Articole scrise de F.B.


1 - 30 din 1244 rezultate
1.Oficial din Ministerul Finanțelor spune că nu se acordă bonificații la Declarația Unică 2021 Prin legea bugetului de stat nu s-au acordat bonificații pentru persoanele care depun Declarația unică. Practic, nu se menționa nimic în acest sens, iar mulți sperau totuși, de aceea au și amânat depunerea. Nici Ministerul Finanțelor nu a comunicat oficial acest lucru, până acum. Ei bine, într-o ședință a Ministerului avută cu specialiștii din domeniul fiscal, Alin Chitu, secretar de stat, a spus că nu se acordă bonificații.
2.​Pentru a ajuta un sector anume, Năsui ar apela mai degrabă la facilități fiscale decât la scheme de subvenții: Nu ar mai trebui „să bugetăm, să așteptăm bani, să avizăm, să luăm dosare la puricat etc.” Dacă considerăm că trebuie să ajutăm un sector anume, atunci aș apela mai degrabă la facilități fiscale decât la scheme de subvenții, a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei, în cadrul unei conferințe organizată de Profit.ro.
3.S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul Agenția de rating S&P a păstrat calificativul BBB-, dar a modificat perspectiva la stabilă pentru România. Motivul ține de scăderea riscurilor fiscale. "România are un guvern care a luat măsuri pentru a dezamorsa riscurile fiscale pe termen scurt și acum prognozăm că datoria publică neta să va stabiliza la 50% din PIB până în 2023", spune S&P.
4.​Reorganizare amplă la Ministerul Finanțelor: crește numărul de posturi pentru că preia de la ANAF, apare un nou secretar de stat. Noi structuri precum: Unitatea de operaționalizare a Centrului CYBER Așa cum știm, Direcția de soluționare a contestațiilor trebuie să treacă în subordinea Ministerului Finanțelor, de la ANAF, având în vedere Legea 295/2020. În acest sens, Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de Hotărâre de reorganizare a instituției. Astfel, numărul de posturi va crește cu 220, la care se adaugă 62 vacante. Acestea vin practic de la ANAF, e un transfer. Ministerul va ajunge la un total de 1997 posturi.
5.​1.500 lei pentru creșă sau grădiniță: Ministerul Finanțelor a făcut procedura pentru cei care au aplicat în noiembrie 2020 – martie 2021, facilitatea fiind suspendată din aprilie 2021 Facilitatea celor 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță, așa cum știm, a fost suspendată din aprilie și până la finalul anului. Pentru că trebuie să se aplice pe primul trimestru și ultimele două luni din 2020, acum Ministerul Finanțelor a venit cu un proiect de OUG care arată cum trebuie să se aplice. Practic este vorba despre modul de declarare. (De precizat că în Parlament este un proiect de lege care prevede aplicarea și de către firmele plătitoare de impozit pe venit, iar după adoptare ar trebui să se aplice de anul viitor)
6.De ce este un eșec campania de vaccinare din Rusia Există câteva țări în regiunea noastră în care campania de vaccinare este un eșec complet: Bulgaria și Rusia, spune Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra. În cazul Bulgariei, motivul este pentru că nu poate convinge deloc oamenii să se vaccineze.
7.România a atras 3,5 miliarde euro de pe piețele externe de capital la dobânzi de 2% și 2,75% România a împrumutat 3,5 miliarde lei de pe piețele internaționale, fiind vorba de două tranșe pe 12 și 20 de ani. Subscrierea a fost de 10 miliarde euro, prin participarea unui numãr de peste 380 de investitori. De precizat că Ministerul Finanțelor a ieșit pe 7 aprilie pe piețele externe.
8.Sindicatele protestează mâine în Piața Victoriei. Motivul: refuzul dialogului social Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA, Blocul Național Sindical, Confederația Națională a Sindicatelor Libere-Frăția, Confederația Sindicatelor Democratice din România, Confederația Sindicală Națională Meridian organizează simultan acțiuni de protest miercuri, 14 aprilie 2021, în intervalul orar 11.00 – 13.00, în Piața Victoriei, conform unui comunicat de presa al acestora.
9.​Datoria publică a ajuns la 48% din PIB, în februarie Datoria publică va continua să crească anul acesta, deja în februarie a ajuns la 48% din PIB, de la 35,3% în 2019 și 47,3% în 2020, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Având în vedere că e posibil să avem un deficit de 80 miliarde lei, așa cum reiese din bugetul aprobat pentru 2021, e clar că va urca. Spunem „este posibil” deoarece mai vin rectificări anul ăsta și putem vedea alta cifră după fiecare.
10.​Daniel Dăianu: Lumea, Europa va trece și printr-o criză alimentară Securitatea alimentară este vitală, susține profesorul Daniel Dăianu, precizând că nu putem trata pămânul agricol al României și resursele de apă, “ca simple resurse ce se pot tranzacționa și negocia oricum”.
11.Un nivel insuficient de imunizare va genera dezavantaje legate de competitivitate față de partenerii comerciali externi – Leonardo Badea (BNR) România nu-și permite să rămână în urmă comparativ cu celelalte economii la nivel regional, deoarece acest lucru ne-ar slăbi poziția competitivă în raport cu partenerii comerciali externi și ne-ar plasa în defensivă pe piețele financiare internaționale, a declarat Leonardo Badea, viceguvernator BNR, în cadrul unui eveniment organizat de DCNews. El a precizat că face declarațiile în nume personal. „Ne-ar expune la eventuale rebalansări de capitaluri în defavoarea noastră către țări care vor reuși să atingă mai repede un nivel adecvat de imunizare pentru a redeschide economia și a atrage investițiile”, a spus el.
12.Dăianu: N-ar trebui să acceptăm să fim o groapă de gunoi/ Dacă nu investești în om, deci în sănătate, în educație, ai o mare problemă Noi avem deja probleme foarte mari în România: deșertificarea solului, efectele secetei, inundațiile care ne copleșesc, deforestarea care a fost sălbatecă, gropile de gunoi, a declarat profesorul Daniel Dăianu, în cadrul unui eveniment organizat de DCNews.
13.​Nazare vrea o schemă de ajutor de stat pentru proiecte strategice mari de 100 milioane euro. Altă idee: un Fond de reziliență pentru IMM-urile inovative Ministerul Finanțelor vrea să facă o schemă de ajutor de stat pentru proiecte strategice mari, de 100 milioane euro, fiind vorba de atragerea investitorilor mari, aceasta urmând a intra în PNRR, potrivit declarațiilor lui Alexandru Nazare, ministru de resort. De asemenea, el a mai spus, în cadrul unei dezbateri organizată de DCNews, că dorește crearea unui Fond de reziliență pentru IMM-urile inovative.
14.Patronatele și ONG-urile din CES ar dori mărirea amenzilor la 100.000 lei dacă un local nu respectă măsurile anti-Covid, în loc de închidere temporară a activității. Sindicatele propun 50.000 lei Guvernul a primit joi avizul CES pe proiectul de lege privind închiderea pentru 15 sau 30 de zile a localurilor care nu respectă măsurile anti-COVID. Votul patronatelor și ONG-urilor (societatea civilă) a fost favorabil, dar au spus că o măsură mai bună ar fi mărirea amenzii până la 100.000 de lei. Sindicatele, care au dat aviz negativ, au venit cu propunerea de 50.000 lei, motivând și faptul că nu e destul personal care să dispună închiderea temporară localurilor.
15.Părintele care revine la muncă până face copilul 6 luni va primi 1.500 de lei până la vârsta de 2 ani. OUG, în Monitorul oficial Dacă părintele revine la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului sau 1 an în cazul copilului cu handicap va beneficia de un stimulent de inserție de 1.500 lei, conform unei OUG recent adoptată ce se află acum în Monitorul oficial. Suma se va acorda până la împlinirea vârstei de 2 ani sau 3 ani în cazul celui cu dizabilități.„De ce să plătim banii în mână, în loc să îi dăm fiscalizați în servicii de educație timpurie de calitate?” Ce spune un expert în educație despre majorarea stimulentului pentru părinții care revin mai repede la muncă / Câți copii până în 6 luni sunt înscriși la creșe în Capitală
16.​Deși a avut avizul CES, Guvernul nu a adoptat proiectul de lege privind închiderea localurilor care nu respectă măsurile anti-COVID După ce premierul Florin Cîțu a acuzat Consiliul Economic și Social (CES) de „obstrucționare ciudată” pentru faptul că nu a dat aviz pe proiectul de lege privind închiderea localurilor care nu respectă măsurile anti-COVID, astăzi l-a primit. Cîțu a declarat, la finalul ședintei de Guvern de miercuri, că și astăzi este ședință de guvern, dând de înțeles că dacă are aviz, va fi adoptat: „Avem și mâine (joi n.r.) ședință de Guvern. Dacă nu se poate mâine, săptămâna viitoare cu siguranță vine proiectul de lege”.
17.Finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriilor se ridică la 130,8 miliarde lei, în 2021. Ministerul se așteaptă ca populația să împrumute statul cu 8-10 miliarde lei Necesarul brut de finanțare la nivel guvernamental este de aproximativ 130,8 miliarde lei, potrivit unui document semnat de ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare. Adică este vorba despre finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriilor. Practic, aceasta este suma totală ce va fi împrumutată în acest an. De precizat că e posibil să fie modificări după rectificările din acest an.
18.CES îi explică lui Cîțu de ce n-a putut da aviz pe legea cu închiderea localurilor: A sosit seara. Azi vine avizul. Legea prin care localurile ar putea fi închise pentru 15 sau 30 de zile pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid ar putea fi inclusă astăzi pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, ea aflându-se, de asemenea, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Economic și Social (CES). Premierul Florin Cîțu a atacat joi CES pentru faptul că încă nu a dat aviz, iar instituția i-a răspuns că a fost timpul prea scurt, sosind seara. Vezi în ultima parte a textului ce prevede proiectul.
19.Guvernul a aprobat normele programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing Guvernul a aprobat Normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, precum și Schema de minimis aferentã Programului IMM Leasing, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.
20.Dacă nu facem ceva astăzi pentru educație, propunerea României va continua să fie: forța de muncă de aici este ieftină. Sergiu Manea (BCR): Propunerea noastră trebuie să fie despre valoare adăugată Migrația din zona de super-performanță arată de fapt o problemă puțin mai complexă care ține de calitatea vieții, climatului, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR, într-o conferință organizată pe PwC România. „În momentul în care 30 de ani singura propunere pe care o faci lumii și cetățenilor tăi este o propunere a unei forțe de muncă existente și ieftină, cred că este foarte important să schimbi paradigma”, a spus el.
21.Acțiunile Raiko Transilvania se listează joi la BVB Acțiunile producătorului de sisteme pluviale Raiko Transilvania vor intra, joi, la tranzacționare pe piața AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB, conform unui anunț al operatorului pieței de capital.
22.Românii au împrumutat statul cu aproape 3 miliarde lei, în primul trimestru. Emisiunile în lei, pe termen mai lung de un an, nu prea interesează populația Statul a reușit să atragă de la persoanele fizice 3,06 miliarde lei, în primul trimestru din acest an, dacă adunăm emisiunile Tezaur și Fidelis. Conform datelor transmise HotNews.ro de Ministerul Finanțelor, se pare că au fost mai interesați, în ceea ce privește Tezaur, de emisiunile pe termen scurt, mai exact pe cele de 1 an. Singura excepție este la Fidelis, unde cea pe euro, pe 5 ani, a atras cei mai mulți bani, dacă convertim suma.
23.​Alexandru Nazare spune că deficitul pe primul trimetru e mai mic cu 0,4% O să vedeți datele consolidate din martie care arată foarte bine, deficitul pe trimestrul I 2021 raportat la deficitul pe 2020 scade cu 0,4%, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, la Antena 3. „E o scădere de deficit balansată de rezultatele de colectare din martie. Ca atare, o să vedeți un rezultat bun raportat la anul trecut deși suntem în pandemie”, a spus el.
24.​Firebyte Games se listează marți la BVB Acțiunile dezvoltatorului de jocuri pentru dispozitive mobile Firebyte Games vor intra, marți, la tranzacționare pe piata AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB.
25.Schimbări fiscale în comerțul online de la 1 iulie. Finanțele transpun directiva europeană - proiect Cei care vând prin intermediul platformelor privind comerțul electronic vor fi responsabili pentru plata TVA atunci când facilitează vânzări de bunuri din partea unor furnizori non-UE până la un plafon de 150 euro, potrivit unui proiect care transpune pachetul e-commerce realizat de Ministerul Finanțelor. De asemenea, se elimină plafonul de 10 euro până la care clienții puteau să importe colete comandate online din afara UE fără să plătească TVA în România.
26.Portalul ANAF oferă posibilitatea înregistrării electronice în sistemul One Stop Shop - OSS Portalul www.anaf.ro oferă posibilitatea înregistrării electronice în sistemul One Stop Shop – OSS (Regim special de TVA), potrivit unui comunicat de presă al instituției. Astfel, având în vedere directiva pachetului TVA privind comerțul electronic, de la data de 1 iulie 2021 întregul sistem OSS va deveni operațional.
27.Paulei îi pasă ​Mai bine o absență la școală și un viitor sigur, decât fără absență și fără viitor! Ce activism la doar 15 ani, domnule! Ce tupeu pe fata asta! Încurajează chiulitul de la școală! O mică activistă care probabil nu își spală foarte des părul ca să nu consume apă și să nu distrugă planeta, scrie Anca Popa pe blogul personal.
28.Finanțele dau o circulară prin care clarifică scutirea de TVA pentru exportatori S-a vorbit recent despre anumite probleme cu privire la scutirea de TVA pentru exportatori. Pe această temă vorbise Mariana Vizoli, consultant independent pe taxe, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor în cadrul TaxEU Forum. Se pare că Ministerul Finanțelor a venit acum cu o circulară pe temă, în care sunt și exemple.
29.Unde să-ți plasezi 5.000 de lei ca să ai un randament mai bun. O comparație între oferta băncilor și noile titluri Tezaur Prețurile vor crește într-un ritm ceva mai accelerat, dacă ne uităm la noua prognoză de inflație a Băncii Naționale a României (BNR). Acesta este și motivul pentru care noua ofertă Tezaur are dobânzi mai mari decât în martie pentru cei care vor să plaseze banii în astfel de titluri. Totuși, depinde pe cât timp dorești să ții banii într-un loc. Există și ofertele băncilor, sau chiar posibilitatea să schimbi banii în euro.
30.CNSM recomandă BNR și ASF prelungirea restricțiilor privind distribuirea dividendelor de către bănci, firme de investiții sau societăți de asigurare Consiliul Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) recomandă Băncii Naționale a României și Autorității de Supraveghere Financiară prelungirea până la data de 30 septembrie 2021 a restricțiilor privind distribuirea dividendelor de către instituțiile de credit, firmele de investiții sau societățile de asigurare și reasigurare.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 42 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by