Articole scrise de Gabriela Folcut


1 - 5 din 5 rezultate
1.Taxarea creditării în statul cu cel mai redus grad de intermediere financiară din UE e cât se poate de nocivă În cei 20 de ani de carieră, din care primii 10 ani în calitate de jurnalist economic, vă spun că nu s-a întâmplat ca sistemul bancar românesc să fie lovit atât de dur din toate părțile și să fie ignorate toate argumentele privind impactul viitor asupra oamenilor. Ca jurnalist am redactat mii de articole timp de un deceniu. Nu am scris și nici nu am auzit în cariera de până acum ca o măsură ca aceasta să se fie aplicată fără să fie discutată cu industriile! Gravitatea situației ridică multe întrebări în rândul bancherilor. O taxă pe creditare în statul cu cel mai redus grad de intermediere financiară din UE (de doar 26,4%) e cât se poate de nocivă.
2.Business Standard: BNR ar putea forta calmarea leului Banca Nationala a Romaniei ar putea interveni pentru a evita deprecierea monedei nationale in raport cu euro peste pragul de 3,8 lei/euro, dictata de pesimismul privind cresterea economica a Romaniei din 2007 si de aversiunea investitorilor fata de risc, considera analistii economici chestionati de Business Standard.
3.Business Standard: Inflatia, la maximul ultimelor 20 de luni Majorarea tarifelor la servicii si a preturilor la produsele alimentare au adus in ianuarie rata anuala a inflatiei la maximul ultimelor 20 de luni, de 7,26%, ceea ce ar putea determina, in opinia analistilor, majorarea dobanzii de politica monetara in prima parte a anului.
4.Business Standard: Romania, mult mai putin expusa la o criza Problema finantarii deficitului de cont curent, in conditiile in care ponderea acestuia in PIB este asteptata sa urce la 14% in 2007, plaseaza Romania, din perspectiva investitorilor straini, intr-o grupa de risc in apropierea tarilor baltice si Bulgariei. Economistul-sef al Bancii Centrale, Valentin Lazea, considera insa ca Romania, avand un regim de curs flexibil, este mult mai putin expusa decat tarile baltice sau Bulgaria unei posibile crize date de deteriorarea indicatorilor macroeconomic.
5.Business Standard: Bilant negativ in 2007: deficit nesustenabil si ratarea tintei de inflatie 2007 a fost un an pierdut, din punct de vedere macroeconomic. Primul an de dupa aderare a adus Romaniei un deficit extern nesustenabil, stoparea procesului de dezinflatie si o volatilitate ridicata a cursului, generata si de inrautatirea conditiilor externe.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by