Articole scrise de Gabriela Lupu


1 - 12 din 12 rezultate
1.Cotidianul: Moartea Monicai Lovinescu: dusmanii ei nu au remuscari Duminica s-a stins din viata, la Paris, Monica Lovinescu, cea care, de la microfonul Europei Libere, a fost un reper moral pentru romani. Putine femei au atras atata ura din partea atator barbati precum a facut-o Monica Lovinescu.
2.Deep Purple a cintat fragmente din "Rapsodia Romana" Inca de la ora 18.00, cozile de la intrarea in stadionul Cotroceni incepeau din Piata Operei. Avind la activ patru decenii de cariera muzicala, Deep Purple s-a ales cu fani de toate virstele. La concert au venit parinti cu copiii lor, adolescenti sau chiar bunici cu nepoti.
3.Purcarete ofera un "Faust" din trei miscari Lucrind pe traducerea din Goethe semnata de Augustin Doinas, regizorul si-a facut propriul scenariu in trei tablouri: pactul cu Diavolul, noaptea valpurgica si moartea lui Faust. “Il cunosti pe Faust?” Doctorul? E robul meu.” Asa incepe spectacolul montat de Silviu Purcarete la Teatrul National “Radu Stanca” din Sibiu, cu o reeditare a pariului facut de Dumnezeu cu Diavolul pe seama dreptului Iov.
4.Cinema Favorit e evaluat la pretul unei garsoniere Dintre cele peste 20 de cinematografe din Bucuresti, aflate in reteaua RADEF, doar sase mai sint functionale. In provincie, situatia e si mai grava.
5.Mircea Daneliuc, mereu pe ei, pe mama lor La 63 de ani, Mircea Daneliuc nu oboseste sa lupte. Printre cei care nu-i dau pace se numara criticii, politicienii, producatorii, distribuitorii si, mai nou, Loredana Groza. La „Sistemul nervos“ l-ati avut actor pe Mircea Radu, acum, la „Legiunea straina“, pe Rica Raducanu. Folositi des amatori?
6.Liiceanu schimba minciuna cu seductia Teatrul National din Bucuresti continua seria de succes a conferintelor de duminica. Ieri a iesit la rampa filosoful Gabriel Liiceanu. „Despre ce am promis sa va vorbesc?" „Despre minciuna", a raspuns publicul consultindu-si programele. „Ei bine, v-am mintit. M-am hotarit sa va vorbesc despre seductie."
7.Puric cauta oameni disperati La fiecare spectacol al lui vin peste 1.000 de oameni. Crede in Dumnezeu si in elite. E convins ca politicienii nu vor altceva decit sa-i oboseasca pe romani. Iar celor care-i spun ca e taliban fiindca e credincios, le raspunde ca sint oligofreni.
8.Avem imnul care ne trebuie? Sintem campioni europeni la schimbarea imnului national. Am ajuns la al cincilea. La 15 ani de cind a luat locul „Tricolorului", „Desteapta-te, romane!" continua sa provoace dispute, nemultumiri si nedumeriri.
9.Pallady si Ressu platesc lumina artistilor plastici Uniunea Artistilor Plastici va scoate la licitatie tablouri de Pallady, Tuculescu, Camil Ressu pentru a scapa de faliment. Datoriile Uniunii s-au adunat din impozite si facturi neplatite la timp plus TVA-ul, plus penalitatile, care, in timp, au ajuns sa fie mai mari decit facturile.
10.Pavilionul romanesc la Bienala de la Venetia stirneste controverse Lucrarea lui Daniel Knorr care reprezinta Romania la a 51-a editie a Bienalei e desfiintata in „The Guardian". In schimb, „International Herald Tribune" o lauda fara rezerve.
11.Rebengiuc si Maia Morgenstern, cei mai buni actori romani in 2004 Titlul de cel mai bun film romanesc al anului 2004 este, conform voturilor criticilor si jurnalistilor, "Niki Ardelean, colonel in rezerva", de Lucian Pintilie. Pentru rolul principal din acelasi "Niki Ardelean…", Victor Rebengiuc a primit titlul de cel mai bun actor roman al anului 2004. Maia Morgenstern este cea mai buna actrita romanca a anului trecut.
12.Marii regizori, inspirati de realitatile romanesti Romania este din nou bagata in seama de unul dintre cei mai mari creatori de film americani, Steven Soderbergh. Filmul lui Soderbergh, Sex Traffic, urmareste drumul a doua tinere din Moldova in incercarea lor de a-si face o cariera in Occident. Atrase in cursa prin eterna promisiune a unei munci legale in Anglia, ele sunt fortate sa se prostitueze.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by