Articole scrise de Horia Braun


1 - 2 din 2 rezultate
1.Cât loc mai este în tolbă de optimism? Daca privim la ultimele 12 luni in cateva grafice de preturi de pe pietele financiare, lucrurile par sa fi mers snur in economie: pietele bursiere globale au crescut semnificativ (cu aproape 50% in EUR), in vreme ce volatilitatea a scazut sub nivelul de 20%, la jumatate fata de valoarea sa de la inceputul lunii aprilie 2020. Sigur ca in realitate avem de-a face in mare masura cu “mirajul” efectului de baza, pentru ca ne comparam cu minimele inregistrate la inceputurile crizei Covid-19, cand inca frica de necunoscut ne apasa pe toti, insa trebuie sa recunoastem ca rezilienta trendului pozitiv in toata aceasta perioada in care am trecut peste valul doi si trei de infectari si lockdown-uri reprezinta un aspect cu adevarat remarcabil.
2.Horia Braun: Despre pisica lui Schrödinger și perturbarea economiei de către politică Poate vă amintiți sau ați auzit de experimentul imaginar supranumit ”paradoxul pisicii lui Schördinger”, în care fizicianul austriac își imaginează o cutie sigilată în care au fost introduse o sursă și radiații radioactive și un mecanism format dintr-un aparat Geiger de măsurare a radiațiilor, care la apariția acestora declanșează un ciocan care lovește o sticlă de cianură ce va omorî o pisică ferecată și ea în cutie. Problema e că declanșarea mecanismului ucigaș depinde de starea unui atom radioactiv, care la un moment dat pare la fel de probabil să se descompună (emițând astfel radiațiile nocive) ca și să nu se descompună.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by