Articole scrise de FB


1 - 18 din 18 rezultate
1.DOCUMENT Firmele vor putea oferi angajaților, ca beneficiu, o pensie ocupațională Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, duminică, faptul că are un proiect de lege prin care își propune să completeze arhitectura sistemului de pensii din România, respectiv să introducă pensia ocupațională. Documentul prevede stabilirea elementelor necesare înfiinţării schemelor de pensii ocupaţionale şi ale fondurilor de pensii ocupaţionale, inclusiv aspectele legate de administrarea acestora. Pe scurt, firmele vor putea oferi angajaților beneficii suplimentare.
2.Persoanele fizice trebuie să notifice Fiscul dacă pleacă din țară pentru mai mult de 183 de zile Persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe perioade de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării şi depunerii formularului "Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România", anunță ANAF. Anunțul vine după ce pe rețelele de socializare a apărut o poză a unui document primit de o persoană care a avut venituri în Islanda, iar Fiscul a cerut să depună o declarație.
3.Libocor (BRD): România ar putea adopta euro în 2028 Anul 2019 ar putea fi ultimul de creştere economică din actualul ciclu economic, iar în 2028 am putea adopta moneda unică, a declarat, miercuri, economistul-şef al BRD, Florian Libocor, la conferinţa anuală organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, menţionând că vorbeşte în nume personal, potrivit Agerpres.
4.Femeile vor putea munci încă aproximativ 3 ani, dacă optează în scris Femeile vor putea opta să muncească până la vârsta de 65 de ani, dacă doresc acest lucru, conform unei modificări a Codului Muncii adoptată, vineri, de Guvern. Este vorba despre o Ordonanță de Urgență care modifică Legea nr. 53/2003.
5.Isărescu: Există riscul să se scumpească pâinea, chiar dacă avem producţie record de grâu Produsele din grâu şi porumb s-ar putea scumpi în perioada următoare, chiar dacă avem producţii record în agricultură, întrucât, pe piaţa europeană, producţia este mică, iar preţurile au crescut, a declarat, joi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în cadrul conferinţei privind Raportul trimestrial asupra inflaţiei, potrivit Agerpres.
6.Cum va verifica Fiscul banii care se cheltuie la nunți: primul detaliu care atrage atenția / Oficial ANAF: „Cu ajutorul mirilor sperăm să obținem datele de contact ale persoanelor respective” HotNews.ro a discutat cu inspectorii Fiscului din teritoriu care recunosc că nu pot să verifice toate nunțile care au avut loc și nici nu e nevoie. Ei vor merge doar acolo unde există suspiciuni de fraudă. Vor exista zone în care nu se va trimite niciun fel de solicitare de informații.
7.Fluctuația de personal pune presiune pe creșterea salariilor. Companiile încearcă să atragă angajați folosindu-se de bonusuri, program de lucru flexibil și abonamente la biblioteci online Salariile din mediul privat au crescut cu 6,4% anul acesta, peste nivelurile planificate cu 0,7 puncte procentuale, iar acest trend de apreciere este determinat și de fluctuația ridicată a personalului, potrivit celei de-a 20-a ediții a studiului salarial și beneficii PayWell, realizat de PwC România.
8.Teodorovici recomandă modelul olandez pentru dezvoltarea turismului. Olanda este cunoscută pentru consumul de droguri și industria sexului Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, susține că trebuie făcute mai multe pentru dezvoltarea industriei turismului, dând exemplul Olandei, o țară în care sunt permise consumul de droguri și industria sexului.
9.Ministerul Finanțelor vrea să împrumute 2,5 miliarde euro de pe piețele externe Ministerul Finanțelor Publice va ieși pe piețele externe pentru contractarea unor împrumuturi prin lansarea a una sau doua serii de obligațiuni, se arată într-un ordin publicat în Monitorul Oficial.
10.Fondul Proprietatea: Proiectul privind Fondul Suveran nu oferă garanția protejării împotriva unor posibile practici corupte și decizii abuzive care rezultă din amestecul politic Fondul Proprietatea își exprimă îngrijorarea majoră cu privire la proiectul de ordonanță de urgență care creează cadrul general aplicabil pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), publicat de Ministerul Finanțelor Publice în data de 29 septembrie 2018.
11.Dăianu: Deficiul bugetar structural este mare. România are o problemă a competitivității exportului România trebuie să corecteze un deficit bugetar structural mare, de peste 3,5% din PIB, iar creșterea veniturilor pentru spațiu fiscal este o necesitate, susține Daniel Dăianu, membru CA în Banca Națională a României (BNR), într-o postare pe blogul instituției.
12.Andrei Dumitrescu (Consiliul Fiscal): Inechitățile din sistemul de pensii sunt date de formula de calcul Un angajat care ar cotiza exclusiv la Pilonul II de pensii, având în salariu mediu brut, ar obține o pensie de 627 lei pe lună, timp de 18 ani. Dacă ar cotiza doar la Pilonul I ar avea 361 de lei/lună dar până la deces, conform unei prezentări a șefului Secretariatului tehnic la Consiliul Fiscal, Bogdan Andrei Dumitrescu. Beneficiile sunt cu circa 41% mai mari, la Pilonul II, dacă nu trăiești mai mult de 18 ani după pensionare.
13.Iancu Guda: Nimic nu s-a schimbat în ultimul deceniu. Cei mici plătesc taxe mai mari raportat la dimensiunea cifrei de afaceri Impozitarea aplicată cifrei de afaceri pentru companiile cu venituri sub un milion de euro și profitului brut pentru companiile cu venituri peste un milion de euro dezavantajează microîntreprinderile, deoarece acestea plătesc impozite mai marii, spune Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), într-un articol publicat pe blogul său.
14.Ministerul Muncii recunoaște că mamele care au avut venituri din drepturi de autor riscau să nu primească indemnizația de creștere a copilului. Situația va fi remediată Ministerul Muncii va remedia situația prin care mamele care au avut venituri din drepturi din autor riscau să nu primească indemnizația de creștere a copilului, reiese dintr-o informare a instituției.
15.Ionuț Dumitru: La 5,5% creştere economică proiectată de către Guvern aş ataşa o probabilitate aproape de 0 Estimarea privind încasarea din TVA este excesiv de optimistă în a doua iteraţie a rectificării bugetare şi presupune ca în patru-cinci luni care au mai rămas până la finalul anului să avem o creştere de peste 20% a încasărilor din TVA, a declarat joi preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, potrivit Agerpres.
16.​Hidroelectrica va ține la curent Catedrala Mântuirii Neamului. La propriu. Hidroelectrica a încheiat un contract de furnizare energie electrică cu Patriarhia Română - Administrația Patriarhală, ce urmează să se deruleze pe o perioadă de un an începând cu luna septembrie, incluzând mai multe locuri de consum, printre care și Catedrala Mântuirii Neamului, conform unui comunicat de presă al companiei.
17.Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Solicitanţii de credit sunt priviţi de bănci ca potențiali infractori Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), Ştefan-Radu Oprea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, în cadrul unei întâlniri cu beneficiari ai programelor de finanţare ale ministerului, că are plângeri de la solicitanţii de credite cum că ar fi priviţi în România ca potenţiali infractori, iar din acest motiv băncile trebuie să-şi schimbe mentalitatea, conform Agerpres.
18.Document Guvernul vrea să oblige firmele să raporteze facturile neîncasate care au întârziere de peste 30 de zile. Dan Manolescu: Este un proiect inutil, iar raportarea ar trebui să fie opțională Autoritățile vor să oblige agenții economici să raporteze facturile neîncasate de livrare sau achiziție mai mari de 10.000 de lei, care au o întârziere de peste 30 de zile, la Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie (CPPI) Bușteni, în vederea compensării, conform unui proiect de Ordonanță al Ministerului Economiei. O prevedere asemănătoare a fost pe vremea Guvernului Cioloș, dar în Parlament s-a demonstrat, de către mediul de afaceri, că este inutilă deoarece agenții economici se pot înțelege între ei cu privire la compensările pe care ar putea să le realizeze. Din acest motiv, Parlamentul a modificat Ordonanța 22/2016 și a lăsat obligativitatea doar pentru companiile de stat. Totuși, Guvernul actual vrea să revină la vechea reglementare. Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali (CCF) a explicat, pentru HotNews.ro, de ce este inutilă această lege.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by