Articole scrise de Daniela Mihai, Ionut Baias


1 - 11 din 11 rezultate
1.VIDEO INTERVIU ���Actorul Serban Pavlu: ”Dac�� nu te intereseaz�� votul, nu ai voie s�� te plângi. Mi-e team�� c�� o s�� pl��tim nota pentru neimplicare, e un e��ec al generatiei mele" Actorul Serban Pavlu a explicat, într-un interviu pentru HotNews, povestea din spatele viralului în care îndeamn�� românii s�� voteze ”în loc s�� fac�� mi��to pe facebook”: "Am realizat faptul c�� t��cerea se poate interpreta ca un fel de acord... În general, umorul de genul acesta decompreseaz��, în special în cazul oamenilor inteligen��i. E ca atunci când f��ceam mi��to de Ceau��escu ��i de regimul comunist. Dar noi acum nu mai suntem în situa��ia aceasta, nu are de ce s�� ne fie fric�� s�� discut��m ��i s�� ac��ion��m."
2.VIDEO INTERVIU Aproape totul despre clipul "A��a a zis bunica” - de unde a pornit ideea ��i cum a fost filmat/ Mircea Bravo: ”Trebuie s�� for����m tineretul s�� se maturizeze, ca s�� nu pierdem un tren”

Vloggerul clujean Mircea Bravo a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cum a fost scris ��i de unde a pornit ideea clipului ”A��a a zis bunica!”, devenit viral pe internet. ”Tanti Lenu��a nu este, de fapt, bunica mea, am descoperit-o la o televiziune local��. Este din ce în ce mai bun��, atât la interpretare, cât ��i la replicile pe care le are”. El crede c�� mesajul transmis i-ar putea convige pe tot mai mul��i tineri s�� voteze. Mircea Bravo spune c�� niciodat�� nu s-a gândit s�� plece din ��ar�� pentru c�� în Elve��ia, Danemarca sau Norvegia, lucrurile sunt puse la punct. ”Ce clipuri a�� mai putea face acolo? În ��ar�� sunt multe chestii în neregul�� pe care le pot parodia”.
3.VIDEO ���INTERVIU Ambasadorul Israelului: ”ADN-ul românesc exist�� în ADN–ul nostru”/ Papa Francisc, cea mai impresionant�� personalitate/ De ce a hot��rât guvernul israelian s�� func��ioneze ca o societate privat�� ”Felul în care România este v��zut�� din Israel difer�� de felul în care România este v��zut�� din alte ����ri. Foarte mul��i evrei care au construit statul Israel au venit din România. Asta înseamna ca ADN-ul românesc exist�� în ADN–ul nostru israelian”, spune Excelen��a Sa ambasadorul Israelului la Bucure��ti, David Saranga. Aflat la a doua misiune în România, bun vorbitor de limb�� român��, cunoscut ca un apreciat strateg de rebranding ��i comunicare online, David Saranga ne vorbe��te despre misiunea sa în România, de ce se doreste mutarea ambasadei la Ierusalim, r��zboiul din Siria ��i Libia, fake news, Eurovision ��i pres��.
4.���VIDEO INTERVIU Maratonista Hiroko Ogawa: ”Românii spun de multe ori: mâine, mâine... / În România, oamenii sunt calzi si sociabili, iar barbatii romantici” Hiroko Ogawa este o profesoar�� japonez�� care iubeste maratonul ��i a venit în România în urm�� cu 13 ani. S-a îndr��gostit nebune��te de un român ��i a decis s�� locuiasc�� la Bucure��ti, chiar dac�� adaptarea nu a fost u��oar��. Lipsa cur����eniei pe str��zi i-a atras aten��ia înc�� de la început, dar crede c�� acest lucru ��ine în primul rând de educa��ie: ”În Japonia, de la clasa întâi, copiii fac cur����enie în sala de curs. De asemenea, oamenii în vârst�� se pensioneaz��, dar fac voluntariat pentru cur����enie pe str��zi”. ”B��rba��ii români sunt romantici, japonezii spun rar cuvintele ”te iubesc”. Este o chestiune care ��ine de mentalitate”, mai spune Hiroko.
5.VIDEO INTERVIU Ana Ularu: Hollywood-ul nu a fost visul meu / Ca na��ie, suntem extrem de adaptabili, dar putem fi ��i teribil de aluneco��i A jucat al��turi de nume mari ale Hollywood-ului: Tom Hanks, Bradley Cooper sau Keanu Reeves, dar Ana Ularu considera c�� cele mai frumoase cadouri ale sor��ii sunt întâlnirea cu ��tefan Iordache ��i rolul Lolita. Cu modestie ��i o sinceritate debordant��, actri��a Ana Ularu a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cum ajunge un actor sa joace in filmele de la Hollywood, cât e talent ��i cât e hazard s�� prime��ti un rol de succes ��i cum se comport�� marile vedete cu cei mai tineri. Totodat��, Ana Ularu a f��cut ��i câteva recomand��ri de filme ��i seriale care merit�� v��zute.
6.VIDEO-INTERVIU Irina Bossy-Ghica: La Reuters ��i BBC dac�� nu erai englez nu erai promovat. Ca femeie era ��i mai r��u / Presa româneasc�� e pe undeva mai liber�� decât cea francez��/ În redac��ia BBC erau securi��ti infiltra��i: Am avut un cod secret cu mama mea: o re��et�� de pr��jituri anun��a venirea securi��tilor (PARTEA II)

Irina Bossy-Ghica a lucrat 2 ani la BBC ��i 8 ani la Reuters, iar impresiile despre experien��a sa în jurnalismul anglo-saxon sunt împ��r��ite. ”Am fost format�� la cele mai bune organe de pres�� din lume, am lucrat doi ani la BBC, f��r�� s�� îmi dau identitatea pe post. M�� chema Ruxandra Grigorescu, dar în redac��ie erau oameni infiltra��i ��i mama a avut probleme cu Securitatea”. La agen��ia Reuters s-a sim��it ”cu adev��rat liber��”, dar spune c�� cei care nu erau englezi nu erau deloc promova��i, ia rfemeile erau discriminate. ”Eu nu a�� da deloc în presa român��, pentru c�� traiesc în Fran��a ��i nu g��sesc deloc la în��l��ime jurnalismul francez. Anumite informa��ii care se dau la televizor în România, nu s-ar da în Fran��a - despre pre��edinte, despre primul ministru, e un ton foarte liber” - a precizat Irina Bossy-Ghica. Nota redactiei: Declara��iile Irinei Bossy-Ghica au fost facute in nume personal, si nu ca reprezentant al Ministerului Culturii din Fran��a
7.���VIDEO INTERVIU Povestea românilor cu sânge albastru / Irina Bossy-Ghica: ”Nu descenden��a nobiliar�� conteaz��, ci meritrocra��ia! Bunica mea a mobilizat toat�� diploma��ia francez��, de la pre��edintele Pompidou pân�� la ministrul de finante Giscard, pentru a ne scoate din România comunist��!” (Partea I) Irina Bossy-Ghica, descendent�� a mai multor familii domnitoare ��i boiere��ti, a povestit într-un interviu emo��ionant, momentul în care a fost nevoit�� s�� p��r��seasc�� România. ”Am avut senza��ia c�� asistam la propria înmormântare. Plecam spre o via���� mai bun��, p��r��sindu-i pe to��i cei pe care îi iubeam”. Bunicul s��u, generalul Bossy a fugit ascuns într-un poloboc, pe Dun��re. Era aghiotantul regelui ��i nu avea decât un singur destin: închisoarea ��i, probabil, moartea. ”S�� uit cine sunt, de unde am venit ��i cine erau cei care m-ai precedat ar fi un gest de tr��dare dubl��: fa���� de familia mea ��i fa���� de România", spune Bossy-Ghica.Nota redactiei: Declara��iile Irinei Bossy-Ghica au fost facute in nume personal, si nu ca reprezentant al Ministerului Culturii din Fran��a
8.���INTERVIU VIDEO FOTOGALERIE Stere Gulea despre cum s-a f��cut Morome��ii 2: De ce a refuzat Rebengiuc ��i cum a fost ales M��l��ele / Care au fost cele mai inedite scene de la film��ri ��i care sunt a��tept��rile de la acest film Personaj cald ��i modest, regizorul Stere Gulea ne poveste��te cum l-a cunoscut pe Marin Preda, cum a ajuns s�� regizeze Morome��ii 1, de ce a refuzat atunci Gheorghe Dinic�� rolul ��i de ce l-a refuzat acum Victor Rebengiuc. Scenariul lui Gulea rescrie mult povestea lui Preda: ”Am rescris vrând s�� redau ce n-a putut spune Preda din cauza cenzurii comuniste. Preda spune într-un interviu c�� Niculae e el, iar eu nu puteam s��-l las atunci activist de partid pe Niculae ��i i-am schimbat traseul”. Ce aduce nou Hora��iu M��l��ele rolului, cine ar fi fost urmatoarea variant�� pe list�� ��i ce secven��e au fost cel mai difici de filmat, toate în interviul de mai jos.
9.���VIDEO INTERVIU Cât de greu ajunge un actor român la Hollywood? Maia Morgenstern despre rolul din Patimile lui Hristos: ”Sufletul meu a fost c��lcat în picioare...” Dup�� 14 ani de la apari��ia filmului ”Patimile lui Hristos”, actri��a Maia Morgenstern consider�� c�� timpul i-a vindecat sufletul dup�� ce a fost criticat�� pentru rolul Fecioarei Maria, în pelicula regizat�� de Mel Gibson. ”M-am întrebat de ce îmi e a��a de greu s�� vorbesc, de ce trebuie s�� îmi fie fric��, de ce s�� mi se strâng�� sufletul, de ce trebuie s�� iau pozi��ie defensiv��?”, a ad��ugat actri��a. Pe de alt�� parte, acest rol i-a adus ��i foarte mult�� dragoste, în timp verificat��, din partea oamenilor. Maia Morgenstern a explicat de ce este atât de greu pentru un actor român s�� ajung�� în Cetatea Filmului, la Hollywood. ”Ei sunt arti��ti ��i î��i ap��r�� locul. E lumea lor”, sus��ine una dintre cele mai apreciate actri��e din România.
10.���VIDEO INTERVIU ��u��uian C��t��lin: Avem o performan���� major�� în karting, Eric Enache e vicecampion european ��i se bate cu fiii unor fo��ti mari pilo��i de F1 / Un sport dur cu bugete de pân�� la 200 de mii de euro pe an / De ce nu vom avea prea curând un român în Formula 1 ���”Alexander Wurz, fostul mare pilot de F1, vine pentru fiul s��u cu tirul de logistic�� la competi��ii. Noi mergem ��i ne punem un cort acolo ��i tot i-am b��tut”. Erik Enache a devenit la doar 9 ani vicecampion european la karting, una din cele mai mari performan��e din motorsportul românesc. Mihai Muncean a terminat pe locul 8. Ambii sunt antrena��i de pilotul C��t��lin ��u��uian, fost la rândul lui vicecampion european de karting la juniori ��i primul român ajuns în Formula Renault. Despre cum ajungi la karting, ce bugete presupune performan��a în acest sport, care sunt copiii marilor pilo��i de F1 care concureaza cu b��ie��ii no��tri, care sunt etapele pe care le parcurge un pilot spre vârful automobilismului ��i de ce e mult prea devreme ca s�� sper��m a avea un pilot în Formula 1, în interviul pe care vi-l prezent��m azi.
11.���INTERVIU Ilie Dobre, înaintea ultimului lui meci în calitate de comentator sportiv la RRA / Între celebrul ”gooooool”, 10 recorduri mondiale ��i dou�� pasiuni mistuitoare: sportul si radioul In 1992 Ilie Dobre spunea primul lui "gooooool" în forma care avea s��-l consacre definitiv. Apoi a intrat in Cartea recordurilor cu un "goooool" strigat timp de 35 secunde ��i 6 zecimi f��r�� respira��ie. Înainte de '89 ar fi fost imposibil. Acum, a venit vremea pensionarii, dar nu ��i a retragerii. Nu are supersti��ii sau ritualuri înainte de a transmite un meci, doar se ”închin�� seara ��i diminea��a”, dar are în schimb o tolb�� plin�� de pove��ti, iar interviul nostru v�� dezv��luie câteva dintre ele.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by