Articole scrise de Gabriel Nitulescu


1 - 12 din 12 rezultate
1.Schimba creditul cu unul mai bun O serie de banci ofera acum posibilitatea refinantarii creditelor contractate initial de dumneavoastra. O dobanda semnificativ mai mica sau perioade mai lungi de timp care va permit contractarea unor finantari suplimentare sunt doua dintre motivele care va pot face sa apelati la o refinantare.
2.Cand trebuie sa ne platim impozitele In ianuarie merg la Fisc doar cei care realizeaza venituri din activitati independente, pentru a depune declaratiile estimative de venituri. Taxele locale, precum si alte venituri datorate statului de cei care desfasoara activitati independente, au ca termen de plata data de 15 martie.
3.Economisire cu bonus Profitati de ultima luna a acestui an pentru a incheia un contract de economisire-creditare. Veti putea astfel beneficia de prima acordata de stat, randamentul economiilor dumneavoastra fiind, in acest mod, cu mult peste piata. Trebuie sa va faceti planurile pe termen mai lung.
4.Creditul dorit la timpul potrivit Alegerea momentului optim de contractare a unui imprumut va permite accesarea unei sume mai mari de bani. Practic, trebuie sa profitati de miscarile in sus sau in jos ale raportului de schimb leu-euro si leu-dolar.
5.Mai multe credite si mai putine banci Piata bancara sud-est europeana se va schimba dramatic in urmatorii ani. In acest context, aproape toate tarile din regiune vor experimenta in urmatorii ani o expansiune puternica a activitatii financiar-bancare, Romania si Bulgaria meritand o mentiune speciala in acest sens.
6.Scad dobanzile, cresc comisioanele O data cu intrarea in vigoare a normelor BNR, destinate limitarii expansiunii imprumuturilor pentru consum si a creditarii in valuta, conditiile de pe piata s-au schimbat semnificativ in ceea ce priveste finantarea achizitionarii unui automobil. Oferta este acum mai bogata pentru creditele in lei, dar costurile sunt cu circa 10-30% mai mari fata de valuta.
7.Pe cat "fixam" dobanda? Reducerea dobanzilor la creditele imobiliare/ipotecare in lei este insotita de extinderea ofertei de imprumuturi cu dobanda fixa. Ar trebui sa mizam pe o dobanda variabila, sperand la o viitoare scadere abrupta a dobanzilor sau ar fi bine sa ne grabim sa luam un credit in lei cu dobanda fixa pe toata perioda de creditare?
8.Mai putem lua credite in valuta? Da, daca respectam anumite conditii sau daca mergem la banca "potrivita". Cardurile ar putea constitui, de asemenea, o alta varianta pentru obtinerea unui credit de consum in valuta.
9.Dobanzi fixe, variabile sau semivariabile? (de Gabriel Nitulescu) Cu o singura "trasatura din condei", si anume publicarea normelor cu privire la restrictionarea creditelor in valuta, Banca Nationala a Romaniei a reusit sa trezeasca interesul pentru imprumuturile in lei, in special in cazul celor destinate cumpararii sau construirii de locuinte.
10.Creditele la purtator te scutesc de birocratie Pentru a scapa de formalitatile necesare pentru obtinerea unui credit de consum de fiecare data cand dorim sa cumparam un produs, putem apela la o linie de credit... pe card. Dobanzile sunt insa mai mari, dar sunt compensate de comsionale mai mici.
11.Inlocuiti un credit mai mic cu unul mai mare Faptul ca rata la imprumutul actual reprezinta 30%, 35% sau 50% din veniturile nete personale sau ale familiei nu ar trebui sa ne impiedice accesul la un alt credit. Solutia la aceasta problema se numeste refinantarea imprumutului. Avantajul ar putea fi o rata mai mica sau egala cu cea avuta in trecut.
12.Dobanzile scad sub 20% Trecerea de la doua cifre la o singura cifra in vizualizarea ratei inflatiei a avut ca efect si schimbarea "prefixului" in cazul dobanzilor la credite, astfel ca in loc de dobanzi de 21-28% (pentru anumite tipuri de imprumuturi), intalnim dobanzi de 12-19%.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by