Articole scrise de Horia Ciurtin


1 - 2 din 2 rezultate
1.Depășind irelevanța dreptei românești: Două păcate capitale, o spovedanie pentru învinși și o ieșire din impas Cândva, dreapta românească putea fi considerată o autentică perspectivă alternativă în raport cu viziunea predominantă a epocii. Dreapta avea capacitatea de a fi cu adevărat „reacţionară”, mai precis de a putea răspunde eficient şi radical fiecărei provocări survenite din greşelile constitutive ale societăţii contemporane. În prezent, însă, dreapta apare ca o mare pierdere de sens, ca un corp politic inert aflat în derivă, un trup irelevant aruncat pe orbita unei societăţi care nu mai permite nici o contestaţie reală.
2.TTIP si noua conexiune transatlantica Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) marcheaza - ori ar trebui sa marcheze - indeplinirea idealului post-suveran al Europei unite. Inscris in logica mercantila a acestui conglomerat eterogen, TTIP reprezinta pentru Uniune cea mai inalta forma de interactiune externa. Astfel, relatiile internationale sunt reduse la relatii economice internationale, considerandu-se ca numai comertul si investitiile constituie mize majore ale politicii externe europene. Marea strategie transatlantica pare a fi strict delimitata la nivel economic, dezvaluind natura mai profunda a legaturilor dintre Statele Unite si Uniunea Europeana de dupa sfarsitul Razboiului Rece.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by