Articole scrise de Digitaliada.ro


1 - 18 din 18 rezultate
1.#Digitaliada caută creatori de conținut digital educațional Fundația Orange deschide a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale educaționale digitale. Ca element de noutate, din acest an, participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. În plus, competiția se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.
2.Sute de noi materiale digitale educaționale pe platforma Digitaliada Fundația Orange anunță publicarea a sute de noi materiale digitale educaționale în limba română pe platforma națională Digitaliada. Astfel, în prezent sunt disponibile 360 de teste și evaluări semestriale în format digital pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor pentru învățământul primar și gimnazial. Acestea pot fi folosite atât de către profesori, la clasă, pentru testarea eficientă a elevilor, cât și de către copii, pentru auto-evaluare.
3.Adina Roșca, expert educațional digitaliada: Un elev fericit învață. Un elev relaxat la clasă învață. Iar orele digitale creează o atmosferă mult mai relaxantă Elevii sunt mult mai activi și dornici să cunoască, să învețe, datorită aplicațiilor: de recapitulare, dar mai mult de testare, pentru că ei vor să vadă podiumul, vor să vadă răspunsul instant. Elevul actual nu mai vrea să aștepte două săptămâni până ce primește răspunsul, spune expertul educațional Adina Roșca.
4.In vizită la școala gimnazială Uriu - locul unde schimbarea a fost primită cu brațele deschise Prin dorința și voința profesorilor, de la începutul anului școlar s-a produs o schimbare. Asta au simțit și asta spun elevii de la Școala Gimnazială din comuna Uriu, județul Bistrița-Năsăud. Digitaliada înseamnă "mai bine" la învățătură pentru elevi și mai bine la ore pentru profesorii de matematică și TIC, cei care lucrează zilnic în laboratorul unde se află tabletele.
5.9 creatori de materiale digitale inovative premiați la concursul #digitaliada 224 de materiale digitale educaționale au fost înscrise în concursul #Digitaliada, iar dintre acestea, juriul a selectat 9 câștigători. În cadrul concursului, au fost deschise trei secțiuni pentru înscrierea materialelor digitale - Aplicații, Conținut video și Proiecte didactice. În cadrul fiecărei categorii au fost premiate trei materiale, valoarea totală a premiilor fiind de 8.000 Euro. Câștigătorii primesc echipamente digitale performante, astfel încât să-și susțină în continuare munca de dezvoltare și creare de conținut educațional digital.
6.Ultimele 3 zile pentru înscrierea în competiția Scolile Digitaliada Dăm startul competiției deschise pentru selectarea a 10 școli din mediul rural, anul școlar 2019-2020! Înscrierea școlilor se face exclusiv online, iar prima etapă, eliminatorie, se desfășoară în perioada 7-31 martie 2019.
7.Încep înscrierile Digitaliada: Căutăm 10 școli gimnaziale din mediul rural Fundația Orange deschide concursul de selecție a 10 școli gimnaziale din mediul rural care vor fi incluse în programul de educație digitală – Digitaliada, începând cu anul școlar 2019-2020. Selecția școlilor se va face în trei etape, iar prima etapă se desfășoară online în perioada 7-31 martie 2019, pe platforma Digitaliada. Informații suplimentare sunt disponibile în Metodologia de selecție.
8.Andrei, elev în clasa a v-a: Domnul profesor ne-a spus că atunci când terminăm, să îi ajutăm pe colegi, să nu lucrăm noi în locul lor, ci să le dăm sugestii Andrei este elev în clasa a V-a și învață la Școala Gimnazială Petriș din județul Bistrița-Năsăud. E un copil extrem de pasionat de informatică, de aceea a fost admis la Centrul de Excelență în Informatică din județ. Când va fi mare, Andrei mărturisește că vrea să devină informatician, fiind susținut de mama sa și de profesorul de TIC.
9.Concursul #digitaliada dă startul înscrierilor. Începând cu această ediție, se pot înscrie în competiție și elevii de peste 14 ani. Fundația Orange lansează concursul național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale digitale educaționale pentru ciclul gimnazial. Concursul este structurat pe trei categorii: Aplicații software, Conținut digital de tip video și Proiecte didactice. Regulamentul de concurs poate fi consultat aici.
10.Profesor: Cu creta și cunoștințele scrise în caiet, câteodată-i întristăm, tabletele au adus zâmbetul pe buzele elevilor ”Educația digitală este viitorul, într-adevăr. Pornind de la ceea ce facem la tablă, cu creta, facem trecerea în lumea virtuală. Este ceva deosebit, este ceva minunat, pentru că elevii vin cu plăcere la școală”.
11.Profesor de mate: Lucrul pe tablete îi aduce la ora de matematică și pe cei mai slabi dintre elevi Faptul că din ce în ce mai mulți profesori înțeleg că viitorul este despre tehnologie îi face pe cei mici să se desprindă de partea ludică a digitalului și să îmbrățișeze instrumentele digitale pentru studiu.
12.Simona Bucur: Poate cu tableta determinăm și copiii care nu frecventează școala să vină la școală Omul sfințește locul. Un proverb vechi, care ajută comunitatea din Racovița, județul Sibiu, să rămână actuală. Școala este una dintre principalele instituții care atrage finanțări și proiecte de dezvoltare comunitară.
13.Educația cu ajutorul tehnologiei si performanța elevilor Mihaela este elevă în clasa a VII-a la Școala "Dimitrie Negruțiu" din comuna Pogonești, Vaslui. Este un copil bun, căruia îi place să învețe, astfel că profesorii au îndrumat-o să participe la multe olimpiade și concursuri.
14. Școala Gimnazială Mircea Vodă: școala unde materiile exacte sunt preferatele elevilor „Orele mele nu mai sunt atât de rigide. Eu predau și fizica și chimia, așa că folosesc tableta și la aceste două discipline. Chiar am observat un progres în studiul acestor două discipline, pentru că învățăm jucându-ne și nu le mai este atât de greu să înțeleagă. Iar la orele de T.I.C. nu întâmpinăm deloc probleme, modul cum se desfășoară aceste ore este pe placul lor”, afirmă doamna Aura Nedelcu, profesor de chimie, fizică și T.I.C.
15.Când relația profesor-elev se suprapune peste relația părinte-copil Sunt situații în care relația profesor–elev se suprapune peste relația părinte–copil. O astfel de situație este la Școala Gimnazială Mircea-Vodă, Brăila, unde profesoara de T.I.C. și fizică, Aura Nedelcu, este și mama elevului Cosmin Nedelcu. I-am pus față în față pentru a afla cum i-a influențat, pe fiecare în parte, existența unui laborator digital în școală.
16.Daniela-Rodica Orășanu: Am avut copii care nu știau tabla înmulțirii în clasa a V-a, dar ușor-ușor, de când folosim tabletele, sunt interesați Pentru o școală construită la începutul secolului trecut, secretul durabilității îl reprezintă actualitatea actului didactic. Așa că, de la începutul anului școlar, profesorii de la Dudești predau cu ajutorul tehnologiei, iar elevii dau rezultate.
17.În vizită la Școala Gimnazială Ștefești: ''În prima oră cu tabletele efectul a fost uimitor. Elevii m-au întrebat dacă pot să mai rămână o oră'' Într-o comunitate afectată de plecările masive în străinătate, localnicii rămași s-au unit în jurul școlii și împreună depun toate demersurile pentru a le oferi celor mici șanse de creștere și dezvoltare în România.
18.webPR: A doua ediţie a concursului Digitaliada în mediul rural Școlile din mediul rural pot câștiga un laborator digital și materiale digitale pentru a susține predarea disciplinelor matematică și TIC, în cadrul celei de-a doua ediţii a concursului Digitaliada în mediul rural.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by