Articole scrise de Daniel David


1 - 2 din 2 rezultate
1.Raspuns la unele comentarii si critici cu referire la lucrarea legata de psihologia romanilor Am citit cu foarte mare interes textul scris de colegul Radu Umbres: "Ce e gresit in psihologia 'psihologiei poporului roman'"? Mi-ar placea la un moment dat sa avem o dezbatere mai aplicata si fata in fata (poate dupa aparitia lucrarii sau la unele conferinte stiintifice in avanpremiera lucrarii). De la inceput spun ca eu cred ca toate comentariile colegului Radu Umbres sunt legitime, chiar daca unele critici sunt, dupa parerea mea, eronate. Legitimitatea comentariilor vine din faptul ca gandim in paradigme relativ diferite (ex. psihologie vs. antropologie) si din faptul ca avanpremierele lucrarii au fost publicate initial intr-o revista de cultura, nu in una de stiinta.
2.Sa bata clopotele pentru psihologia romaneasca! Am fost stimulat sa scriu acest text de doua lucruri: (1) analiza activitatii academice din universitatile romanesti, initiata foarte bine de ministerul de specialitate ¬ analiza in cursul careia, in psihologie, am simtit efectul negativ de tip "imperiul contraataca" - si (2) de un articol scientometric al unor colegi, cu referire la psihologie (vezi aici: Dobrean & Matu), articol care mi-a produs un frison. Asadar, acest text nici nu mai este un semnal de alarma. Este o bataie de clopot...!


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by