Articole scrise de Gruia Dragomir


1 - 9 din 9 rezultate
1.Turist în București (I). Ce poți să faci în Capitală, dincolo de clișee: picturile murale „secrete” și terasele cu beri artizanale românești Într-o serie cu mai multe episoade, HotNews.ro încearcă să-i ajute pe cei care vor să viziteze Bucureștiul prezentându-le alte locuri și opțiuni de a petrece timpul liber, dincolo de clișee. Vorbim astăzi despre picturile murale și berile artizanale, iar săptămânile viitoare despre cafenele, terase la înălțime, skybaruri sau restaurantele și oamenii care reinventează bucătăria tradițională românească.
2.Mărturii despre căpușe din „jungla” bucureșteană. Ce trebuie să știi ca să te protejezi singur Primarul General Nicușor Dan a anunțat pe 2 iunie că acțiunea de combatere a căpușelor și țânțarilor din parcurile Capitalei va începe în curând, după oprirea ploilor. Pentru început, Primăria va trebui să cosească iarba. În același timp, tot mai mulți bucureșteni se plâng că au fost mușcați de căpușe.
3.Devin Dosarele X realitate, după ce Pentagonul a recunoscut oficial existența unor obiecte zburătoare neidentificate? Un raport al Departamentului Apărării va fi făcut public în luna iunie​ După zeci de ani în care autoritățile americane au luat în derâdere și au catalogat drept aberații toate semnalările de OZN-uri de pe teritoriul Statelor Unite, Pentagonul a recunoscut recent, în mod oficial, existența unor obiecte zburătoare neidentificate, care prezintă comportamente și proprietăți inexplicabile.​
4.Devin Dosarele X realitate, după ce Pentagonul a recunoscut oficial existența unor obiecte zburătoare neidentificate? Un raport al Departamentului Apărării va fi făcut public în luna iunie După zeci de ani în care autoritățile americane au luat în derâdere și au catalogat drept aberații toate semnalările de OZN-uri de pe teritoriul Statelor Unite, Pentagonul a recunoscut recent, în mod oficial, existența unor obiecte zburătoare neidentificate, care prezintă comportamente și proprietăți inexplicabile.
5.Sunt picturile murale o soluție pentru a schimba imaginea cenușie a blocurilor din București? Cum arată un bloc după ce doi artiști „și-au făcut de cap” Cea mai mare pictură murală din România este la Budapesta… nu orașul, ci intersecția din București, acolo unde se întâlnesc bulevardele Dimitrie Cantemir cu Mărășești. Doi artiști vizuali, Dumitru Gurjii și Mircea Modreanu, au colorat trei dintre cele patru fațade ale blocului de nouă etaje din această intersecție și le-a ieșit astfel o pictură murală de dimensiuni impresionante.
6.Demolarea IMGB, prin ochii unor foști angajați. De la „mândria industriei comuniste”, la Mineriada cu „Noi muncim, noi nu gândim” și viitorul imobiliaro-corporatist Doi foști angajați ai Întreprinderii de Mașini Grele București (IMGB) povestesc acum, la demolarea fabricilor, despre cum au trecut prin toate etapele, de la construirea de turbine pentru Centrala nucleară de la Cernavodă, la huiduirea lui Ceaușescu în decembrie 1989, Mineriadă și prezentul previzibil: „Nu cred că IMGB putea avea o altă soartă decât cea pe care a avut-o”.
7.Un specialist în studiul moluștelor de la Muzeul Antipa a explicat cât este știință și cât „editare și montaj” în filmul „My Octopus Teacher”, marele câștigător al Oscarului pentru documentar „My Octopus Teacher” (Profesoara mea, caracatița), care poate fi urmărit pe Netflix, a câștigat premiul Oscar la categoria lungmetraje documentare, unde a participat și filmul românesc „Colectiv”. Pentru că filmul vorbește despre relația care se leagă între un scufundător și o caracatiță am vrut să aflu dacă povestea chiar este construită pe fapte științifice sau mai degrabă este scoasă din „editare și montaj”, cum a fost acuzată.
8.Cum s-au ajutat/încurcat unii pe alții, în pandemie, oamenii și animalele pe care le țin în casă Pentru că mulți au trebuit să muncească de acasă în perioada pandemiei, relația dintre aceștia și animalele lor de companie a trebuit să se adapteze. S-au ajutat reciproc sau mai degrabă s-au încurcat? Am încercat să aflu răspunsuri de la proprietari de animale, un psihoterapeut și un biolog specializat în comportamentul animalelor.
9.Cum văd suporterii restricțiile și fotbalul, la un an de când nu au voie pe stadioane: „Multe echipe se mulțumesc cu un egal, ceea ce ar fi fost de neacceptat cu fanii în tribune” La mai bine de un an de când stadioanele au fost interzise spectatorilor, am stat de vorbă cu suporteri înflăcărați ai unor echipe de fotbal din România pentru a afla cum este viața lor fără cel mai important hobby: ce părere au despre reîntoarcerea în tribune și despre restricții, dar și cum li se pare că joacă acum echipele fără spectatori care să-i încurajeze.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by