Articole scrise de I.M.


1 - 30 din 83 rezultate
1.Georgiana Capuerde a murit S-a luptat cu boala in stilul ei: cu umor. A persiflat-o, a ironizat-o i-a dat cu tifla doi ani. Si-a ascuns suferinta sub  masca unei bune dispozitii inselatoare. Ultimul ei text, sugubat, l-a scris pe blog acum mai putin de o luna. Tot acolo, pe blog ramane cel mai cuprinzator CV al Georgianei:  Sunt mama, sotie, sora, matusa, nepoata, colega, prietena, amica, vecina, fosta iubita, fosta doamna Higgins, ziarista, scriitoare, ghostwriter si alte mici lucruri care completeaza o viata.
2.Top (telefonie mobila): Cine a atras cei mai multi utilizatori de mobil de la concurenta, pe final de an 2014 In ultimul trimestru al lui 2014, 32.642 de utilizatori de telefonie din alte retele au migrat lunar catre RCS&RDS, iar catre Vodafone, respectiv Orange, aproximativ de trei ori mai putini, potrivit unei analize EurActiv.ro pe baza datelor comunicate de Autoritatea Nationala de Comunicatii (ANCOM).
3.Consultant fonduri europene: “Imoral si ilegal – restrictie pentru solicitantii de fonduri UE, introdusa in timpul depunerii proiectelor” In plina sesiune de depunere a proiectelor pentru finantare europeana, Autoritatea de Management pentru  Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) a introdus o restrictie importanta in regulile de eligibilitate pentru solicitanti – IMM-uri si intreprinderi mari, ceea ce, potrivit consultantilor privati, reprezinta o decizie ilegala si imorala in acelasi timp. “Este o schimbare de fond si nu de forma. Este o schimbare realizata in timpul derularii depunerilor de proiecte, este o schimbare care limiteaza numarul celor care pot accesa aceste fonduri disponibile (60 de milioane de euro)”. 
4.Parlamentul European ratifica Acordul de Asociere UE-Ucraina Marti la Strasbourg, Parlamentul European a aprobat Acordul de Asociere UE - Ucraina, inclusiv Acordul de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator (DCFTA). Simultan, Acordul a fost ratificat si de Parlamentul ucrainean la Kiev. Acordul va crea o asociere politica cuprinzatoare si o integrare economica intre UE si Ucraina, oferind acces reciproc liber pe piata, transmite Parlamentul European, printr-un comunicat de presa.
5.Castigatorii concursului "Reporter European": Claudiu Zamfir (HotNews.ro), premiul I la categoria "presa scrisa si online" Cinci jurnalisti si trei bloggeri au fost desemnati castigatorii celei mai recente editii a programului Reporter European, organizat de Reprezentanta Comisiei Europene (RCE) si de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania, transmite RCE printr-un comunicat de presa.
6.Ponta si Teodorovici le scriu o scrisoare solicitantilor de fonduri prin Programul POS CCE: "Toate proiectele care intrunesc punctajul minim vor fi admise la finantare" "S-au selectat din mediul privat 167 de experti pentru evaluarea tuturor cererilor de finantare, 25 experti in domeniul juridic, 40 de experti verificare cereri de rambursare si 20 experti achizitii publice", se arata in scrisoarea transmisa de premierul Victor Ponta si Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, companiilor care au solicitat fonduri prin POS CCE si asteapta de doi ani un raspuns. 
7.Festivalul Tara Copiilor: Teatru de papusi la Clubul Taranului Roman: Sambata 1 iunie, ora 10.30 si Atelier de creatie papusi Duminica 2 iunie, ora 16.00 Festivalul Tara Copiilor la Clubul Taranului Roman Spectacolul de sambata, 01 iunie, ora 10.30:Lupul cu scufita rosieDuminica, 02 iunie, ora 16.00Atelierul de creatie papusiRezervarile se fac de luni pana vineri, intre orele 12.00-18.00, la tel. 0723.643.646.Amanunte: Teatrul Paiata
8.​Carte cu autograf: Daniel Morar in dialog cu Dan Tapalaga Pretul adevarului, o carte document: Care este ADN-ul unui om care a condus, pana nu demult, DNA-ul? Cum pot locui un familist si un justitiar in aceeasi piele? Cat de usor poti trece de la dosarele marilor corupti la cartile care te zidesc an de an si luna de luna?Cartea cu autograful autorului o puteti comanda online doar aici
9.Fonduri europene de 10 milioane lei pentru instruirea in domeniul IT a circa 1.500 de angajati din sectorul financiar-bancar Proiectul derulat de Institutul Bancar Roman - finantat prin Fondul Social European - care urmareste este cresterea competentelor, cunostintelor si abilitatilor informatice ale angajatilor din sectorul serviciilor financiare, pe baza noilor tehnologii ale informatiei si de comunicatii. Salariatii din sectorul financiar-bancar vor urma cursuri gratuite de initiere si perfectionare in IT&C si, dintre acestia, minimum 1350 persoane vor detine in urma acestor cursuri certificate CNFPA recunoscute la nivel national.
10.238.000 de euro - valoarea celor 5 garantii executate pana acum pe Programul Prima Casa De la inceputul Programului "Prima Casa" si pana la 30 noiembrie 2010 au fost acordate un numar de 31.622 garantii in valoare de 1,298 milioane euro. Din totalul garantiilor emise s-au executat un numar de 5 garantii, in valoare totala de 237.724,14 euro, a transmis Ministerul Finantelor Publice la solicitarea HotNews.ro. Valoarea este de zece ori mai mica fata de suma prevazuta in bugetul de stat pe anul 2010 pentru acest scop.
11.Datoriile sefilor din BNR: directorul sucursalei din Braila are datorii de 382.000 euro Angajatii BNR pe functii de conducere si-au publicat declaratiile de avere. Guvernatorul, viceguvernatorii si membrii Consiliului de Administratie aproape ca nu au datorii, unii directori din centrala sau din teritoriu se "lauda" cu datorii chiar de sute de mii de euro catre banci. Nu toti sefii din BNR au urmat indemnul pe care l-au adresat populatiei, de a se imprumuta in moneda in care isi primesc salariul, foarte multi accesand credite in valuta, arata o analiza publicata de portalul de informatii financiar-bancare Conso.ro.
12.Noutati birocratice: in proiectele cu fonduri europene, beneficiarilor din grupurile vulnerabile (exemplu - tigani, dependenti de alcool) li se solicita sa demonstreze ca fac parte din categoria respectiva O instructiune emisa recent de Autoritatea de Management a Programului Dezvoltarea Resurselor Umane, adresata celor care castiga finantare, spune ca beneficiarii din grupurile tinta "se vor asigura ca detin documente justificative pentru a dovedi apartenenta la categoriile declarate". Organizatiile nonguvernamentale au reactionat, printr-o scrisoare deschisa adresata autoritatilor: "Asa cum am avertizat si in cazul obligativitatii completarii datelor cu caracter personal in Formularul de Identificare a Grupului Tinta, cerinta de a declina, fara protectia anonimatului, date personale delicate, precum un diagnostic, dependenta de alcool, etnia, etc este cel putin abuziva" (vezi documentele atasate).
13.Fonduri europene de 20 milioane lei pentru instruirea a 400 studenti la jurnalism Un consortiu format din trei universitati si o serie de organizatii din domeniile mass media si resurse umane au lansat un proiect de 20 milioane lei, finantat prin Fondul Social European. Proiectul se va derula pe o perioada de 4 ani, timp in care 400 de studenti la jurnalism din trei univeresitati urmeaza "sa-si dezvolte abilitatile practice si sa-si asigure o minima experienta profesionala competitiva pentru piata muncii", potrivit informatiilor furnizate de partenerii in proiect. Practic, este vorba despre "crearea unor vehicule media: televiziuni si ziare operate de studenti pentru studenti".
14.Organizatiile ecologiste au intocmit un top al parlamentarilor, dupa cum au votat timp de 3 ani la initiativele legislative cu impact asupra mediului Cel mai "verde parlamentar", dupa modul in care a votat legi cu impact asupra mediului, este deputatul PNL Gheorghe Gabor. Codaşul clasamentului Votul Verde 2010 este Victor Surdu (PSD+PC). Tot la coada clasamentului se afla, culmea, ministrul Mediului Laszlo Borbely si nici fostii ministri ai mediului, Attila Korodi sau Sulfina Barbu nu stau mult mai bine - potrivit proiectului de monitorizare "Votul Verde", derulat de organizatiile ecologiste.
15.Bulgaria: Protagonistul scandalului care a condus la blocarea fondurilor ISPA, de sute de milioane de euro, in 2008, a fost gasit vinovat si amendat cu 2500 leva Emil Georgiev, fratele fostului sef al Agentiei pentru drumuri Veselin Georgiev a fost gasit vinovat pentru ascunderea conflictului de interese in legatura cu contractul de achizitii publice, transmite agentia de stiri Novinite. Dar, deoarece nu a fost inca lamurit cat de mult a beneficiat familia Georgiev din acest conflict de interese, sanctiunea impusa de Curte lui Emil Georgiev este una "ridicol de mica": 2500 leva (circa 1250 euro).
16.Cate 6 ministri (plus interimari) la Educatie, Agricultura si Externe, in mai putin de 6 ani De la inceputul anului 2005 si pana in prezent, adica de la instalarea Guvernului Tariceanu, ministerele Educatiei, Agriculturii (cu diferite denumiri oficiale) si Afacerilor Externe au fost afectate de fiecare data cand a fost vorba de remanieri, restructurari sau perioade de interimat. In aceasta perioada au avut loc trei schimbari majore de Guvern: in aprilie 2007, odata cu iesirea PD de la Guvernare, in decembrie 2008 si in decembrie 2009. ​
17.Casa de Pensii: Beneficiarii pensiilor de serviciu vor incasa noile cuantumuri recalculate, din 14 septembrie. Pensiile militare, ale politistilor si functionarilor din penitenciare se recalculeaza pana la 1 ianuarie 2011 Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale a transmis o serie de precizari privind recalcularea pensiilor de serviciu: ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, ale personalului diplomatic si consular, functionarilor publici parlamentari; ale deputatilor si senatorilor; ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila. "Noile decizii de pensie, insotite de buletinele de calcul, au fost transmise beneficiarilor prin posta sau au fost ridicate personal de catre acestia", explica institutia. Pensiile militare de stat si pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor sunt in proces de recalculare.
18.Comisia Europeana a transmis o avertizare scrisa Romaniei in legatura cu posibile nereguli la procedura de achizitii in cadrul proiectului de desulfurare a gazelor la Complexul Energetic Craiova Surse din cadrul Comisiei Europene au confirmat pentru HotNews.ro ca Executivul de la Bruxelles a transmis o prima scrisoare de avertizare ("Letter of Formal Notice") autoritatilor romane, primul pas in vederea unei proceduri de infringement, vizand posibile nereguli la atribuirea contractului pentru instalatii de desulfurare a gazelor la Complexul Energetic Craiova "ca urmare a plangerilor primite de mai multi participanti la licitatie": "Pe baza informatiilor disponibile, Comisia a considerat ca Romania ar putea sa nu respecte anumite prevederi ale Directivei 2004/17/CΕ".
19.Liber la contractele de publicitate din bani publici fara reguli Reglementarile specifice pentru publicitatea din bani publici pur si simplu nu mai exista pentru ca ANRMAP (arbitrul achizitiilor publice) a abrogat luni, 14 iunie, Ordinul 183/2006 privind contractele de publicitate media. Noi prevederi referitoare la acest domeniu urmeaza sa apara odata cu Ordonanta de Urgenta care modifica legislatia de achizitii publice in general si care, potrivit ANRMAP, va intra pentru aprobare in urmatoarea sedinta de Guvern. Ioana Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, spune ca Ordinul detalia indicatorii dupa care se puteau aloca bugetele de publicitate si anularea acestor criterii "este ca si cum ai spune ca pot sa aloce bugete dupa bunul plac".
20.Raport CRPE "Cel mai probabil, la finalul lui 2010 nu vor fi pierdute fonduri europene: bilant in favoarea Romaniei" "Romania nu va pierde fonduri daca nu avanseaza prea mult cu platile catre beneficiari si, implicit, cu cererea de rambursare catre Bruxelles. Aceasta pentru ca in categoria <<sume cheltuite>> Comisia Europeana include si sumele transmise drept avans statului roman care insumeaza, pe ultimii trei ani 1,95 miliarde de euro" - arata un raport asupra utilizarii fondurilor structurale publicat marti, 9 februarie de catre Centrul Roman de Politici Europene. Totusi, socoteala “cinstita” arata ca platile sunt la un nivel mai putin decat satisfacator. Raportul formuleaza o serie de recomandari pentru cresterea ritmului de aprobare a proiectelor si rambursare a banilor catre beneficiari. 
21.Sebastian Vladescu: FMI a trimis Finantelor o scrisoare prin care cere masuri suplimentare prin revizia acordului extern Ministerul Finantelor Publice (MFP) a primit o scrisoare din partea Fondului Monetar International (FMI), ce presupune revizia acordului extern prin introducerea unor masuri suplimentare fata de cele stipulate in acordul initial, a spus joi ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, citat de NewsIn.
22.Jeffrey Franks (FMI): Acordul Romaniei cu FMI va continua, chiar daca tinta de inflatie a fost ratata Acordul de finantare externa va continua, chiar daca inflatia a depasit usor la finalul anului trecut tinta stabilita, a declarat joi seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, citat de NewsIn. "Avem motive sa credem ca programul va continua. Tinta de inflatie a fost ratata cu foarte putin. Daca ne uitam la scrisoarea de intentie cu FMI, exista o banda de un punct procentual in jurul obiectivului de inflatie", a afirmat Franks, la iesirea din sediul BNR, unde a avut discutii cu reprezentantii bancii centrale - transmite agentia de stiri.
23.Jeffrey Franks (FMI): Avem o agenda ambitioasa de reforme cu Romania in acest an FMI are pentru acest an o agendă ambiţioasă de reforme şi programe în România, a căror implementare va pregăti economia pentru relansare după ieşirea din criză, a declarat, miercuri, la Viena, Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, citat de Mediafax.
24.Deficitul bugetar pe 2009 ar putea fi mai mic decit cel estimat Surse din mediul guvernamental si cel bancar au declarat marti, 8 decembrie, ca deficitul bugetar pe 2009 "pare sa ajunga la un nivel sub tinta convenita cu FMI", iar productia industriala ar putea trece in plan pozitiv, in luna decembrie.
25.Avocatnet.ro: Impozitul pe veniturile microintreprinderilor ramane 3% si in 2010  Cota de impozitare pentru firmele care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor va ramane de 3% si in anul 2010, potrivit Avocatnet.ro, care a primit aceasta informatie in urma unei solicitari catre Ministerul Finantelor Publice. Potrivit sursei citate, MFP a raspuns ca ”nu intentioneaza sa modifice prevederile Codului Fiscal referitor la cota de impunere pe anul 2010, in cazul contribuabililor de la Titlul IV din Legea 571/2003”.  Astfel, cota de impozitare va ramane la cuantumul din 2009, adica 3%.
26.Republica Moldova: legislatie favorabila mediului de afaceri, dar aplicare "supervizata de sus", cred analistii "Implementarea legislatiei e supervizata de sus", puncteaza Sergiu Panainte, de la Fundatia Soros. Realitatea unor facilitati acordate investitorilor, contrabalansate de un climat defavorabil al mediului de afaceri, este surprinsa si in rapoartele Bancii Mondiale si ale expertilor de la Chisinau.
27.Raport CRPE: Romania si Presedintia suedeza a UE -  „Un moment propice de a face lobby pentru ridicarea restrictiilor pe piata muncii in statele care le mentin” „Suedia este unul dintre statele care au ridicat rapid restrictiile pentru români, după aderare”. Este un moment propice pentru ca guvernul român să facă lobby in aceasta directie, considera expertii Centrului Roman de Politici Europene. Reglementarea sectorului financiar european, reducerea emisiilor poluante, strategia pentru Marea Baltica (abordata ca precedent pentru viitoarea strategie pentru Dunăre) si Parteneriatul estic sunt alte domenii cheie in care Romania ar trebui sa aiba un cuvant de spus, arata concluziile raportului „Raspunzand provocarii de a avea o voce in UE” publicat miercuri, 15 iulie, de CRPE.
28.Magdalena Stoian, director executiv FDR: Concursul din Romania de rapoarte anuale ale ONG-urilor, cel mai cunoscut pentru publicul tinta, din Europa de Est Companiile cu proiecte sociale si ONG-urile - la raport: ce-au facut in ultimul an? Forumul Donatorilor din Romania (FDR) a lansat a 8-a editie a Concursului pentru "Cele mai bune rapoarte anuale" realizate de ONG-uri din Romania. Magdalena Stoian, director executiv al FDR a discutat online despre aceasta competitie si despre noutatea din acest an: companiile se pot si ele inscrie in concurs, pentru proiectele de CSR.* Vezi intrebarile transmise si raspunsurile invitatei aici
29.Primele 17 proiecte pentru acces la broadband si servicii conexe, finantate prin fonduri structurale Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a semnat primele 17 proiecte cu finantare din fonduri structurale avand ca beneficiari IMM-uri si ONG-uri. In total, au fost aprobate pentru finantare 162 proiecte, care insumeaza 7,1 milioane lei, arata un comunicat al MCSI.
30.Studiu Erste Group: "Romanii prefera economisirea pe termen scurt, de pana la 3 luni" Atitudinile de economisire difera mult in Romania, Austria si Cehia - potrivit unei analize pe cele trei tari, realizata de Erste Group. Austriecii prefera economisirea pe termen mai lung, intre 2 si 4 ani, romanii prefera termenele flexibile, cu scadenta mai scurta, de pana la 3 luni, iar cehii prefera un interval mediu de aproximativ 2 ani, arata studiul mentionat. 

1 2 3 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by