Articole scrise de Florin Popa


1 - 4 din 4 rezultate
1.Onoarea D-lui Goe „Nu ��tiu s�� fi întâlnit, în aceast�� lume plin�� de ambi��ii egoiste, în mijlocul c��reia am tr��it, un spirit mai lipsit de gândirea binelui public decât al s��u. Am v��zut o sumedenie de oameni care au tulburat lumea doar ca s��-��i sporeasc�� prestigiul: e corup��ia timpului; îns�� el este singurul, cred, care mi s-a p��rut oricând gata s�� schimbe lumea doar ca s�� se distreze. De asemenea, n-am cunoscut un spirit mai pu��in sincer, care s�� fi nutrit un dispre�� mai total pentru adev��r.”
2.Studentii sunt pregatiti din scoala pentru a accepta cultura plagiatului Nominalizarile nefericite de la Ministerul Educatiei au adus in atentia publica un fenomen care, daca e sa luam in serios indignarea generala, a stat bine ascuns pana acum: plagiatul universitar. (Va dati seama cate CV-uri si articole au fost discret modificate in ultimele saptamani?) Dupa obiceiul pamantului, mizeria stransa sub pres e ignorata cu grija, iar atunci cand e expusa (de obicei involuntar) lumea sare in sus, intreband cum a fost posibil asa ceva. Ar fi nerealist sa ne inchipuim ca universitatile nu manifesta metehnele sistemului in care functioneaza. In care functionam cu totii.
3.Stanga si dreapta politica azi Ideea c�� simpla orientare politic��, de stânga sau de dreapta, este un factor de progres sau regres a avut ��i are o atrac��ie special�� pentru români. Poate pentru c�� mult�� vreme nu a existat op��iune politic�� real��, iar op��iunea impus�� s-a dovedit dezastruoas��. Istoria recent�� influen��eaz�� puternic atitudinile ��i valorile unei comunit����i; pentru noi, istoria recent�� a r��mas în bun�� m��sur�� istoria unui enorm experiment al stângii totalitare, ale c��rui rezultate le tr��im azi. „Omul nou” nu a r��mas un proiect de laborator; el a fost creat ��i multiplicat în milioane de exemplare. Dezr��d��cinat, f��r�� convingeri proprii, oportunist ��i grobian, el populeaz�� înc��, în bun�� m��sur��, parlamentul, presa ��i afecerile.
4.Concedieri si oprirea activitatii la Rosia Montana Gold Corporation Presedintele Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), Allan Hill, a anuntat marti reducerea activitatii si concediea a aproximativ doua treimi din cele 320 de angajati, pana cand va reincepe procesul de autorizare. Decizia survine suspendarii procesului de autorizare pentru controversatul proiect de la Rosia Montana, transmite corespondentul HotNews.ro.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by