Articole scrise de Daniela Mihai


1 - 30 din 158 rezultate
1.VIDEO INTERVIU Misterele metroului bucureștean: La Gara de Nord, există o altă gară subterană, umplută cu pământ/ De ce stația de la Romană e atât e îngustă/ Motivul pentru care Ceaușescu nu a vrut metrou în Drumul Taberei Metroul rămâne alternativa rapidă de a ajunge dintr-un loc în altul al Bucureștiului. Câteva dintre misterele sale au fost dezvăluite de Octavian Udriste – singurul feroviar în viață, din cei cinci ingineri aleși de Nicolae Ceaușescu să ducă la bun sfârșit această construcție sută la sută românească. Într-un interviu pentru HotNews, Octavian Udiștre a povestit de ce există, sub Gara de Nord, o altă gară subterană, umplută cu pământ și care este motivul pentru care stația de la Romană e așa de îngustă. El s-a referit și la motivul pentru care dictatorul nu a vrut să construiască metroul în Drumul Taberei și a explicat de unde provin urmele vizibile și astăzi pe anumiți pereți de la stația Piața Unirii.
2.​VIDEO INTERVIU Americanii închid o potecă, timp de doi ani, dacă un urs mănâncă un sandwich/ Spectaculoasele experiențe trăite de Mihai Moiceanu, cel mai cunoscut fotograf român de natură ”De curând, am fost în Alaska, unde am fotografiat destul de intim urșii. Eram la aproximativ 20 de metri de ei. M-au simțit, dar nu m-au băgat în seamă. În SUA, în cort, nu aveam voie să tinem parfum, pastă de dinți sau deodorant. La noi, urșii sunt hrăniți iresponsabil la marginea drumului” – consideră Mihai Moiceanu, probabil cel mai cunoscut fotograf de natură din România. Într-un interviu pentru HotNews, el a povestit experiențele spectaculoase pe care le-a trăit în diverse locuri ale lumii, unde a ajuns să facă fotografii. Mihai Moiceanu crede că a trecut moda când românii își cumpărau aparate foto performante și a făcut câteva recomandări pentru a obține o fotografie bună cu un telefon mobil.
3.VIDEO INTERVIU Balerina Marina Minoiu: În Danemarca, metroul este computerizat și nu are mecanic, politicienii merg la serviciu cu bicicleta iar Regina este extrem de modestă/ Cum se obține succesul la Danish Royal Ballet Una dintre balerinele românce de succes, Marina Minoiu dansează, de patru ani, la Teatrul Regal din Copenhaga. A ales să trăiască în Damerca, în urma unui scandal de la Opera Națională București, dar nu regretă decizia de a pleca din țară. Într-un interviu pentru HotNews, ea a povestit ce a șocat-o atunci când a ajuns în Danemarca și cum s-a adaptat la o cultură și o mentalitate total diferită de a noastră. ”De fiecare dată când revin acasă, regăsesc o țară agitată. Danezii nu sunt atât de pasionali ca noi, dar sunt mult mai raționali” - a spus Marina Minoiu. Ea a venit la București pentru a susține o inedită Oră de balet.
4.VIDEO INTERVIU Balerina Marina Minoiu: În Danemarca, metroul este computerizat și nu are mecanic, politicienii merg la serviciu cu bicicleta iar Regina este extrem de modestă/ Cum se obține succesul la Danish Royal Ballet Una dintre balerinele românce de succes, Marina Minoiu dansează, de patru ani, la Teatrul Regal din Copenhaga. A ales să trăiască în Damerca, în urma unui scandal de la Opera Națională București, dar nu regretă decizia de a pleca din țară. Într-un interviu pentru HotNews, ea a povestit ce a șocat-o atunci când a ajuns în Danemarca și cum s-a adaptat la o cultură și o mentalitate total diferită de a noastră. ”De fiecare dată când revin acasă, regăsesc o țară agitată. Danezii nu sunt atât de pasionali ca noi, dar sunt mult mai raționali” - a spus Marina Minoiu. Ea a venit la București pentru a susține o inedită Oră de balet.
5.VIDEO INTERVIU Balerina Marina Minoiu: În Danemarca, metroul este computerizat și nu are mecanic, politicienii merg la serviciu cu bicicleta iar Regina este extrem de modestă/ Cum se obține succesul la Danish Royal Ballet Una dintre balerinele românce de succes, Marina Minoiu dansează, de patru ani, la Teatrul Regal din Copenhaga. A ales să trăiască în Damerca, în urma unui scandal de la Opera Națională București, dar nu regretă decizia de a pleca din țară. Într-un interviu pentru HotNews, ea a povestit ce a șocat-o atunci când a ajuns în Danemarca și cum s-a adaptat la o cultură și o mentalitate total diferită de a noastră. ”De fiecare dată când revin acasă, regăsesc o țară agitată. Danezii nu sunt atât de pasionali ca noi, dar sunt mult mai raționali” - a spus Marina Minoiu. Ea a venit la București pentru a susține o inedită Oră de balet.
6.VIDEO INTERVIU Balerina Marina Minoiu: În Danemarca, metroul merge fără mecanic, politicienii sunt foarte normali, iar regina este extrem de modestă/ Cum se obține succesul la Danish Royal Ballet A plecat din țară supărată, după un scandal la Opera Națională București, decisă să o ia de la capăt într-o țară nordică ”mult mai liniștită, unde nimeni nu te deranjează”. Marina Minoiu - una dintre balerinele române de mare succes, dansează, de patru ani, la Teatrul Regal din Copenhaga. Într-un interviu pentru HotNews, ea a povestit ce a șocat-o atunci când a ajuns în Danemarca și cum s-a adaptat la o cultură și o mentalitate total diferite de ale noastre. ”De fiecare dată când revin acasă, regăsesc o țară agitată. Danezii nu sunt atât de pasionali ca noi, dar sunt mult mai raționali” - a spus Marina Minoiu.
7.​VIDEO INTERVIU Lucruri mai puțin știute despre Cișmigiu: cum l-au tranformat bulgarii in gradina de zarzavat, iar nemții au tăiat copacii pentru a se încălzi În urmă cu aproape 150 de ani, marele cișmigiu al Bucureștiului a decis să o construiască o cișmea, pentru a rezolva problema apei potabile în Capitală. Așa a apărut Cișmigiu - cel mai vechi parc din București. De-a lungul vremii, parcul a fost transformat de unii dintre cei mai pricepuți grădinari din Europa. Aici au avut loc nunta de argint a Familiei Regale, dar si primul meci de box din țară – când trecătorii au înțeles cu greu de ce doi oameni nu renunță la mănuși atunci când se bat. Într-un interviu pentru Hotnews, Alexandru Lancuzov – istoric și jurnalist, a povestit care au fost cele mai dificile momente prin care a trecut grădina și a făcut câteva sugestii pentru primarul Gabriela Firea.
8.​VIDEO INTERVIU Aventurile unei bicicliste prin București: ”Am căzut pe linia de tramvai, casca m-a salvat / Șoferii se încruntă când ne văd, dar rar vezi un biciclist nervos!” Iulia Opran merge zilnic, cu bicicleta, prin București. Până la job face fix 22 de minute. Recunoaște că de multe ori i-a fost teamă de pericolele din traficul aglomerat, cu mulți șoferi nervoși și puține piste pentru bicicliști. ”Când un șofer îmi face loc și îmi zâmbește, simt că am câștigat un război. Rar vezi un biciclist nervos!” Ea a povestit, intr-un interviu pentru HotNews, cum a fost atunci când a căzut cu bicicleta în oraș și cum au reacționat oamenii din jur.
9.VIDEO REPORTAJ ​Cum a reușit un rege să transforme o mlaștină, într-un parc pe brațul Borcea / „Mașina de tocat vise” – controversata creație din Călărași unde oamenii își pun dorințe ”Mașina de tocat vise” staționează, de peste 20 de ani, pe faleza brațului Borcea. Este o sculpură controversată din fier, care poartă cu ea legenda că ar fi realizată din oțelul provenit de la fostul Combinat Siderurgic Călărași – un colos creat de comuniști. ”Este locul unde tinerii vin și își pun dorințe. Nu știu dacă se îndeplinesc sau nu” – susține Costel Tudor, profesor doctor în istorie. Dincolo de faleză se întinde Parcul Central al orașului – construit într-un singur an, la ideea Regelui Carol I.
10.VIDEO INTERVIU Experiența unui campion român în Statele Unite: Visul american e doar o strategie de marketing, în realitate este o societate rigidă/ Nouă, românilor, ni se pune încă eticheta de emigrant Visul american este perceput la fel, indiferent în ce zonă a lumii te afli, însă totul este o strategie de marketing. În Statele Unite se vinde absolut orice, de la destinații turistice până la modul de viață, dar situația este alta în realitate – susține fostul tenismen Marius Cîrstea. Ajuns în America la studii, cu o bursă de 50.000 de dolari pe an, fostul campion al României a povestit experiențele pe care le-a trăit în Statele Unite. ”Au multe lucruri bune, dar este o societate foarte rigidă. M-am reîntos acasă fără niciun regret, dar sunt un alt om. Românilor li se pune eticheta de emigrant și apoi, se închide totul”, a explicat fostul sportiv, într-un interviu pentru HotNews.
11.VIDEO REPORTAJ Parcul Natural Văcărești. Ce mituri și povești ascunde cel mai sălbatic loc din București/ Străinii îl prețuiesc, românii sunt indiferenți La un sfert de oră de mers pe jos de centrul Bucureștiului se află un loc inedit și sălbatic - Parcul Natural Văcărești. Unii îi mai spun ”Delta dintre blocuri”, alții nici măcar nu știu ce ascunde digul de pe Splaiul Unirii. Zona mai păstrează încă amintirea caselor care au fost demolate la ordinul lui Nicolae Ceaușescu, cel care voia să transforme Bucureștiul într-un port la Dunăre. Dan Bărbulescu, directorul Asociației Parcul Natural Văcărești a explicat, pentru HotNews, ce mituri se spun despre acest loc și ce povești ascunde oaza din deșertul de beton.
12.​VIDEO INTERVIU Ce crede un francez despre România: ”Este o țară cu oameni calzi și prietenoși, dar needucați în trafic. Am fost șocat să văd că beți vinul cu apă, e păcat!” Un apartament la ultimul etaj, închirat într-un bloc din Drumul Taberei. Un frigider aproape gol, dar o viață nouă, într-o țară din Balcani. Așa a început aventura în România a lui Marc Areny, un tânăr inginer francez. În urmă cu aproape opt ani, a ales să vină la București pentru că ”aici a simțit că este viață”. S-a adaptat rapid într-o țară în care oamenii nu te judecă, dar prieteniile pot fi stricate ușor atunci când este vorba de bani. Într-un interviu pentru Hotnews, tânărul francez a povestit ce l-a șocat în România și ce l-a făcut să renunțe la traiul lejer din țara sa natală.
13.VIDEO INTERVIU Fascinanta aventura a unei romance în Coreea de Sud/ Cum e viața în ”orașul care nu doarme niciodată”

Pe repede înainte. Așa se desfășoară viața la Seul, orașul care nu doame niciodată. Este un loc ”înnebunitor”, cu trafic intens, oameni care muncesc foarte mult și magazine care sunt deschise permanent. Pe străzi izolate, ascunse de zbuciumul orașului, se regăsesc puținele restaurante unde se consumă carne de câine. Vin aici persoanele în vârstă, dornice să păstreze o tradiție veche. În urmă cu aproape cinci ani, ajungea la Seul, cu o bursa de studii, tănăra Silvia Pencu. Ea a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cât de fascinantă este această lume și cum regăsește România, de fiecare data când se întoarce acasă.
14.VIDEO INTERVIU Modificările Legii circulației:”Sunt mulți polițiști care vorbesc la telefon în timp ce conduc”/ Cât de periculoase sunt dispozitivele hands-free/ Soluții pentru un trafic mai lejer Pilotul de raliu Alex Filip este sceptic în privința modificărilor Legii circulației, prin care sunt sancționați șoferii ce folosesc dispozitive mobile atunci când conduc. ”Și polițiștii vorbesc la mobil când sunt la volan. Schimbarea ar trebui să vină, în primul rând, din partea celor care aplică legea și, evident, și din partea noastră”. Instructor de conducere defensivă, Alex Filip a explicat, pentru HotNews, cât de riscante sunt dispozitivele hands – free. ”Chiar daca are mâna pe volan și casca la ureche, șoferul se concentrează asupra discuției și riscă să nu mai fie atent la drum. Cei mai expuși sunt șoferii de autobuze sau trolee”. Pilotul crede că decongestionarea traficului se poate face numai atunci când autoritățile vor veni cu o ofertă concretă, care să îi convingă pe oameni să își lase mașinile acasă.
15.​VIDEO INTERVIU Imagini dintr-o masină care merge pe două roți. Cine este cel care o conduce / Manevre interzise pe drumurile publice O mașină care merge aproape vertical, pe doua roți. Este experința iubitorilor de adrenalină, dar și manevra pe care o știu foarte puțini piloți din România. Lucian Nan este unul dintre cei care fac spectacol cu un autoturism. Este trainer, predă cursuri de conducere defensivă, iar la finalul orelor oferă celor mai curajoși o experiență de neuitat: o tură pe circuit, cu mașina mergând pe două roți. ”Nu recomand sub nicio formă ca această acrobație să fie făcută pe drumurile publice” - a adăugat pilotul.
16.​VIDEO INTERVIU Greșeli făcute frecvent când mergi cu mașina în vacanță: ce detalii sunt ignorate/ Lucruri care nu se învață, de obicei, la școala de șoferi

Sorin Badica, instructor de conducere defensivă consideră că toți cei care decid să meargă în vacanță cu mașina ar trebui să ia în calcul anumite detalii, care sunt de multe ori ignorate. Poziția pe care o aveți în scaun ori presiunea roților mașinii fac, de cele mai multe ori, diferența. Într-un interviu pentru HotNews, Sorin Badică a explicat cum ar trebui făcute pauzele așa încât drumul să nu pară greu și obositor și a oferit câteva sugestii pentru a evita aglomeratia sau diferite ambuteiaje. El s-a referit și la câteva principii de conducere defensivă în cazul unui trafic intens, printre biciclete, trotinete sau alte dispozitive electrice.
17.VIDEO INTERVIU Mesaj pentru ministrul Educației, din partea unui fost olimpic international: Abandonati gandirea invechită și lasati-i pe elevi sa aibă un cuvânt de spus/ Cum e viața la Harvard, cu 50 de dolari pe lună ”Abandonati gândirea învechită pe care se bazează sistemul de învățământ și fiți mai deschisă la metodele noi de predare care se folosesc în vest ”- acesta este mesajul pe care Radu Andrei, student la Universitatea Harvard îl transmite ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Medaliat cu aur la Olimpiadele Internaționale de Fizică și Astronomie, Radu Andrei consideră că sistemul de învățământ din România este inert, iar o schimbare reală va avea loc odată cu schimbarea generațiilor, adică peste 30-40 de ani. Într-un interviu pentru HotNews, el a povestit cum este viața de student la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume. ”Suntem aproximativ 20-30 de români care studiem în acest moment la Harvard, iar cheltuielile mele lunare nu depășesc 50 de dolari.”
18.​VIDEO INTERVIU Codul Rutier, depășit de tehnologie: vehiculele electrice nu sunt reglementate/ ”Nici noi nu știm pe unde trebuie să mergem: ori pe carosabil, ori pe trotuar”/ Trotineta electrică, mai eficientă decât mașina în orașele aglomerate Trotineta electrică poate fi, într-un oraș aglomerat, mult mai eficientă decât mașina. Sunt mulți români care folosesc vehiculele electrice - unii le închiriază, alții le cumpără. Sunt dispozitive de deplasare utile, dar și periculoase, uneori. ”Imi eficientizează timpul, este un mijloc de deplasare necesar. Merg pe trotuar, nu mă simt în siguranță pe carosabil” – spune Dan Rotaru, posesorul unui monociclu electric. ”Dincolo de adrenalină, trotineta electrică mă ajută enorm. Gropile și denivelările în astfalt sunt riscuri pe care ni le asumăm zilnic” – completează Dan Adrian Drăgan, fondatorul comunității de vehicule electrice. În România, Codul Rutier nu a ținut pasul cu tehnologia, iar astfel de dispozitive nu sunt reglementate prin lege.
19.VIDEO INTERVIU Dumitru Prunariu: România ar putea trimite al doilea cosmonaut în spațiu/ Am luat pe ascuns, în Cosmos, o sticlă de coniac românesc/ În mod realist, omul va ajunge pe Marte în 2039/ Controverse despre steagul montat pe Lună si forma exactă a Pământului Cosmonautul Dumitru Prunariu consideră că sunt foarte mulți oameni care cred anumite zvonuri care se propagă rapid, sub forma unor adevăruri absolute. ”Sunt întrebat de persoane serioase dacă sunt convins că Pământul este rotund, pentru că există o teorie care susține că ar fi plat. O altă controversă este legată de steagul montat pe Lună, care pare că flutură în fotografii”. Într-un interviu pentru HotNews, Dumitru Prunariu a vorbit despre data realistă la care omul va ajunge pe Marte, despre energia care există în Univers dar și care sunt șansele reale ca țara noastră să mai trimită un cosmonaut în spațiu. El a povestit și cum a reușit să ascundă o sticlă de coniac românesc în Cosmos. ”Era coniac Drobeta, iar cosmonauții ruși s-au bucurat enorm. Au sorbit din ea, improvizâmd un pahar făcut dintr-un tub închis cu două clame”.
20.VIDEO Cum arată si ce este casa pasivă - locuința cu facturi mici și confort ridicat/ Inginerul Marius Șoflete: ”Orice apartament poate fi transformat într-o locuință pasivă/ Experiența unei familii din Otopeni care a construit o astfel de casă În ultimii ani, sunt tot mai mulți români care îți doresc o casă pasivă, cu facturi mici la energie și un grad ridicat de confort. ”Este mai scumpă cu cel puțin 30 % decât o casă normală. Sunt doar patru astfel de case certificate la noi în țară iar acest lucru arată o reticență a noastră, ca nație” - susține inginerul Marius Șolfete, proiectant specializat în case pasive. Într-un interviu pentru HotNews, el a explicat exact care sunt costurile de construcție și cum se poate transforma o locuință mai veche (inclusiv un apartament de bloc) într-o casă pasivă. În articol puteți citi experiența Mihaelei și a lui Costin, doi tineri care au construit, recent, o casă pasivă în apropiere de București.
21.VIDEO INTERVIU Cel mai bun înotător din lume în 2018, Ion Lazarenco Tiron: ”Am înotat langă rechini, dar am supraviețuit / M-am împrumutat la bancă, să construiesc un stadion în satul natal”
Ion Lazarenco Tiron a fost desemnat, in 2018, cel mai bun inotator din lume in ape deschise. El a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cum s-a împrumutat la bancă pentru a construi un stadion pentru copiii din satul sau natal, în Basarabia. ”Merită efortul, șapte copii au ieși campioni” - spune sportivul. ”Am înotat la câțiva centimetri de un rechin și am scăpat cu viață. Meduzele mă trezeau din gândurile negre, iar când un vapor trecea pe lângă mine, parcă era sfârșitul lumii!”, afirmă Tiron. Titlul de cel mai bun inotător din lume i-a fost acordat de Asociatia Mondiala a Inotului, cu sediul in California, pe baza voturilor primite de pe mapamond.
22.VIDEO INTERVIU Medicul Alina Tanase: Recoltarea celulelor stem la nastere este o afacere/ Homeopatia nu te vindecă de boli grave/ În România, încă mai poți face pe eroul, medicii sunt mult mai empatici decât în străinătate Alina Tanase ar fi putut fi unul dintre medicii romani cu performante in străinătate. A fost tentata sa plece din tara de mai multe ori, dar a ramas în Romania, convinsă că aici se pot face lucruri la fel de bune ca afara. Este coordonatorul programului de transplant medular la Institutul Fundeni – locul unde pacientii sunt tratati la standarde nemtesti, dar cu empatie romanească. Într-un interviu pentru Hotnews, medicul Alina Tănase a spus că nu recomadă recoltarea celulelor stem la nașterea copilului, iar părinții ar trebui să știe că acest lucru este, de fapt, o afacere.
23.VIDEO INTERVIU ​Alex Filip, pilot de raliu: Cum să controlezi mașina când derapează pe gheață ori zăpadă. Lucruri care nu se învață la școala de șoferi/ Cum să deszăpezești mașina în două minute Pilotul de raliu Alexandru Filip consideră că orice mașină care derapează pe gheață ori zăpadă ar putea controlată cu ușurință dacă șoferul a făcut, în prealabil, câteva manevre de testare. ”Ca să căpătați exercițiu, testați mașina pe un camp ori într-un alt loc liber. Recomand să se facă o astfel de ”pre-experiență” a unui derapaj, pentru că sunt cazuri când lucrurile pot scăpa de sub control în trafic, chiar și la viteze mici”, afirmă Alex Filip, specialist în conducere defensivă. ”Când deszăpeziți mașina, nu trebuie să lăsați motorul pornit prea mult timp. După două minute, puteți porni la drum!”
24.​VIDEO INTERVIU Dan Șuiaga, neurochirurgul care ascultă rock în sala de operații: ”Problema în sănătate e că au crescut salariile medicilor, nu și bugetele spitalelor/Homeopatia e apa cu zahăr, iar vaccinurile au salvat vieți” A făcut parte din echipa care l-a operat pe premierul israelian Ariel Sharon, ascultă muzică rock în timp ce operează, a lucrat în Africa de Sud, Israel, Elveția și Germania și a ales să se întoarcă acasă nu ”din patriotism”, ci pentru că aici simte că poate face mai multe, profesional. Într-un interviu Hotnews.ro, neurochirurgul Dan Șuiaga a explicat cum este sistemul medical românesc, comparativ cu alte țări și ce soluții ar trebui găsite. ”Medicii din România sunt mult mai umani, mai atașați de pacient”, susține Dan Șuiaga, dar unele țări ca Africa de Sud ori Marocul sunt peste România din punct de vedere medical și al calității vieții.
25.​VIDEO INTERVIU: Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale: „Fiecare bărbat trebuie să aibă în garderobă un costum negru/ Regele Mihai era pretențios în ceea ce privește calitatea” Designerul de costume Alexandru Ciucu, furnizorul Casei Regale a povestit cum a fost colaborarea cu Regele Mihai și a dezvăluit care erau preferințele Majestății Sale în materie de vestimentație. ”Membrii Familiei Regale sunt pretențioși în ceea ce privește calitatea, dar nu sunt pretenții exagerate”. Alexandru Ciucu a explicat, într-un interviu pentru HotNews, de unde s-a inspirat atunci când a refăcut uniformele militare de stradă dar și ce nu ar trebui să lipsească din garderoba oricărui bărbat.
26.​VIDEO Cum arată Moș Crăciun pentru un copil: ia bani de la bancă, nu intârzie niciodată și se iubește cu Crăciunița Mos Crăciun din ziua de astăzi pare un pic diferit de cel din vremurile trecute. Într-un interviu pentru Hotnews, copiii spun că Moșul merge la coafor, se antrenează la sală și cumpără cadouri cu bani de la bancă. În plus, cei mici sunt convinși că Moș Crăciun trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Crăciunița.
27.​VIDEO INTERVIU Amalia Diaconeasa, cercetător în domeniul îmbătrănirii: ”Primele medicamente pentru prelungirea vieții ar putea să apară curând pe piața. România ar putea să se bucure de un pionierat în domeniu” Îmbătrânirea ar putea fi tratată, în scurt timp, ca orice problemă medicală obișnuită, iar primele tratamente cu efecte reale, care ar prelungi viața umană și animală ar putea să apară în curând pe piață. Romania ar putea sa se bucure de un pionierat in domeniu, cum de mult nu s-a mai intamplat - susține biochimistul Amalia Diaconeasa, cercetător în domeniul îmbătrânirii. ”Prelungirea vieții oamenilor ar salva sistemul de pensii, care este aproape de colaps, dar ar elimina și stresul morții. Din păcate, în acest moment, în România nu se mai poate naște o a doua Ana Aslan, pentru că acum condițiile sunt diferite. Atunci, a fost un moment istoric”.
28.VIDEO-INTERVIU The Motans, artistul care a cucerit youtube-ul din România: ”În Republica Moldova, chitara are acorduri în minor” Denis Roabeș, omul care a pus pe picioare proiectul de succes The Motans, a dezvăluit - într-un interviu pentru Hotnews, ce îl inspiră în muzica sa și cum a reușit, în mai puțin de trei ani, să cucerească youtube-ul și foarte mulți fani din România. ”Să trăiești în Republica Moldova este o aventură, în fiecare zi e ceva nou. Din păcate, e o luptă pentru mulți oameni, e foarte greu!”. Denis a explicat de ce mulți artiști de peste Prut vin în România și au succes.
29.VIDEO INTERVIU Ce greșeli se fac la intâlnirile de afaceri? Lectorul Monica Neațu, despre eticheta în business: ”Chiar dacă primiți pe mail oferte neinteresante de la parteneri, trebuie să le răspundeți/La un prânz de afaceri, discuțiile propriu-zise încep la cafea, după ce ați mâncat!” Ce facem când suntem blocați în trafic și întârziem la o întâlnire de afaceri? Cum refuzăm ofertele neinteresante și când este momentul să oferim cartea de vizită? Monica Neațu, lector la Fundația Calea Victoriei a prezentat, într-un interviu pentru HotNews, câteva reguli de bună conduită în afaceri. ”Prima impresie contează întotdeauna pentru că atunci când partenerul nostru de afaceri ne vede intrând pe ușă se întreabă dacă vom corespunde cerințelor. Trebuie să ne adaptăm momentului respectiv. Cărțile de vizită nu trebuie împărțite în stânga și în dreapta, pentru că în acest fel dați impresia că sunteți o persoană neimportantă. Un freelancer ar trebui să se îmbrace conservator la întâlniri pentru că haina inspiră, de foarte multe ori, ideea de încredere.”
30.​VIDEO INTERVIU  Cum alegem și cât ar trebui să coste un vin bun / Somelierul Mihai Vasile: Romania este in top 5 ca producție în Europa, dar exportă puțin. Producătorii români nu sunt pe piețele externe fiindcă vor un preț mare și nu sunt competitivi Vinul românesc se vinde mai scump în România decât s-ar vinde afară - susține somelierul Mihai Vasile. În opinia lui, un vin bun nu ar trebui să coste mai mult de 30 de euro. ”Tot ce depășește acest prag, este snobism...pozitiv. Calitatea vinului nu se reflectă întotdeauna în prețul acestuia”. El a explicat câ în România există vinuri bune, care se vând foarte scump pe plan local, dar nu ar face față concurenței pe plan internațional. Somelierul a prezentat câteva ponturi pentru o alegere bună a vinului, cum ar trebui păstrată o sticlă de vin desfăcută, care sunt preferințele femeilor în materie de vinuri și cât de mult contează paharul din care bem. În același timp, Mihai Vasile a demontat și câteva mituri: durerea de cap nu este dată de sulfiți iar vinul natural, de țară nu este neapărat unul mai bun.”Daca v-ați invitat prietenii la meci, n-are sens sa cheltuiți sume importante pe vinuri elevate. In situatii in care nu este elementul principal al serii, vinul excelent poate trece usor neobservat”, a adăugat somelierul.

1 2 3 4 5 6 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by