Articole scrise de Ilias Papageorgiadis


1 - 30 din 57 rezultate
1.In sfarsit, Romania in Copa Cogeca: Platim 1 Euro, primim inapoi 100 - 1.000 "De ce fermierii romani primesc doar 138 Euro / hectar /an? Chiar si fermierii polonezi primesc 220". "Deoarece Romania nu a fost membra a Copa Cogepa atunci cand subventiile au fost negociate, prin urmare n-am inclus ceva si pentru tara voastra in propunerea noastra catre Comisia Europeana". Raspunsul oficialului de la Copa Cogepa nu ne-a lasat loc de comentarii. "Daca doriti sa obtineti ceva in urma negocierilor, mai intai trebuie sa va prezentati la masa negocierilor".
2.Schimbare in Noul Cod Fiscal cu impact major in piata imobiliara: TVA de 5% pentru proprietatile pana la 450.000 lei Foarte pu��ini oameni ce activeaz�� în sectorul afacerilor imobiliare au observat o m��sur�� cu impact major ce a fost introdus�� în noul Cod Fiscal ce va fi aplicat de la 1 Ianuarie 2016: majorarea limitei maxime a valorii propriet����ilor care vor avea aplicat�� o cot�� de TVA de 5%, aceast�� limit�� fiind de 450.000 Lei (cca. 100.000 €), scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau. Propriet����ile ce dep����esc aceast�� limit�� vor avea în continuare TVA-ul standard care va sc��dea îns�� de la 01 Ianuarie de la 24% la 20%. Aceasta este o decizie cu impact major ��i o dovad�� c�� deciziile politicienilor stabilesc direc��ia ��i ritmul în care pia��a evolueaz��.
3."Pinocchio" vs. "Zorba Grecul Conservator": Primele alegeri in Grecia dupa ce "povestea frumoasa" s-a sfarsit ”Alegerea lui Alexis Tsipras în pofida ac��iunilor sale arat�� c�� grecii nu au votat pentru un prim ministru, ci pentru un mire”, scria un analist grec acum câteva luni. De-a lungul anului 2015, Dl. Tsipras a promis grecilor ”sfâr��itul austerit����ii, 12 Miliarde de euro injecta��i în economie, cre��terea salariilor ��i a pensiilor” ��i multe altele. F��r�� a avea un plan serios preg��tit dar folosind cuvinte mari dar goale, a preluat o ��ar�� ce se preg��tea s�� ias�� din criz�� (predic��ia pentru 2015 era de cre��tere economic�� de 3% din PIB) ��i a izbit-o de zid.
4.Grecia - "Speranta" vs. "cruda realitate": Ultimele 69 de zile ale Greciei asa cum o cunoastem Sa ne imaginam o masina aflata intr-un avion cargo in zbor. Soferul masinii este Alex Tsipras ce discuta cu ministrii cabinetului sau si cu pasagerii intrebandu-i pe toti daca sunt gata, apoi apasa pe un buton ce deschide trapa avionului si masina paraseste avionul si incepe sa cada. Prin radio se poate auzi cum liderii europeni ii transmit cu ingrijorare ca nu ar fi trebuit sa sara si ca ar face bine sa deschida parasuta pentru a ateriza cu siguranta dar Tsipras si cabinetul sau raman de neclintit si mentin caderea libera, scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
5.Grecia "Speranta" vs. "Cruda realitate": 0 - 2. Un ring de dans plin de farfurii sparte asteapta ca Tsipras si Varoufakis sa vina sa danseze In vreme ce discotecile lumii sunt mai mult sau mai putin la fel, grecii se bucura de muzica lor in "discoteci" structurate putin altfel. "Bouzoukia", un concept unic grecesc, este o combinatie de concert, restaurant si discoteca. Avem un cantaret ce canta live, un ring de dans destul de mare cu clienti stand la mese de jur imprejur si care, de indata ce nivelul de veselie atinge cote inalte, vor incepe sa danseze pe scaune sau pe mese si desigur, pe ringul de dans, scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
6.ANALIZA Cum a ajuns Grecia sa fie condusa de partidul populist Syriza si cum va trece tara de luna februarie, critica pentru finantele tarii Vineri, 30 Ianuarie ��i în zilele de sâmb��t�� ��i duminic��, mai mul��i anali��ti de top din Grecia au anticipat c�� lucrurile pot escalada f��când referire la b��ncile grece��ti care, f��r�� o în��elegere cu creditorii interna��ionali, pot pierde accesul la Banca Central�� European��. Majoritatea grecilor se declar�� în sondaje ”mândri de guvernul lor” în vreme ce o minoritate î��i ��ine r��suflarea ��i se roag�� ca ��ara lor s�� r��mân�� în zona Euro f��r�� incidente sau pierderi majore.
7.Inceputul sfarsitului pentru agentul imobiliar/ soferul de taxi/ ghidul turistic? Din pacate nimic nu s-a schimbat pentru 70-80% din "profesionistii" activi pe piata imobiliara din Romania. Acestia continua sa se comporte in mod "traditional", un cocktail de aroganta, ignoranta si mai ales o indiferenta totala fata de nevoile clientilor. Agentii neseriosi pot fi impartiti in doua categorii: "Modelul de baza" ce ofera clientilor doar un simplu serviciu de "sofer de taxi" conducand clientii prin oras pentru a le arata proprietatile. Acestia de obicei nu se obosesc sa verifice proprietatile inainte de a conduce pe cineva acolo si de indata ce va aparea proprietarul locatiei, vor face prezentarile si un pas inapoi. Daca vei insista sa le ceri sa-si faca treaba cum trebuie, vor inceta sa-ti mai vorbeasca si vor disparea, scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
8.O propunere diferita de reducere a costului energiei regenerabile pentru consumatorii industriali si casnici Saptamana trecuta v-am prezentat situatia actuala a sectorului energiei regenerabile la momentul punerii in discutie publica a proiectului de ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei din 2 Aprilie, la propunerea Ministrului delegat pentru Energie, Dl. Constantin Nita. Puteti citi aceasta propunere, situatia actuala a sectorului precum si reactia pietei la aceasta propunere aici, scrie Ilias Papageorgiadis, pe blogul lui.
9.Energia regenerabila in Romania si Bulgaria: 2 tari vecine cu piete de energie complet diferite (plus un detaliu pe care mare parte a mass-mediei nu ti-l vor spune) In ultimul timp am observat in cateva surse media articole despre situatia energiei regenerabile din Germania si Bulgaria si apoi o comparatie cu situatia din Romania. De cate ori vreun "expert" din Germania vine cu vreo declaratie negativa despre energia regenerabila, numarul romanilor care o citesc este mai mare decat cel al germanilor. Pot fi insa comparate aceste 3 tari in ce priveste sectorul energiei regenerabile? Haideti sa vedem realitatea din spatele cuvintelor, scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
10.Un apartament in flacari, oameni care plang ... (sau cand trebuie sa te trezesti la realitate) Un apartament in flacari ... media impanzita la locul faptei ... pompieri care se plang ca nu au destula apa pentru a-si face treaba ... oameni ce au investit in acel bloc rezidential care acum plang ... toata lumea da vina pe dezvoltatori ... toti cauta o victima facila ... saptamana viitoare drama va fi uitata ... telenovela Oltchim va veni cu un nou episod ... autoritatie vor spune ca s-au respectat toate regulile ... nu este vina lor ... viata continua ... cui ii pasa de realitate? Este vorba doar despre fratii Negoita?, se intreaba Ilias Papageorgiadis, pe blogul lui.
11.Ferme, terenuri agricole si paduri: 8 sfaturi pentru investitiile in Mina de aur a Romaniei Romania este una dintre tarile cu cel mai mare potential agricol din Europa. Exista multe probleme dar situatia s-a imbunatatit considerabil in ultimii 5 ani. Acum acest sector este considerat unul dintre cele mai importante motoare ale economiei tarii, scrie Ilias Papageorgiadis, pe blogul lui.
12.5 lectii pentru societatea romaneasca extrase din noua investitie imobiliara a domnului Isarescu O noua tranzactie a fost anuntata zilele acestea in media. O tranzactie ce nu a fost realizata de "oricine" ci de Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, domnul Mugur Isarescu. Omul ce, practic, sustine stabilitatea financiara a tarii si o protejeaza de certurile politicienilor, a facut o alegere ce pare excelenta. Conform imopedia.ro, acesta a "cumparat un apartament de 120 mp, in zona Arcul de Triumf, angajandu-se la un imprumut de paorximativ 700.000 lei (circa 155.000 Euro). Acest apartament face parte dintr-un complex rezidential al carui proprietar este in faliment", scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
13.Motivele pentru care piata imobiliara din Romania va continua pe un trend negativ in a doua jumatate a anului In luna noiembrie a anului trecut am prezentat prognoza pentru prima jumatate a anului 2012. La acel moment am spus ca piata va continua pe un trend negativ, fara surprize majore, scrie Ilias Papageorgiadis, pe blogul lui.
14.Grecia. Realitatea din spatele frustrarilor si a solutiilor (gresite) "Timp de decenii, anumite locurile de munca din Grecia au fost ocupate de anumite categorii sociale. Spre exemplu, personalul de curatenie din toaletele de barbati a fost intotdeauna reprezentat de doamne in jurul a 50-60 de ani. Faceau curatenie fara sa acorde atentie la ce se intampla in jurul lor, aratand de parca ar avea intotdeauna o poveste trista de spus. Insa criza economica a schimbat acest "tabu" si multe altele. Acum poti vedea fete tinere si chiar barbati prestand astfel de servicii...", scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
15.Un protest politic: Sinucidere in centrul Atenei Dimitris Hristoulas s-a nascut la cativa ani dupa terminarea celui de-al  Doilea Razboi Mondial. Generatia sa a resimtit din plin consecintele razboiului, atitudinea germanilor fata de greci si razboiul civil ce a urmat. In prezent adolescentii au numai pretentii, de la iPhone pana la... infinit. Ca adolescent, in anii '50, Dimitris a avut probleme mai importante de rezolvat. A trebuit sa supravietuiasca, scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
16."In momentul in care ii spui ca esti din Bucuresti, proprietarul dubleaza pretul" Una dintre cele mai serioase probleme care dauneaza pietei de imobiliare din Romania este mentalitatea unei mari parti a societatii. Fuga dupa "bani facuti usor, sub orice forma" este foarte populara, fiind modelul promovat si de o mare parte din media ("barbatul trebuie sa fure/sa castige bani si apoi sa-i cheltuie pe femei. Apoi isi poate gasi o noua victima, etc.").
17.Cea mai noua gluma greceasca despre locuri de munca... Un b��rbat are un Doctorat, 2 Mastere ��i a absolvit universitatea cu nota 10. Încercând s�� î��i g��seasc�� un loc de munc��, se duce pe cel mai aglomerat bulevard comercial din Atena, faimoasa strad�� Ermou (a doua strad�� ca pre��uri din Atena, în top 20 din lume, la un moment dat al 6-lea cel mai scump bulevard din lume). Intr�� într-un magazin ��i se duce la proprietar: - „Bun�� ziua. Aceasta este CV-ul meu. A�� vrea s�� m�� angajez în compania dumneavoastr��.”
18."Preturile cresc". Nu v-ati plictisit sa auziti acelasi lucru de 4 ani de zile? Din 2009, in fiecare an jucam acelasi "joc". O data sau de doua ori pe an, anumiti "jucatori de pe piata" ne explica de ce preturile vor creste in acest an. Cum oamenii sunt pregatiti intotdeauna sa auda ce isi doresc, pentru cateva saptamani preturile cerute cresc. Apoi realitatea isi spune cuvantul si anuleaza toate aceste teorii. Preturile scad mai mult decat inainte si in cateva luni aceiasi oameni apar in media si incep sa spuna aceeasi poveste.
19.Imobiliarele romanesti 2007 vs. Energia Regenerabila 2012. 5 diferente majore intre cele 2 "perioade de aur" Saptamana trecuta am participat la evenimentul "Energia eoliana din Romania", una dintre cele mai importante conferinte despre Energie Regenerabila in Romania si Balcani. Am fost impresionat de calitatea vorbitorilor si prezentarile lor. Il consider un fel de "training" cu unii dintre expertii de top din domeniul energiei regenerabile din Romania si Europa.
20.Sic transit Gloria mundi (Sau de ce respect oamenii bogati dar ii apreciez mult mai mult pe cei care isi castiga banii prin munca) Thomas Lanaras. Acum 12 ani era miliardar. A castigat 300 de milioane Euro de pe bursa elena. Planul sau era sa creeze grupul textil numarul 1 din Europa. Actiunile companiei sale mama, "Klonatex", au crescut de 30 de ori in doar 3 ani, depasind o capitalizare de 3 miliarde de euro. In acelasi timp, mai mult de 340.000 de oameni erau actionari in una dintre companiile sale.
21.Bancile austriece vor incepe sa retraga capital din Romania? Ce inseamna asta pentru segmentul imobiliar si cel de energie verde din Romania? Acum cateva zile Guvernatorul Bancii Nationale din Austria a anuntat ca bancile austriece ar trebui sa retraga capital din regiunea Centrala si de Est Europeana, unde au investit... "un rau de miliarde de euro". Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a dat o replica foarte taioasa, avertizand ca aceasta miscare ar fi o greseala foarte mare. Dar multi dintre voi ma intreaba: "Ok, daca se intampla asta in 2012, cum va fi afectat segmentul imobiliar si cel de energie verde?".
22.Grecii spun: „Ce nu este cel mai r��u, poate fi cel mai bun”. Problema a fost rezolvat�� ��i o campanie electoral�� de 100 de zile a început Nu va puteti plange. Saptamana trecuta ati fost primii care ati fost informati in legatra cu ce urma sa se intample. Am analizat motivele pentru care Dl. Papandreou va demisiona (am scris un articol despre ultimele 48 de ore ale Dl. Papandreou ca Prim Ministru) si vineri seara a anuntat intentia sa de a demisiona, odata ce se va gasi o solutie, scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
23.Ultimele 48 de ore ale lui George Papandreou ca Prim Ministru (Nu va exista referendum) "Azi-noapte Cancelarul Merkel si Presedintele Sarkozy au decis ca Grecia ar trebui sa organizeze un referendum pentru 4 decembrie, cu o singura intrebare: Vrea Grecia sa ramana in Zona Euro? Da sau Nu. Acesta este sfarsitul politic pentru George Papandreou", scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
24.Sunt al 4,082,784,702-lea cetatean al planetei. Voi pe ce loc sunteti? (BBC are raspunsul pentru noi) Vreau sa schimbam atmosfera negativa creata de stirile internationale (in special cele despre Grecia). Am gasit o aplicatie pe BBC si am incercat-o si eu. Deci, sunt al 4,082,784,702-lea cetatean de pe planteta. Mi-am adaugat data nasterii in spatiile aferente. (Ok, ar fi trebuit sa adaug si sexul, tara etc. dar nu am avut timp). Puteti afla si voi si sa fiti...surprinsi!
25.Centrul Istoric 2011. Am atins apogeul pre��urilor de închiriere? Ast��zi compania mea, MORE Real Estate Services, va publica primul studiu de pia���� detailat pentru Centrul Istoric din Bucure��ti, axat, în principal, pe pia��a Spa��iilor Comerciale Stradale. Pe lâng�� informa��ii legate de cele 3 zone comerciale, tennats mix ��i mult mai multe detalii, concluzia principal�� este c��: toate pre��urile de închiriere au crescut.
26.De cand sunt 73 de miliarde 50% din 360 de miliarde? Tot citesc analize despre acordul asupra datoriei Greciei. Ca de obicei, majoritatea analistilor se concentreaza pe suprafata, nu pe consecintele incidentului. Dar chiar daca ramanem la suprafata, tot ar trebui sa spunem adevarul. Nu? Datoria totala a Greciei este de 360 de miliarde de Euro. Din aceasta suma, 154 "nu pot fi atinse", pentru ca sunt imprumuturi de la FMI, obligatii cumparate de Banca Centrala Europeana. Astfel ca decizia a fost aplicata pe suma de 206 miliarde Euro. 103 au fost taiate. Deci, initial, Greciei i s-a taiat suma de 103 miliarde din datorie.
27.4 zone din Bucuresti cu un potential foarte mare pe segmentul de retail Exista multe companii care isi concentreaza activitatea doar pe centrul orasului Bucuresti sau pe mall-uri. Nu este o strategie gresita. Majoritatea au ales calea corecta pentru ca aceste zone se potrivesc profilului companiei mai bine decat altele. Insa exista si alte zone "interesante" din Bucuresti pentru un Retailer. Acest fapt este valabil mai ales pentru cei care au un proiect ce se potriveste profilului zonei, caracteristicilor si datelor demografice.
28.Ar trebui sa ne temem de o incetinire economica a Chinei? Personal admir modalitatea in care China isi impune dominatia in lume. Fie ca ne place sau nu, a reusit sa fie al treilea pol de putere din lume, dupa Europa si Statele Unite. Multe persoane cred ca poate deveni si prima putere economica din lume. Cert este ca situatia economica din China influenteaza intreaga lume. Nu este doar o problema locala. De aceea as vrea sa va prezint mai multe informatii pe care le citim in media, incercand sa analizez riscul de incetinire a economiei chineze.
29.Clientul trebuie respectat, chiar daca este rrom Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntam in Romania este nivelul "nesatisfacator" al serviciilor pentru clienti. Din fericire, situatia este mai buna decat acum 6-7 ani, dar va mai trece o vreme pana cand acest comportament se va schimba.
30.20 de intrebari despre imobiliare. 20 de raspunsuri despre proprietatile voastre Imobiliarele sunt un segment complicat si dificil. Poate parea simplu, dar realitatea este 100% diferita. De aceea incerc sa va raspund la toate intrebarile in blogul meu si in sectiunea speciala pe care am realizat-o in colaborare cu www.imobiliare.ro. De obicei raspund la intrebari in fiecare miercuri din ultima saptamana a luni dar, cum astazi particip la conferinta ICSC, in aceasta luna voi raspunde la intrebarile voastre, joi.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by