Articole scrise de Florin Barbuta


1 - 30 din 264 rezultate
1.Coreea de Nord în care am locuit: Mărturisirile unei nord-coreence despre învățământul și modul de viață dintr-o țară închisă Eunhee Park, o nord-coreeancă în vârstă de 27 de ani, care a fugit din țară în 2012, a câștigat locul al doilea la un concurs de limbă engleză, organizat de Teach North Korean Refugees (TNKR), în care a povestit despre cum a trăit cât a fost în Coreea de Nord, potrivit The Korea Times.
2.Ionuț Dumitru (Consiliul Fiscal): Nu înțeleg de ce vrem să facem aceste fonduri suverane în afara sectorului public Marea problemă va fi de guvernanță corporativă dacă se vor înființa fondurile suverane, iar dacă noile entități nu realizează profit, atunci va fi afectat deficitul bugetar, susține Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal.
3.Despre cum influența Statului face din depozite cele mai sigure investiții Participam în prima jumătate a acestui an la un eveniment organizat de Bursa de Valori București cu privire la educația financiară. În sală erau mulți școlari cărora un trainer al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) încerca să le arate ce pot face cu banii pe care îi economisesc. El a dat exemplul unui supermarket în care în loc de alimente sunt produse financiare. Mare parte din timp le-a vorbit copiilor despre produsele de asigurare și mai puțin despre bursă. Când vorbim de piața de capital, mare parte din timp a fost dedicată societăților de investiții financiare (SIF). L-am întrebat, la final, de ce nu a vorbit și despre fondurile de investiții, dar a spus că ar fi fost complicat să facă asta, deși e mai simplu.
4.Meyer (FP), despre exceptarea a 100 de companii de la aplicarea guvernanței corporative: E ca și când i-ai lăsa pe Ali Baba și cei 40 de hoți într-un seif bancar imens, cu luminile stinse și alarma deconectată Companii precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz și Salrom ar putea fi exceptate de la aplicarea legislației în vigoare privind guvernanța corporativă, se arată într-un comunicat de presă al Fondului Proprietea, care precizează că este vorba, în total, de 100 de companii. Noul proiect este în prezent discutat în comisiile din Camera Deputaților. ​
5.UPDATE Guvernul schimbă abordarea: Lucrează la un proiect privind înființarea de Fonduri suverane Guvernul a creat un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede crearea de fonduri suverane, după ce Curtea Constituțioțională a declarat actul neconstituțional, a anunțat, luni, Mircea Ursache, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Anterior era vorba de un singur fond, respectiv Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.
6.​Gândirea asiatică în practică. VIDEO Trei momente amuzate ale președintelui sud-coreean petrecute în Coreea de Nord / Într-un sat din India locuitorii au nume cântate / Cum banii și politicile statului au corupt budismul chinezesc Asia are multe concepte și idei care nu ne sunt familiare. Multe dintre acestea se pot găsi în știrile presei de pe continent. Vă prezentăm mai jos șapte subiecte, unele poate ciudate, care ne-au atras atenția în această săptămână.
7.Salariul minim va crește cu 150 lei, din ianuarie 2019. Discuția a avut loc în Consiliul Național Tripartit Salariul minim va crește la 2050 lei, de anul viitor, iar Hotărârea de Guvern va fi promovată curând, având în vedere că se lucrează la bugetul de stat pe 2019, reiese din declarațiile lui Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.
8.Familiile care adoptă copii vor primi indemnizații de la stat / Procedura de identificare a rudelor de până la gradul al IV-lea, eliminată Guvernul a adoptat legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, cu scopul de a soluționa unele probleme apărute în implementare, de a reanaliza unele principii ce stau la baza adopţiei, dar și pentru a adapta legislaţia la realităţile actuale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.
9.Ministerul Muncii: Toate persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat vor beneficia de un spor 15% la salariul de bază Persoanele încadrate cu handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.
10.Kim Jong-un și Moon Jae-in au călătorit în "locul de naștere al poporului". Ce au discutat cei doi lideri Președintele Moon Jae-in și și liderul nord-coreean Kim Jong-un și-au ridicat mâinile împreunate pe vârful muntelui Paekdu, cel mai înalt vârf din peninsula coreeană, considerat locul de naștere al poporului coreean, într-un gest simbolic care subliniază angajamentul reconcilierii și eventuala unificare, scrie The Korea Times, citând agenția Yonhap.
11.Dragoș Anastasiu: Economia nu poate să tureze dacă nu are în spate resurse umane. Multe proiecte ale companiilor străine rămân pe hârtie La un moment dat nu vor mai fi bani suficienți ca să se plătească cheltuielile fixe care deja s-au mărit, dacă nu va rula economia, susține Dragoș Anastasiu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România).
12.DOCUMENT UPDATE Aprecieri negative ale companiilor germane din România cu privire la predictibilitate, administrație publică, disponibilitatea forței de muncă, piața muncii, infrastructură, lupta împotriva corupției și licitațiile publice Una din două companii cu capital german din România nu este mulțumit[ de formarea profesională și învățământul superior din România, iar în centrul și vestul țării companiilor le este greu să găsească personal corespunzător, se arată în Raportul de Conjunctură realizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).
13.UPLR: Noul proiect care vizează modificarea legii insolvenței conține norme care vor duce la blocarea unor proceduri de insolvență Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR) a identificat un punct care introduce un alineat nou, care, dacă va fi aprobat în această formă, va determina ca administratorii judiciari să fie puși în imposibilitatea de a desemna persoane de specialitate, ceea ce va conduce la blocarea procedurii.
14.Lazea: Cursul nu va mai putea fi multă vreme devalorizat competitiv. Când trecem la euro nu va mai funcționa competitivitatea prin devalorizări, ci doar prin calitate Dacă vrem un stat cu fiscalitate minimală, atunci statul nu va face nimic în ceea ce privește infrastructura sau reformele, susține Valentin Lazea, economist șef al Băncii Naționale a României (BNR), precizînd că vorbește în nume personal.
15.Daraban: Vrem să știm cât din import reprezintă Samsung. Este secret de stat. Dacă vedem 2-3 miliarde euro, ne facem bagajul, mergem la Seul și îi întrebăm ce vor de la viața noastră ca să producă aici Brandul românesc nu există, cu tot respectul pentru gemul de Topoloveni, dar nu putem să stăm și să mergem la infinit cu el, a declarat Mihai Daraban, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României.
16.Andreea Paul: România are cea mai accentuată viteză de deteriorare a performanțelor inovatoare din UE în ultimii 5 ani. În pofida creșterii economice constante în România din 2011 încoace, nu reușim să ne îmbunătățim semnificativ competitivitatea economică și socială, din contră, regresele competitivității României în ultimul an s-au accentuat, a declarat Andreea Paul, președinte al INACO, într-o conferință organizată la Academia de Studii economice.
17.Analiză: Greierele și Furnica, faza pe instituții. Când greierele intră în criză, Furnica ii spune: Joacă astăzi dacă poţi! Sunt mai multe versiuni ale fabulei Greierele și Furnica. Toate au un lucru în comun: mesajul. Pe scurt, Furnica lucrează toată vara și pune deoparte resurse pentru iarnă. În același timp, Greierele cântă și se bucură de sezon. Iarna vine „nota de plată”: Greierele are nevoie de mâncare și nu are, iar Furnica stă liniștită și refuză să-l împrumute. Să presupunem că statul este Greierele, iar Furnica instituțiile internaționale. Ce avem astăzi? Creștere economică record, cheltuielile statului sunt cu mult peste acest nivel, deci este vară, iar Greierele cântă liniștit, la un volum ridicat. Crizele sunt ciclice, iar mărturie este istoria.
18.RBL: Rectificarea bugetară împinge România și mai adânc în fundătura subdezvoltării Antreprenorii și managerii din Romanian Business Leaders (RBL) cer Guvernului să prioritizeze de urgență investițiile în infrastructura de transport, educație, sănătate și digitalizareaadministrației publice, să elimine pensiile speciale, să crească vârsta de pensionare pentru meseriile ocupaționale și să întărească sistemul de pensii contributive (pilon II și III),complementar sistemului public și să ia măsuri urgente de stopare a emigrației, se arată într-un comunicat de presă al organizației.
19.DOCUMENT UPDATE Ministerul Finanțelor a publicat proiectul OUG de modificare a legii insolvenței. Au fost introduse prevederi referitoare la sectorul asigurărilor Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii insolvenței, obținut și publicat de HotNews.ro săptămâna trecută a fost pus oficial în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) la rubrica Transparență decizională, dar cu anumite modificări.
20.Teodorovici crede că băncile au prioritate față de stat la masa credală. Legea îl contrazice Proiectul de modificare a legii insolvenței va permite firmelor cu datorii la buget să scape de acestea prin intrarea statului, pe o poziție minoritară, în acționariatul acestora. Practic, statul nu va mai putea să recupereze nimic. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că oricum nu ar fi recuperat nimic pentru că se află pe locul cinci la masa credală dar, din punct de vedere al sumelor, spun specialiștii, se află pe locul al doilea, după angajați. El crede că înaintea statului intră împrumuturile băncilor față de firme, dar legea îl contrazice.
21.Siegfried Mureșan, despre afirmația lui Teodorovici privind președinția UE: Este o declarație gravă. Guvernul Dăncilă este complet în ceață Declarația de luni a ministrului Teodorovici care spune că România nu trebuie să promoveze obiective proprii în timpul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene de anul viitor, ci are doar un rol de mediator este foarte gravă, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.
22.Teodorovici, despre proiectul insolvenței: Va duce la "curățirea mediului economic" Noul proiect de modificare a legii insolvenței va duce la "curățirea mediului economic" și se va intra mai greu în procedură, susține Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.
23.Teodorovici, despre pachetele medicale extinse: Nimeni nu va avea mai puțin decât are astăzi Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus că va avea o discuție cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu privire la pachetele de servicii medicale extinse.
24.Teodorovici îl acuză pe Toader că-i întârzie proiectele privind insolvența și Fondul Suveran: Este o lipsă de dorință de asumare. Vrei o semnătură și dispare semnatarul  Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, se plânge că Ministerul Justiției îi pune bețe în roate în cazul Fondului Suveran de Investiții și al proiectului privind insolvența. „Încep să cred că este o încercare de fugă de asumare a unor decizii”, a spus Teodorovici. El a precizat că încearcă de câteva zile să ia un aviz pe proiectul privind insolvența, dar dispare semnatarul.
25.UPDATE Teodorovici: Rolul României pe timpul președinției UE va fi de mediator, nu de a promova proiecte ​​Rolul nostru pe timpul președinției este acela de mediator, în a promova și a susține interesele europene pe timpul președinției, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă.
26.PIB-ul, găleata de apa și datoria publică: Datoria publică aproape s-a dublat, în ultimii opt ani și jumătate, în termeni nominali Am mers des „la țară” pentru a sta cu bunicii, iar acolo, de câteva ori pe zi, „băteam drumul” până la fântână pentru a umple o găleată de apă. Uneori, din grabă, scoteam găleata fântânii mai repede și pierdeam apa până când apucam să o deșert în cea pe care urma să o dau în curte la animale. La început am avut o găleată de 5 litri și o umpleam dintr-o răsturnare, iar apoi, odată cu vârsta, am trecut la 10 litri, exact cât capacitatea găleții fântânii. Din cauza faptului că mă grăbeam, eram nevoit să repet procesul de scoatere, folosind manivela, de două ori. La fiecare umplere scoteam cam 6-7 litri. Dacă înainte umpleam lejer găleata de 5 litri și restul aruncam, pe urmă, la 10 litri, cu aceeași cantitate umpleam cam două treimi.
27.​Gândirea asiatică în practică. VIDEO "Transformers" pe străzile din Beijing, India intră în era "economiei roz", traducere problematică trimisă de coreeni la ONU privind războiul ​Asia are multe concepte și idei care nu ne sunt familiare. Multe dintre acestea se pot găsi în știrile presei de pe continent. Vă prezentăm mai jos cinci subiecte, unele poate ciudate, care ne-au atras atenția în această săptămână.
28.Uniunea Practicienilor în Insolvență: Proiectul OUG de modificare a legii insolvenței este neconstituțional. Vezi toate problemele identificate Proiectul OUG de modificare a legii insolvenței face imposibilă verificarea unui posibil conflict de interese, creează posibilitatea unei stări de insolvență continuă cu acumulare constantă de datorii și omite să menționeze de unde ar fi remunerat evaluatorul la care ar putea apela organul fiscal, susține Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), structura care la nivel național reprezintă și reglementează profesia de practician în insolvență.
29.Volumul în scădere al construcțiilor ar putea avea impact negativ în creșterea reală a economiei pentru trimestrul III ​​Activitatea din construcții a coborât abrupt în iulie, cu peste 16%, dacă facem comparația cu aceeași lună a anului precedent. Acest lucru se va vedea în creșterea economică pentru cel de-al treilea trimestru din acest an, chiar dacă ponderea la formarea PIB este de puțin peste 3%. În primul semestru, contribuția construcțiilor la creșterea reală a PIB a fost zero. Pe total an 2017, aceasta a fost tot zero, dar în condițiile unei scăderi pronunțate, dacă se continuă pe acest trend, este foarte posibil ca procentul să fie negativ, cu impact în creșterea economică reală. Analiștii economici și instituțiile internaționale estimează o creștere economică în jurul a 4%, pentru acest an, deși autoritățile se așteaptă la 5,5%, cifră pe care au construit bugetul.
30.Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, incluse în categoria celor care se iau în considerare la stabilirea indemnizației pentru creșterea copiilor Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală au fost incluse de Guvern în categoria sumelor care se iau în considerare la stabilirea indemnizației pentru creșterea copiilor (ICC), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii, după ce, săptămâna trecută, au apărut informații potrivit cărora acestea erau excluse, lucru confirmat chiar de instituție.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version