Articole scrise de I.R.


1 - 30 din 10839 rezultate
1.Evaluare Națională 2021 - Descarcă testul de antrenament numărul 7 la matematică, folosit ca subiect la simulare în localități care nu au susținut la timp probele Marți a fost publicat testul de antrenament cu numărul șapte pentru evaluarea națională la matematică, care reprezintă și subiectul pentru simularea susținută în unele localități care au fost carantinate la momentul simulărilor organizate de Ministerul Educației.
2.Elevii vor putea da feedback profesorilor începând cu anul școlar 2021-2022; feedback-ul nu va afecta calificativele și salariile - secretar de stat în Ministerul Educației Începând din toamnă, odată cu anul școlar 2021-2022, elevii vor putea oferi feedback profesorilor de la clasă, chestionarul urmând să fie realizat în cadrul Ministerului Educației, a precizat pe Facebook secretarul de stat Radu Szekely. Potrivit acestuia, feedback-ul se va discuta doar intern și nu va avea impact asupra calificativelor sau salariilor cadrelor didactice.
3.Vacanțe școlare decalate pe regiuni geografice și cicluri de învățământ, pentru stimularea turismului din țară - proiect de lege USR-PLUS Deputatul USR-PLUS Alin Apostol a depus o inițiativă legislativă pentru decalarea vacanțelor școlare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu, despre care spune că vine în beneficiul industriei turismului din România și ajută „la confortul celor care merg în vacanță prin descongestionarea traficului din zonele cu grad ridicat de vizitare”, se arată într-un comunicat de presă.
4.ANOSR cere revocarea deciziei Universității Naționale de Arte București prin care lucrările realizate de studenți devin bunurile universității / Poziția UNArte ​Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță că se alătură demersurilor întreprinse de către studenții Universității Naționale de Arte din București și solicită revocarea deciziei luate de universitate, prin care lucrările artistice realizate de studenți la facultate „sunt considerate bunuri aflate în proprietatea universității” și, în plus, dacă ajung să fie vândute, UNArte „va stabili o cotă procentuală de 30% din prețul vânzării, care va fi virată autorului.”Poziția UNArte: Universitatea Națională de Arte nu intenționează să preia în proprietate efectivă lucrările studenților săi
5.Evaluare Națională 2021: Descarcă testul de antrenament la limba română, folosit ca subiect la simularea organizată luni Luni a fost publicat testul de antrenament la limba română cu numărul șapte, care reprezintă și subiectul la română pentru simularea susținută în localități care au fost carantinate la momentul simulărilor organizate de Ministerul Educației.
6.Consiliul Naţional al Elevilor propune Ministerului Educației un mecanism de feedback semestrial față de activitatea profesorilor Consiliul Național al Elevilor (CNE) propune Ministerului Educației un mecanism de feedback semestrial, iar printre posibilele întrebări se numără itemi privind încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea metodelor inovative de predare sau atmosfera generală din cadrul orelor de curs.
7.Ministerul Educației a reziliat toate acordurile de parteneriat cu asociația lui Alexandru Cumpănașu Ministerul Educației anunță oficial că a reziliat toate cele trei acorduri de parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu, încheiate în 2018 și 2019.
8.Platformă de e-learning pentru elevii care dau examenul de evaluare națională și bacalaureat 2021, realizată de Consiliul Național al Elevilor Consiliul Național al Elevilor anunță că a lansat o platformă de e-learning, alături de grupul de inițiativă VreauLa, numită „Vreau la examen”, unde elevii ce susțin Bacalaureatul sau Evaluarea Națională în 2021 să se poată pregăti pentru examen.
9.Secretar de stat: Peste 50% din angajaţii din învăţământ, vaccinaţi anti-COVID Peste 150.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, adică mai mult de o jumătate, au fost vaccinaţi anti-COVID până în prezent, la nivel naţional, a declarat Maria Ştefania Manea, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, potrivit Agerpres.
10.Căsătoria între persoane de acelaşi sex - „Românii încep să fie mai deschişi. Suntem în plină schimbare” - DOCUMENT Un sondaj realizat la comanda asociației ACCEPT efectuat la începutul acestui an, legat de căsătoria între persoanele de acelaşi sex, arată un nivel mai crescut de acceptare a cuplurilor de acelaşi sex şi a drepturilor pe care acestea vor şi ar trebui să le aibă, transmite News.ro.
11.Ministrul Educației, propunere pentru concursurile pentru directorii de școli: Cei cu nota 10 să își poată alege orice școală din România, pe modelul rezidențiatului Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că o variantă luată în calcul pentru concursurile pentru directorii de școli, care va avea două etape și va fi organizat în iulie, este ca, pe modelul rezidențiatului, cel care a luat nota 10 să își poată alege orice școală din România pe care să o conducă.
12.Profesorii care nu sunt vaccinați vor preda online - ipoteză lansată de ministrul Educației: „Există presiune din partea părinților” Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit marți despre ipoteza în care, la presiunea tot mai mare din partea părinților, profesorii care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 să predea exclusiv online, chiar dacă școala se desfășoară cu prezență fizică.
13.Ministrul Educației continuă pledoaria pentru teste noninvazive: Trebuie să discutăm inclusiv în cadrul CNSU Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, continuă să insiste asupra folosirii testelor noninvazive, cu salivă, în școli, ca soluție la reticența părinților față de administrarea testelor antigen rapide cu recoltare din gât sau nas și a lipsei personalului medical din școli care să facă aceste teste.
14.Cîmpeanu: Nu am înțeles niciodată trecerea de la trimestre la semestre, ce avantaje are să renunți la evaluări? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că propunerea revenirii la structura cu trei trimestre în loc de semestre va fi lansată în dezbatere publică cel târziu la toamnă, afirmând că nu a înțeles niciodată de ce s-a trecut la formula cu semestre și implicit s-a renunțat la o evaluare a elevilor.Citește: DEZBATERE Începe anul școlar de la 1 septembrie? Revenim la structura cu trimestre în loc de semestre? Ce spun actorii din sistem
15.Cîmpeanu: Orele remediale se vor face pe tot parcursul anului școlar 2021-2022 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că orele remediale se vor desfășura și pe parcursul întreg anului școlar 2021-2022.
16.Consiliul Elevilor: Anul școlar să înceapă pe 6 septembrie, în loc de 13 septembrie Anul școlar 2021-2022 să înceapă pe 6 septembrie, nu pe 13 așa cum este stabilit, nici pe 1 așa cum se propune de către mai multe ONG-uri, afirmă într-un comunicat Consiliul Național al Elevilor.
17.Segregarea copiilor romi în școli, interzisă pe hârtie, continuă în realitate - raport Salvați Copiii România Cu toate că la nivel oficial segregarea etnică în școli este interzisă explicit din anul 2007, atât documentele oficiale, cât și analizele efectuate de organizațiile neguvernamentale arată că fenomenul persistă, deși dimensiunea reală nu este cunoscută, arată Raportul alternativ Salvați Copiii România.
18.Cîmpeanu: Concursurile pentru directorii de școli, în iulie. Prima probă - examen scris cu subiecte unice Concursurile pentru directorii de școli vor fi organizate cel mai probabil în prima săptămână din luna iulie, când ar urma să aibă loc un examen scris cu subiecte unice, a anunțat joi, la TVR1, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.
19.Secretar de stat: Va exista o sesiune specială pentru examenul de Evaluarea Națională 2021 Evaluarea naţională 2021 va avea o sesiune specială, zilele viitoare urmând să fie elaborat şi publicat Ordinul privind calendarul desfăşurării acestui examen, a anunţat joi, la Braşov, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion, potrivit Agerpres.
20.Iohannis anunță că școala se reia după vacanța de primăvară tot cu scenariile de până acum: „Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil” Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după întâlnirea cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, că școala se va relua după vacanța prelungită de primăvară tot în cele trei scenarii pe baza ratei de infectare.
21.UPDATE Klaus Iohannis, ședință cu ministrul Educației la Palatul Cotroceni Președintele Klaus Iohannis are joi o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Palatul Cotroceni, potrivit agendei șefului statului. Ministrul a declarat pentru HotNews.ro că se va discuta despre „problemele curente binecunoscute și sinergia necesară între programul de guvernare pentru educație, Proiectul România Educată si valorificarea oportunităților generate de PNRR.”
22.Universitatea din Sibiu, prima din România care acceptă plăți în criptomonede Universitatea „Lucian Blaga” (ULB) din Sibiu va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admiterea din acest an într-o monedă virtuală. Criptomoneda în care se vor putea efectua plățile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond, anunță universitatea.
23.UPDATE Universitățile de Medicină cer ca programul de rezidențiat să treacă de la Ministerul Sănătății la Ministerul Educației / Ce condiții pune ministerul Educației Principalele șase universități de medicină și farmacie din țară - alianța G6-UMF - vor solicita ca toate activitățile din cadrul programului de rezidențiat să treacă din subordinea Ministerului Sănătății, în subordinea Ministerului Educației, adică în responsabilitatea universităților, se arată într-un comunicat de presă.UPDATE Secretarul de stat în ministerul Educației Gigel Paraschiv a declarat pentru HotNews.ro că ministerul este de acord cu această trecere, „cu condiția aisgurării concomitent a salarizării rezidenților și a accesului în spitale”.
24.VIDEO Ministrul Educației: Universitățile românești au o performantă remarcabilă dacă ne gândim cât s-a investit / Profesorul trebuie să devină din ce în ce mai mult un facilitator al învățării Pentru piața muncii din viitor, competențele nonformale și informale trebuie certificate și este nevoie de standarde ocupaționale pentru meseriile actualze precum specialist în securitate cibernatică, stabilite împreună cu angajatorii, a declarat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul conferinței Viitorul educației și al muncii în era 4.0 organizată de PwC România.
25.Reprezentant INSP: Testele care utilizează ca probă saliva mai au nevoie de studii Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol, a declarat marţi că testele care utilizează ca probă exudatul nazo-faringian şi saliva mai au nevoie de studii pentru a vedea dacă îndeplinesc criteriile de introducere în lista testelor acceptate, transmite Agerpres.
26.Ministrul Educației, despre extinderea anului școlar: „Nu dorim încă o modificare pentru anul școlar următor. Punem în discuție extinderea începând cu septembrie 2022” Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți la Digi24 că nu va propune o schimbare de structură pentru anul școlar 2021-2022, însă va pune în discuție o extindere a anului școlar începând cu septembrie 2022.
27.Cîmpeanu, ironic la adresa propunerii privind creditele de stat pentru cei care vor să studieze în străinătate: „Imediat ce găsim un miliard de euro” Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit un răspuns ironic atunci când a fost întrebat despre proiectul inițiat de consilierul de stat Mara Mareș, prin care studenții care vor să studieze în străinătate vor primi împrumuturi de la stat pe care nu trebuie să le returneze dacă revin în România, afirmând că poate fi implementat „dacă cineva are să ne dea un miliard de euro”, cât estimează că ar fi nevoie pentru 10.000 de studenți.ERATĂ În știrea inițială a fost precizată suma de 1 milion de euro în loc de 1 miliard de euro, în mod eronat.
28.Contre între organizațiile studențești pe proiectul Guvernului de acordare de împrumuturi nerambursabile pentru cei care studiază în străinătate și se întorc în țară / LSRS, care a venit cu propunerea, și alte 3 organizații își anunță susținerea Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) afirmă într-un comunicat de presă că reacțiile celor de la ANOSR, care au criticat proiectul Guvernului de acordare de împrumuturi pentru cei care vor să studieze în afară care să nu fie returnate dacă studenții se întorc în țară, sunt surprinzătoare și premature și îi acuză pe cei de la ANSOR că „nu cunosc și nu reprezintă problemele cu care se confruntă tinerii care își doresc să urmeze studii în străinătate”. Potrivit Edupedu.ro, LSRS, fondată în 2008 de deputatul PNL Sebastian Burduja, este cea care a venit cu propunerea acestei inițiative către consilierul de stat Mara Mareș și care a trimis un document la Guvern pentru înființarea unui „fond dedicat studenților români din străinătate”.
29.Curs de educație financiară pentru profesorii de gimnaziu, organizat de Institutul Bancar Român Profesorii de gimnaziu care vor preda educația financiară elevilor de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție un curs de educație economico-financiară acreditat de Ministerul Educației, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare, anunță un comunicat de presă.
30.Peste o mie de grădinițe din țară rămân deschise și în vacanța prelungită / Număr foarte mic în Capitală - TABEL cu toate județele Circa 1100 de grădinițe din țară sunt deschise în vacanța prelungită de primvără pentru „activități educaționale”, anunță ministerul Educației, care transmite un tabel cu numărul de grădinițe deschise în fiecare săptămână din intervalul 5-29 aprilie. Un număr mic de grădinițe deschise se remarcă în Capitală.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 362 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by