Articole scrise de Eugen Istodor


1 - 30 din 655 rezultate
1.Freud Netflix - fraud�� la adresa adev��rului istoric. Mult�� cocain��, isterie, hipnoz�� ��i crim��. Debil�� psihanaliz�� freudian��. Jurnal ANTI-covid 19. Ziua 15 Netflix difuzeaz�� serialul Freud. Audien��a în Ro îl plaseaz�� pe locul al doilea în top Netflix. Audien��a caut�� în “Freud” pe psihanalistul Sigmund. Freud în “Freud” nu prea este. Serialul are vagi leg��turi cu adev��rul istoric sau cu explorarea incon��tientului, cu r��d��cinile oedipiene ale individului sau cu sexualitatea refulat��. Aici Freud este detectiv. “Freud”, serialul de pe Netflix este o fraud�� din toate aceste puncte de vedere. Ce este totu��i acest “Freud”, serialul de pe Netflix? Este un film de mistere, în care te bucuri de senza��ional, de mister, de mizerie ��i aristocra��ie, de conspira��ii politice, de crime ��i rezolv��ri de policier. ALERT��: ca-n orice articol Perspektiva g��se��ti spoiler cât vrea “mu��chii” ei.
2.VIDEO Coronavirusul ��i Sergiu Ion Ciobotariu. Cum ��tirea devine un basm cu F��t Frumos. Jurnal ANTI-COVID 19, ziua 13 Sergiu Ion Ciobotariu are 22 de ani. Este om s��rac ��i muncitor. Nevasta Ciobotariului n��scu al treilea copil. Aflând vestea Sergiu s-a urcat pe cal în satul lui R��duc��neni ca s��-��i vad�� fericirea, copilul ��i femeia care sunt în maternitatea din Ia��i. ��tirea asta bun�� farmec��, este pansament pentru zilele astea. Dep����e��te regulile, încânt�� mintea. Are puterea basmului. Este un basm românesc. Basmul cu F��t Frumos ��i Baba Cloan��a-Coronavirus.
3.Paul Goma omorât de coronavirus. Omul care a luptat cu virusul comunist românesc cade r��pus de virusul global. Jurnal ANTI-covid 19, ziua 11 Cine este Paul Goma? Cine este comunismul? Cine este Ceau��escu? ceau��escu este dictatorul României pân��-n 1989. Comunismul este o idee-ideologie aplicat�� cu for��a în România lui Dej ��i Ceau��escu de c��tre unul dintre câ��tig��torii celui de-al doilea r��zboi mondial: Rusia Sovietic��. Paul Goma este dizidentul momentului 1976-7. este "nebunul" care a spus: eu NU mai vreau via��a asta! Este omul de care Ceau��escu s-a speriat cel mai tare înainte de Cutremurul din 1977.
4.Vintil�� Mih��ilescu. Înmormântare virtual��. Lacrim�� trist��. Ne e dor de Vintil��! Peste o or�� ��i jum��tate, ast��zi, dup�� amiaz��, lâng�� Vintil�� Mih��ilescu vor fi cinci oameni dragi, un preot ��-un cânt��re��. M�� înfioar�� singur��tatea asta a lui Vintil��. Articolul meu de acum se vrea o înso��ire, o plângere a lui Vintil�� Mih��ilescu, o înso��ire a lui c��tre cele eterne. E atât de frig pe coronavirusul ��sta! S�� fim virtual împreun��, s�� alin��m durerea celor cinci ale��i, s�� nu-l uit��m pe Vintil��, cople��i��i de durerea noastr��. Or fi instrumentele virtuale reci, automate, dar ar��ta��i c�� sunte��i oameni. Gândi��i-v�� la 1 ��i jum��tate la Vintil��. V��rsa��i o lacrim��, aprinde��i o lumânare, aminti��i-v�� chipul lui. Este pentru “marele profesor ��i uria��ul prieten”.
5.���INTERVIU Paul Ipate: Folosesc emoticoanele de lene sau pentru c�� unele sunt comice. Dar când am ceva serios de spus, nici nu m�� ating de ele Cum ar fi s��-l vezi pe actorul Paul Ipate declamând din Shakespeare prin emoticoane? tragedia ar fi comedie. Comedia ar fi bufonerie. De aceea, Paul Ipate crede c�� întotdeauna cuvântul va fi puternic. "Emoticoanele sunt doar niste pârghii care ajuta cuvintele s�� ias�� mai u��or. Eu folosesc emoticoanele de lene sau pentru c�� unele sunt comice. Dar când am ceva serios de spus, nici nu m�� ating de ele :)".
6.Patriarhului BOR Daniel. Pe vreme de coronavirus. Jurnal ANTI-covid 19, ziua a 9-a Preafericite P��rinte Patriarh Daniel te-am ascultat ieri cum predicai cele „patru mari adev��ruri” din Evanghelia Duminicii Sfintei Cruci. Culmea, a lipsit adev��rul simplu ��i crud al acestor zile: stai acas��, cre��tine! Dumnezeu este cu tine în casa ta, nu obligatoriu la biseric��.
7.Coronavirus ��i Ordonan��a militar��. COVID 19 ��i primul român mort. N-am reu��it s�� ne auto-educ��m, s�� fim responsabili. Jurnal ANTI-covid 19. Zilele 7-8 A început cu o ordonan���� militar��. De ast��zi a început durata lung�� ��i urât�� a carantinei. Asear�� l-am v��zut pe Vela la tv ��i m-a lovit în cre��tetul capului recomandarea care este obliga��ie: nu mers pe strad�� noaptea, mers controlat ziua, închiderea grani��elor pentru str��ini, în sfâr��it închiderea mallurilor. M-a lovit durata nedeterminat�� a restric��iilor. Am sim��it în plex, în creier. N-am rezistat, am b��ut: rom, gin, vin roze, aperol spri��, ��uic��. Apoi, diminea��a, m�� trezesc c�� s-a confirmat ��i primul mort. În Ro. Credeam c�� vom fi feri��i. Uite, nu. Nu. Nu. Primul român s-a dus. Nu-l cunosc, dar îmi pare r��u dup�� omul ��sta.
8.INTERVIU Smiley: În momentele grele, cu cuvinte ne ajut��m sufletele s�� se exprime ��i s�� se aline Ast��zi este ziua poeziei. Ne bucur��m cu fiecare hit de Smiley, dar ast��zi putem s�� st��m acas�� ��i s�� în��elegem ce-i cu poezia lui ca om. Smiley nu vrea, nu mai poate fi “un oarecare”. Este hit-man. Atunci, nu doar de ziua poeziei, ia un cuvânt ��i-i d�� valoare, îl întoarce pe toate fe��ele. Doar trebuie s�� cânte ��i s�� încânte, nu? Caut�� poezie în fiecare stare sufleteasc��, pentru c�� acolo sunt sufletele noastre ale tuturor. Autoizolat acas��, Smiley prin interviul acesta, cu atât mai mult arat�� greutatea ��i poezia cuvintelor.
9.Frumos afar�� azi. Stai acas��! Nu f�� Nunt�� ��i nu fugi din carantin��. Nu pe strad��, nu în parc, nu în mall. Jurnal ANTI-COVID 19. Ziua 6. Azi e frumos afar��. Nu ie��i din cas��. Ispita este mare. Dar ai voin����. Stai acas��. Atlfel? Se fuge din izolare. Se fuge din carantin��. Se fuge pe strad��. Se fuge la malluri. Se fuge pe strad�� cu virusul pe buze, în muci, în gât, pe bra��e, pe mâini. S-a ajuns ��i mai departe. S-a f��cut nunt�� cu o sut�� de oameni în Arge��. Iresponsabili.
10.Mâncare, alimenta��ie s��n��toas�� ��i hârtie igienic��. Jurnal ANTI-COVID 19. Ziua a cincea Coronavirus. COVID 19. Alimenta��ie s��n��toas�� sau modificat�� genetic. Tot aia e. Cu cât g��tim ��i mânc��m compulsiv, cu atât ne dispar pofta de mâncare ��i, bineîn��eles, ne apare burta. Ne automatiz��m. G��tit-mâncat-mers la toalet��-mers la magazin. Omul animal. Nu e cazul s�� mai ��i gândim? S�� fim cump��ta��i? Nu uita! Trupul nostru nu mai consum�� energie. St�� acas��. Doar mintea e înfrico��at��, nimic mai mult. Ecua��ia asta duce la animalizare. Mâncatul cu lingura pe stres duce la bulimie. Este momentul de cump��tare. Cump��tare. Trupul trebuie s�� ia ��i ceva pauze. Altfel, cine scap�� de coronavirus poate da în belele mai mari. Boli de inim��, de stomac, de ficat.
11.���INTERVIU Speak: Cred ca puterea cuvântului se simte cel mai puternic atunci când oamenii sunt într-un declin ��i au nevoie s�� fie motiva��i sau sus��inu��i de cei din jur “Speak” n-are sens f��r�� sentiment. A rosti, a cânta nu e altceva decât feeling. De aceea nu puteam ocoli dialogul acesta cu ��tefan Sprianu - Speak despre reflexul ��sta de fiecare zi “emoticoane” vs “cuvinte”, digitalizare excesiv�� vs via���� plin�� de experien��e. ��i iat�� a spus-o memorabil “Emoticoanele, pentru mine, de cele mai multe ori, rezolva lipsa de chef de a sta la povesti cu oamenii”, iar cuvintele înseamn�� imagina��ie, experien��e.
12.Diaspora vine acas��. Tu stai acas�� la tine ��i spal��-te pe mâini. Jurnal ANTI-covid 19, ziua a patra S-a deschis un culoar azi-noapte în Ungaria. Dar orele nu-s deajuns. Pentru românii no��tri. Ca s�� ajung�� la grani����. Românii no��tri sunt escorta��i, sunt în coloan��. Este un drum cenu��iu ��i groaznic. Coronavirus COVID 19 readuce acas�� românii. Din toate col��urile lumii. Cine putea crede a��a ceva? De obicei, Cr��ciunul, Pa��tele, vara ne aduceau prietenii, fra��ii, na��ii acas��. Acum ei vin. Vin din alt�� cauz��. P��mântul f��g��duin��ei este p��rjolit. Este otr��vit.
13.Num��r��m mor��ii ��i, înc��, ne pr��p��dim de râs. Jurnal ANTI-covid 19 - ziua a treia Coronavirus COVID 19. Ce faci? Numeri mor��ii. Ai lor înc��. Da-i numeri bine. Numeri chinezi, cu sutele de italieni. Se moare peste tot în lume. Numeri mor��i pe care nu-i cuno��ti. Mor��i f��r�� chip. F��r�� nume. ��i când vezi înc-un breaking zici: “Doamne ap��r�� ��i p��ze��te!” nu-i unul de al meu. Numeri mor��i, da-i numeri cu fric��, cu durere. Asi��ti la o înmormântare global��, la un parastas în care fugi ��i m��nânci din frigiderul t��u tot ce-��i place, tot ce mortul, gata, nu mai înghite, nu mai poate. ��i tu? M��nânci, numeri ��i râzi.
14.���VIDEO INTERVIU "Noaptea târziu": Oamenii descoper�� pân�� la urm�� puterea cuvintelor în momentele dificile. Când vezi c�� nu mai po��i, când se întâmpl�� ceva r��u, nu mai po��i s�� dai cu un emoticon “Noaptea târziu” înseamn�� satir�� social��, înseamn�� cuvinte, experien����, imagina��ie. Interviul cu Emi, Cuza ��i Cucu este un exerci��iu de stil despre nevoia de cuvinte, despre nevoia de a gândi prin cuvinte. Este un interviu anti-emoticon, împotriva gândirii automatizate care ne imprim�� prejudec����i, ne arunc�� în conflicte ��i anxietate.
15.Minciuna. Cazul Colonelului pensionar-angajat ADP sector 4 / Cum faci s�� moar�� fake-news-ul în dureri. Cazul Papa Francisc. JURNAL anti-COVID 19 - ziua a doua. SCRIE ��i tu în jurnal! Depresia ��i anxietatea se instaleaz�� prin repeti��ie cu fiecare breaking news, în newsfeedul t��u. Uit��-te la TV, pe net, rar, de 2 ori de zi. Atât! Nu-i nimic urgent. Ziua de ast��zi n-aduce miracole. Conteaz�� s�� ai o minte ��i un corp s��n��tos. De aceea, ��i-am propus ieri s�� scrii un jurnal anti-covid 19. Împ��rt����im experien��ele de acas��. Compunem povestea care s�� vindece. ��inem jurnalul anti-COVID 19. Ieri am vorbit despre depresie, anxietate ��i am f��cut un exerci��iu mental de ie��irea din cercul vicios al r��ului. Ast��zi vorbim despre minciuna care ne vrea sco��i din cas�� cu orice pre��. Despre cum ne min��im. Despre fake-news-ul cel mai delicios, minciuna gogonat��, cic�� emis�� de Papa Francisc.
16.JURNAL anti-COVID 19, stare de urgen���� - ziua întâi: depresie, anxietate, poveste vindec��toare. SCRIE ��i tu în jurnal! Depresia e prima, adic�� ce fac eu cu mine? Eram activ, acum nu m�� mai sun�� nimeni, nu mai am contracte ��i pu��inul pe care-l am de f��cut de acas��, îl termin repede. În c��derea ei, depresia g��se��te anxietatea. Adic��, dac�� continui a��a, “te dai cu capul de pere��i”. Anxietatea î��i g��se��te o treab��: statul pe net, statul la TV, “la curent” cu pandemia. Câ��i s-au mai infectat, câ��i au murit, ce leacuri mai sunt, când se va termina. Dar nicio salvare real�� nu este în priza asta direct�� cu pandemia.
17.Dragoste de p��rinte pe vremea coronavirusului De coronavirus, de COVID 19. Fii ursule��ul copilului t��u. Iube��te-��i copilul, cât de greu este? Nu-l mai l��sa ca pe un bagaj la afterscul. Nu-l duce la Mall. Stai cu copilul acas��. Da, nu o s�� mai faci bani ca pân�� acum. ��i ce dac��? Nu-i nicio ru��ine s��-��i ar����i dragostea, plictiseala. F��-i o omlet�� copilului, joac��-te de-a ursule��ul cu copilul. De coronavirus. Va fi memorabil.
18.Coronavirusul COVID 19, prietenul meu Nu-i ga��c�� f��r�� un prieten ca ��sta. Mereu zice c�� se vindec��, c�� se desparte de ce-i r��u, de fata aia. Mereu se plânge la berea a opta Corona c�� ea este o neserioas��. ��i uite-l, iar, cu ea, s��pt��mâna urm��toare. Cam a��a ��i cu COVID-ul 19 ��sta. De s��pt��mâni bune, a devenit un prieten enervant, nici nu are leac, nici nu se astâmp��r��. Nu suntem la cap��tul fake-urilor despre el, dar sigur o plictiseal�� ne-a cam luat. ��i când plictiseala ne ia, uite-l la Bucure��ti. Ce face individul? P��i, COVID 19 face ce ��tie el mai bine. Dincolo de faptul c��-i aproape de noi, COVID 19 ne-a fisureaz�� bulele virtuale, ne-a ar��tat un pic cum st�� realitatea. Ne scoate din demen��a digital��. COVID 19 ��sta ne arat�� for��ele binelui: informa��ia ��i ��tiin��a.
19.Cristi Puiu. Câ��tig��tor la Berlin. Uraaaaa! Regizorul propriei sinapse obraznice Cristi Mungiu prive��te spre pia����. "Bacalaureat", “Dup�� dealuri” sunt inspirate din realitatea imediat��. Porumboiu în cinematografia lui lucreaz�� cu ironia realit����ii. Mereu r��mâi la întrebarea ini��ial�� “A fost sau n-a fost”. Radu Jude cioc��ne��te în obsesiile unei societ����i cu cap de lemn, România care nu-��i recunoa��te vinov����iile. Cristi Puiu, t��ticul nostru al tuturor, o ��ine una ��i bun��. Î��i regizeaz�� propria sinaps��. Sunt fanul tuturor, îi urm��resc de când au dat primele filme ��i pân�� ast��zi cu entuziasm, curiozitate, chef nebun de a înv����a de la ei. Dar mereu Cristi Puiu "rupe lan��ul'. Puiu merge pe obsesiile=sinapsele lui. Te seduce. Te duce în lumea lui. În adâncurile lumii lui. Mereu filmele lui sunt despre un subiect, dar mai ales despre cum a reu��it s�� duc�� la capat subiectul respectiv.
20.Coronavirusul va tr��i în noi precum microbii ��i va cre��te precum unghiile - cercetare Harvard. Sau despre perversitatea leacurilor BOR ��i Oliviei Steer Leacul împotriva coronavirusului promovat de Olivia Steer? Leacul BOR promovat în Italia? Leacurile de��tep��ilor de pe facebook sunt panic��-fric��-inven��ie la maxim? Harvardul ��i cercet��torii lui (într-un articol The Atlantic) m�� inspir�� cu mult mai mult. Coronavirusul nu se va termina niciodat��. Profesorul de epidemiologie de la Harvard, Marc Lipsitch, spune c�� acest coronavirus va fi precum panica: vom fi imuni doar dac�� ne obi��nuim cu ideea. Va face parte din via��a noastr��. CITE��TE aici, nu doare ��i nu aduce panic��.
21.Coronavirusul ajunge la tot românul. Coronavirusul povestit la sala de for���� Între ni��te mor��i de grip�� româneasc�� ��i acest exod al coronavirusului în Ro, iat��-m�� la fitness-”for����”. Coronavirusul iat�� vine de la Roma, de acolo de unde ne vine ��i limba român��. M��rea���� ��i interesant�� coinciden����. Asear��, ce crezi c�� se discuta "la for����"? Coronavirilul. B��ie��i cu mu��chi pe ei, asear�� lucraser�� pe marele deltoid. Apoi, ace��ti b��ie��i cu mu��chii pe ei, priveau spre virus ca la un ��oricel. Voinici ��i nelini��ti��i.
22.Radu Jude Tipografic Majuscul. Tu ucizi zilnic. Noteaz�� înc-o re��et�� de ucis Inocen��a - cronica de film Un pu��ti ascult�� radioul. ��i el este covâr��it de ideile de libertate auzite. Este un pu��ti, repet, la vârsta la care vrei, respiri, tr��ie��ti libertatea. ��i el scrie cu creta pe lucruri libertatea. Dar vigilen��a organelor de ordine nu este în��elat��. Pu��tiul devine du��manul. Apoi, p��rin��ii sunt înfrico��a��i. ��coala? devine sala de tortur��. Pu��tiul e prins ca ��oricelul. Oamenii la care ��inea, colegi de ��coal�� ori p��rin��i, picaser�� testul. Nu-n��elegeau ce-i libertatea, nu-l în��elegeau ��i gata. Pu��tiul tace, ia note tot mai bune, se reeduc��. Dar organele de ordine îl iau din nou la tors, la h��r��uit. Pu��tiul nu-n��elege asta. P��i, nu asta a��i vrut? Anchetele repetate îl bag�� în mormânt.
23.Tik Tok Ce mândru sun�� asta: omul ca animal, nuditate, cinism 85 la sut�� Tik Tok Make Your Day. Real People. Real Videos. V��d o g��leat�� de înjur��turi împotriv��. Prostia omeneasc��. Mitoc��nia rev��rsat��. Cretinism. Ajec��ie. Escatologie. Eu n-a�� condamna universul TikTok. L-a�� în��elege. Eu am stat gur�� casc��, câteva zile, ��i am v��zut kile de video pe TikTok. Eu zic altfel. Eu zic clar: VIDEO TikTOK, real people î��i încarc�� zilnic materiale video. Tiktok-ul este firescul de ast��zi, este obi��nuitul fiec��rei zile pentru o nou�� genera��ie.
24.Diferen��a dintre “te iubesc” ��i sunt împreun�� cu omul care m�� face s�� m�� simt viu - Cronica filmului “Marriage story”, Oscar pentru rol secundar - Netflix Cântecul din “Marriage story”, filmul Netflix, d�� semnifica��ia filmului. Tot filmul e de v��zut, este filmul unui mare amor, de��i paradoxal e film de divor��. Repet, cântecul din film î��i explic�� ce-nseamn�� dragostea, cum alegi pe cineva cu care s�� fii împreun��, dar mai ales cât de greu este s�� g��se��ti pe cineva s��-��i fie al��turi când te doare c�� e��ti om.
25.S��pt��mânalul satiric “Ca��avencu”. 30 de ani de la primul num��r. 30 de ani de la primul hohot al genera��ei Revolu��iei Ast��zi se vorbe��te de impozitele ��i pensia jurnalistului. Culmea, tocmai zilele astea! Acum fix 30 de ani din ni��te studen��i boemi s-au n��scut cei mai curajo��i jurnali��ti de dup�� Revolu��ie: Ca��avencii. De la ora 13, Liviu Mihaiu pe Radio Guerrilla, aduce în jurul microfonului câ��iva dintre ace��tia. Se celebreaz�� astfel 30 de ani de la ie��irea pe pia���� a s��pt��mânalului satiric “Ca��avencu”. Genera��ia Revolu��iei a râs în hohote în fiecare s��pt��mân�� cu “Ca��avencu”. Din ��� februarie 1990, timp de 15 ani “Ca��avencu”(“Academia Ca��avencu”) a fost copilul rebel al unui trib de min��i s��lbatice ce vedeau fanatic idei geniale ��i libertate.
26.Parazit/Parasite - 4 Oscaruri. Uite cum se vede o capodoper��. 9 semnifica��ii ale filmului ��i o concluzie de la Parazi��ii: "Daca pro��tii ar zbura, ar fi întuneric" Românule, te v��d cam derutat. Nu prea ��tii cu ce se m��nânc�� sudcoreanul "Parazit/Parasite" de Bong Joon Ho. Filmul cu 4 Oscaruri. Cite��te aici cronica filmului. E comedie? Se râde, dar ca la o tragedie uman��. Este socialist? Filmul pute a c��ma���� nesp��lat��, dar este despre minciun�� ��i fericire. Pe mine m-a entuziasmat filmul ��sta, a��a c�� nu mai face��i mofturi, nu mai face��i pe sensibilii. O s��-l ��i povestesc pe ici pe colo. Bucura��i-v�� de film. Fura��i filmul, cum v�� este firea. Sau merge��i la film! Merit��, chiar dac�� pe ecranele ro este doar la ore imposibile.
27.Crudu crud b��tut��, Crudu��a crunt neîn��eleas��. Violen��a la VIP-uri VIDEO, POZE Daniela Crudu? Nas spart, traumatism cranio-facial ��i entors�� la glezn��. Te întrebi de ce ne ocup��m de Crudu��a, un vip de carton, o fa���� n��scut�� la tv, un nume obsedând tabloidele ��i un corp hr��nit din cerere comercial��. Ne ocup��m pentru c�� mie mi-a pl��cut Crudu��a de când s-a lansat, era o t��cut��. Ne ocup��m pentru c�� b��taia nu trebuie s�� existe între oameni în 2020. Nici m��car o palm�� n-are loc între oameni în 2020. Este abject��, neagr��, vulgar��, nesim��it��. Te face ca om animal. Tu vrei s�� fii animal? Cite��te aici atunci.
28.Liviu David ��i “Pauza de publicitate”. Domle, lucrurile simple nu-s la îndemâna oricui Ies din cartea lui Liviu David ��i-mi spun: Cum, este a��a simplu? Dar de ce mie nu mi-a ie��it ca-n “Pauza de publicitare. Cum s�� gânde��ti reclame într-o lume care nu le iube��te”? Apoi, îmi r��spund imediat cu sentimentul ��la clasic: Stilul este omul. Nu puteam, nu pot fi Liviu David.
29.Tibi U��eriu Yukon Arctic Ultra. Tibi, ce demen���� de om e��ti! O dat��-n via����: mafie, 9 ani de temni����. De trei ori în via����: 170 ore, 500 kilometri parcur��i, mereu minus 40 de grade Epidemie, virus? Sictir! ���O arzi la c��lduric�� ��i î��i curge n��sucul. Te plângi c�� ��i se ud�� picioru��ul în z��pad��. Vai nu ��i s-a mi��cat primarul s��-��i dea z��pada din cale, boierule. Este vai de capul t��u. Ia uite aici, eroul meu ce face! Tibi U��eriu a terminat, ieri sear��, Yukon Arctic Ultra. 170 de ore ��i aproape 500 kilometri parcur��i în ger. Iat�� ��tirea Hotnews. Iat�� ce-nseamn�� demen��a asta pentru tine, cu fizicul vai de capul t��u, cu moralul bun de co��ul de gunoi.
30.UPDATE A venit ninsoarea! Uraaaa! BREAKING news de senza��ii M�� doare-n cot cum se mi��c�� autorit����ile, ce ��osele sunt închise, cine st�� ca prostul în trafic, câ��i bani se pierd c�� n-ajung managerii la timp la serviciu. Ninsoarea e bucurie. Pufoas��, tandr��, alb��, dr��gu����. A venit ninsoarea. ��i n-a venit rea, url��toare, sugrum��toare, nu, a venit tip-til. F��r�� fi��e. Pe 6 februarie, într-o zi anonim�� complet. A venit ninsoarea s�� ne purifice de viru��i, încrâncen��ri, pretexte, prejudec����i. A venit Alba. A intrat azi noapte în ora��. UPDATE: am cazut ca boul in zapada! Ce bucurie.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 22 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by