Articole scrise de Iasi Invest


1 - 15 din 15 rezultate
1."Tehnoton" Iasi - "tepe" cu cec-uri si Bilete la Ordin in valoare de peste 45 miliarde ROL De la 1 iulie 2005 si pana la data de 9 mai 2007, "Tehnoton" a "adunat" 61 de cec-uri si 257 Bilete la Ordin refuzate la plata. Garda de Mediu poate opri activitatea "Tehnoton"
2.Cine investeste 100 milioane euro in "Era Shopping Park" Iasi? Agentia EURISKO, reprezentant exclusiv pentru inchirieri in viitorul complex, inca nu s-a hotarat cine este investitorul: "compania greceasca OMILOS", "compania cu capital elen OMILOS INVESTMENTS", sau ERMES HOLDING. Desi EURISKO sustine ca investitorii ar fi greci, Registrul Comertului demonstreaza ca ei sunt ciprioti.
3.Afacerile si veniturile consilierilor locali ieseni Mai greu decat colegii "de la judet", dar mai repede decat alesii de prin alte localitati moldave, consilierii ieseni au catadicsit sa-si actualizeze declaratiile de avere si de interese, motiv intemeiat pentru a analiza cat de bine au dus-o acestia in anul 2006.
4."Dream Village" = un arab ascuns intre evrei Sirianul "Ahmad Al Deiri detine terenul pe care urmeaza a fi construit cartierul "Dream Village". Investitorii evrei ascund faptul ca sirianul este partener la aceasta afacere. Cunoscut ca "boss"-ul de la "Siraj", Ahmad Al Deiri este asociat intr-o firma vasluiana cu fiica fostului Director al Directiei Regionale Vamale, Eugen Butur.
5.Hotel business de patru stele, amplasat in zona Bucium Cea mai recenta "piesa" adaugata suitei de hoteluri din Iasi poarta numele "Concordia", este clasificata la patru stele si apartine omului de afaceri Vasile Sarbu, unul dintre actorii discreti ai mediului economic iesean, consacrat prin activitati de distributie a carburantilor (GPL). Valoarea investitiei este de 1,8 milioane euro.
6.Tepari "profesionisti" In 9 luni, REMTEL Iasi a emis 70 de cecuri si 484 Bilete la Ordin fara acoperireREMTEL PLUS Iasi, o alta firma la care Dan Melinte si Stefan Popa sunt asociati, figureaza cu 142 incidente de plata"Caracatita" FGMFGM Iasi si-a suspendat activitatea, dar emite BO fara acoperireFGM a "fugit" la Piatra Neamt
7.Cele mai profitabile 100 de firme iesene "Antibiotice" a realizat in 2005 un profit net de 19.678.661 RON. Pozitia secunda este ocupata de "Rompak" Pascani, care a raportat un profit net de 15.479.889 RON. Printre firmele din top se numara si unele mai "discrete", cum ar fi "Lumi", "Build Corp", "West Star", "Smart Markt", "I.S. Company", "Rounad".
8.A aparut IA$I INVEST nr.20 Afacere scandaloasa la CITADIN Iasi; Licitatii formale la "cornul si laptele"; Bancile sunt "adevarate institutii camataresti"; Noi obligatii pentru angajatori; "Niciman" construieste centrul comercial "Better Plus" de 6 milioane euro; Ghid practic pentru certificarea ISO 9001; Firme iesene - radiografii in cifre.
9."Gaura neagra" RAJAC Iasi Programul de investitii nu a fost indeplinit in ultimii 3 ani. Salarii de 165 miliarde lei. Investitii pentru binele regiei si apropiatilor. "Templul RAJAC" - "tun" de peste 100 miliarde ROL. Finantistii sustin ca "s-au incalcat prevederile OUG nr.60/2001 privind achizitiile publice". Prefectul "pune batista pe tambal".
10.AVAS, importurile si aviara "saboteaza" AVICOLA lui Becali AVAS a intentionat sa-l sanctioneze pe Gigi Becali, actionar majoritar al societatii iesene "Avicola", acuzandu-l ca nu si-a respectat obligatiile investitionale pe linie de mediu la respectiva societate. Gripa aviara a provocat pierderi semnificative societatii "Avicola". In luna mai, la nivel national s-au importat 11.000 tone de carne de pasare
11.Incompatibilitate sub acoperisul CJ Iasi Vicepresedintele Lucian Profir este administrator la SC "Alrom Construct" SRL Iasi. Desi declaratia de interese este "curata", vicepresedintele Profir este asociat/actionar la patru firme. "Am renuntat la orice colaborare cu orice firma la care am fost actionar", ne-a declarat domnul Profir.
12.Licitatie cu scandal la Liceul "Mihai Eminescu" Iasi Selectia de oferte pentru realizarea tamplariei la liceul iesean a fost castigata de "As Construct", firma care a avut cel mai mare pret. Comisia de evaluare a fost formata din profesori de sport, franceza, istorie si biologie. Pentru transmiterea prin fax a 17 invitatii de participare, comisia a avut nevoie de 8 zile
13.Primaria Iasi "ingroapa" Regia Autonoma de Transport Public Pentru ca Primaria Iasi sa nu mai plateasca datorii de zeci de miliarde de lei, consilierii locali au votat o noua taxa. Societatile din subordinea Primariei vor plati taxe de redeventa pentru utilizarea domeniului public
14.Nici melcii italieni nu suporta sa traiasca in Romania Anuntata ca o afacere profitabila, cresterea melcilor s-a dovedit a fi falimentara pentru intreprinzatorii ieseni, pierderile acestora totalizand 700.000 euro. Firma italiana "La casa della lumaca di Cagnassola Giani" este acuzata ca a livrat specia "Helix Aspersa", neadaptata la conditiile climatice din Romania
15."Paranoia" fotbalistica Primarul Gheorghe Nichita este un aprig sustinator al echipei de fotbal "Politehnica Iasi". Sustinator pe banii iesenilor. Cu toate ca exista numeroase si destul de consistente surse de finantare, echipa de suflet a primarului se afla "in buda" mai tot timpul. Cum de nu ajung acesti bani (cine si cum ii "praduie") ramane o enigma. Deocamdata.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by