Articole scrise de Florin Barbuta


1 - 30 din 655 rezultate
1.Antreprenorii români încep să descopere finanțarea prin bursă pentru a-și crește companiile Antreprenorii români sunt din ce în ce mai interesați de finanțare prin piața de capital. O arată chiar anul 2019. A fost un an foarte bun. Vorbim de 14 listări de obligațiuni pe piața principală și AeRO și una de acțiuni. Anul nu s-a încheiat. Se discută de câteva în decembrie sau la începutul lui 2020, în ianuarie. Pare că listările făcute de unii antreprenori i-au îndreptat și pe alții să ia în considerare ideea asta. Aceștia chiar au un sfat pentru cei care decid să facă pasul: să-și pună, mai întâi, finanțele în ordine.
2.Parlamentarii PSD-ALDE vor să dea scutiri pentru jurnaliști. Nu e corect față de ceilalți angajați din economie O știre de pe ziua de azi se referă la scutirea de impozit pe venit pentru jurnaliști. E un proiect care a trecut de comisiile din Camera Deputaților, iar acum are drum liber spre Plen. Astfel, jurnaliștii ar putea intra în aceeași categorie cu angajații din IT și construcții (aceștia din urmă mai au și alte scutiri).
3.VIDEO Florin Cîțu critica programul Tezaur anul trecut, dar acum îl continuă. Patru noi emisiuni începând de luni Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, continuă programul Tezaur pentru populație cu patru noi emisiuni cu dobânzi între 3,5 – 5%, cu maturitatea de 1, 2, 3 și 5 ani, printr-un ordin publicat în Monitorul oficial. De remarcat că în 2018, când a început, el a criticat acest program prin diverse postări. În acea perioadă, el a făcut chiar un clip video în care spunea că nu ar investi în așa ceva. E adevărat, la început programul a avut o problemă, anume că banii ar fi rămas blocați până la maturitate, dar ulterior s-a rezolvat printr-un alt act normativ.
4.​Anatomia unei erori din sistemul de pensii. Deciziile care ne-au adus aici Ai ieșit la pensie după 2013, vrei pensie mai mare, și te gândești la acel procent de 40%. Dar știi de ce nu e la fel de mare pensia ta, comparativ cu cei care au ieșit din câmpul muncii în anii de după tine, deși aveți același punctaj? Ei bine, există o Ordonanță de Urgență dată de Guvernul Ponta, care se aplică acum. Practic, pensia inițială nu depinde de valoarea punctului de pensie, ci de câștigul salarial mediu brut din economie cu 2 ani în urmă față de momentul pensionării tale. Astfel au apărut discrepanțe între pensii, iar mulți sunt dezavantajați. Adică iau mai puțini bani decât ar trebui.
5.​Patru argumente economice care trebuie explicate pensionarilor, în concepția lui Valentin Lazea Dacă se prorogă această creștere a punctului de pensie cu 40% din 2020 vor fi cu siguranță costuri politice de suportat, a declarat Valentin Lazea, economist șef al Băncii Naționale a României (BNR). Totuși, spune el, dacă nu se face nimic și se merge înainte, vor fi mai întâi costuri economice care ulterior vor genera și costuri politice.
6.Dumitrescu (Consiliul Fiscal): În 2022 putem ajunge ca aproape toate veniturile fiscale să le dăm pe salarii și pensii Actuala formulă de calcul a pensiilor este ineficientă, iar noua lege va corecta acest lucru, în 2021, susține Bogdan Dumitrescu, șef serviciu Secretariat Tehnic Consiliul Fiscal. Totuși, spune el, autoritățile trebuie să decidă ce este mai important: rezolvarea inechităților sau creșterea generalizată a pensiilor prin creșterea punctului de pensie? Se poate aplica mai devreme noua formulă de calcul, fără să mai crești punctul de pensie cu 40%, iar pensiile vor crește oricum, plus că se rezolvă inechitățile.
7.Ce știm până acum despre bugetul pe anul viitor: deficit, salariul mediu net, cursul de schimb, inflația Bugetul pe anul viitor va avea un deficit de 3,5% din produsul intern brut, conform unei declarații făcută recent de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Asta înseamnă că va fi de 39,5 miliarde lei, având în vedere proiecția economică pe anul viitor.
8.Florin Cîțu anunță că au intervenit modificări la rectificare: Deficitul se va duce spre 4,4%, anul acesta Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a fost prezent la ședința Consiliului Economic și Social (CES) în care proiectul de rectificare a primit aviz favorabil. Acesta a fost rugat de un membru al sindicatelor, care nu știa dacă presa a scris corect că deficitul după rectificare va fi de 4,3%, să spună care este de fapt procentul.
9.Există o "portiță" din Legea pensiilor care poate duce la amânarea creșterii pensiilor cu 40% de anul viitor Economistul șef al BNR, Valentin Lazea, a vorbit miercuri despre impactul pe care legea pensiilor îl va avea asupra bugetului în anii următori, iar HotNews.ro a transmis aceste lucruri aici. El a declarat că: "Legea prevede, în mod interesant, că intră în vigoare la 1 septembrie 2021, cu excepția creșterii care s-a făcut deja la 1 septembrie 2019 și celei care intră la 1 septembrie 2020".
10.Valentin ​Lazea: 99% din publicul românesc nu înțelege dimensiunea problemei în ceea ce privește creșterea punctului de pensie cu 40% 99% din publicul românesc nu înțelege dimensiunea problemei, iar ca să înțelegi gravitatea unei probleme, trebuie să înțelegi dimensiunea ei, susține Valentin Lazea, economist șef al BNR. Potrivit acestuia, orice depășire a limitei de 3% implică recurgerea la împrumuturi externe tot mai scumpe pentru finanțarea eventualului deficit suplimentar.
11.DOCUMENT Deficitul bugetar va fi de 4,3%, la finalul anului/ Cine pierde și cine câștigă bani la rectificare Deficitul bugetar ar putea urca la 4,3% în acest an, conform proiectului de rectificare publicat marți dimineață de Ministerul Finanțelor Publice. HotNews.ro a publicat de ieri această informație, confirmată de 3 surse convergente, care spuneau că după rectificare, deficitul se va situa între 4,1 - 4,3% din PIB.
12.Deficitul bugetar va fi între 4,1 - 4,3% din PIB, la rectificare (surse) Deficitul bugetar după rectificare va fi între 4,1 - 4,3% din PIB, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din Ministerul Finanțelor Publice. Acestea au precizat că proiectul de rectificare va intra în Consiliul Economic și Social miercuri.
13.​Senzațional, incredibil, dezastru, șoc și groază: leul se depreciază (un pamflet) O zi liniștită, ca oricare alta. Cutremurul a venit, la fel ca în zilele anterioare, la aceeași oră: 13.01. Anunț important pentru țară. News alert. Ecranul televizorului și site-urile de știri au o bandă roșie “plesnită” peste știre. Se aprind girofare roșii care parcă inundă camera. Îmi e frică să mă uit pe geam, să nu cumva să văd Revoluția de afară sau, cine știe, vreo armată de zombi. Să te baricadezi în casă? Să ieși în stradă? Nici nu știi ce să faci. E greu de reacționat în fața prăpădului. Vocea din TV nu iartă nimic. Încă o dată, leul s-a depreciat. Este (un nou) minim de minim istoric al leului. Glicemia sare în aer. Inima pompează nebunește. Ce face BNR? De ce nu ia Isărescu măsuri? Joacă electoral sau doar e nepăsător la săracii cu credite în euro?
14.Daniela Șerban: Unele firme fac bani „din cerc” folosind creativitatea. Anumite business-uri sunt nevoite să importe deșeuri Cercurile sunt peste tot în jurul nostru. Te trezești dimineața, bei apă, iar gura paharului este rotundă. Te uiți în oglindă - irisul e rotund. Mașinile, bicicletele, trotinetele pe stradă au roți și lista poate continua. Cercurile sunt peste tot. De ceva vreme a apărut în spațiul public ideea de economie circulară, dar nu se prea știe despre ea. În România încă nu avem o industrie în adevăratul sens al cuvântului. Chiar sunt anumite firme care nu știu că ceea ce fac se numește economie circulară. Nu o spunem noi, ci Daniela Șerban, partener al Asociației Economiei Circulare (AEC) și președinte ARIR – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România.
15.Ce nu s-a văzut la TV: Klaus Iohannis și invitații săi. Marea dezbatere/conferință Indiferent cum e privită, dezbaterea e puțin anormală. Practic doi candidați se duelau în locații diferite ca atunci când eram în școală și ne jucam "avioane". Pentru cine nu știe, pe caietele de matematica "luptam" unul contra altuia, încercând sa ne dam seama unde și-a desenat adversarul avioanele, pe o grilă în stilul tablei de șah. Pe scurt, ce s-a văzut la "așteptata dezbatere" a președintelui se poate rezuma astfel: moderatorul Iohannis, aplauze ca la teatru, pierderea timpului pe telefoane, câteva poze, iar afară vreo 4 protestatari ce au dispărut după pauză, plus o discuție a lui Orban cu unul dintre ei.
16.Efecte ale creșterii salariului minim la 2.230 lei: Parlamentari mai bogați, amenzi mai mari, venituri la buget Guvernul Orban a anunțat că salariul minim ar putea crește cu 7,2% de anul viitor, adică cu circa 150 de lei, la 2.230 lei brut. Atenție: ar putea. Deci e posibil să apară o schimbare. Pe deoparte, de creștere se bucură angajații care primesc salariul minim brut pe economie, dar și unele categorii de bugetari. Pe de altă parte, sunt efecte și în alte zone.
17.​Cacealmaua lui Teodorovici. Dacă venea Cîțu, constata că sala era oricum închisă. Rectorul ASE confirmă: Fără dezbateri în clădire pe timpul campaniei Ca doi copii la școală, așa se comportă atât fostul, cât și actualul ministru al Finanțelor. Primul copil spune: - Am descoperit că ai furat creta. Celălalt: - Nu am furat, ia hai, după ore, în curtea școlii. Acum toată școala așteaptă ca orele să treacă mai repede pentru a viziona bătaia. Cam așa se poate descrie ce s-a întâmplat ieri între Florin Cîțu și Eugen Teodorovici, cu exagerări de ambele părți. HotNews.ro a dat declarațiile lui Cîțu aici, iar cele ale lui Teodorovici aici.
18.VIDEO Florin Cîțu: La buget s-a folosit metoda lui Al Capone. Analizăm posibilitatea de sesizare a organelor competente Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, spune că ce a găsit la Minister depășește cele mai pesimiste așteptări ale sale. A găsit două bugete, așa cum Al Capone folosea două registre, unul pentru Fisc și celălalt pentru el.
19.De la gigolo financiar și rujatul porcului, la peticeli. Povestea de la Finanțe în câteva expresii din jargonul de afaceri american Situația de la finanțe nu arată roz. Acest lucru s-a văzut în datele la 9 luni, cu un deficit de 2,62% din PIB, iar până să confirme Orban, surse din finanțe spuneau că de vină ar fi fost aprobarea unor plăți pentru PNDL. Pe deoparte, putem da vina și pe fostul ministru Eugen Teodorovici, dacă luăm în considerare că a fost, ceea ce jargonul de afaceri american numește, „Financial Gigolo”, tradus ca gigolo financiar, adică marionetă.
20.Liliana Mincă lucrează, în continuare, ca șefă într-o Direcție din Ministerul Finanțelor. Surse: A fost adusă de o fostă colaboratoare a securității Îndepărtarea Lilianei Mincă de la Ministerul Finanțelor a fost doar o aparență, după eliberarea din funcția de secretar general adjunct. De fapt, ea nu poate fi dată afară, fiind angajată prin concurs, înainte de numire, director în cadrul Direcției de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice. Practic, ea a revenit pe același post după ce Ludovic Orban a semnat decizia de eliberare din funcție pe baza demisiei acesteia.
21.Capcana fanatismului: când partidele devin religii Vorba cu proștii care nu știu că sunt proști o știe toată lumea, dar fanaticii știu că sunt fanatici? Bineînțeles, nu putem pune egal între prostie și fanatism. Am văzut multe persoane deștepte care au picat în capcana fanatismului, mai ales în campania prezidențială și la alegerile din mai, poate fără să-și fi dat seama. Oricine poate să cadă în această capcană a fanatismului. Suntem vulnerabili la fenomen. Citeam acum o săptămână cartea lui Amos Oz - „Cum să lecuiești un fanatic”. Oz a făcut, de fapt, o teză pe marginea subiectului (e o carte de eseuri), atacând o problemă subiectivă care îl preocupă, dar eu mă voi referi la câteva idei puse în contextul nostru.
22.​8 lucruri pe care Ministerul Finanțelor nu le-a spus, deși se află în comunicatul Fitch Ratings Agenția de rating Fitch a reconfirmat atât calificativul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și în monedă locală, cât și perspectiva stabilă, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice, lucru confirmat chiar de comunicatul agenției. În anunțul Finanțelor nu se spune nimic despre scenariul Fitch privind perspectivele fiscale, pensii, datorie etc.
23.Găurile lui Dragnea și Orban: Cele 10 și 11 miliarde Nu știu câți vă mai amintiți, dar după alegerile din 2016, când a venit la guvernare PSD, în ianuarie anul următor (2017), ieșise Liviu Dragnea public și a anunțat “marele șoc”: o gaură de 10 miliarde lei în buget (de fapt au fost 7 miliarde). Nu s-a oprit aici. A anunțat că va face o comisie parlamentară de anchetă pentru Guvernul Cioloș ca să-i tragă la răspundere.
24.Mișa revine la Direcția Marilor Contribuabili din ANAF: "Practic m-am reîntors pe postul pe care sunt titular" - UPDATE Fostul Ministru al Finanțelor în Guvernarea PSD - Ionuț Mișa, care a fost și președinte al Fiscului, a confirmat, pentru HotNews.ro, că se întoarce șef la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, de unde a fost îndepărtat prin detașare.
25.Florin Cîțu și cele 25 de măsuri în 24 de ore. Orban spune să începem să cronometrăm de acum, dar ministrul a făcut câteva precizări Pe internet rămâne totul. Pe data de 7 ianuarie, anul acesta, actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, publica pe Facebook un set de 25 de măsuri pe care „guvernarea liberală condusă de PNL trebuie să le adopte în primele 24 de ore”, pe care le-am pus mai jos. Au trecut mai mult de 24 de ore, așa că l-am întrebat pe ministru cât a apucat să facă până acum.
26.Florin Cîțu: Am semnat un ordin de blocare a concursurilor din ANAF/ Orban: Angajările la stat se făceau pe ușa din dos, pe pilăraie, pe nepotism sau pe bază de carnet de partid Concursurile pentru posturile din ANAF, precum cele anunțate pe 18 octombrie de angajare a 66 de șefi, vor fi amânate până în martie, reiese din declarațiile ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, care a precizat că a semnat un ordin.
27.Ludovic Orban: E un minus de 11 miliarde lei la încasări. Am luat decizia de demitere a președintelui CNSP, Ion Ghizdeanu/ Liliana Mincă va pleca mâine din Ministerul Finanțelor Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Ministerul Finanțelor, că este un minus de 11 miliarde lei pe zona veniturilor bugetare.
28.Surse MFP: Deficitul bugetar va depăși 3% din PIB. Finanțele trebuie să împrumute mai mult, deficitul fiind peste cel aprobat în Parlament Surse din Ministerul Finanțelor Publice confirmă ceea ce crede Florin Cîțu cu privire la deficitul bugetar. Acesta va depăși 3% din PIB, mai ales că s-au făcut recent plăți către PNDL și, fiind final de an, de undeva trebuie să se finanțeze deficitul, astfel că e nevoie de mai multe împrumuturi.Prima veste proastă a noului ministru de Finanțe. Cîțu: Nu sunt convins că ne putem încadra în ținta de deficit de 3%
29.Teodorovici, la bilanț... cu un regret. A jignit, a făcut câteva gafe și, uneori, nu a făcut ce a declarat, în timpul mandatului Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit într-o conferință la minister despre lucrurile pe care le-a făcut ca ministru, precum cota redusă de TVA pentru domeniul hotelier, restaurante, amnistia fiscală sau declarația unică. De fapt, de când este ministru în guvernul Dăncilă, s-a remarcat prin declarații și atitudinea disprețuitoare la adresa unor persoane.
30.Cu cât ar putea crește amenzile de circulație în 2020 Există o legătură, unii o pot numi „ombilicală”, între salariul minim și amenzile de circulație. În 2018 și 2019 amenzile nu au mai crescut pentru că Guvernul a venit cu legi prin care punctul de amendă a fost înghețat la nivelul anului 2017. Ei bine, chiar dacă nu ar crește salariul minim, amenzile tot vor crește, dacă nu se vine cu o nouă ordonanță de înghețare la nivelul din 2017.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 22 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by