Articole scrise de Daniela Mihai, Matei Budes, Catalin Voicu


1 - 4 din 4 rezultate
1.VIDEO REPORTAJ Dilema celor mai inteligenți tineri români: un credit pentru studii afară sau o carieră în țară? ”Avantajul nostru e că știm să facem inginerii românești”. Într-o zi, ei ar putea schimba România. Sunt olimpici internaționali și sunt atrași de mirajul străinătății. ”Pe lângă bursă, ar trebui să fac un credit la bancă pentru a învăța în altă țară. Nu știu dacă merita!”, crede un licean din Târgu Jiu, semifinalist la concursul de robotica din Detroit, în 2018. ” Dacă rămâi în țară, nu sunt dezavantajele atât de mari pe cât ar crede unii, dar afară ți se deschid mai multe uși” - crede un alt tânăr, admis deja la patru facultați din Marea Britanie. Pentru el, România nu mai este o opțiune: ”Poate, într-o zi, m-aș întoarce acasa...”
2.VIDEO INTERVIU Aventurile unui sofer cu mașina electrică: La stațiile de alimentare, e o problemă cu șoferii mai puțin educați/ Drumul către mare e gratis, dar ești limitat. Cel mai rentabil este să o iei prin Bulgaria. Mașinile electrice sunt o atracție pentru români, chiar dacă prețul lor este mare. Răzvan Barbu este șofer pe o astfel de mașină și merge zilnic prin traficul din Bucureșți. ”Am fost cu mașina la mare, dar m-am simțit destul de limitat. Am mers cu o viteză constantă de 90 km/h (e frustrant când te depășesc tirurile) și am renunțat la aerul condiționat. În 2019, ai noștri s-au gândit că ne trebuie stații de alimentare doar în București și doar în Constanța, pe drumul către mare nu mai găsești altele. Cel mai rentabil este să o iei prin Bulgaria și de acolo să ajungi la Mangalia, vecinii noștri au mult mai multe stații de alimentare. Totuși, ai avantajul că drumul pănă acolo este gratis!”.
3.​VIDEO INTERVIU Andy Brunner, fost pilot oficial Suzuki: ”Aventura mea la Bucuresti a început cu o țeapă. Românii sunt deștepti și inventivi, dar ar trebui să fie, totuși, mai uniți în gândire” Andy Brunner este un elvețian pasionat de motocross. Cu o viață ca în filme, a decis să rămână în România chiar dacă experiențele de aici nu au fost, întotdeauna, plăcute. ”Românii sunt deștepți, simpatici și inventivi, dar sunt subestimați pe plan internațional. Ar trebui, totuși, să fiți mult mai uniți în gândire” – susține fostul pilot oficial Suzuki, într-un interviu pentru HotNews. În ciuda atașamentului față de țara noastră, Brunner a refuzat cetățenia română pentru că - spune el - pașaportul elvețian îl face să se simtă mult mai în siguranță.
4.
VIDEO Cum arată și ce poate Loganul electric, prototip: viteză maximă - 110 km/h, autonomie - 200 km. Inginerul Marc Areny: Orice service din România poate face conversia
Loganul electric ar putea fi mașina low-cost perfectă pentru buzunarul și străzile românilor – crede inginerul francez Mark Areny. El a reușit să transforme un Logan obișnuit într-o mașină electrică funcțională și crede că orice service din România ar putea face această conversie, cu costuri de cel mult 15.000 de euro. ”Dacia ar putea introduce pe piață o astfel de mașină în 6-12 luni, dacă piața va cere acest lucru, dar românii nu sunt încă foarte convinși” - spune Marc Areny, într-un interviu pentru HotNews. Loganul electric are o baterie de 35 de kWh, iar schimbătorul de viteze a fost înlocuit cu două butoane pentru mersul înainte și înapoi.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by