Articole scrise de Doru Buscu


1 - 12 din 12 rezultate
1.Traian, salveaza-l pe Traian! (de Doru Buscu) Am luat azi masa cu prietenul meu Traian. Traian Ungureanu, desigur, prietenul zgomotos al presedintelui Traian Basescu. La ora suetei noastre, pe la doua, PD-L arunca ocheade, pe toate canalele de stiri, spre PSD. Desi in contact permanent cu stafful de campanie al PD-L, Traian parea sa stie destul de putin despre negocieri.
2.Academia Catavencu: Mona, amanta imprudenta a maselor Nu sunt cuvintele Monei Musca, cea izgonita din raiul PNL, ci ale lui Ioan Ghise. Musca zace cu aripile retezate, in timp ce Ghise e cea mai insistenta aparitie publica a PNL. E teofania zilnica a Securitatii la televiziune, practicantul discursului agresiv in materie de morala, ca un bataus cu antecedente penale pus sa-si apere bordelul.
3.Academia Catavencu: Cat face fundul lui Nastase? Opt sute de milioane de euro, cu bataie spre un miliard, e o suma mare, greu de strans in ziua de azi, chiar daca - vorba unui cunoscut nimeni - mai e mult de furat in Romania. Ei bine, aceste noua zerouri le-au fost puse la popreala vecinilor bulgari. Cam atat urmau, adica, sa incaseze de la UE castraveciorii, daca nu se tineau de prostii.
4.„Lichideaza-i, tatucule, pe intelectuali“ (Doru Buscu) Palinca, slana si vorbitul agale. Ele sunt fundatia simbolica si amabila a Ardealului curent. Din ele a crescut bunavointa generala pentru singura provincie cu talent gospodaresc a Romaniei. Din ele si din seriozitatea universitatii de la Cluj.
5.Patrie si onoare (de Doru Buscu) Sunt momente in care cuvintele uitate, cele care in viata curenta par patetice, revin. Cuvinte ratacite caraghios in imn, abandonate in legende solemne din clasele mici, ti se aduna brusc in minte, si tarasc dupa ele un nod in gat.
6.Cotidianul: Bancile romanesti se ingrasa din taxa pe cont  Bancile din Romania se bazeaza de doua ori mai mult pe veniturile rezultate din administrarea conturilor decit institutiile similare din Europa. Mai clar, aproximativ 40% din veniturile bancare din Romania provin din aceasta activitate fata de numai 20% in Uniunea Europeana, arata un raport al Bancii Mondiale realizat impreuna cu ING si Capgemini.
7.Obositoarea Securitate (de Doru Buscu) Aria turnatorului e interpretata pe bresle. Au cintat-o intii politicienii, apoi au cintat-o popii. Acum o cinta judecatorii si, de data asta, are acorduri de prohod.
8.Cotidianul: Zapezile de pe Chiliman si alte povestiri (de Doru Buscu) Andrei Chiliman, primarul sectorului unu al Capitalei, a supravietuit ninsorii. La fel Poteras de la sase si Ontanu de la doi. Numele lor n-au fost acoperite cu zapada si nici purtate de viscol pe la buletinele de stiri pe 3, 4 si 5 ianuarie. Amanunte despre fuga acestor trei primari din fata nametilor nu se stiu, dar asta doar fiindca ceilalti patru au fugit mai tare.
9.Acesti grasi care ne conduc (de Doru Buscu) Traian Basescu masoara un metru saptezeci si cinci inaltime si, pe data de 20 decembrie 2004, in prima zi a mandatului sau de presedinte, nu cred ca atirna mai mult de 78 de kilograme. Gravitatia se lupta pe atunci doar cu un matelot uscat si atos, compus din nervi, tendoane si tigari, pe care nu ti-l inchipuiai intinzind mina spre o farfurie decit pentru a scruma in ea.
10.O executie de onoare (de Doru Buscu) Un mitocan cu burta, cu stagiul de obraznicie absolvit in PRM si pus la punct cu ultimele injuraturi de mama este tot ceea ce a gasit mai bun Partidul Democrat pentru functia de director la Apele Romane. Aurel Pana este un exemplar strasnic din fauna prospera a semi-anonimilor de linia a doua, pititi in posturi fara rasunet, dar cu frumos potential de capatuiala.
11.Apel catre un prieten dobitoc (de Doru Buscu) Oricit ai fi de dobitoc, oricit de mult i-ai fi urit la vremea lor, n-ai cum sa nu le dai dreptate. Daca lucrurile ar fi mers dupa ei, cei putini, ar fi fost mai bine. Daca fostii activisti, securistii si informatorii fostei Securitati erau blocati de lustratie, traiai intr-o tara mai buna. Ti-era mai bine, mai repede. E limpede si usor de priceput, chiar si pentru tine.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by