Articole scrise de Florin Bichir


1 - 2 din 2 rezultate
1.Parastasul sovinismului Faptul ca Ziua Mondiala a maghiarilor de pretutindeni a fost serbata fara incidente demonstreaza intrarea in normalitate a Romaniei. Discursul sovin si xenofob de sorgintea celor de la Vatra Romaneasca, PUNR sau Romania Mare nu mai impresioneaza pe nimeni. Iar locul in sondaje al Partidului Romania Mare dovedeste ca pericolul maghiar, baubaul revizionist incepe sa alunece pe toboganul istoriei.
2.O mitropolie, de la atentat la vanitate Povestea e cunoscuta: in 2005 favoritul vladicai Bartolomeu nu a reusit sa obtina scaunul de mitropolit al Ardealului. Rezultatul? Pe 17 ianuarie 2006 se infiinta Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Sub pretextul, absolut real, de: „reorganizare”, „perspectiva unei activitati pastoral-misionare mai intense”, „dinamizarea pastoratiei in Biserica”, „iesirea din inertia paseismului pios” si „provocarile lumii contemporane”.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by