Articole scrise de Daniela Mihai


1 - 30 din 165 rezultate
1.���VIDEO INTERVIU Povestea lui Marius Apostol, cel care cânt�� jazz ��ig��nesc la vioar��. Via��a unui artist apreciat de str��ini, dar ignorat de români

În urm�� cu 20 de ani, pe unul dintre vapoarele de pe Sena, se auzeau, în fiecare zi, sunete de vioar��. Erau ritmuri de jazz iar artistul care atr��gea aten��ia celor veni��i la promenad�� era Marius Apostol – ajuns la Paris s�� î��i încerce norocul. Într-un interviu pentru HotNews, el a povestit câteva întâmpl��ri care l-au adus pe mari scene interna��ionale. ”Din p��cate, în România nu m-a chemat nimeni s�� cânt. Mul��i se uit�� doar la câ��tigul personal. Sunt dezam��git, dar sper c�� într-o zi m�� vor auzi ��i românii de acas��”, crede violonistul.
2.���VIDEO INTERVIU Cum arat�� prima ma��in�� care a circulat în Bucuresti ��i ce controverse a stârnit primul num��r preferen��ial Primul automobil în Bucure��ti a str��rnit uimire, dar ��i mult�� invidie în lumea bun�� a Capitalei. Doar doi români au reu��it s�� î��i cumpere ma��in��, iar concuren��a dintre cei doi bog��ta��i era evident��. În momentul înmatricul��rii la Prim��rie, unul dintre ei a ”tras sforile” ca s�� fie primul ��i a��a a ap��rut num��rul preferen��ial. Într-un interviu pentru Hotnews, muzeograful Florin Georgescu a povestit cum ar��ta prima ma��in�� care a circulat prin Bucure��ti ��i ce controverse a stârnit acest automobil.
3.VIDEO INTERVIU Denis Tudor, românul premiat de Elon Musk: drumul de la bagajele c��rate într-un hotel, pân�� la aprecierea americanilor/ Ce este ”hyperloop” ��i când putem c��l��tori cu el Pân�� în ultimul an de liceu, a fost mediocru. Într-o var��, a lucrat la un hotel pe litoral, unde c��ra bagaje. Pân�� într-o zi, când a spus: ”Gata, nu e de mine, de azi nu mai muncesc!”. A��a începe povestea lui Denis Tudor, un român care acum este doctorand la Laussane, în Elve��ia. Este unul dintre oamenii care construiesc hyperloop, un ”tren al viitorului”, o capsul�� care circul�� cu viteza sunetului, pe o infrastructur�� mai eficient�� decât în prezent. Pentru ideile sale, a fost premiat de celebrul Elon Musk, pe care îl consider�� un ”tip cool, dar destul de rezervat”. La concursurile din ��ar��, Denis nu a câ��tigat mai mult de locul trei, dar recunoa��terea a venit, mai târziu, în Statele Unite. Recent, s-a calificat cu proiectul sau, Swisspod, în TOP 6 start-upuri din lume.
4.���VIDEO INTERVIU Chef Antonio Passarelli: ”Îmi pl��cea mai mult românul de acum 30 de ani, era dornic s�� fac�� ceva. M�� deranjeaz�� enorm când aud: las��, c�� merge ��i asa/ De ce România nu are restaurante cu stele Michelin Ce îl poate face pe un strain s�� tr��iasc�� în România? Acum 30 de ani, chef Antonio Passarelli era decis s�� stea doar ��ase luni în ��ara noastr��, dar s-a hotâr��t s�� mai r��mân��. ”Îmi pl��cea românul de atunci, era dornic s�� mearg�� înainte ��i s�� fac�� ceva. Acum, a devenit foarte legat de lucruri efemere ��i de aparen��e” – crede cheful italian. ”La mine în ��ar��, când dai cu piciorul la o piatr��, tot piatr�� r��mâne. Dar în România, dac�� dai cu piciorul la o piatr��, iese o comoar��. Ce vrei? Petrol? Avem! Gaz? Avem!! Aproape orice avem...dar ce s-a f��cut?” Într-un interviu pentru HotNews, Antonio Passarelli s-a referit la dubla calitate a produselor ��i a explicat de ce în România nu exist�� restaurante cu stele Michelin. Vezi in articol o re��et�� delicioas�� de paste, recomadate pentru sezonul rece
5.���VIDEOINTERVIU Chef Antonio Passarelli: ”Românii au evoluat mult în ultimii 30 de ani, dar m�� deranjeaz�� enorm când aud: las��, c�� merge ��i asa!/ De ce România nu are restaurate cu stele Michellin Ce îl poate face pe un strain s�� tr��iasc�� în România? Acum 30 de ani, chef Antonio Passarelli era decis s�� r��mân�� doar pentru ��ase luni la noi în ��ar��, dar nu a mai plecat de aici. ”Îmi pl��cea românul de atunci, era dornic s�� mearg�� înainte ��i s�� fac�� ceva. Acum, a devenit foarte legat de lucruri efemere ��i de aparen��e” – crede cheful Italian. ”Cel mai mult m�� deranjeaz�� când spune��i: las��, c�� merge ��i asa! M�� simt foarte prost când aud asta”. Într-un interviu pentru HotNews, Antonio Passarelli s-a referit la dubla calitate a produselor ��i a explicat de ce pizza ��i pastele din România nu sunt la fel ca cele din italia. El a spus ��i câteva motive pentru care în România nu exist�� restaurant cu stele Michelin. Vezi in articol o re��et�� delicioas�� de paste, recomadate pentru sezonul rece
6.VIDEOREPORTAJ Inedit în Bucure��ti: Papagali exotici liberi, în Parcul Tineretului/ Cum era ”Valea Plângerii” ��i de ce a fost construit parcul pe o fost�� groap�� de gunoi Zilnic, câ��iva oameni curio��i se strâng în Parcul Tineretului, pentru a vedea papagalii exotici. Un lucru neobi��nuit pentru Bucure��ti, dar p��s��rile s-au adaptat la condi��iile de aici. Cel mai probabil, papagalii au fost elibera��i inten��ionat de proprietari sau au reu��it s�� evadeze din colivie, fiind foarte inteligen��i - sus��ine biologul Dani Dr��gan, de la Societatea Ornitologic�� Român��. De altfel, Parcul Tineretului are o istorie captivant��: a fost construit pe ”Valea Plângerii”, într-o fost�� a groap�� de gunoi. Cei care au copil��rit în acest loc au povestit, pentru Hotnews.ro, cât de înfrico����toare era aceast�� zon�� ��i cum au reu��it comuni��tii s�� o tranforme în parcul cu cea mai mare suprafa���� din Bucure��ti.
7.VIDEO INTERVIU Ce senza��ii ai când mergi cu o vitez�� de 300 km/h? Experien��a tr��it�� de cea mai rapid�� motociclist�� din România:”M�� feresc în trafic, mul��i soferii îi dispre��uiesc pe mopedi��ti” ”Când mergi cu o vitez�� de peste 300 km/h sim��i c�� e��ti pe o rachet�� aer-aer!” - poveste��te cea mai rapid�� motociclist�� din ��ar��, Cristina Udrescu. Senza��iile de pe circuit sunt complet diferite de experien��ele pe care le tr��ie��te, zilnic, în traficul din Bucure��ti. ”Merg foarte încet, m�� dep����esc to��i livratorii de pizza. ��oferii se poart�� urât cu cei care folosesc mopede, unii sar la b��taie când v��d c�� sunt fat��!”. Într-un interviu pentru Hotnews, Cristina Udrescu s-a referit la modul în care ar trebui schimbat�� legisla��ia, dar ��i la gre��elile pe care le fac atât ��oferii, cât ��i motocicli��tii într-un trafic care pare mai degrab�� ”o tortur��”.
8.VIDEO INTERVIU Misterele metroului bucure��tean: La Gara de Nord, exist�� o alt�� gar�� subteran��, umplut�� cu p��mânt/ De ce sta��ia de la Roman�� e atât e îngust��/ Motivul pentru care Ceau��escu nu a vrut metrou în Drumul Taberei Metroul r��mâne alternativa rapid�� de a ajunge dintr-un loc în altul al Bucure��tiului. Câteva dintre misterele sale au fost dezv��luite de Octavian Udriste – singurul feroviar în via����, din cei cinci ingineri ale��i de Nicolae Ceau��escu s�� duc�� la bun sfâr��it aceast�� construc��ie sut�� la sut�� româneasc��. Într-un interviu pentru HotNews, Octavian Udi��tre a povestit de ce exist��, sub Gara de Nord, o alt�� gar�� subteran��, umplut�� cu p��mânt ��i care este motivul pentru care sta��ia de la Roman�� e a��a de îngust��. El s-a referit ��i la motivul pentru care dictatorul nu a vrut s�� construiasc�� metroul în Drumul Taberei ��i a explicat de unde provin urmele vizibile ��i ast��zi pe anumi��i pere��i de la sta��ia Pia��a Unirii.
9.���VIDEO INTERVIU Americanii închid o potec��, timp de doi ani, dac�� un urs m��nânc�� un sandwich/ Spectaculoasele experien��e tr��ite de Mihai Moiceanu, cel mai cunoscut fotograf român de natur�� ”De curând, am fost în Alaska, unde am fotografiat destul de intim ur��ii. Eram la aproximativ 20 de metri de ei. M-au sim��it, dar nu m-au b��gat în seam��. În SUA, în cort, nu aveam voie s�� tinem parfum, past�� de din��i sau deodorant. La noi, ur��ii sunt hr��ni��i iresponsabil la marginea drumului” – consider�� Mihai Moiceanu, probabil cel mai cunoscut fotograf de natur�� din România. Într-un interviu pentru HotNews, el a povestit experien��ele spectaculoase pe care le-a tr��it în diverse locuri ale lumii, unde a ajuns s�� fac�� fotografii. Mihai Moiceanu crede c�� a trecut moda când românii î��i cump��rau aparate foto performante ��i a f��cut câteva recomand��ri pentru a ob��ine o fotografie bun�� cu un telefon mobil.
10.VIDEO INTERVIU Balerina Marina Minoiu: În Danemarca, metroul este computerizat ��i nu are mecanic, politicienii merg la serviciu cu bicicleta iar Regina este extrem de modest��/ Cum se ob��ine succesul la Danish Royal Ballet Una dintre balerinele românce de succes, Marina Minoiu danseaz��, de patru ani, la Teatrul Regal din Copenhaga. A ales s�� tr��iasc�� în Damerca, în urma unui scandal de la Opera Na��ional�� Bucure��ti, dar nu regret�� decizia de a pleca din ��ar��. Într-un interviu pentru HotNews, ea a povestit ce a ��ocat-o atunci când a ajuns în Danemarca ��i cum s-a adaptat la o cultur�� ��i o mentalitate total diferit�� de a noastr��. ”De fiecare dat�� când revin acas��, reg��sesc o ��ar�� agitat��. Danezii nu sunt atât de pasionali ca noi, dar sunt mult mai ra��ionali” - a spus Marina Minoiu. Ea a venit la Bucure��ti pentru a sus��ine o inedit�� Or�� de balet.
11.VIDEO INTERVIU Balerina Marina Minoiu: În Danemarca, metroul este computerizat ��i nu are mecanic, politicienii merg la serviciu cu bicicleta iar Regina este extrem de modest��/ Cum se ob��ine succesul la Danish Royal Ballet Una dintre balerinele românce de succes, Marina Minoiu danseaz��, de patru ani, la Teatrul Regal din Copenhaga. A ales s�� tr��iasc�� în Damerca, în urma unui scandal de la Opera Na��ional�� Bucure��ti, dar nu regret�� decizia de a pleca din ��ar��. Într-un interviu pentru HotNews, ea a povestit ce a ��ocat-o atunci când a ajuns în Danemarca ��i cum s-a adaptat la o cultur�� ��i o mentalitate total diferit�� de a noastr��. ”De fiecare dat�� când revin acas��, reg��sesc o ��ar�� agitat��. Danezii nu sunt atât de pasionali ca noi, dar sunt mult mai ra��ionali” - a spus Marina Minoiu. Ea a venit la Bucure��ti pentru a sus��ine o inedit�� Or�� de balet.
12.VIDEO INTERVIU Balerina Marina Minoiu: În Danemarca, metroul este computerizat ��i nu are mecanic, politicienii merg la serviciu cu bicicleta iar Regina este extrem de modest��/ Cum se ob��ine succesul la Danish Royal Ballet Una dintre balerinele românce de succes, Marina Minoiu danseaz��, de patru ani, la Teatrul Regal din Copenhaga. A ales s�� tr��iasc�� în Damerca, în urma unui scandal de la Opera Na��ional�� Bucure��ti, dar nu regret�� decizia de a pleca din ��ar��. Într-un interviu pentru HotNews, ea a povestit ce a ��ocat-o atunci când a ajuns în Danemarca ��i cum s-a adaptat la o cultur�� ��i o mentalitate total diferit�� de a noastr��. ”De fiecare dat�� când revin acas��, reg��sesc o ��ar�� agitat��. Danezii nu sunt atât de pasionali ca noi, dar sunt mult mai ra��ionali” - a spus Marina Minoiu. Ea a venit la Bucure��ti pentru a sus��ine o inedit�� Or�� de balet.
13.VIDEO INTERVIU Balerina Marina Minoiu: În Danemarca, metroul merge f��r�� mecanic, politicienii sunt foarte normali, iar regina este extrem de modest��/ Cum se ob��ine succesul la Danish Royal Ballet A plecat din ��ar�� sup��rat��, dup�� un scandal la Opera Na��ional�� Bucure��ti, decis�� s�� o ia de la cap��t într-o ��ar�� nordic�� ”mult mai lini��tit��, unde nimeni nu te deranjeaz��”. Marina Minoiu - una dintre balerinele române de mare succes, danseaz��, de patru ani, la Teatrul Regal din Copenhaga. Într-un interviu pentru HotNews, ea a povestit ce a ��ocat-o atunci când a ajuns în Danemarca ��i cum s-a adaptat la o cultur�� ��i o mentalitate total diferite de ale noastre. ”De fiecare dat�� când revin acas��, reg��sesc o ��ar�� agitat��. Danezii nu sunt atât de pasionali ca noi, dar sunt mult mai ra��ionali” - a spus Marina Minoiu.
14.���VIDEO INTERVIU Lucruri mai pu��in ��tiute despre Ci��migiu: cum l-au tranformat bulgarii in gradina de zarzavat, iar nem��ii au t��iat copacii pentru a se înc��lzi În urm�� cu aproape 150 de ani, marele ci��migiu al Bucure��tiului a decis s�� o construiasc�� o ci��mea, pentru a rezolva problema apei potabile în Capital��. A��a a ap��rut Ci��migiu - cel mai vechi parc din Bucure��ti. De-a lungul vremii, parcul a fost transformat de unii dintre cei mai pricepu��i gr��dinari din Europa. Aici au avut loc nunta de argint a Familiei Regale, dar si primul meci de box din ��ar�� – când trec��torii au în��eles cu greu de ce doi oameni nu renun���� la m��nu��i atunci când se bat. Într-un interviu pentru Hotnews, Alexandru Lancuzov – istoric ��i jurnalist, a povestit care au fost cele mai dificile momente prin care a trecut gr��dina ��i a f��cut câteva sugestii pentru primarul Gabriela Firea.
15.���VIDEO INTERVIU Aventurile unei bicicliste prin Bucure��ti: ”Am c��zut pe linia de tramvai, casca m-a salvat / ��oferii se încrunt�� când ne v��d, dar rar vezi un biciclist nervos!” Iulia Opran merge zilnic, cu bicicleta, prin Bucure��ti. Pân�� la job face fix 22 de minute. Recunoa��te c�� de multe ori i-a fost team�� de pericolele din traficul aglomerat, cu mul��i ��oferi nervo��i ��i pu��ine piste pentru bicicli��ti. ”Când un ��ofer îmi face loc ��i îmi zâmbe��te, simt c�� am câ��tigat un r��zboi. Rar vezi un biciclist nervos!” Ea a povestit, intr-un interviu pentru HotNews, cum a fost atunci când a c��zut cu bicicleta în ora�� ��i cum au reac��ionat oamenii din jur.
16.VIDEO REPORTAJ ���Cum a reu��it un rege s�� transforme o mla��tin��, într-un parc pe bra��ul Borcea / „Ma��ina de tocat vise” – controversata crea��ie din C��l��ra��i unde oamenii î��i pun dorin��e ”Ma��ina de tocat vise” sta��ioneaz��, de peste 20 de ani, pe faleza bra��ului Borcea. Este o sculpur�� controversat�� din fier, care poart�� cu ea legenda c�� ar fi realizat�� din o��elul provenit de la fostul Combinat Siderurgic C��l��ra��i – un colos creat de comuni��ti. ”Este locul unde tinerii vin ��i î��i pun dorin��e. Nu ��tiu dac�� se îndeplinesc sau nu” – sus��ine Costel Tudor, profesor doctor în istorie. Dincolo de falez�� se întinde Parcul Central al ora��ului – construit într-un singur an, la ideea Regelui Carol I.
17.VIDEO INTERVIU Experien��a unui campion român în Statele Unite: Visul american e doar o strategie de marketing, în realitate este o societate rigid��/ Nou��, românilor, ni se pune înc�� eticheta de emigrant Visul american este perceput la fel, indiferent în ce zon�� a lumii te afli, îns�� totul este o strategie de marketing. În Statele Unite se vinde absolut orice, de la destina��ii turistice pân�� la modul de via����, dar situa��ia este alta în realitate – sus��ine fostul tenismen Marius Cîrstea. Ajuns în America la studii, cu o burs�� de 50.000 de dolari pe an, fostul campion al României a povestit experien��ele pe care le-a tr��it în Statele Unite. ”Au multe lucruri bune, dar este o societate foarte rigid��. M-am reîntos acas�� f��r�� niciun regret, dar sunt un alt om. Românilor li se pune eticheta de emigrant ��i apoi, se închide totul”, a explicat fostul sportiv, într-un interviu pentru HotNews.
18.VIDEO REPORTAJ Parcul Natural V��c��re��ti. Ce mituri ��i pove��ti ascunde cel mai s��lbatic loc din Bucure��ti/ Str��inii îl pre��uiesc, românii sunt indiferen��i La un sfert de or�� de mers pe jos de centrul Bucure��tiului se afl�� un loc inedit ��i s��lbatic - Parcul Natural V��c��re��ti. Unii îi mai spun ”Delta dintre blocuri”, al��ii nici m��car nu ��tiu ce ascunde digul de pe Splaiul Unirii. Zona mai p��streaz�� înc�� amintirea caselor care au fost demolate la ordinul lui Nicolae Ceau��escu, cel care voia s�� transforme Bucure��tiul într-un port la Dun��re. Dan B��rbulescu, directorul Asocia��iei Parcul Natural V��c��re��ti a explicat, pentru HotNews, ce mituri se spun despre acest loc ��i ce pove��ti ascunde oaza din de��ertul de beton.
19.���VIDEO INTERVIU Ce crede un francez despre România: ”Este o ��ar�� cu oameni calzi ��i prieteno��i, dar needuca��i în trafic. Am fost ��ocat s�� v��d c�� be��i vinul cu ap��, e p��cat!” Un apartament la ultimul etaj, închirat într-un bloc din Drumul Taberei. Un frigider aproape gol, dar o via���� nou��, într-o ��ar�� din Balcani. A��a a început aventura în România a lui Marc Areny, un tân��r inginer francez. În urm�� cu aproape opt ani, a ales s�� vin�� la Bucure��ti pentru c�� ”aici a sim��it c�� este via����”. S-a adaptat rapid într-o ��ar�� în care oamenii nu te judec��, dar prieteniile pot fi stricate u��or atunci când este vorba de bani. Într-un interviu pentru Hotnews, tân��rul francez a povestit ce l-a ��ocat în România ��i ce l-a f��cut s�� renun��e la traiul lejer din ��ara sa natal��.
20.VIDEO INTERVIU Fascinanta aventura a unei romance în Coreea de Sud/ Cum e via��a în ”ora��ul care nu doarme niciodat��”

Pe repede înainte. A��a se desf����oar�� via��a la Seul, ora��ul care nu doame niciodat��. Este un loc ”înnebunitor”, cu trafic intens, oameni care muncesc foarte mult ��i magazine care sunt deschise permanent. Pe str��zi izolate, ascunse de zbuciumul ora��ului, se reg��sesc pu��inele restaurante unde se consum�� carne de câine. Vin aici persoanele în vârst��, dornice s�� p��streze o tradi��ie veche. În urm�� cu aproape cinci ani, ajungea la Seul, cu o bursa de studii, t��n��ra Silvia Pencu. Ea a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cât de fascinant�� este aceast�� lume ��i cum reg��se��te România, de fiecare data când se întoarce acas��.
21.VIDEO INTERVIU Modific��rile Legii circula��iei:”Sunt mul��i poli��i��ti care vorbesc la telefon în timp ce conduc”/ Cât de periculoase sunt dispozitivele hands-free/ Solu��ii pentru un trafic mai lejer Pilotul de raliu Alex Filip este sceptic în privin��a modific��rilor Legii circula��iei, prin care sunt sanc��iona��i ��oferii ce folosesc dispozitive mobile atunci când conduc. ”��i poli��i��tii vorbesc la mobil când sunt la volan. Schimbarea ar trebui s�� vin��, în primul rând, din partea celor care aplic�� legea ��i, evident, ��i din partea noastr��”. Instructor de conducere defensiv��, Alex Filip a explicat, pentru HotNews, cât de riscante sunt dispozitivele hands – free. ”Chiar daca are mâna pe volan ��i casca la ureche, ��oferul se concentreaz�� asupra discu��iei ��i risc�� s�� nu mai fie atent la drum. Cei mai expu��i sunt ��oferii de autobuze sau trolee”. Pilotul crede c�� decongestionarea traficului se poate face numai atunci când autorit����ile vor veni cu o ofert�� concret��, care s�� îi conving�� pe oameni s�� î��i lase ma��inile acas��.
22.���VIDEO INTERVIU Imagini dintr-o masin�� care merge pe dou�� ro��i. Cine este cel care o conduce / Manevre interzise pe drumurile publice O ma��in�� care merge aproape vertical, pe doua ro��i. Este experin��a iubitorilor de adrenalin��, dar ��i manevra pe care o ��tiu foarte pu��ini pilo��i din România. Lucian Nan este unul dintre cei care fac spectacol cu un autoturism. Este trainer, pred�� cursuri de conducere defensiv��, iar la finalul orelor ofer�� celor mai curajo��i o experien���� de neuitat: o tur�� pe circuit, cu ma��ina mergând pe dou�� ro��i. ”Nu recomand sub nicio form�� ca aceast�� acroba��ie s�� fie f��cut�� pe drumurile publice” - a ad��ugat pilotul.
23.���VIDEO INTERVIU Gre��eli f��cute frecvent când mergi cu ma��ina în vacan����: ce detalii sunt ignorate/ Lucruri care nu se înva����, de obicei, la ��coala de ��oferi

Sorin Badica, instructor de conducere defensiv�� consider�� c�� to��i cei care decid s�� mearg�� în vacan���� cu ma��ina ar trebui s�� ia în calcul anumite detalii, care sunt de multe ori ignorate. Pozi��ia pe care o ave��i în scaun ori presiunea ro��ilor ma��inii fac, de cele mai multe ori, diferen��a. Într-un interviu pentru HotNews, Sorin Badic�� a explicat cum ar trebui f��cute pauzele a��a încât drumul s�� nu par�� greu ��i obositor ��i a oferit câteva sugestii pentru a evita aglomeratia sau diferite ambuteiaje. El s-a referit ��i la câteva principii de conducere defensiv�� în cazul unui trafic intens, printre biciclete, trotinete sau alte dispozitive electrice.
24.VIDEO INTERVIU Mesaj pentru ministrul Educa��iei, din partea unui fost olimpic international: Abandonati gandirea invechit�� ��i lasati-i pe elevi sa aib�� un cuvânt de spus/ Cum e via��a la Harvard, cu 50 de dolari pe lun�� ”Abandonati gândirea învechit�� pe care se bazeaz�� sistemul de înv������mânt ��i fi��i mai deschis�� la metodele noi de predare care se folosesc în vest ”- acesta este mesajul pe care Radu Andrei, student la Universitatea Harvard îl transmite ministrului Educa��iei, Ecaterina Andronescu. Medaliat cu aur la Olimpiadele Interna��ionale de Fizic�� ��i Astronomie, Radu Andrei consider�� c�� sistemul de înv������mânt din România este inert, iar o schimbare real�� va avea loc odat�� cu schimbarea genera��iilor, adic�� peste 30-40 de ani. Într-un interviu pentru HotNews, el a povestit cum este via��a de student la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume. ”Suntem aproximativ 20-30 de români care studiem în acest moment la Harvard, iar cheltuielile mele lunare nu dep����esc 50 de dolari.”
25.���VIDEO INTERVIU Codul Rutier, dep����it de tehnologie: vehiculele electrice nu sunt reglementate/ ”Nici noi nu ��tim pe unde trebuie s�� mergem: ori pe carosabil, ori pe trotuar”/ Trotineta electric��, mai eficient�� decât ma��ina în ora��ele aglomerate Trotineta electric�� poate fi, într-un ora�� aglomerat, mult mai eficient�� decât ma��ina. Sunt mul��i români care folosesc vehiculele electrice - unii le închiriaz��, al��ii le cump��r��. Sunt dispozitive de deplasare utile, dar ��i periculoase, uneori. ”Imi eficientizeaz�� timpul, este un mijloc de deplasare necesar. Merg pe trotuar, nu m�� simt în siguran���� pe carosabil” – spune Dan Rotaru, posesorul unui monociclu electric. ”Dincolo de adrenalin��, trotineta electric�� m�� ajut�� enorm. Gropile ��i denivel��rile în astfalt sunt riscuri pe care ni le asum��m zilnic” – completeaz�� Dan Adrian Dr��gan, fondatorul comunit����ii de vehicule electrice. În România, Codul Rutier nu a ��inut pasul cu tehnologia, iar astfel de dispozitive nu sunt reglementate prin lege.
26.VIDEO INTERVIU Dumitru Prunariu: România ar putea trimite al doilea cosmonaut în spa��iu/ Am luat pe ascuns, în Cosmos, o sticl�� de coniac românesc/ În mod realist, omul va ajunge pe Marte în 2039/ Controverse despre steagul montat pe Lun�� si forma exact�� a P��mântului Cosmonautul Dumitru Prunariu consider�� c�� sunt foarte mul��i oameni care cred anumite zvonuri care se propag�� rapid, sub forma unor adev��ruri absolute. ”Sunt întrebat de persoane serioase dac�� sunt convins c�� P��mântul este rotund, pentru c�� exist�� o teorie care sus��ine c�� ar fi plat. O alt�� controvers�� este legat�� de steagul montat pe Lun��, care pare c�� flutur�� în fotografii”. Într-un interviu pentru HotNews, Dumitru Prunariu a vorbit despre data realist�� la care omul va ajunge pe Marte, despre energia care exist�� în Univers dar ��i care sunt ��ansele reale ca ��ara noastr�� s�� mai trimit�� un cosmonaut în spa��iu. El a povestit ��i cum a reu��it s�� ascund�� o sticl�� de coniac românesc în Cosmos. ”Era coniac Drobeta, iar cosmonau��ii ru��i s-au bucurat enorm. Au sorbit din ea, improvizâmd un pahar f��cut dintr-un tub închis cu dou�� clame”.
27.VIDEO Cum arat�� si ce este casa pasiv�� - locuin��a cu facturi mici ��i confort ridicat/ Inginerul Marius ��oflete: ”Orice apartament poate fi transformat într-o locuin���� pasiv��/ Experien��a unei familii din Otopeni care a construit o astfel de cas�� În ultimii ani, sunt tot mai mul��i români care î��i doresc o cas�� pasiv��, cu facturi mici la energie ��i un grad ridicat de confort. ”Este mai scump�� cu cel pu��in 30 % decât o cas�� normal��. Sunt doar patru astfel de case certificate la noi în ��ar�� iar acest lucru arat�� o reticen���� a noastr��, ca na��ie” - sus��ine inginerul Marius ��olfete, proiectant specializat în case pasive. Într-un interviu pentru HotNews, el a explicat exact care sunt costurile de construc��ie ��i cum se poate transforma o locuin���� mai veche (inclusiv un apartament de bloc) într-o cas�� pasiv��. În articol pute��i citi experien��a Mihaelei ��i a lui Costin, doi tineri care au construit, recent, o cas�� pasiv�� în apropiere de Bucure��ti.
28.VIDEO INTERVIU Cel mai bun înot��tor din lume în 2018, Ion Lazarenco Tiron: ”Am înotat lang�� rechini, dar am supravie��uit / M-am împrumutat la banc��, s�� construiesc un stadion în satul natal”
Ion Lazarenco Tiron a fost desemnat, in 2018, cel mai bun inotator din lume in ape deschise. El a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cum s-a împrumutat la banc�� pentru a construi un stadion pentru copiii din satul sau natal, în Basarabia. ”Merit�� efortul, ��apte copii au ie��i campioni” - spune sportivul. ”Am înotat la câ��iva centimetri de un rechin ��i am sc��pat cu via����. Meduzele m�� trezeau din gândurile negre, iar când un vapor trecea pe lâng�� mine, parc�� era sfâr��itul lumii!”, afirm�� Tiron. Titlul de cel mai bun inot��tor din lume i-a fost acordat de Asociatia Mondiala a Inotului, cu sediul in California, pe baza voturilor primite de pe mapamond.
29.VIDEO INTERVIU Medicul Alina Tanase: Recoltarea celulelor stem la nastere este o afacere/ Homeopatia nu te vindec�� de boli grave/ În România, înc�� mai po��i face pe eroul, medicii sunt mult mai empatici decât în str��in��tate Alina Tanase ar fi putut fi unul dintre medicii romani cu performante in str��in��tate. A fost tentata sa plece din tara de mai multe ori, dar a ramas în Romania, convins�� c�� aici se pot face lucruri la fel de bune ca afara. Este coordonatorul programului de transplant medular la Institutul Fundeni – locul unde pacientii sunt tratati la standarde nemtesti, dar cu empatie romaneasc��. Într-un interviu pentru Hotnews, medicul Alina T��nase a spus c�� nu recomad�� recoltarea celulelor stem la na��terea copilului, iar p��rin��ii ar trebui s�� ��tie c�� acest lucru este, de fapt, o afacere.
30.VIDEO INTERVIU ���Alex Filip, pilot de raliu: Cum s�� controlezi ma��ina când derapeaz�� pe ghea���� ori z��pad��. Lucruri care nu se înva���� la ��coala de ��oferi/ Cum s�� desz��peze��ti ma��ina în dou�� minute Pilotul de raliu Alexandru Filip consider�� c�� orice ma��in�� care derapeaz�� pe ghea���� ori z��pad�� ar putea controlat�� cu u��urin���� dac�� ��oferul a f��cut, în prealabil, câteva manevre de testare. ”Ca s�� c��p��ta��i exerci��iu, testa��i ma��ina pe un camp ori într-un alt loc liber. Recomand s�� se fac�� o astfel de ”pre-experien����” a unui derapaj, pentru c�� sunt cazuri când lucrurile pot sc��pa de sub control în trafic, chiar ��i la viteze mici”, afirm�� Alex Filip, specialist în conducere defensiv��. ”Când desz��pezi��i ma��ina, nu trebuie s�� l��sa��i motorul pornit prea mult timp. Dup�� dou�� minute, pute��i porni la drum!”

1 2 3 4 5 6 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by