Articole scrise de Horatius Dumbrava


1 - 3 din 3 rezultate
1.Statul paralel și justiția română. Partea I Cei care au lansat în spațiul public românesc sintagma de „stat paralel” nu au fost deloc interesați să definească sintagma, să contribuie la o reală dezbatere asupra temei. Pare că doar și-au dorit să rescrie agenda publică în funcție de interesul lor de moment sau să dea frâu liber, în public, emoțiilor pro și contra existenței „statului paralel”. Cu câteva mici excepții – în general jurnaliști sau cercetători în domenii sociale, care au discutat (public și) cu seriozitate problema.
2.Justitia in cazul Nastase. Presiunile la care au fost supusi judecatorii si procurorii Cantonaţi la melodrama suicidară a condamnatului Adrian Năstase, care poate fi interpretată şi în cheie tragică, am trecut, pare-se, mult prea uşor peste ceea ce a înfăptuit justiţia prin hotărârea de condamnare dată în cauza „Trofeul calităţii”. Tot mult prea uşor am trecut şi peste tentativele multiple de influenţare a justiţiei ori diversele tertipuri avocăţeşti de tergiversare a cauzei, în ideea că ar interveni prescrierea faptelor penale pentru care fostul premier a fost trimis în judecată.
3.Degringolada codurilor - un esec politic Ciclul politic 2008 - 2012 inregistreaza un veritabil esec in calendarul implementarii noilor coduri. Precipitarea in implementarea noilor coduri poate avea efecte negative asupra sistemului de justitie si a justitiabililor in lipsa: realizarii concluziilor studiilor de impact;suplimentarii schemelor de personal;asigurarii infrastructurii necesare. Noile coduri - civil, penal, de procedura civila si de procedura penala - erau menite sa marcheze un ciclu politic, 2008 - 2012, al Guvernului si al actualului Parlament.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by