Articole scrise de Gabi Zamora


1 - 30 din 45 rezultate
1.Petrom a tinut capul de afis la Bursa Indicii bursieri au recuperat, ieri, pierderea din sedinta anterioara, acestia apreciindu-se cu peste 1%. SIF-urile au atras, in mare parte, interesul jucatorilor, fapt ce a determinat atingerea unui nou maxim istoric de catre BET-FI, care a castigat 1,3%.
2.SIF-urile si-au adjudecat peste 50% din rulajul Bursei Cotatiile actiunilor tranzationate pe piata bursiera au crescut, ieri, cu peste 1%, fapt reflectat de indicele BET-C. Cele mai lichide titluri, ale caror evolutie este urmarita de BET, au castigat 1,2%, in timp ce indicele societatilor financiare, BET-FI, a urcat cu 1,1%. Valoarea totala a tranzactiilor a fost, din nou, modesta, de 27,7 milioane lei, echivalentul a 7,6 milioane euro.
3.Piata bursiera ramane sub influenta corectiilor Bursa romaneasca a incheiat luna octombrie in scadere, in timp ce pietele europene incep sa isi revina, dupa corectiile inregistrate aproape in toata perioada aceasta. Analistii spun ca bursa autohtona nu s-a sincronizat cu celelalte piete din cauza privatizarii celei mai mari banci, BCR, care a dus la cresterea cotatiilor actiunilor SIF.
4.Bursa e dezamagita de finalistii cursei pentru BCR Piata bursiera a reactionat, ieri, negativ, dupa dezvaluirea celor doi finalisti ramasi in cursa pentru achizitionarea BCR, respectiv Erste Bank si BCP Millennium. Cotatia blue-chipsurilor a coborat cu 1,3%, iar titlurile societatilor financiare au pierdut 1,1% din castigul acumulat in ultima perioada. Scaderea la nivelul intregii piete a fost de 0,9%.
5.BCR mentine atmosfera incinsa pe piata bursiera Societatile financiare incing atmosfera la Bursa, in asteptarea momentului in care Comisia pentru privatizarea BCR va anunta cei doi competitori, din sapte, ramasi in cursa pentru achizitionarea celei mai mari banci romanesti.
6.Banca Transilvania a luat locul SIF-urilor Volumul de actiuni tranzactionat, ieri, pe piata bursiera a fost in scadere, iar titlurile societatilor financiare au inchis sesiunea la variatii usor negative. Indicele BET-FI a fost in coborare cu 0,4%, in timp ce indicatorii BET si BET-C au reusit sa inchida sesiunea cu o crestere de 0,1%.
7.Petrom revine in top, dar tot in scadere Dupa o singura sedinta de scadere, actiunile SIF si-au reluat cresterea. BET-FI a recuperat, ieri, 1,6% din pierderea suferita in sedinta anterioara, in timp ce titlurile incluse in indicele BET au consemnat o apreciere de 0,9%. Indicatorul intregii piete, BET-C, a scazut cu 0,2%.
8.Cand piata scade, Petrom e pe primul loc Pietele bursiere europene sunt de cateva zile sub dominatia corectiilor, care au influentat si Bursa romaneasca, afirma brokerii. Pe plan european, preturile au crescut prea mult, cred ei, iar investitorii vor acum sa-si marcheze profitul.
9.Petrom a facut aproape jumatate din banii schimbati la Bursa Pe piata bursiera, vanzatorii au fost ieri mai activi decat cumparatorii, ceea ce a dus la ieftinirea majoritatii titlurilor. Volumele tranzactionat s-au mentinut insa ridicate, astfel ca valoarea totala a schimburilor cu actiuni a fost mai mare cu aproximativ 3 milioane lei fata de cea obtinuta in sedinta precedenta, ridicandu-se la 47,6 milioane lei, adica 13,1 milioane euro.
10.Banca Nationala a ridicat euro la 3,62 lei Leul a atins ieri un curs de 3,62 lei/euro confirmand tendinta de cadere in fata monedei europene, observata in ultimele zile, dar alimentand banuieli actorilor pietei ca banca centrala intervine pentru a sustine euro.
11.Rompetrol a detronat SIF Oltenia cu ajutorul strainilor Portofelele jucatorilor de la Bursa nu s-au golit inca, daca ne uitam la volumele mari de actiuni tranzactionate ieri. Lichiditatea in crestere a dus la o valoare totala a schimburilor cu titluri de 44,6 milioane lei, echivalentul a 12,4 milioane euro. Indicele BET a urcat cu 1,1%, in timp ce cresterea la nivelul intregii piete a fost de 0,3%.
12.Deprecierea leului poate alunga strainii de la Bursa Actiunile au inceput sa se ieftinesaca pe piata bursiera, ieri, dupa cresteri spectaculoase, in special, in cazul titlurilor SIF. Astfel, indicele celor mai lichide titluri, BET, a pierdut 1%, in timp ce la nivelul intregii piete, scaderea a fost de 0,8%.
13.Fondurile straine arunca SIF-urile la maxime istorice In timp ce actiunile scad pe pietele de capital europene, ringul bursier romanesc este incins, din cauza tranzactiilor efectuate cu volume mari de titluri ale societatilor financiare. Brokerii spun ca graficele indicau, in ultima vreme, o continuare a cresterilor pe piata SIF, insa nu se asteptau sa se atinga maxime istorice.
14.Slabiciunile Bursei, consecinta a privatizarilor intarziate Numarul redus al companiilor listate la Bursa romaneasca spune totul despre dimensiunea acestei piete. Doar titlurile a 63 de emitenti fac, in prezent, obiectul operatiunilor de negociere in ringul bursier, exceptand societatile de pe piata electronica Rasdaq. Dintre acestea, 18 companii sunt listate la categoria I, iar 45, la categoria a II-a.
15.SIF-urile dau inapoi Preturile titlurilor societatilor financiare au inceput sa coboare, ieri, pe piata bursiera, fara a avea insa forta sa traga in jos cotatiile celorlalte actiuni performante.
16.SIF-urile, cele mai dorite actiuni Prima sedinta de tranzactionare a acestei saptamani a continuat sa aduca castiguri investitorilor de pe piata bursiera, mai ales detinatorilor de titluri SIF. Cele mai performante zece actiuni au urcat cu 1%, in timp ce actiunile societatilor financiare au crescut cu inca 1,9%.
17.Cresterea neincetata a pietei bursiere da frisoane brokerilor Tranzactiile bursiere de saptamana trecuta nu au ieftinit actiunile, „cu toate ca o evolutie sanatoasa a Bursei ar presupune ca sedintele de cresteri succesive sa fie urmate de cateva sedinte de usoare corectii", opineaza consultantii de la KTD Invest.
18.Actiunile au luat-o in jos Sedinta de tranzactionare de ieri a adus primele scaderi ale cotatiilor actiunilor, dupa cresterile din ultima perioada. Cele mai lichide zece titluri, cu exceptia celor ale societatilor financiare, au coborat cel mai mult, cu 1,8%, in timp ce, la nivelul intregii piete, pierderea a fost de 1,3%. SIF-urile au fost in cadere cu 1,6%.
19.Rompetrol si BRD au facut jocurile in ringul bursier Cotatiile actiunilor au urcat, in prima sedinta de tranzactionare a saptamanii, in ciuda asteptarilor brokerilor care prognozau usoare corectii negative, ca urmare a cresterilor inregistrate in ultima perioada.
20.Rompetrol urca, Petrom coboara Preturile celor mai multe din actiunile tranzactionate la Bursa au fost si ieri in urcare, cu exceptia titlurilor societatilor financiare, care s-au aflat in postura de perdante ale zilei. Astfel, BET-FI a pierdut 1,6%, in timp ce indicatorul intregii piete, BET-C, a mai castigat 2,1%.
21.Banca Transilvania ar putea ridica piata Tranzactiile bursiere efectuate saptamana trecuta s-au derulat sub presiunea cresterii pretului petrolului. Acest fapt a influentat si Bursa de la Bucuresti, in masura in care titlurile petroliere au miscat piata, dupa cum au declarat brokerii.
22.Euro este cotat la 3,4 lei pentru Craciun Preturile futures pentru euro s-au aliniat, la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), atat pentru scadenta septembrie, cat si pentru Craciun, pe fondul stabilitatii de pe piata valutara. Astfel o valoare care poate multumi exportatorii este de 3,4 lei pentru un euro.
23.Titeiul alimenteaza piata de capital Cresterea pretului petrolului, de la inceputul saptamanii, favorizeaza actiunile petroliere tranzactionate pe pietele bursiere europene, inclusiv pe cea autohtona. Aprecierea cotatiilor Petrom, Rompetrol Rafinare, dar si ale SIF-urilor, care detin, la randul lor, actiuni petroliere, au scos bursa din linia descendenta pe care s-a incadrat de ceva timp.
24.Bursa creste o data cu titlurile petroliere Titlurile Petrom tin capul de afis pe piata bursiera, pe fondul tendintei de crestere a cotatiei titeiului pe pietele internationale. Cotatia titlurilor Petrom a atins, ieri, 0,4660 lei/actiune, in crestere cu 1,3% fata de sesiunea precedenta. S-au facut schimburi cu 12,3 milioane de actiuni, insumand 5,7 milioane de lei.
25.Economia europeana a ramas tare in fata petrolului Pretul petrolului a scazut, ieri, pe pietele internationale sub 69 de dolari barilul, dupa ce temerile legate de scaderea productiei de titei s-au risipit odata cu trecerea uraganului Katrina, care a devastat, zilele trecute, Golful Mexic.
26.Cine blocheaza ascensiunea titlurilor SNP Sedinta de ieri nu a adus nimic spectaculos in ringul bursier, in ciuda asteptarilor brokerilor, care sperau ca prezentarea rezultatelor financiare de catre Petrom sa incinga piata. Ei spun ca de cateva zile, cineva vinde continuu actiuni SNP, ceea ce nu permite cresterea cotatiei acestora.
27.BVB ramane departe de bursele central-europene Bursa romaneasca este departe de a capata greutate in Estul european, cu toate ca acesta este obiectivul declarat al reprezentantilor acesteia. Au avut loc unele schimbari, precum transformarea Bursei in societate pe actiuni, insa nu au avut forta sa redimensioneze piata, men-tinand-o la fel de redusa.
28.In plina vara, Bursa tine jucatorii in ring Piata bursiera a trecut, saptamana trecuta, printr-o perioada de exceptie. Pentru prima data investitorii au putut cumpara pachete de titluri SIF mai mari de 0,1%. Acest fapt a dus la o crestere record istorica a valorii tranzactiilor, intr-o singura sedinta, la peste 100 milioane de lei, mai exact 149 milioane.
29.Cea mai tare zi a Bursei 43,1 milioane a fost valoarea totala a tranzactiilor realizate ieri la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB). Cifra, care reprezinta un nou record al celor noua ani de existenta ai Bursei, s-a inregistrat ca urmare a cresterii pragului admis pentru detinerile la cele cinci SIF-uri de la 0,1% la 1%.
30.Investitorii s-au napustit asupra actiunilor BRD Reluarea tranzactionarii titlurilor BRD a stimulat apetitul investitorilor pentru schimburi de actiuni, ceea ce a dus la sporirea lichiditatii. Valoarea totala a transferurilor a atins 31,8 milioane de lei, echivalentul a 9,1 milioane de euro.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by