Articole scrise de Florian Libocor


1 - 5 din 5 rezultate
1.Florian Libocor: Influențează sau nu sesiunile electorale piețele financiare Pietele financiare sunt un senzor fin al climatului politic. Schimbarile politice le aduc in stare de alerta si le modifica temporar sau pe un termen mai lung conduita, spune Florian Libocor, unul din fondatorii Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) și economist șef al BRD. Ceea ce conteaza este daca temerile se confirma sau nu, insa nu doar aceasta confirmare/infirmare aseaza pietele pe o alta pozitie fie ea temporara sau de durata, adaugă Libocor într-o opinie trimisă la solicitarea HotNews.ro.
2.Ieftinirea banilor ar fi acum doar un glonț orb. Pot fi create injecții de bani directe acolo unde productia e vitala sau indirecte unde se doreste a se salva locuri de munca Am observat opinii exprimate în media conform cărora banca centrală trebuie neapărat să reducă rata dobânzii de politică monetară. Am să expun foarte concis, fără a intra în detalii tehnice, de ce nu împărtășesc aceste opinii. În momentul de față, solitar, ieftinirea banilor este un glonț orb, eficientă fiind punerea lor la dispoziție, asigurarea lichidității necesare. Astfel, spre exemplu, o eliberare graduală de lichiditate în sistemul bancar prin reducerea rezervelor minime obligatorii ar fi mult mai eficientă decât o reducere a ratei dobânzii de politică monetară.
3.Libocor, economist sef BRD: In 10 state UE exista partide nationaliste populiste cu reprezentanti in Parlamentul European. Cred ca vor mai exista initiative de genul Brexit Majoritatea oamenilor a fost surprinsa de rezultatul referendumului, chiar daca argumentele au fost relativ echilibrate in ambele tabere (In si Out). La nivel de asteptari se miza majoritar pe castigul taberei pro-UE. Pentru moment pietele sunt in incertitudine si in tensiune. Dupa ce vor fi terminat de digerat/tranzactionat “decizia” va urma un mare DEPINDE.-O carte fundamentala pentru a intelege ce se intampla acum in lume
4.Darea in plata – intregul este format din detalii. Si despre cum poti da in plata un credit de un milion, chiar cu plafonul de 150.000 de euro Aceasta initiativa legislativa, atat in forma initiala cat si in forma revizuita, incalca trei legi fundamentale: Constitutia, Codul Civil si Contractul (care, odata agreat si semnat de parti, are putere de lege). Din acest puncte de vedere, initiativa, odata adoptata, poate genera efecte secundare negative pe fiecare din cele trei paliere esentiale ale comunitatii (economic, social si politic) precum si in mediul extern.
5.Tertium non datur? Despre darea in plata Civilizatiile antice au acordat o importanta deosebita studiului logicii. In trivium, Aristotel aseaza studierea logicii alaturi de gramatica si retorica. Altfel spus, folosirea ratiunii, regulile de folosire a limbii si folosirea vorbirii in  mod corect pentru a convinge. Platon a considerat ca filozofia este cea care stabileste cunoasterea, adevarul. A forma sau a modifica o opinie, considera Platon, este rostul retoricii iar opinia nu este cunoastere. Mai apoi, un proeminent om de stiinta al lumii islamice (Abu Nasr al-Farabi, care a decedat spre finalul primului mileniu) a aprofundat studiul logicii si a facut distinctie intre idee si dovada.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by