Articole scrise de Daniela Mihai


1 - 30 din 142 rezultate
1.VIDEO INTERVIU Mesaj pentru ministrul Educa��iei, din partea unui fost olimpic international: Abandonati gandirea invechit�� ��i lasati-i pe elevi sa aib�� un cuvânt de spus/ Cum e via��a la Harvard, cu 50 de dolari pe lun�� ”Abandonati gândirea învechit�� pe care se bazeaz�� sistemul de înv������mânt ��i fi��i mai deschis�� la metodele noi de predare care se folosesc în vest ”- acesta este mesajul pe care Radu Andrei, student la Universitatea Harvard îl transmite ministrului Educa��iei, Ecaterina Andronescu. Medaliat cu aur la Olimpiadele Interna��ionale de Fizic�� ��i Astronomie, Radu Andrei consider�� c�� sistemul de înv������mânt din România este inert, iar o schimbare real�� va avea loc odat�� cu schimbarea genera��iilor, adic�� peste 30-40 de ani. Într-un interviu pentru HotNews, el a povestit cum este via��a de student la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume. ”Suntem aproximativ 20-30 de români care studiem în acest moment la Harvard, iar cheltuielile mele lunare nu dep����esc 50 de dolari.”
2.���VIDEO INTERVIU Codul Rutier, dep����it de tehnologie: vehiculele electrice nu sunt reglementate/ ”Nici noi nu ��tim pe unde trebuie s�� mergem: ori pe carosabil, ori pe trotuar”/ Trotineta electric��, mai eficient�� decât ma��ina în ora��ele aglomerate Trotineta electric�� poate fi, într-un ora�� aglomerat, mult mai eficient�� decât ma��ina. Sunt mul��i români care folosesc vehiculele electrice - unii le închiriaz��, al��ii le cump��r��. Sunt dispozitive de deplasare utile, dar ��i periculoase, uneori. ”Imi eficientizeaz�� timpul, este un mijloc de deplasare necesar. Merg pe trotuar, nu m�� simt în siguran���� pe carosabil” – spune Dan Rotaru, posesorul unui monociclu electric. ”Dincolo de adrenalin��, trotineta electric�� m�� ajut�� enorm. Gropile ��i denivel��rile în astfalt sunt riscuri pe care ni le asum��m zilnic” – completeaz�� Dan Adrian Dr��gan, fondatorul comunit����ii de vehicule electrice. În România, Codul Rutier nu a ��inut pasul cu tehnologia, iar astfel de dispozitive nu sunt reglementate prin lege.
3.VIDEO INTERVIU Dumitru Prunariu: România ar putea trimite al doilea cosmonaut în spa��iu/ Am luat pe ascuns, în Cosmos, o sticl�� de coniac românesc/ În mod realist, omul va ajunge pe Marte în 2039/ Controverse despre steagul montat pe Lun�� si forma exact�� a P��mântului Cosmonautul Dumitru Prunariu consider�� c�� sunt foarte mul��i oameni care cred anumite zvonuri care se propag�� rapid, sub forma unor adev��ruri absolute. ”Sunt întrebat de persoane serioase dac�� sunt convins c�� P��mântul este rotund, pentru c�� exist�� o teorie care sus��ine c�� ar fi plat. O alt�� controvers�� este legat�� de steagul montat pe Lun��, care pare c�� flutur�� în fotografii”. Într-un interviu pentru HotNews, Dumitru Prunariu a vorbit despre data realist�� la care omul va ajunge pe Marte, despre energia care exist�� în Univers dar ��i care sunt ��ansele reale ca ��ara noastr�� s�� mai trimit�� un cosmonaut în spa��iu. El a povestit ��i cum a reu��it s�� ascund�� o sticl�� de coniac românesc în Cosmos. ”Era coniac Drobeta, iar cosmonau��ii ru��i s-au bucurat enorm. Au sorbit din ea, improvizâmd un pahar f��cut dintr-un tub închis cu dou�� clame”.
4.VIDEO Cum arat�� si ce este casa pasiv�� - locuin��a cu facturi mici ��i confort ridicat/ Inginerul Marius ��oflete: ”Orice apartament poate fi transformat într-o locuin���� pasiv��/ Experien��a unei familii din Otopeni care a construit o astfel de cas�� În ultimii ani, sunt tot mai mul��i români care î��i doresc o cas�� pasiv��, cu facturi mici la energie ��i un grad ridicat de confort. ”Este mai scump�� cu cel pu��in 30 % decât o cas�� normal��. Sunt doar patru astfel de case certificate la noi în ��ar�� iar acest lucru arat�� o reticen���� a noastr��, ca na��ie” - sus��ine inginerul Marius ��olfete, proiectant specializat în case pasive. Într-un interviu pentru HotNews, el a explicat exact care sunt costurile de construc��ie ��i cum se poate transforma o locuin���� mai veche (inclusiv un apartament de bloc) într-o cas�� pasiv��. În articol pute��i citi experien��a Mihaelei ��i a lui Costin, doi tineri care au construit, recent, o cas�� pasiv�� în apropiere de Bucure��ti.
5.VIDEO INTERVIU Cel mai bun înot��tor din lume în 2018, Ion Lazarenco Tiron: ”Am înotat lang�� rechini, dar am supravie��uit / M-am împrumutat la banc��, s�� construiesc un stadion în satul natal”
Ion Lazarenco Tiron a fost desemnat, in 2018, cel mai bun inotator din lume in ape deschise. El a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cum s-a împrumutat la banc�� pentru a construi un stadion pentru copiii din satul sau natal, în Basarabia. ”Merit�� efortul, ��apte copii au ie��i campioni” - spune sportivul. ”Am înotat la câ��iva centimetri de un rechin ��i am sc��pat cu via����. Meduzele m�� trezeau din gândurile negre, iar când un vapor trecea pe lâng�� mine, parc�� era sfâr��itul lumii!”, afirm�� Tiron. Titlul de cel mai bun inot��tor din lume i-a fost acordat de Asociatia Mondiala a Inotului, cu sediul in California, pe baza voturilor primite de pe mapamond.
6.VIDEO INTERVIU Medicul Alina Tanase: Recoltarea celulelor stem la nastere este o afacere/ Homeopatia nu te vindec�� de boli grave/ În România, înc�� mai po��i face pe eroul, medicii sunt mult mai empatici decât în str��in��tate Alina Tanase ar fi putut fi unul dintre medicii romani cu performante in str��in��tate. A fost tentata sa plece din tara de mai multe ori, dar a ramas în Romania, convins�� c�� aici se pot face lucruri la fel de bune ca afara. Este coordonatorul programului de transplant medular la Institutul Fundeni – locul unde pacientii sunt tratati la standarde nemtesti, dar cu empatie romaneasc��. Într-un interviu pentru Hotnews, medicul Alina T��nase a spus c�� nu recomad�� recoltarea celulelor stem la na��terea copilului, iar p��rin��ii ar trebui s�� ��tie c�� acest lucru este, de fapt, o afacere.
7.VIDEO INTERVIU ���Alex Filip, pilot de raliu: Cum s�� controlezi ma��ina când derapeaz�� pe ghea���� ori z��pad��. Lucruri care nu se înva���� la ��coala de ��oferi/ Cum s�� desz��peze��ti ma��ina în dou�� minute Pilotul de raliu Alexandru Filip consider�� c�� orice ma��in�� care derapeaz�� pe ghea���� ori z��pad�� ar putea controlat�� cu u��urin���� dac�� ��oferul a f��cut, în prealabil, câteva manevre de testare. ”Ca s�� c��p��ta��i exerci��iu, testa��i ma��ina pe un camp ori într-un alt loc liber. Recomand s�� se fac�� o astfel de ”pre-experien����” a unui derapaj, pentru c�� sunt cazuri când lucrurile pot sc��pa de sub control în trafic, chiar ��i la viteze mici”, afirm�� Alex Filip, specialist în conducere defensiv��. ”Când desz��pezi��i ma��ina, nu trebuie s�� l��sa��i motorul pornit prea mult timp. Dup�� dou�� minute, pute��i porni la drum!”
8.���VIDEO INTERVIU Dan ��uiaga, neurochirurgul care ascult�� rock în sala de opera��ii: ”Problema în s��n��tate e c�� au crescut salariile medicilor, nu ��i bugetele spitalelor/Homeopatia e apa cu zah��r, iar vaccinurile au salvat vie��i” A f��cut parte din echipa care l-a operat pe premierul israelian Ariel Sharon, ascult�� muzic�� rock în timp ce opereaz��, a lucrat în Africa de Sud, Israel, Elve��ia ��i Germania ��i a ales s�� se întoarc�� acas�� nu ”din patriotism”, ci pentru c�� aici simte c�� poate face mai multe, profesional. Într-un interviu Hotnews.ro, neurochirurgul Dan ��uiaga a explicat cum este sistemul medical românesc, comparativ cu alte ����ri ��i ce solu��ii ar trebui g��site. ”Medicii din România sunt mult mai umani, mai ata��a��i de pacient”, sus��ine Dan ��uiaga, dar unele ����ri ca Africa de Sud ori Marocul sunt peste România din punct de vedere medical ��i al calit����ii vie��ii.
9.���VIDEO INTERVIU: Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale: „Fiecare b��rbat trebuie s�� aib�� în garderob�� un costum negru/ Regele Mihai era preten��ios în ceea ce prive��te calitatea” Designerul de costume Alexandru Ciucu, furnizorul Casei Regale a povestit cum a fost colaborarea cu Regele Mihai ��i a dezv��luit care erau preferin��ele Majest����ii Sale în materie de vestimenta��ie. ”Membrii Familiei Regale sunt preten��io��i în ceea ce prive��te calitatea, dar nu sunt preten��ii exagerate”. Alexandru Ciucu a explicat, într-un interviu pentru HotNews, de unde s-a inspirat atunci când a ref��cut uniformele militare de strad�� dar ��i ce nu ar trebui s�� lipseasc�� din garderoba oric��rui b��rbat.
10.���VIDEO Cum arat�� Mo�� Cr��ciun pentru un copil: ia bani de la banc��, nu intârzie niciodat�� ��i se iube��te cu Cr��ciuni��a Mos Cr��ciun din ziua de ast��zi pare un pic diferit de cel din vremurile trecute. Într-un interviu pentru Hotnews, copiii spun c�� Mo��ul merge la coafor, se antreneaz�� la sal�� ��i cump��r�� cadouri cu bani de la banc��. În plus, cei mici sunt convin��i c�� Mo�� Cr��ciun tr��ie��te o frumoas�� poveste de dragoste cu Cr��ciuni��a.
11.���VIDEO INTERVIU Amalia Diaconeasa, cercet��tor în domeniul îmb��tr��nirii: ”Primele medicamente pentru prelungirea vie��ii ar putea s�� apar�� curând pe pia��a. România ar putea s�� se bucure de un pionierat în domeniu” Îmb��trânirea ar putea fi tratat��, în scurt timp, ca orice problem�� medical�� obi��nuit��, iar primele tratamente cu efecte reale, care ar prelungi via��a uman�� ��i animal�� ar putea s�� apar�� în curând pe pia����. Romania ar putea sa se bucure de un pionierat in domeniu, cum de mult nu s-a mai intamplat - sus��ine biochimistul Amalia Diaconeasa, cercet��tor în domeniul îmb��trânirii. ”Prelungirea vie��ii oamenilor ar salva sistemul de pensii, care este aproape de colaps, dar ar elimina ��i stresul mor��ii. Din p��cate, în acest moment, în România nu se mai poate na��te o a doua Ana Aslan, pentru c�� acum condi��iile sunt diferite. Atunci, a fost un moment istoric”.
12.VIDEO-INTERVIU The Motans, artistul care a cucerit youtube-ul din România: ”În Republica Moldova, chitara are acorduri în minor” Denis Roabe��, omul care a pus pe picioare proiectul de succes The Motans, a dezv��luit - într-un interviu pentru Hotnews, ce îl inspir�� în muzica sa ��i cum a reu��it, în mai pu��in de trei ani, s�� cucereasc�� youtube-ul ��i foarte mul��i fani din România. ”S�� tr��ie��ti în Republica Moldova este o aventur��, în fiecare zi e ceva nou. Din p��cate, e o lupt�� pentru mul��i oameni, e foarte greu!”. Denis a explicat de ce mul��i arti��ti de peste Prut vin în România ��i au succes.
13.VIDEO INTERVIU Ce gre��eli se fac la intâlnirile de afaceri? Lectorul Monica Nea��u, despre eticheta în business: ”Chiar dac�� primi��i pe mail oferte neinteresante de la parteneri, trebuie s�� le r��spunde��i/La un prânz de afaceri, discu��iile propriu-zise încep la cafea, dup�� ce a��i mâncat!” Ce facem când suntem bloca��i în trafic ��i întârziem la o întâlnire de afaceri? Cum refuz��m ofertele neinteresante ��i când este momentul s�� oferim cartea de vizit��? Monica Nea��u, lector la Funda��ia Calea Victoriei a prezentat, într-un interviu pentru HotNews, câteva reguli de bun�� conduit�� în afaceri. ”Prima impresie conteaz�� întotdeauna pentru c�� atunci când partenerul nostru de afaceri ne vede intrând pe u���� se întreab�� dac�� vom corespunde cerin��elor. Trebuie s�� ne adapt��m momentului respectiv. C��r��ile de vizit�� nu trebuie împ��r��ite în stânga ��i în dreapta, pentru c�� în acest fel da��i impresia c�� sunte��i o persoan�� neimportant��. Un freelancer ar trebui s�� se îmbrace conservator la întâlniri pentru c�� haina inspir��, de foarte multe ori, ideea de încredere.”
14.���VIDEO INTERVIU  Cum alegem ��i cât ar trebui s�� coste un vin bun / Somelierul Mihai Vasile: Romania este in top 5 ca produc��ie în Europa, dar export�� pu��in. Produc��torii români nu sunt pe pie��ele externe fiindc�� vor un pre�� mare ��i nu sunt competitivi Vinul românesc se vinde mai scump în România decât s-ar vinde afar�� - sus��ine somelierul Mihai Vasile. În opinia lui, un vin bun nu ar trebui s�� coste mai mult de 30 de euro. ”Tot ce dep����e��te acest prag, este snobism...pozitiv. Calitatea vinului nu se reflect�� întotdeauna în pre��ul acestuia”. El a explicat câ în România exist�� vinuri bune, care se vând foarte scump pe plan local, dar nu ar face fa���� concuren��ei pe plan interna��ional. Somelierul a prezentat câteva ponturi pentru o alegere bun�� a vinului, cum ar trebui p��strat�� o sticl�� de vin desf��cut��, care sunt preferin��ele femeilor în materie de vinuri ��i cât de mult conteaz�� paharul din care bem. În acela��i timp, Mihai Vasile a demontat ��i câteva mituri: durerea de cap nu este dat�� de sulfi��i iar vinul natural, de ��ar�� nu este neap��rat unul mai bun.”Daca v-a��i invitat prietenii la meci, n-are sens sa cheltui��i sume importante pe vinuri elevate. In situatii in care nu este elementul principal al serii, vinul excelent poate trece usor neobservat”, a ad��ugat somelierul.
15.VIDEO INTERVIU  Povestea lui Takeo, câinele abandonat de st��pâni în p��durea Videle /Cum alegem câinele potrivit pentru un copil? Când este momentul s�� avem un câine? Cum îl alegem ��i cât cost�� un curs de dresaj? Ce ras�� se potrive��te unei familii cu unul sau mai mul��i copii? R��spunsurile - în interviul cu specialistul în dresaj canin, C��t��lin Cornea. El a ne-a spus ��i povestea lui Takeo, c����elul pe care l-a g��sit abadonat într-o p��dure. ”Ar��ta deplorabil, era slab ��i de abia se ��inea pe picioare. Era mort de foame ��i mai ales de sete. St��pânii lui nu au ��tiut s�� îl trateze, cum s�� se comporte cu el, i-au tulburat comportamentul ��i cred c��, pe alocuri, câinele a devenit periculos. Mai întâi l-au ”defectat” ��i apoi l-au aruncat”.
16.INTERVIU VIDEO Traficul din Bucure��ti, prin ochii unei femei pilot de raliu. Cristiana Oprea: ”Permisul auto se ob��ine mult prea u��or... M�� întâlnesc cu ��oferi ��mecheri atât în trafic, cât ��i în social-media” ”Femeile nu sunt încurajate s�� conduc�� bine”, ne-a spus Cristiana Oprea. Chiar ��i ea, un pilot de curse cu performan��e, nu a sc��pat de glumele pe seama ”blondei de la volan”. Într-o zi ploioas�� de toamn��, am aflat ce experien��e a avut în timpul raliurilor, cum î��i îngrije��te ma��ina de curse ��i ce experien��e tr��ie��te, zilnic, în trafic. În opinia Cristianei Oprea, permisul auto se ob��ine mult prea u��or: ”Eu a�� introduce proba de noapte ��i poligonul"
17.INTERVIU VIDEO Iulia Preda, parfumier: Parfumul se alege în func��ie de stare, sex, moment al zilei, pentru un plus de romantism /Ce ingrediente ciudate se folosesc în compozi��ia unui parfum de lux Te-ai gândit vreodat�� c�� ai putea s�� dai o c��ru���� de bani pe excrementele unui ca��alot? Sau pe o substanta secretat�� de organele genitale ale unei c��prioare? Acestea sunt, de fapt, ingredientele folosite pentru ob��inerea celor mai scumpe parfumuri. Parfumierul Iulia Preda ne-a explicat, într-un interviu savuros, care sunt cele mai ciudate lucruri despre un parfum, cum se ob��ine o esen���� dar ��i cum trebuie folosit parfumul, pentru un plus de farmec ��i romatism.
18.Porturile maritime Constanta si Constanta Sud - Agigea au fost inchise din cauza cetii Centrul Infotrafic a anuntat, luni dimineata, ca au fost inchise ���Porturile maritime Constanta si Constanta Sud - Agigea. Aceasta decizie a fost luata din cauza cetii dense. Si traficul rutier este afectat de ceata, se circula cu dificultate in special in zonele joase, de campie, unde vizibilitatea este redusa.
19.Bursa japoneza a deschis sedinta de vineri in scadere cu 0.44% Bursa din Tokyo a inceput sedinta de vineri in pierdere cu 0.44%. La cateva minute de la reluarea tranzactiilor, indicele Nikkei a pierdut 41.38 puncte si a ajuns la valoarea de 9.324,65 puncte - relateaza France Presse.
20.Enel anunta intreruperea curentului electric in unele zone din Bucuresti, Giurgiu si Ilfov din cauza unor lucrari la reteaua de distributie Compania Enel Distributie Muntenia a anuntat ca va intrerupe, in zilele de 19 si 20 octombrie, alimentarea cu energie electrica in unele zone din Capitala, Giurgiu si Ilfov, din cauza unor lucrari planificate de revizii, reparatii si modernizari in reteaua de distributie.Vezi in articol zonele in care va fi intrerupt curentul electric���
21.Fluctuatii ale dolarului pe pietele asiatice Moneda americana era fluctuanta, luni dimineata, pe pietele asiatice, in asteptarea anuntului Fed privind aplicarea unor noi masuri pentru sprijinirea economiei Statelor Unite - relateaza France Presse.
22.Se intrerupe curentul electric in unele zone din Bucuresti, Giurgiu si Ilfov Compania Enel Distributie Muntenia a anuntat ca va intrerupe, vineri, alimentarea cu energie electrica in unele zone din Capitala, Giurgiu si Ilfov. Potrivit unui comunicat dat publicitatii, aceasta masura a fost luata din cauza lucrarilor planificate de revizii, reparatii si modernizari in reteaua de distributie.
23.Cresteri de 0,78% pe bursa japoneza, in deschiderea sedintei de marti Bursa din Tokyo a inceput sedinta de marti in crestere cu 0,78% - relateaza Fance Presse. La cateva minute de la reluarea tranzactiilor, indicele Nikkei a castigat 74,79 puncte si a ajuns la valoarea de 9.700,88 puncte.
24.In sectorul 6 al Capitalei, se acorda tratament gratuit pentru combaterea tantarilor Locuitorii sectorului 6 al Capitalei pot solicita, gratuit, tratamente pentru combaterea tantarilor. Intr-un comunicat dat publicitatii se arata ca solicitarile pentru tratamente impotriva tantarilor la nivelul vegetatiilor si a spatiilor verzi din parcuri, gradini si aliniamente stradale se pot face la Primarie - Biroul Control Sanitar si Fitosanitar, tel: 021.5298496.
25.Bursa japoneza inchide sedinta de vineri in scadere Bursa japoneza a terminat sedinta de vineri in scadere cu 0.12% - relateaza France Presse. La finalul tranzactiilor, indicele Nikkei a inregistrat o pierdere de 11,80 puncte si a atins valoarea de 9.642,12 puncte.
26.Bursa japoneza a incheiat sedinta de miercuri in crestere cu 2.7% Bursa japoneza a terminat sedinta de miercuri in crestere cu 2,70% - informeaza France Presse.
27.Stabilitate pe bursa japoneza, in deschiderea sedintei de marti Bursa din Tokyo era stabila la inceputul sedintei de marti. Potrivit France Presse, indicele Nikkei a inregistrat o crestere cu 9.01 puncte (+0,09%) si a ajuns la valoarea de 9.512,67 puncte.
28.Washington: 30 de persoane aflate intr-un avion au fost ranite din cauza unor turbulente severe Cel putin 30 de persoane au fost ranite, dintre care una grav, dupa ce un avion al companiei americane United Airlines a intalnit turbulente severe si a aterizat de urgenta la Denver. Potrivit France Presse, aeronava decolase din Washington si se indrepta spre Los Angeles.
29.Cursele aeriene din Franta, date peste cap din cauza grevei controlorilor de trafic In Franta sunt asteptate, miercuri, perturbari serioase ale zborurilor, din cauza grevei declansate, marti seara, de controlorii de trafic aerian. Potrivit corespondentului Radio Romania la Paris se preconizeaza ca vor fi anulate 50% din zborurile de pe aeroportul Orly si 20% din cele de pe Roissy-Charles de Gaulle. Au fost anulate zborurile Paris-Bucuresti cu plecare la 15:25 de pe aeroportul Roissy si Bucuresti-Paris de la ora 20:10.
30.Cutremur cu magnitudinea 6,4 in nordul Japoniei, fara risc de tsunami Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc luni dimineata in nordul Japoniei - relateaza France Presse. Nu s-au inregistrat pagube materiale si nici nu a fost generat un tsunami. Potrivit Institutului de geofizica american USGS, seismul a avut loc la ora locala 06:56, producandu-se la o adancime de 24 de kilometri, la o distanta de 500 de kilometri nord de Tokyo.

1 2 3 4 5 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version