Articole scrise de Gabriela Popa


1 - 10 din 10 rezultate
1.Un dig distrus de inundatii, reabilitat cu bani din Fondul European de Solidaritate Refacerea celui mai important dig din judetul Braila, distrus in 2006, costa 8 milioane de lei, din care 5 milioane reprezinta fonduri europene.
2.Podul peste Dunare intre Braila si Tulcea necesita peste 300 de exproprieri Lucrarile la podul peste Dunare, un proiect de peste 300 de milioane de dolari, sunt impiedicate de chestiuni administrative. Un lucru aproape obisnuit in Romania. Doua consilii judetene si un minister nu reusesc sa se puna de acord in privinta procedurii de rezolvare a exproprierilor necesare in zona. 
3.Ploiesti: Centru IT sustenabil dupa incheierea finantarii Cativa absolventi ai Colegiului National “Mihai Viteazul” din Prahova s-au gandit sa infiinteze un puternic centru de informatica. Initiativa lor a devenit s-a concretizat rapid intr-un proiect al carui impact depaseste acum granitele judetului. 
4.“Made in Romania” via Italia Un cetatean italian stabilit in Romania a infiintat in Turnu Magurele o companie de confectii care a obtinut fonduri PHARE de 50.000 de euro pentru dotarea cu echipamente performante de productie. 
5.La Mizil se produce mobilier european O finantare PHARE in valoare de peste 40.000 de euro a adus la standarde europene o mica firma de productie a mobilei. Compania si-a dublat capacitatea de productie si a angajat inca 20 de persoane. 
6.“Vama Veche” din Focsani, reabilitata cu fonduri PHARE O cladire cu importanta semnificatie istorica a fost reabilitata cu 300.000 de euro prin programul PHARE. Obiectivul principal a constat in restaurarea si conservarea cladirii de patrimoniu istoric „Vama Veche”, care dateaza de 150 ani.
7.Fonduri europene de 3,5 milioane de euro, pierdute  O componenta a proiectului de reabilitare a Centrului Istoric al Brailei, care astepta fonduri PHARE de 3 milioane de euro, a fost reziliata, din cauza mai multor neintelegeri intre edilii locali precum si intre acestia si antreprenorul responsabil cu reabilitarea cladirilor.
8.Proiect PHARE de 3 milioane de euro, blocat de edilii locali din Braila Reabilitarea centrului istoric din Braila este un proiect care a fost selectat pentru finantare PHARE de 3 milioane de euro. O serie de neintelegeri "tehnice" intre edilii locali au facut ca lucrarile sa intarzie opt luni. Ministrul Lazlo Borbely a declarat ca va sista contractul cu unul din antreprenori, firma portugheza OPCA. Deocamdata nu s-a facut nici o plata din fonduri publice, asa ca nu se pune problema returnarii banilor.
9.2.500 de porci din Insula Mare a Brailei vor fi sacrificati Ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, a transmis in cursul serii de vineri la Prefectura Braila ordinul pentru sacrificarea porcilor din Insula Mare a Brailei infestati cu pesta porcina. Este vorba despre cel putin 2500 de porci care traiesc in salbaticie.
10.Basescu: Eficienta fondurilor destinate cercetarii este scazuta Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la Galati, ca este nevoie de o reforma sustinuta in educatie pentru ca nivelul invatamantului romanesc sa fie aproape de cel european. In acest context, Basescu a atras atentia ca fondurile destinate cercetarii nu isi ating scopul.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by