Articole scrise de Florin Barbuta


1 - 30 din 451 rezultate
1.Ghețea (CEC Bank): Trebuie să găsim un mijloc să reducem cheltuielile și investițiile. Așteptăm să vedem cum va gestiona (acționarul) statul situația CEC Bank este o bancă de drept privat cu capital de stat, spune președintele băncii, Radu Ghețea, precizând că este preocupat de găsirea de soluții având în vedere efectele pe care le produce Ordonanța 114 privind taxa pe activele bancare.
2.UPDATE Banca Transilvania anunță că nu mai face investiții, în urma taxei pe active / Omer Tetik: Zeci de firme de construcții nu vor primi contracte, iar digitalizarea, amânată Banca Transilvania avea în plan renovarea a peste 200 de agenții, iar asta înseamnă că zeci de firme de construcții nu vor primi contractele astea, a declarat directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, într-o conferință de presă, referindu-se la Ordonanța 114, prin care băncile vor fi taxate în funcție de nivelul ROBOR.
3.Sergiu Oprescu (Alpha Bank): Ordonanța 114, privind taxele, cheamă criza. Băncile sunt "Gardienii economiei de piață" Ordonanța 114 prin care se introduc noi taxe a luat prin surprindere sectorul bancar, susține Sergiu Oprescu, președinte executiv Alpha Bank România. Potrivit acestuia, predictibilitatea și impactul lipsei de predictibilitate pe credibilitate este uriaș.
4.Dan Bădin (Deloitte): Același MWh ar putea fi taxat de mai multe ori până ajunge la consumator Unele societăți din sectorul energetic vor intra pe pierdere, în urma aplicării taxei de 2% din cifra de afaceri, fiind dificil să susțină taxa din marja lor, a declarat Dan Bădin, partener Servicii Fiscale și Juridice, Deloitte România, pentru HotNews.ro.
5.Cum a fost gândită taxa de 2% pe cifra de afaceri în domeniul energetic, în spatele scenei, în viziunea EY România Zona de energie și gaze naturale trebuie să se aștepte în continuare la focus și probabil și la inspecții în continuare din partea autorităților, din păcate, consideră Andra Cașu, partener asociat EY România. Ea a vorbit, în cadrul unei conferințe, despre cum a reușit Ministerul Finanțelor să taxeze sectorul energetic, fără să modifice Codul Fiscal.
6.Dan Manolescu: Probabil vom mai vedea schimbări în fiscalitate în următoarele săptămâni, până apare bugetul / Alex Milcev (EY): Este ca un film horror în care toată lumea așteaptă să se întâmple ceva Cea mai mare problemă în România nu este politica taxelor, ci politica bugetară, este de părere Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali. El a precizat că mereu apar schimbări de taxe în perioada în care se pregătește bugetul, iar acest lucru datează de circa 10 ani.
7.Autoritățile consideră că o familie de doi adulți și doi copii poate trăi cu 2.600 lei/lună, la oraș Comisia de Insolvență la Nivel Central, din care fac parte, printre alții, reprezentanți ai Ministerului Muncii, a publicat în Monitorul Oficial o Decizie privind aprobarea Criteriilor generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil.
8.Fost viceguvernator BNR: E cazul să nu mai căutăm în alte locuri responsabili pentru nerealizări și dezechilibre. România este captivă unor instituții extractoare care absorb de la mulți pentru puținii elitei alese Decalajele regionale existente de la infrastructură și până la capital, nivel de trai, sunt rezultatul unor politici egoiste aplicate împotriva interesului cetățenesc, a susținut recent, într-un discurs, Eugen Dijmărescu, fost viceguvernator BNR și actual vicepreședinte al Asociaţiei pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES).
9.Creșterea economică din trimestrul III, la jumătate față de 2017. Pe întreg an 2018 ar putea fi în jurul a 4-4,2% Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat, vineri, în cea de-a doua serie de date provizorii, creșterea economică din trimestrul al treilea din 2018, de 4,4%, fiind la jumătate față de creșterea din 2017 din aceeași perioadă, când procentul a fost de 8,8%. În ceea ce privește primele nouă luni din 2018 comparativ cu cele din aceeași perioadă a anului precedent, aceasta a fost de 4,2%.
10.DOCUMENT Modificări la Declarația unică. Aceasta trebuie depusă de persoanele fizice până pe 15 martie Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat un proiect de ordin prin care apar câteva modificări în Declarația unică, ce trebuie depusă până la 15 martie 2019. Vezi în text proiectul și noul formular ce urmează a fi aprobate de noua șefă ANAF, Mihaela Triculescu.
11.De ce a crescut salariul minim în construcții la 3.000 lei: pentru câștigarea licitațiilor publice de către firmele din patronate Când patronatele au cerut creșterea salariului minim în domeniul lor de activitate, mulți s-au întrebat: Ce i-a oprit până acum să ofere cei 3.000 de lei și de ce este nevoie să ceară Guvernului să le impună acest salariu? Am aflat răspunsul de la Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC). Salariul minim brut în construcții este acum de 3.000 lei brut, după ce a fost introdus prin Ordonanța lăcomiei (OUG 114).
12.Unele primării nu mai au bani pentru plata cheltuielilor de funcționare Se pare că situația bugetară a unor primării este deficitară. În această situație precară se află și Primăria Orașului Siret, care nu poate onora la timp plățile restante aferente unei emisiuni de obligațiuni pentru că veniturile proprii și banii primiți de la bugetul de stat sunt insuficienți, reiese dintr-o informare publicată pe site-ul Bursei de Valori București (BVB). Nu numai că sunt insuficienți pentru plata acelor obligațiuni, dar nu are nici pentru cheltuieli de funcționare sau cofinanțări europene.
13.OUG privind noile taxe din Monitorul Oficial, diferită de cea adoptată de Guvern/ Salariu minim de 3.000 de lei în construcții indiferent de tipul muncii Publicarea Ordonanței lăcomiei în Monitorul Oficial (MO) s-a lăsat așteptată, după ce a a fost adoptată de Guvern în seara zilei de 21 decembrie. Abia pe 29 decembrie, sâmbătă, a fost publicată. Se pare că a mai suferit modificări de la adoptare până la publicare în MO. OUG s-a schimbat mult în ceea ce privește sectorul construcțiilor. Potrivit specialiștilor în fiscalitate, apare o problemă pentru firmele din sector: trebuie să dea salariu de 3.000 de lei și la femeia de serviciu, chiar dacă nu aplică facilitatea de scutire la impozitul pe venit.
14.ANAF: Antifrauda nu vede un risc fiscal semnificativ al Bisericii / În ultimii doi ani nu au fost efectuate acțiuni de control bazate pe risc fiscal Contribuabilii vor fi împărțiți pe clase de risc fiscal, în acest an, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), în urma unor modificări la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 25/2018. Astfel, aceștia vor fi clasificați pe trei categorii, respectiv A, B și C, iar cei din prima categorie vor avea anumite facilități. Există un sector de activitate în România care ar putea avea cel mai bun rating. Este vorba despre activitatea unităților de cult religios.
15.Guvernul trebuie să ramburseze peste un miliard de euro către UE și Banca Mondială, în acest an România trebuie să plătească, în 2019, peste 1,04 miliarde euro, către Uniunea Europeană, din împrumutul stand-by contractat în 2009, după ce anul trecut suma rambursată s-a ridicat la 1,43 miliarde euro, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
16.​Fiscalitate 2019 De la noi taxe, la ratingul fiscal și obligația ONG-urilor de a se înscrie la ANAF. Principalele noutăți apărute "pe ultima sută de metri" ce vor produce efecte în noul an În anul 2019 intră în vigoare o serie noutăți în materie de fiscalitate, precum taxe, plata amenzilor în cont unic, obligații pentru ONG-uri și multe altele. O parte dintre ele au apărut în cunoscuta Ordonanță de Urgență adoptată la finalul acestui an și publicată acum câteva zile în Monitorul Oficial, denumită în mediul online „Ordonanța lăcomiei”. Alte modificări în materie de fiscalitate fac parte dintr-un document trimis la promulgare de către Camera Deputaților. Este vorba despre noutăți aduse la OUG 25/2018, mare parte dintre ele la propunerea Ministerului de Finanțe.
17.​DOCUMENT Guvernul va continua cu programul Prima Casă și în 2019 ​Plafonul acordat garanțiilor pentru programul Prima casă va fi de 2 miliarde lei, în 2019, conform unui proiect publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
18.​DOCUMENT Înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții va costa 600.000 lei, în 2019 / Lipește anexa referitoare la acțiunile companiilor de stat care vor fi transferate Fondului ​Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat un draft de proiect privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI). Acest document vine în urma cadrului general de înființare a fondurilor suverane adoptat la jumătate lunii noiembrie de către Guvern. Proiectul face referire la o anexă privind companiile care vor fi parte din fond, dar aceasta nu se află în acest draft.
19.2018 - mai slab în privința firmelor cu capital străin nou înființate, comparativ cu 2017 Datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) arată că numărul firmelor străine înființate în acest an a fost mai mic în primele 11 luni comparativ cu perioada similară din 2017. Având în vedere noua OUG privind introducerea noilor taxe, este posibil ca anul 2019 să fie mult mai slab. Pe lângă impredictibilitatea legislativă, exemplu fiind chiar actul menționat, care s-a anunțat cu câteva zile înainte de a fi adoptat și, mai mult, la final de an, situația de pe piața forței de muncă nu poate încuraja capitalul străin să vină.
20.Turiștii străini nu se înghesuie să vină în România în vacanță/ Topul europenilor care au cheltuit cei mai mulți bani în țară România a atras în primele nouă luni din acest an puțin peste 2,2 milioane de turiști străini, în creștere cu 2,1% comparativ cu perioada similară din 2017, reiese dintr-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS). Aceștia au adus în țară circa 5,2 miliarde lei, iar jumătate din acești bani au reprezentat cheltuielile de cazare.
21.ANALIZĂ Ce ar putea face statul pentru plata pensiilor în fața declinulului demografic îngrijorător În condițiile creșterii raportului dintre pensionari și angajați, nu putem să nu ne întrebăm ce va fi în viitor, dacă va avea cine să plătească viitoarele pensii sau care vor fi politicile pentru susținerea acestora. De 29 de ani ne aflăm într-o continuă degradare a demografiei. Situația s-ar putea deteriora semnificativ peste circa 10 ani când generația baby boom va ajunge la pensie. Ne referim la acei copii care s-au născut după vestitul Decret 770 din 1966, prin care întreruperea cursului sarcinii era interzisă.
22.UPDATE Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii/ Pașii următori / APAPR: Fiecare administrator va evalua individual impactul dispozițiilor OUG asupra deciziilor strategice Cerințele de capital cerute pentru administratorii fondurilor de pensii Pilon II vor duce la distrugerea sistemului de pensii administrate privat. Prin OUG au fost introduse diverse prevederi care vizează sectorul, precum reducerea comisioanelor. Nimic din toate modificările nu contează, potrivit reprezentanților Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), având în vedere noile cerințe de capital. Ei consideră că reprezintă „o distrugere programată”. HotNews.ro a discutat cu purtătorul de cuvânt al APAPR pentru a afla ce se va întâmpla în continuare, având în vedere că până la jumătatea anului deja trebuie să fie prima majorare de capital, lucru care nu poate fi realizat. UPDATE "Punctul de vedere al lui Mihai Bobocea este unul personal. Fiecare administrator va evalua individual impactul pe care dispozițiile ordonanței de urgentă îl vor avea asupra deciziilor sale strategice", potrivit APR. BCR Pensii spune că nu a discutat cu ceilalți administratori de fonduri de pensii cu privire la măsurile care ar urma să fie luate de către BCR Pensii
23.​DOCUMENT Fiscalitate 2019 OUG privind introducerea unor taxe a fost modificată. Schimbări la taxarea jocurilor de noroc, taxa pe lăcomie și pensiile private.Vezi în text noutățile Guvernul a modificat Ordonanța de Urgență privind introducerea unor noi taxe. Conform variantei care a ieșit din ședința de Guvern de vineri, taxa pe lăcomie a fost micșorată, iar în ceea ce privește fondurile de pensii, banii nu mai pot fi scoși după 5 ani. Acum se va putea opta, după cei 5 ani, să treci la Pilonul I. Ca elemente de noutate: au apărut modificări în ceea ce privește jocurile de noroc, fiind micșorate taxele, față de varianta inițială, dar apare o activitate nouă la Oficiul pentru jocuri de noroc, finanțată de operatori, sunt modificări privind licențele de utilizare a frecvențelor radio, se introduc amenzi pentru furnizorii de reţele de comunicaţii electronice care încheie contracte de instalare fără autorizație de construcție. De asemenea, a apărut o prevedere privind pensiile militare de stat. Vezi în text elementele de noutate din noua OUG.
24.Ordonanța noilor taxe, adoptată. Cum arată varianta finală a „taxei pe lăcomie”, ce modificări sunt la Pilonul II și ce taxe vor plăti companiile din energie Guvernul a făcut câteva modificări în Ordonanța prin care se introduce vestita taxă pe lăcomie. Aceasta a fost redenumită, dar au mai apărut câteva schimbări. Printe altele, s-a umblat la cotele de taxare, acestea fiind micșorate. Cu alte cuvinte, vor fi taxate, dar mai puțin. De asemenea, au fost modificări în ceea ce privește sistemul de pensii private, acum fiind posibilitatea de a trece la Pilonul I, dar nu mai pot fi scoși banii. În cazul plafonărilor de prețuri, acestea vizează gazele și energia electrică pentru consumatorii casnici și industriali. De asemenea, s-a impus o taxă de 2% pe cifra de afaceri pentru toate companiile din energie. DOCUMENT Fiscalitate 2019 OUG privind introducerea unor taxe a fost modificată. Schimbări la taxarea jocurilor de noroc, taxa pe lăcomie și pensiile private.Vezi în text noutățileCum arată noul text al OUG în ceea ce privește pensiile privateGuvernul a decis plafonarea prețului la gaze și curent și a impus o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie
25.Cum arată noul text al OUG în ceea ce privește pensiile private Guvernul a modificat textul Ordonaței de Urgență prin care se introduc noi taxe. De asemenea, a suferit modificări și partea ce ține de pensiile private. Vezi mai jos noul text, obținut de HotNews.ro, în ceea ce privește acest domeniu. În ceea ce privește taxa pe lăcomie, denumirea a fost schimbată și a devenit mai mică. Vezi aici modificările: "Taxa pe lăcomie" devine "taxa pe activele instituțiilor bancare"
26.AUDIO Circ în CES pe OUG privind taxele: Ion Ghizdeanu, nervos, țipă către sindicaliști: Da' ce-i asta? Faceți ingerințe în activitatea Guvernului? / Sindicalist: Japcă se numește, să citez din Dragnea Consiliul Economic și Social (CES) a avut, joi, o ședință de plen în care s-a votat noua OUG prin care se introduc taxe. La dezbatere au participat, printre alții, secretari de stat și președintele Consiliului Național pentru Strategie și Prognoză (CNSP), Ion Ghizdeanu. Încă de la început spiritele s-au aprins. Aproape toate discuțiile au avut tonul ridicat, remarcându-se șeful CNSP.Proiectul de OUG privind noile taxe, a primit aviz negativ în Consiliului Economic și Social
27.Investitorii străini: Ordonanța de Urgență nu trebuie promovată mai departe Membrii Consiliului Investitorilor Străini (FIC) sunt dezamăgiți de acest discurs care încearcă să sugereze că ”străinii” doresc să facă rău României, și care antagonizează companiile mari cu cele mici, cele românești cu cele străine sau mediul privat cu cel public, se arată într-un comunicat de presă al organizației.
28.UPDATE BVB închide pe roșu, dar cu o corecție mai mică decât cea din „miercurea neagră” Principalii indici ai Bursei de Valori București au închis tot pe roșu joi, însă pe o corecție mai mică decât prăbușirea din ziua precedentă, declanșată de valul de taxe anunțat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.
29.Analiștii financiar-bancari, despre "taxa pe lăcomie": Efectele sunt negative atât pentru populație, cât și pentru companii Măsurile propuse de proiectul de OUG privind taxarea activelor sectorului bancar în functie de amplitudinea deviației mediei trimestriale a indicelui ROBOR față de pragul de referință (1,5%), va genera o serie de efecte puternic negative în economie, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
30.Investitorii americani: Opriți asaltul asupra economiei! Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanța de Urgență privind noile măsuri fiscale anunțate de către Ministrul de Finanțe în data de 18 decembrie cu intenția de a fi implementate începând cu 1 ianuarie 2019, conform unui comunicat de presă al organizației.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 16 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version