit unui studiu VBS Business Solutions.
21.Guardian: COP25 - "leadershipul" tinerilor contrasteaz�� cu pasivitatea guvernamental��, spune ��eful ONU António Guterrez, secretarul general al ONU, a eviden��iat contrastul dintre "leadershipul" ��i "mobilizarea" demonstrate de tinerii lumii în privin��a urgen��ei climatice ��i lipsa de ac��iune a guvernelor care nu reu��esc s�� ��in�� pasul cu urgen��a problemei în pofida semnelor tot mai numeroase care atest�� faptul c�� ajungem într-un punct de criz�� climatic��, potrivit The Guardian, citat de Rador.
22.Cod galben de vânt puternic în mai multe localit����i din jude��ul Sibiu Meteorologii au emis luni diminea��a o avertizare Cod galben de vânt puternic, valabil�� în mai multe localit����i din jude��ul Sibiu, pân�� la ora 10.00.
23.Ministerul Justi��iei lanseaz�� ast��zi procedura de selec��ie a procurorului general ��i a ��efilor DNA ��i DIICOT Ministerul Justi��iei va lansa pe 2 decembrie procedura de selec��ie a procurorului general al României, dar ��i cele pentru procurorii-��efi de la DNA ��i DIICOT, func��iile fiind ocupate momentan interimar.
24.Marea Britanie: La aceste alegeri va conta doar identitatea, nu banii. ��i conservatorii o ��tiu De ce ar vota cineva Partidul Laburist? Dac�� persoana A î��i bate la u���� ��i-��i ofer�� 1.000 de lire, f��r�� nici o condi��ie, iar persoana B î��i ofer�� 100 de lire, de ce l-ai refuza pe A? E o întrebare care de mult�� vreme îi pune în încurc��tur�� pe exper��i. Laburistul Jeremy Corbyn a promis mult mai multe cheltuieli publice decât (relativ) zgârci��ii conservatori, potrivit The Guardian, citat de Rador.
25.Alian��a pentru Unirea Românilor (AUR), forma��iune care propune eliminarea impozitului pe salariile românilor. „Românii muncesc mult ��i pl��tesc impozite uria��e pe munca lor, iar ni��te trântori se îmbuib�� din aceste impozite. Suntem cei mai taxa��i cet����eni, muncim ��i pl��tim. Asta doar pentru c�� cei care ne conduc nu ��tiu s�� construiasc�� bugete decât din taxarea veniturilor românilor”, a declarat George Simion, lider al Alian��ei pentru Unirea Românilor, în cadrul primului Congres al forma��iunii.
26.Boris Johnson suspend�� campania electoral��, dup�� atacul de la Londra Premierul britanic în exerci��iu, Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, a decis suspendarea timp de dou�� zile a campaniei electorale, în urma atacului terorist comis în centrul Londrei, informeaz�� Mediafax, citand BBC.
27.Doping: WADA recomand�� suspendarea Rusiei pe 4 ani pentru viitoarele competi��ii Un comitet independent al Agen��iei Mondiale Antidoping (WADA) a recomandat, luni, o suspendare de patru ani a Rusiei la viitoarelor competi��ii sportive, inclusiv olimpiada de la Tokyo, pentru falsificarea datelor de laborator transmise investigatorilor WADA, potrivit AFP.
28.Spania va conduce un proiect în UE pentru dezvoltarea unui sistem de atac electronic pentru aeronave Spania va conduce un proiect în Uniunea European�� pentru dezvoltarea unui sistem electronic de atac pentru aeronave, care s�� permit�� misiuni precum suprimarea ap��r��rilor aeriene inamice ��i protec��ia aeronavelor în misiuni de atac, la care vor participa, de asemenea, Fran��a ��i Suedia, potrivit El Diario, citat de Rador.
29.PNL, despre taxa auto: ���Noul guvern nu se va gr��bi cu o nou�� “tax�� de poluare” sau “tax�� de mediu” ”Noul Guvern nu se va gr��bi cu o nou�� “tax�� de poluare” sau “tax�� de mediu” pentru a nu se ajunge, din nou, în situa��ia de a restitui miliarde de lei, bani încasa��i de la cet����eni pe taxe ce au fost declarate ulterior nelegale de c��tre Curtea European�� de Justi��ie”, a reac��ionat PNL pe Facebook care contest�� informa��iile ap��rute în pres�� c�� se lucreaz�� la introducerea unei taxe pentru ma��inile la prima înmatriculare.
30.Spioni Spa. Cum cuceresc lumea serviciile secrete Din ce în ce mai mul��i oameni preg��ti��i s�� se ocupe de servicii secrete p��r��sesc guvernele pentru companii care fac din spionaj o afacere. Mercenari? Sunt mai mult decât atât. Serviciile secrete mondiale au fost revolu��ionate de boom-ul „agen��iilor de informa��ii private” (sau Pia), companii independente compuse adesea din agen��i care dup�� ce s-au format în aparatul guvernamental, opteaz�� pentru sectorul privat, potrivit Panorama.it, citat de Rador.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 200 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by