Articole scrise de Ioana Morovan, Claudia Pirvoiu


1 - 9 din 9 rezultate
1.Organizarea Ministerului Fondurilor Europene: doi secretari de stat, patru "directii generale implementare programe", maxim 304 posturi Cele patru directii generale "implementare programe" vor avea, la randul lor, "unitati de coordonare" pe fiecare program finantat cu fonduri structurale (adica Programele Operationale) plus alte programe europene, potrivit Hotararii de organizare si functionare a Ministerului, publicata in Monitorul Oficial nr.98/19.02.2013.
2.Surse: FMI a conditionat urmatoarea transa de plata arieratelor/ Valoarea totala a acestora a ajuns la 1,5 miliarde lei Plata arieratelor va reprezenta o conditie pentru eliberarea urmatoarei transe de fonduri de catre FMI, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax. Potrivit unor date transmise de catre ANAF pentru HotNews.ro, valoarea arieratelor a in sumat la sfârşitul lunii septembrie 1,5 miliarde lei. La datoriile statului s-au adăugat din luna septembrie obligaţii de 1 miliard de lei numai la sănătate, deşi s-au achitat 2 miliarde lei către acest sector, au mai declarat sursele citate. UPDATE Arieratele la care se refera acordul cu FMI sunt datoriile bugetului general consolidat: buget de stat, bugetele asigurarilor sociale, de somaj si santate, autoritati locale, companii nationale, regii autonome, administratia fondului proprietatea. Vezi in articol ce datorii au unele companii de stat catre mediul privat: Metrorex, CNDANR, CFR SA
3.Modificarile Ordonantei 58/2010: Ioan Botis - "De luni, 13 septembrie intra in vigoare stopajul la sursa"/ Nu se discuta despre cresterea cuantumului Ministrul Muncii, Ioan Botis: Lucrul cel mai important care va functiona de luni, 13 septembrie, este stopajul la sursa, cel care este platitor de venit va face plata lunara; eliminam problemele legate de depunere. Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu: Cei care primesc drepturi de autor in mod repetitiv vor plati contributii care insumeaza, in total, 16,5% din venitul lunar net./ Nu se discuta pe variantele prezentate in proiectul aflat pe site-ul Seecretariatului General al Guvernului - care prevad dublarea cuantumului contributiilor sociale pe veniturile din activitati independente.
4.UPDATE Mircea Geoana: Guvernul a convenit cu FMI sa taie fondurile alocate cofinantarii proiectelor europene / Emil Boc: Nu se taie niciun euro, ci dimpotriva, vom suplimenta Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, la Craiova, citat de Agerpres, ca Guvernul Romaniei a convenit cu FMI sa taie fondurile alocate pentru cofinantarea proiectelor europene pentru a pastra deficitul bugetar "de 6,8%, poate de 7%". In schimb, premierul Emil Boc a afirmat ca in urma rectificarii bugetare, vor fi asigurate sumele necesare pentru cofinantarea proiectelor europene. "Nu se taie niciun euro de la cofinantare, dimpotriva, la Mediu si Agricultura am suplimentat", a spus Boc.Surse apropiate negocierilor dintre Guvern si FMI au declarat pentru HotNews.ro ca absorbtia fondurilor europene este vazuta ca o prioritate de catre FMI si singura varianta posibila de reducere a cofinantarii nationale ar fi cresterea procentului de finantare europeana, pentru a asigura resursele necesare proiectelor. Surse guvernamentale au explicat pentru HotNews.ro ca in toamna ar putea avea loc unele discutii cu Comisia Europeana pe aceasta tema.
5.Proiectul legii responsabilitatii fiscale: Guvernul, obligat sa prezinte o strategie fiscala pe 3 ani. Premierul si Ministrul de finante isi vor asuma raspunderea pentru ce scrie in ea Legea responsabilitatii fiscale care trebuie dezbatuta "de urgenta" in Parlament, asa cum a solicitat premierul Emil Boc, contine o serie de reguli privind politica fiscal-bugetara pe care Guvernul si administratia publica trebuie sa le respecte. Intre ele: cheltuielile de personal ale bugetului general consolidat nu pot fi majorate pe parcursul anului bugetar cu ocazia rectificarilor bugetare, va fi infiintat un Consiliu fiscal pentru a 'sprijini' si va evalua 'performantele' fiscal-bugetare ale Guvernului iar Ministrul de finante si Premierul vor semna pentru "corectitudinea si integralitatea" informatiilor din strategia fiscal-bugetara care trebuie anuntata in fiecare an, pana la data de 30 mai, si trebuie elaborata pe o perioada de 3 ani.
6.VIDEO Peste 1.000 de IMM-uri pot primi ajutoare de stat de pana la 500.000 de euro, in 2010 Unul din proiectele prioritare care asteapta aprobarea de catre viitorul Guvern este o schema de ajutoare de stat cu un buget de 220 milioane euro, prin care se acorda sprijin financiar de pana la 500.000 de euro firmelor "afectate de actuala criză economică şi financiară". Comisia Europeana a anuntat posibilitatea adoptarii unei astfel de masuri inca de la inceputul anului, dar autoritatile romane nu au finalizat pana acum o masura in acest sens. Practic, IMM-urile din Romania au pierdut posibilitatea de finantare pe intreg anul 2009. Termenul limita de aplicare, conform regulamentului UE, este 31 decembrie 2010. In prezent, proiectul de act normativ este in analiza la Comisia Europeana. 
7.LIVE TEXT: UPDATE: Alexander Khetaguri, ministrul energiei, Georgia: Cel mai bine ar fi sa negociem cu Rusia pentru a obtine valoare in proiectul Nabucco UPDATE: Turkmenistan, unul dintre cei mai importanti furnizori de gaze din lume, este pregatit sa participe la proiectul Nabucco. "Asteptam sa intram pe piata european, fiind pregatiti sa furnizam gaze oriunde, bineinteles in conditii avantajoase. Avem in vedere inclusiv proiectul Nabucco", a declarat Yagshygeldi Kakaev, oficial din Turkmenistan, in cadrul Forumului Energetic si Economic Marea Neagra. La randul sau, ministrul energiei din Georgia, Alexander Khetaguri, a spus ca in privinta Nabucco ar fi utila o consultare cu Rusia. "Cel mai bine ar fi sa negociem cu Rusia pentru a obtine valoare in proiectul Nabucco", a precizat Khetaguri.HotNews.ro transmite live text cele mai importante idei din cadrul dezbaterii.
8.Forumul Energetic - ziua 1. Tudor Serban (secretar de stat): "Romania are o oferta de 7,3 miliarde metri cubi de gaze prin proiectul Nabucco" Participantii la Forumul Energetic si Economic Marea Neagra au discutat joi, 1 octombrie, despre resursele energetice in zona Marii Negre si viitorul energetic al Europei. Tudor Serban, secretar de stat in Ministerul Economiei: "Poate suntem prima tara care are o oferta 7,3 mld metri cubi de gaze pentru proiectul Nabucco, daca acesta va fi primul care apare in Europa""Ne asteptam sa gasim rezerve uriase in zona Marii Negre, comparabile cu cele rusesti", a declarat Mehmet Uysal, de la compania turceasca TPAO. "Provocarea, pe viitor, este legata de utilizarea carburantilor fosili de o maniera prietenoasa cu mediul. Extractia de carbune este facila. O sticla de apa costa mai mult decat o sticla de titei", a spus Glen Sansom, de la Schlumberger.HotNews.ro transmite LIVE TEXT discutiile de pe durata celor doua zile ale Forumului, 1 si 2 octombrie. 
9.Evaluari si semnari de proiecte, taraganate mai bine de jumatate de an- numitorul comun al programelor cu fonduri structurale Situatia generala a proiectelor si a platilor publicata de autoritatea de resort luni, 13 aprilie, arata o usoara miscare pozitiva in zona semnarii de contracte. In schimb, blocajele inca persista: niciun proiect de resurse umane nu a mai fost contractat in ultimele luni, niciun proiect major de transport nu are OK-ul Comisiei Europene si niciun proiect nu a fost aprobat in 7 din 8 scheme de finantare gestionate de MCTI. Si mai grav, exista inca linii de finantare unde evaluatorii nu sunt selectati. HotNews.ro-EurActiv.ro prezinta tabloul la zi al finantarilor europene. Se dezgheata fondurile structurale?


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by